eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Opole¦wiadczenie us³ugi cateringowej, restauracyjnej i hotelarskiej na rzecz jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Opolskiego



Og³oszenie z dnia 2013-04-27

Opole: ¦wiadczenie us³ugi cateringowej, restauracyjnej i hotelarskiej na rzecz jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Opolskiego
Numer og³oszenia: 169490 - 2013; data zamieszczenia: 27.04.2013
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Uniwersytet Opolski , Pl. Kopernika 11A, 45-040 Opole, woj. opolskie, tel. 077 5 415977, faks 077 5415930.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.uni.opole.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Uczelnia publiczna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ugi cateringowej, restauracyjnej i hotelarskiej na rzecz jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Opolskiego.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: ¦wiadczenie us³ugi cateringowej, restauracyjnej i hotelarskiej na rzecz jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Opolskiego - zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia z podzia³em na 4 pakiety/zadania: 1.PAKIET nr 1 Przedmiotem zamówienia jest: Us³uga na rzecz konferencji naukowej Miasta XXI wieku Perspektywiczne priorytety w rozwoju spo³ecznym, gospodarczym i przestrzennym miast, organizowanej przez Katedrê Geografii Ekonomicznej i Gospodarki Przestrzennej Wydzia³ Ekonomiczny Uniwersytet Opolski w dniach 19-21 maja 2013r. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia zawiera za³. nr 1A do niniejszej SIWZ. 2.PAKIET nr 2 Przedmiotem zamówienia jest: Us³uga na rzecz miêdzynarodowych warsztatów prowadzonych przez Instytut Filologii Germañskiej w dniach 14-15 maja 2013r. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia zawiera za³. nr 1B do niniejszej SIWZ 3.PAKIET nr 3 Przedmiotem zamówienia jest: Us³uga cateringowa w czasie XI Opolskiego Festiwalu Nauki w dniu 24 i 26 maja 2013r. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia zawiera za³. nr 1C do niniejszej SIWZ 4.PAKIET nr 4 Przedmiotem zamówienia jest: Us³uga gastronomiczna podczas krajowej konferencji pn. ¦wiadomo¶æ jêzykowa w perspektywie edukacyjnej,organizowanej przez Zak³ad Polonistyki Stosowanej w Instytucie Polonistyki i Kulturoznawstwa UO w dniach 15 - 16 maja 2013r Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia zawiera za³. nr 1D do niniejszej SIWZ.

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.00.00.00-0, 55.12.00.00-7, 55.52.00.00-1, 55.30.00.00-3.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • DOTYCZY PAKIETU/ZADANIA NR 1 - Z tre¶ci za³±czonych dokumentów musi jednoznacznie wynikaæ, i¿ wykonawca spe³ni³ warunek okre¶lony w art. 22 ust. 1 pkt. 2 ustawy tj.: dotycz±cy posiadania wiedzy i do¶wiadczenia. Warunek bêdzie uznany za spe³niony, je¿eli z tre¶ci dokumentów bêdzie wynikaæ, ¿e w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wykona³ lub wykonuje nale¿ycie, co najmniej 2 us³ugi polegaj±ce na organizacji dwudniowych konferencji/szkoleñ/warsztatów na minimum 100 osób ka¿da.

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, g³ównych dostaw lub us³ug, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów, czy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na zasoby innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1.wype³niony formularz ofertowy (wg za³±czonego wzoru - za³. nr 1 do SIWZ ), 2.pe³nomocnictwo podmiotów wystêpuj±cych wspólnie (je¿eli dotyczy), 3.pe³nomocnictwo dla osoby/osób podpisuj±cej ofertê i o¶wiadczenia (je¶li uprawnienie tych osób nie wynika z innych dokumentów za³±czonych do oferty),

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zamowienia.uni.opole.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Uniwersytet Opolski Dzia³ Zamówieñ Publicznych Adres: Pl. Kopernika 11A, 45-040 Opole.

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 07.05.2013 godzina 10:00, miejsce: Uniwersytet Opolski Dzia³ Zamówieñ Publicznych Adres: Pl. Kopernika 11A, 45-040 Opole.

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: PAKIET nr 1 Przedmiotem zamówienia jest: Us³uga na rzecz konferencji naukowej Miasta XXI wieku - Perspektywiczne priorytety w rozwoju spo³ecznym, gospodarczym i przestrzennym miast, organizowanej przez Katedrê Geografii Ekonomicznej i Gospodarki Przestrzennej Wydzia³ Ekonomiczny Uniwersytet Opolski w dniach 19-21 maja 2013r. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia zawiera za³. nr 1A do SIWZ..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: PAKIET nr 1 Przedmiotem zamówienia jest: Us³uga na rzecz konferencji naukowej Miasta XXI wieku - Perspektywiczne priorytety w rozwoju spo³ecznym, gospodarczym i przestrzennym miast, organizowanej przez Katedrê Geografii Ekonomicznej i Gospodarki Przestrzennej Wydzia³ Ekonomiczny Uniwersytet Opolski w dniach 19-21 maja 2013r. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia zawiera za³. nr 1A do SIWZ..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.00.00.00-0, 55.12.00.00-7, 55.52.00.00-1, 55.30.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczêcie: 19.05.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: PAKIET nr 2 Przedmiotem zamówienia jest: Us³uga na rzecz miêdzynarodowych warsztatów prowadzonych przez Instytut Filologii Germañskiej w dniach 14-15 maja 2013r. zczegó³owy opis przedmiotu zamówienia zawiera za³. nr 1B do SIWZ.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: PAKIET nr 2 Przedmiotem zamówienia jest: Us³uga na rzecz miêdzynarodowych warsztatów prowadzonych przez Instytut Filologii Germañskiej w dniach 14-15 maja 2013r.Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia zawiera za³. nr 1B do SIWZ.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.52.00.00-1, 55.30.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczêcie: 14.05.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: PAKIET nr 3 Przedmiotem zamówienia jest: Us³uga cateringowa w czasie XI Opolskiego Festiwalu Nauki w dniu 24 i 26 maja 2013r. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia zawiera za³. nr 1C do SIWZ.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: PAKIET nr 3 Przedmiotem zamówienia jest: Us³uga cateringowa w czasie XI Opolskiego Festiwalu Nauki w dniu 24 i 26 maja 2013r. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia zawiera za³. nr 1C do SIWZ.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.52.00.00-1, 55.30.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczêcie: 24.05.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: PAKIET nr 4 Przedmiotem zamówienia jest: Us³uga gastronomiczna podczas krajowej konferencji pn. ¦wiadomo¶æ jêzykowa w perspektywie edukacyjnej, organizowanej przez Zak³ad Polonistyki Stosowanej w Instytucie Polonistyki i Kulturoznawstwa UO w dniach 15 - 16 maja 2013r. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia zawiera za³. nr 1D do SIWZ.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: PAKIET nr 4 Przedmiotem zamówienia jest: Us³uga gastronomiczna podczas krajowej konferencji pn. ¦wiadomo¶æ jêzykowa w perspektywie edukacyjnej, organizowanej przez Zak³ad Polonistyki Stosowanej w Instytucie Polonistyki i Kulturoznawstwa UO w dniach 15 - 16 maja 2013r. Szczegó³owy opis przedmiotu zamówienia zawiera za³. nr 1D do SIWZ.

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.52.00.00-1, 55.30.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczêcie: 15.05.2013.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.