eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Czerwony BórDostawa PRZYPRAW, SOSÓW, DAŃ GOTOWYCH, DODATKÓW SPOŻYWCZYCH I CUKRU do kantyn prowadzonych przez Zamawiającego, mieszczących się w Czerwonym Borze, Przytułach Starych i Grądach Woniecko oraz kuchni , baru i sklepu w Czerwonym Borze.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-04-29

Czerwony Bór: Dostawa PRZYPRAW, SOSÓW, DAŃ GOTOWYCH, DODATKÓW SPOŻYWCZYCH I CUKRU do kantyn prowadzonych przez Zamawiającego, mieszczących się w Czerwonym Borze, Przytułach Starych i Grądach Woniecko oraz kuchni , baru i sklepu w Czerwonym Borze.
Numer ogłoszenia: 138118 - 2012; data zamieszczenia: 29.04.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Podlaska Instytucja Gospodarki Budżetowej "BIELIK" , Czerwony Bór 23, 18-400 Czerwony Bór, woj. podlaskie, tel. 86 216 36 04, faks 86 216 31 49.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.igbbielik.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa PRZYPRAW, SOSÓW, DAŃ GOTOWYCH, DODATKÓW SPOŻYWCZYCH I CUKRU do kantyn prowadzonych przez Zamawiającego, mieszczących się w Czerwonym Borze, Przytułach Starych i Grądach Woniecko oraz kuchni , baru i sklepu w Czerwonym Borze..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Asortyment* J.m. Ilość do 1. sól 1kg kg. 1 750 2. sól 250g szt 400 3. przyprawa w proszku do zup i dań mięsnych 1kg. kg 800 4. przyprawa w proszku do zup i dań mięsnych 200g. szt 50 5. susz kopru 1kg kg 35 6. susz pietruszki 1kg kg 35 7. czosnek granulowany 1kg kg 40 8. ketchup Puldliszki 480g szt 1 000 9. ketchup Dawtona 500g szt 2 500 10. kwasek cytrynowy 1kg kg 20 11. liść laurowy 1kg kg 36 12. majeranek 1kg kg 25 13. majonez napoleoński 260g szt 3 500 14. majonez napoleoński 750g szt 700 15. musztarda 250g szt 2 000 16. ocet 0,5l szt 250 17. papryka ostra mielona 1kg kg 30 18. papryka słodka mielona 1kg kg 30 19. papryka ostra mielona 20g szt 250 20. papryka słodka mielona 20g szt 250 21. pieprz naturalny mielony 1kg kg 40 22. pieprz naturalny mielony 20g szt 1 000 23. pieprz ziołowy mielony 1kg kg 35 24. pieprz ziołowy mielony 20g szt 150 25. przyprawa do bigosu 500g szt 10 26. przyprawa do gulaszu 1kg kg 5 27. przyprawa do grilla 500g szt 10 28. przyprawa do kurczaka 500g szt 10 29. przyprawa do zup i sosów w płynie 1l l 800 30. kostka rosołowa 60g szt 7 000 31. sos sałatkowy 1kg kg 5 32. sos sałatkowy 9g Knorr szt 300 33. sos słodko-kwaśny 350g Łowicz szt 150 34. sos słodko-kwaśny 800g szt 600 35. sos tatarski 260g szt 100 36. susz warzywny 1kg kg 800 37. ziele angielskie 1kg kg 30 38. cynamon mielony 20g szt 250 39. barszcz biały 1kg kg 300 40. barszcz czerwony 1kg kg 5 41. barszcz czerwony 0,2l szt 60 42. żurek 1kg kg 250 43. żelatyna 20g szt 750 44. śliwka suszona 200g szt 40 45. rodzynki 100g szt 150 46. przyprawa do zup Maggi 0,2l szt 500 47. przyprawa Warzywko 200g szt 700 48. przyprawa Vegeta 75g szt 50 49. przyprawa Delikat 200g szt 50 50. sos Develey 200g szt 200 51. bulion jarzynowy kg 360 52. bulion drobiowy kg 300 53. miód 25g szt 5 000 54. miód 250g ( naturalny) szt 500 55. makaron 1kg kg 7 000 56. cukier 1 kg kg 20 000 57. cukier w saszetkach 5g (w opakowaniach 500g) op 50 58. cukier w kostkach kg 12 59. słodzik ( opakowanie 200szt) szt 600 60. śmietanka do kawy Cremona 200g: skład:syrop glukozowy, utwardzony tłuszcz roślinny(31,4%), węglan magnezu, białka mleka, stabilizatory: E340(ii) i E452(i), emulgatory: E471 i E472 e, substancja przeciwzbrylająca E341(iii), barwnik beta karoten. szt 700 61. śmietanka do kawy saszetki 4g ( opakowanie 100szt.) op 20 62. wafle ryżowe naturalne 100g szt 600 63. guma do żucia drażetki ORBIT szt 2 000 64. guma do żucia listki ORBIT szt 600 65. suchary bez cukru 285g szt 280 66. zupka błyskawiczna Amino 60-70g szt 3000 67. zupka błyskawiczna Knorr 60-70g szt 2000 68. zupka błyskawiczna KIM-LAN 70-75g szt 20000 69. zupka gorący kubek 17g skład: maltodekstryna, skrobia, sól, grzanki(10,5%): mąka pszenna, olej roślinny, sól, drożdże, tłuszcz roślinny, laktoza, substancje wzmacniające smak i zapach:glutaminian sodu, inozynian disodowy i guanylan disodowy: mąka żytnia, białka mleka, boczek wieprzowy wędzony prażony(2%), mąka pszenna, ekstrakty drożdżowe suszone(w tym gluten), cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, cebula prażona, czosnek, majeranek, pieprz, barwnik: karmelamoniakalny, aromat otrzymany ze skrobi 750 70. zupka gorący kubek 12g: skład: makaron 43%, mąka pszenna semolina, jajo kurze w proszku, sól, ekstrakt przyprawy, maltodekstryna, skrobia, substancje wzmacniające smak i zapach :glutaminian sodu, inozynian disodowy i guanylan disodowy, olej roślinny, marchew, pietruszka korzeń, aromaty(w tym pochodne mleka, jaj), cukier, tłuszcz kurzy(1,1%), ekstrat drożdżowy suszony(0,3%), natka pietruszki, seler, por, kurkuma, lubczyk, pieprz. szt 750 71. pieczywo chrupkie BAKE ROLLS 90g - Pizza skład: przyprawa o smaku pizzy 2%(proszek pomidorowy, proszek cebulowy, laktoza, seler, oregano w proszku, przyprawy, zioła w proszku, barwniki(kurkumina, karmel, ekstrakt papryki).Mogą zawierać: olej z orzeszków ziemnych, sezam, nasiona gorczycy, orzechy. 72. pieczywo chrupkie BAKE ROLLS 90 g Garlic skład: mąka pszenna, olej roślinny, sól, cukier, czosnek w proszku 1%, drożdże, aromat czosnkowy, ocet jabłkowy, mąka sojowa, lecytyna sojowa. Mogą zawierać: olej z orzeszków ziemnych, sezam, nasiona gorczycy, orzechy. szt. 500 73. pieczywo chrupkie WASA 140g składniki: mąka pszenna(45%), mąka żytnia, pełnoziarnista mąka pszenna925%), odtłuszczone mleko w proszku, cukier, sól, tłuszcz roślinny. szt. 500 74. galaretka owocowa nie więcej niż 80g szt. 6000 75. kisiel nie więcej niż 45 g szt 250 76. budyń nie więcej niż 50g szt 250 77. kisiel Słodka chwila nie mniej niż 31g szt 1500 78. budyń Słodka chwila nie mniej niż 41g szt 1500.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.82.11.30 - Chleb chrupki 15.83.12.00 - Cukier biały 15.89.10.00 - Zupy i buliony 15.83.31.00 - Desery .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 30.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.igbbielik.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Podlaska Instytucja Gospodarki Budżetowej Bielik z siedzibą w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 23 18-400 Łomża,.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 07.05.2012 godzina 12:00, miejsce: Podlaska Instytucja Gospodarki Budżetowej Bielik z siedzibą w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 23 18-400 Łomża,.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.