eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi MogilnoWykonywanie usług całodobowego żywienia pacjentów dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Mogilnie przez okres dwóch lat

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2014-01-11

Mogilno: Wykonywanie usług całodobowego żywienia pacjentów dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Mogilnie przez okres dwóch lat
Numer ogłoszenia: 12168 - 2014; data zamieszczenia: 11.01.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 484360 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Mogilnie, ul. Kościuszki 10, 88-300 Mogilno, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3152515, faks 042 3152533.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Wykonywanie usług całodobowego żywienia pacjentów dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Mogilnie przez okres dwóch lat.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług związanych z całodziennym żywieniem pacjentów Szpitala Powiatu Mogileńskiego im. J. Strusia w Mogilnie oraz Szpitala Powiatu Mogileńskiego - Filia im. T. Chałubińskiego w Strzelnie. Usługi żywienia należy wykonywać zgodnie z przepisami Rozporządzenia WE Nr 852:2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04. 2004 r w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz UE L 139 z 2004 r. z późn. zm.) i Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.06.171.1225 z późn. zm.) oraz aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie z uwzględnieniem zmian wprowadzanych w okresie trwania umowy. Szpital w Mogilnie : Budynek dwukondygnacyjny posiadający niezależne biegi schodowe i windę. Szpital posiada Oddziały o łącznej liczbie 45 łóżek. Parter - Oddział Internistyczny - 20 łóżek, Piętro - Oddział Zakład Opiekuńczo Leczniczy - 25 łóżek. Szpital w Strzelnie : Budynek trzykondygnacyjny, posiadający niezależne biegi schodowe i windy. Szpital posiada 5 Oddziałów o łącznej liczbie 102 łóżka. Parter - Oddział Internistyczny - 30 łóżek, Wysoki parter - Oddział dziecięcy - 15 łóżek, I piętro: Oddział chirurgiczny 25 Oddział położniczy ) - 10 Oddział ginekologiczny 9 Oddział Noworodkowy -13 1.1 Wykonywanie przedmiotu zamówienia. 1) Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki do wymienionych Szpitali zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne, zwłaszcza w zakresie higieny osobistej personelu, warunków przygotowania posiłków i ich transportu. 2) Zamawiający zapewni wykonawcy pomieszczenia do rozdziału przywiezionych posiłków na poszczególnych oddziałach Szpitali wyposażone w kuchnie i urządzenia do bieżącego wstępnego mycia naczyń. 3) Posiłki będą przygotowywanie w kuchni Wykonawcy zlokalizowanej poza Szpitalami, z surowców Wykonawcy, z podziałem na diety, z uwzględnieniem posiłków z kuchni mlecznej. Na całodobowe wyżywienie składają się 3 pełne posiłki uwzględniające podstawowe składniki i produkty spożywcze wysokiej jakości stosowane w żywieniu dietetycznym, dodatkowo przy żywieniu dzieci i pacjentów z dietami specjalistycznymi drugie śniadanie i podwieczorek. 4) Ilości wydanych śniadań, obiadów i kolacji oraz posiłków z kuchni mlecznej będą wynikały z bieżących potrzeb Zamawiającego określanych w zapotrzebowaniach składanych przez oddziały szpitalne. 5) Szacunkowa ilość w ciągu roku wynosi około 30.200 osobodni i może ulegać zmianie w zależności od ilości hospitalizowanych pacjentów. 6) Dzienne racje pokarmowe oraz wartości energetyczne i składniki odżywcze posiłków winny być zgodne z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 kwietnia 2004 r. w sprawie wymagań higieniczno-sanitarnych w zakładach produkujących lub wprowadzających do obrotu środki spożywcze, Zarządzeniem Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 24 czerwca 1974r w sprawie ustalenia racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu określonych grup ludności (Dz.Urz.MZiOS Nr 16 z 1974 r poz 69) oraz z wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie oraz Instytutu Matki i Dziecka w Warszawie dotyczącymi wyżywienia pacjentów oraz z obowiązującymi normami zakładowymi określającymi ilość gotowego produktu w gramach na osobę (w załączeniu). 7) Posiłki będą przygotowywane wg codziennych jadłospisów ustalanych na dekadę przez dietetyka Wykonawcy i zaakceptowanych przez dietetyka Zamawiającego. Wykonawca będzie dostarczał posiłki na podstawie pisemnych codziennych zapotrzebowań składanych przez Zamawiającego do godz. 12 00 dnia poprzedniego. 8) Posiłki pacjenci powinni otrzymywać o stałych ustalonych godzinach: a) śniadanie 7:30 - 8:30 b) obiad 12:00 - 13:30 c) kolacja 17:00 -18:30 dodatkowo dla dzieci oraz pacjentów z dietami specjalistycznymi d) drugie śniadanie wraz ze śniadaniem e) podwieczorek wraz z obiadem 9) Dostawy posiłków do kuchenek oddziałowych nie mogą odbywać się wcześniej niż przewidziana pora dostawy wskazana powyżej. 10) Posiłki muszą być o odpowiedniej dla danej diety kaloryczności, wagomiarze, urozmaicone w owoce i warzywa. 11) Wykonawca zobowiązany będzie sporządzać całodzienne posiłki przy uwzględnieniu posiłków z kuchni mlecznej oraz diet, co oznacza następujące grupy diet: a) dieta podstawowa (55%), która stanowi podstawę do kształtowania diet leczniczych b) dieta łatwostrawna (40%). Diety takie jak: wrzodowa, niskocholesterolowa, niskotłuszczowa, cukrzycowa, papkowata, do sondy, płynna, c) inne diety specjalistyczne stanowią ok. 5% wszystkich stosowanych diet. 12) Rozdział dobowy zapotrzebowania energetycznego na poszczególne posiłki powinien uwzględniać średnio: a) 30 - 35% - zapotrzebowania energetycznego na śniadanie b) 35 - 40% - zapotrzebowania energetycznego na obiad c) 25 - 30% - zapotrzebowania energetycznego na kolację 13) Dostarczane posiłki obiadowe lub inne gorące dania muszą posiadać następującą temperaturę: a) Gorące zupy - minimum 75oC b) Gorące drugie dania minimum 62oC c) Gorące napoje minimum 80oC d) Sałatki i surówki 4oC 14) Wykonawca będzie uwzględniał wnoszone przez Zamawiającego korekty co do liczby posiłków zgodnie z aktualnym stanem liczbowym pacjentów: a) korekty śniadań do godz. 16:30 dnia poprzedniego b) korekty obiadów do godz. 10:30 c) korekty kolacji do godz. 13:00. 15) Dietetyk Zamawiającego ma prawo do degustacji posiłków przeznaczonych dla pacjentów oraz może być obecny przy ich dostarczaniu. 1.2 Zakres rzeczowy przedmiotu zamówienia obejmuje : 1) przygotowanie posiłków, 2) transport posiłków do poszczególnych szpitali SP ZOZ w Mogilnie, 3) rozdział na diety i dostarczenie posiłków dla pacjentów w poszczególnych oddziałach szpitalnych, 4) odbiór naczyń od pacjenta po posiłkach i ich zmywanie, wyparzanie, 5) mycie i dezynfekcję wszelkich pojemników i środków transportu zgodnie z obowiązującymi przepisami, 6) odbiór i utylizację odpadów pokonsumpcyjnych. 1.3 Wykonawca musi zapewnić : 1) odpowiednią ilość środków transportu przystosowanych do przewozu żywności, posiadające certyfikat uprawniający do przewozu żywności ( nie mniej niż dwa pojazdy w ruchu i jeden zastępczy ), 2) odpowiednią ilość właściwie i jednoznacznie oznakowanych hermetycznie zamykanych pojemników transportowych ( termosów lub bemarów ) zapewniającą wykonywanie usługi (pojemniki do przewozu posiłków muszą umożliwiać ich wyparzanie bez utraty właściwości szczelności i temperatury przechowywania ), 3) odpowiednią ilość wózków transportowych do transportu posiłków na oddziały, zapewniającą wydawanie posiłków w oznaczonych godzinach i dla odpowiedniej liczby pacjentów, 4) odpowiednią ilość naczyń ( talerze głębokie, płytkie, talerzyki deserowe, kubki lub szklanki ) i kompletów sztućców, 5) odpowiednie pomieszczenia do przygotowywania posiłków spełniające wymagania sanitarno - higieniczne zbiorowego żywienia oraz systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli ( HACCP ), 6) przygotowywanie posiłków zgodnie z przepisami Rozporządzenia WE Nr 852:2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04. 2004 r w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz UE L 139 z 2004 r. z późn. zm. ) i Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.06.171.1225 z późn. zm.) oraz aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie z uwzględnieniem zmian wprowadzanych w okresie trwania umowy. 2. Wymagania ogólne w zakresie wykonywanie przedmiotu zamówienia : 1) Wykonawca będzie przygotowywał i dostarczał posiłki Zamawiającemu zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne, zwłaszcza w zakresie higieny osobistej personelu, warunków przygotowania, transportu. Dietetyk Zamawiającego ma prawo do degustacji posiłków przeznaczonych dla pacjentów oraz może być obecny przy ich dostarczaniu. 2) Wykonawca zapewni estetyczne i funkcjonalne, hermetycznie zamykane urządzenia do transportu posiłków gwarantujące ciepły posiłek dla każdego pacjenta. Posiłki powinny być urozmaicone, muszą charakteryzować się wysoką jakością, posiadać właściwe walory smakowe i estetyczne oraz właściwą temperaturę. Zastawę stołową i sztućce w poszczególnych oddziałach szpitalnych oraz zmywanie naczyń zapewnia Wykonawca. 3) Posiłki muszą być przygotowywane wg jadłospisów ustalanych przez dietetyka Wykonawcy i zaakceptowanych przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. 4) Dzienne racje pokarmowe oraz wartości energetyczne i składniki odżywcze posiłków winny być zgodne z Zarządzeniem Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 24 czerwca 1974r w sprawie ustalenia racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu określonych grup 4 ludności(Dz. Urz. MZiOS Nr 16 z 1974 r. poz. 69) oraz z wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie dotyczącymi wyżywienia pacjentów oraz z obowiązującymi normami zakładowymi określającymi ilość gotowego produktu w gramach na osobę (w załączeniu). 5) Produkcja i dostarczanie posiłków musi odbywać się w sposób zapewniający wymagany standard sanitarno-epidemiologiczny oraz zgodny wymogami Rozporządzenia WE Nr 852:2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04. 2004 r w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz UE L 139 z 2004 r. ze zmianami) i Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.06.171.1225 z zm.) oraz aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie z uwzględnieniem zmian wprowadzonych w okresie trwania umowy. 6) Produkcja i dostarczanie posiłków realizowana będzie zgodnie wymogami normy ISO 22000 : 2005 wprowadzającej system zarządzania bezpieczeństwem żywności oraz z zasadami systemu HACCP (wymóg dotyczy pełnego dwuletniego okresu trwania umowy). 7) Wykonawca zapewni Zamawiającemu możliwość kontaktu z dietetykiem Wykonawcy również w godzinach popołudniowych oraz w dni wolne od pracy. Posiłki muszą być przygotowywane wg jadłospisów ustalanych wspólnie przez dietetyka Wykonawcy i dietetyka Zamawiającego. 8) Ilości wydawanych posiłków powinny być codziennie ewidencjonowane na podstawie pisemnych codziennych zapotrzebowań składanych przez Zamawiającego. 9) Wykonawca będzie składał Zamawiającemu miesięczne zestawienia zbiorcze codziennych ewidencji wg. rodzajów i ilości posiłków ( śniadanie, obiad, kolacja) z poszczególnych oddziałów w formie pisemnej informacji wraz z fakturą. Okresem rozliczeniowym z tytułu świadczenia usług jest okres miesięczny. 10) Wykonawca zobowiązany jest do sporządzania codziennych wykazów surowców (tzw. Rozdzielnik potraw) uwzględniających gramaturę poszczególnych surowców na jedną porcję posiłku. Ww. wykazy Wykonawca przedstawiał będzie (na żądanie) dietetykowi Zamawiającego do wglądu. 11) Wykonawca zobowiązany jest do umożliwienia upoważnionemu pracownikowi Zamawiającego oraz powołanej przez Zamawiającego Zakładowej Komisji Kontroli Jakości Żywienia przeprowadzenia kontroli wykonywania przedmiotu zamówienia. W przypadku kontroli przeprowadzonej przez upoważnione do tego celu służby zewnętrzne Wykonawca zobowiązany jest przekazać jej wyniki (kopie protokołów) Zamawiającemu. 12) Wykonawca zobowiązany jest do pobierania i przechowywania próbek żywności wszystkich potraw wchodzących w skład każdego posiłku zgodnie z przepisami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.06.171.1225 z zm.) oraz aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie z uwzględnieniem zmian wprowadzonych w okresie trwania umowy 13) Dostarczane posiłki muszą być świeże z bieżącej produkcji dziennej bez dodatkowej obróbki technologicznej przed dystrybucją w oddziałach szpitala. Posiłki muszą być przygotowane ze świeżych i naturalnych produktów wysokiej jakości zabronione jest stosowanie suszu warzywnego, puree ziemniaczanego na bazie suszu, soi. 14) Posiłki produkowane w Kuchni Wykonawcy muszą być dowożone do placówek Zamawiającego samochodami przystosowanymi do transportu żywności w sposób zapewniający wymagany standard sanitarno-epidemiologiczny zgodny z przepisami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.06.171.1225 z zm.) oraz aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie z uwzględnieniem zmian wprowadzonych w okresie trwania umowy i zgodny z wymogami Rozporządzenia WE Nr 852:2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04. 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (wymóg dotyczy pełnego dwuletniego okresu trwania umowy ). 15) Dostarczane posiłki powinny: zawierać prawidłowy smak, zapach, barwę, konsystencję, zawierać prawidłowy skład pod względem wartości odżywczej (prawidłową zawartość składników odżywczych, witamin, kaloryczność, składników mineralnych, być bezpieczne - nie zawierać zagrożeń biologicznych, mikrobiologicznych, fizycznych, chemicznych 16) Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny i weryfikacji wszystkich parametrów wykonania zleconej usługi na każdym etapie oraz w każdej chwili produkcji i dostawy posiłków a Wykonawca umożliwi Zamawiającemu dostęp do linii technologicznej oraz wyprodukowanych posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania kontroli w trakcie przygotowywania posiłków w miejscu ich produkcji. 17) Wykonawca udostępni Zamawiającemu listę osób i kwalifikacje z aktualnymi wpisami badań lekarskich, mających kontakt z produkcją i dostawą posiłków, z podziałem na zakres świadczonych usług: przygotowywanie posiłków, kuchnia ogólna, transport. 18) Wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia sprawnych w pełni funkcjonalnych, nieuszkodzonych naczyń i sprzętu niezbędnego dla realizacji przedmiotu umowy przez cały okres jej obowiązywania. 19) W przypadku stwierdzenia przez personel oddziału (pielęgniarki) nieodpowiedniej, niezgodnej z złożonym zamówieniem ilości dostarczonych posiłków lub dostawy posiłku o nieprawidłowej jakości, wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia brakujących posiłków w czasie do 60 minut. Przy dostarczeniu zamiennika posiłku zapewni taką samą kaloryczność i wartość odżywczą potrawy potwierdzoną przez dietetyka. 20) Wykonawca zobowiązany jest w czasie Świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy przygotowania potraw świątecznych z uwzględnieniem ciasta. 21) Wykonawca będzie zobowiązany do prowadzenia ewidencji wydawanych posiłków z podziałem na oddziały, śniadanie, obiad, kolację, drugie śniadanie, podwieczorek oraz do każdorazowego imiennego potwierdzania odbioru posiłków przez osoby upoważnione przez Zamawiającego do odbioru ilości i jakości posiłków w poszczególnych oddziałach. 22) Wykonawca zobowiązany jest do mycia i dezynfekcji naczyń transportowych. Nie dopuszcza się zmywania naczyń transportowych w kuchenkach oddziałowych. 23) Wykonawca zabezpieczy odzież ochronną i roboczą pracownikom realizującym transport posiłków do kuchenek oddziałowych. Zobowiązuje się Wykonawcę do zmiany odzieży ochronnej przy wejściu na poszczególne oddziały szpitala. Pranie odzieży roboczej pracowników przebywających w komórkach organizacyjnych SPZOZ w Mogilnie w czasie realizacji przedmiotu zamówienia należy zabezpieczyć w zakładzie pralniczym spełniającym wymogi sanitarno-epidemiologiczne (należy przedłożyć w ciągu 7 dni od daty podpisania umowy, kserokopię zawartej umowy wraz z zaświadczeniem Inspekcji Sanitarnej, że zakład pralniczy spełnia wymogi sanitarno-epidemiologiczne). Pranie odzieży roboczej odbywa się na koszt wykonawcy. 24) Wykonawca zobowiązany będzie do odbioru odpadów pokonsumpcyjnych minimum 1 raz na dobę. Zabezpieczy niezbędną ilości pojemników do przechowywania odpadów pokonsumpcyjnych. Pojemniki powinny być wykonane z materiału umożliwiającego ich mycie i dezynfekcję, wyposażone w hermetyczne zamknięcia. Po każdym opróżnieniu z resztek pokonsumpcyjnych pojemniki powinny być umyte i zdezynfekowane. 25) Wykonawca zobowiązany jest wyznaczyć pracownika odpowiedzialnego do stałego kontaktu z Zamawiającym w zakresie realizacji przedmiotu zamówienia. 3. Wymagania sanitarno - epidemiologiczne wykonywania zamówienia : Wykonawca odpowiedzialny jest za: 1) Utrzymanie w należytym stanie sanitarno-epidemiologicznym, czystości pomieszczeń wraz z wyposażeniem przeznaczonych do przygotowywania, produkcji posiłków oraz środków transportu w zakresie przedmiotu zamówienia. 2) Produkcję i dostarczanie posiłków zgodnie wymogami normy ISO 22000 : 2005 wprowadzającej system zarządzania bezpieczeństwem żywności oraz z zasadami systemu HACCP. 3) Stan sanitarno-epidemiologiczny, jakościowy i techniczny realizowanej usługi będącej przedmiotem zamówienia wobec organów kontroli Inspekcji Sanitarnej, Inspekcji Weterynaryjnej, PIP. 4) Zatrudniony personel pod względem zdrowotnym i higienicznym, dokumentację zdrowotną, kontrolę higieny osobistej ze szczególnym uwzględnieniem higieny rąk i odzieży. 5) Właściwe przechowywanie środków spożywczych. 6) Higienę produkcji, zmywania naczyń transportowych. 7) Jakościową i ilościową ocenę sposobu żywienia. 8) Pobieranie próbek posiłków zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa w okresie trwania umowy. 9) Pobieranie próbek wymazów mikrobiologicznych w sytuacjach awaryjnych wymagających natychmiastowej interwencji. 10) Dokonywania na własny koszt okresowych odpłatnych badań urządzeń i sprzętu kuchennego na czystość mikrobiologiczną, raz w miesiącu w pierwszym kwartale trwania umowy, w późniejszym okresie po uzyskaniu pozytywnej oceny jeden raz na kwartał. Przedkładanie na bieżąco wyników kontroli Zamawiającemu. 11) Utrzymanie w należytym stanie sanitarno-epidemiologicznym pojemników na odpady pokonsumpcyjne..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 09.01.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Konsorcjum wykonawców : Małą Gastronomia PALOMA. Karol Walczak - Pełnomocnik PPHU PAWMIX. Paweł Nowak- Partner Lulkowo 7G/1 62-200 Gniezno, Ul. Żwirowa 14, 62-200 Gniezno, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 789225,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 869760,00

  • Oferta z najniższą ceną: 869760,00 / Oferta z najwyższą ceną: 879424,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.