Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-05-23
Bydgoszcz: Dostawa artykułów spożywczych dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy
Numer ogłoszenia: 175966 - 2014; data zamieszczenia: 23.05.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szkoła Podoficerska Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy , ul. Glinki 86, 85-861 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3498400.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sppsp.bydgoszcz.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych (artykuły sypkie, przyprawy i przetwory spożywcze) dla Szkoły Podoficerskiej Państwowej Straży Pożarnej w Bydgoszczy zgodnie z ilościami zamieszczonymi w SIWZ. W przypadku zastosowania przez Wykonawcę wyrobów równoważnych, spełniających parametry wymaganego przedmiotu zamówienia, Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć specyfikację producenta dla każdego produktu, umożliwiającą porównanie. Ilości podane w załączniku nr 6 są wielkościami orientacyjnymi. Wykonawcy, z którym Zamawiający podpisze umowę, nie służy roszczenie o realizację dostawy w zakresie wskazanym w wykazie asortymentu. W ramach wartości umownej przedmiotu umowy może nastąpić zmiana ilości w poszczególnych asortymentach Zakres zamówienia obejmuje dostawę: bułka tarta 500 g - 600kg. ; gałka muszkatołowa 15-20 g. - 3kg.; imbir 20-25 g. - 6kg.; carry 20-25g. - 3kg.; cukier biały 1000 g. - 4000 kg.; cukier waniliowy 16-20g. - 8kg. cukier biały w saszetkach 5g/200szt. -40kg .; herbata czarna granulowana 100 g. - 150kg.; herbata miętowa ekspresowa 30-40g - 24kg.; herbata ekspresowa czarna Lipton opak.100szt/200g lub równoważne - 100 szt/200g- 20kg.; kawa zbożowa rozpuszczalna 150-200 g. - 15kg.; kawa zbożowa sypka 500 g. - 150kg.; kawa rozpuszczalna Nescafe Classic opak netto 200g lub równoważna - 24kg.; ketchup Włocławek opak. słoik netto 970g lub równoważne - 1600kg.; kwasek cytrynowy 18-20g.- 6kg.; kasza jęczmienna wiejska 1000 g. - 300kg.; kasza gryczana1000- 5000 g. - 800kg.; mąka ziemniaczana 1000 g. - 200kg.; mąka pszenna wrocławska typ 550 1000 g. - 2000 kg.; makaron rurki -mąka pszenna Semolina100% opak.netto1000-3000g.Unilever Knor, lub Lubella- 300 kg.; makaron spaghetti - mąka pszenna Semolina 100% opak. netto 1000-3000g Unilever Knorr, lub Lubella- 450 kg.; makaron nitki- mąka pszenna Semolina 100% opak. netto1000- 3000g. Unilever Knorr, lub Lubella - 300 kg.; makaron łazanki -mąka pszenna Semolina100% opak.netto 1000- 3000 g. Unilever Knorr, lub Lubella - 300 kg.; makaron świderki 1000 g. - 600 kg.; majonez pomorski stołowy Ocetix opak. szklanne netto 620g lub równoważne -186kg.; majonez pomorski stołowy Ocetix opak/plastikowe netto 5000g lub równoważne - 600kg.; musztarda sarepska opak. plastikowe 1000g .netto - 800 kg.; majeranek 150-200 g. - 60kg.; przyprawa w płynie do zup i potraw opak. netto 5 l. - 50l.; ocet spirytusowy 10% opak 5 l. szklane - 250l.; oregano 10-15 g. -4kg.; liść laurowy 12-15g.- 5kg.; bita śmietana w proszku na mleko 1000g. - 60kg.; napój z cukrem w proszku z witaminą C opak. netto 1000g lub 500kg.; zupki błyskawiczne o smaku pomidorowym z ryżem - opak.20- 25g. - 16kg.; papryka słodka Prymat 800g lub równoważne.- 160kg.; pieprz czarny mielony 20-25 g. - 40kg.; pieprz ziołowy mielony 20-25 g.-4kg.; tymianek 10-15 g. - 1kg.; ryż zwykły biały 1000 g. - 300 kg.; ryż długoziarnisty preparowany termicznie paraboiled 100% opak . netto- 5000g. Unilever Knorr lub równoważne -500kg.; ziele angielskie 20-25 g. -10kg.; zioła prowansalskie 10-15 g. -5kg.; żelatyna wieprzowa spożywcza zwykła 50 g. - 30kg.; sól biała ważona jodowana drobna 1000 g. - 1500kg.; śmietanka do kawy w płynie jednorazowa opakowanie 10g/10szt. - 50kg.; podgrzybek suszony 250-500 g. - 25kg.; kawa palona drobno mielona Astra - opak. 250g lub równoważne - 15kg.; kakao naturalne - opak.150-200g. Dekomoreno lub równoważne -20kg.; pieprz czarny ziarnisty 20-25 g. - 5kg.; baton Snickers opak. 50g lub równoważne -50kg: baton Twix opak.50g lub równoważne - 50kg.; wafelek Princessa opak.35g lub równoważne - 35kg.; wafelek teatralny Kopernik opak. 46g lub równoważne - 46kg.; wafelek Grześ czekoladowy opak.36g lub równoważne - 36kg.; baton Mars opak.47g lub równoważne -47kg.; biszkopty z galaretką w czekoladzie opak. netto luz 800- 1200g. - 30 kg.; wafle przekładane w czekoladzie opak. netto luz 800-1200g. - 30kg.; czekolada mleczna z orzechami Alpen Gold 100g lub równoważna - 20kg.; ciastka owsiane - podlane masą czekoladową opak. netto luz 800-1200g. - 30kg.; paluszki słone opak. netto70-300g 90kg.; herbatniki polane masą czekoladową opak. netto luz 800- 1200g. - 20 kg.; wafle śmietankowo-kakaowe opak. netto luz 800- 1200g. - 20 kg.; markizy opakowanie netto luz 800-1200g. - 20 kg.; ciastka kruche z cukrem opak. netto luz 800-1200g. - 30kg.; pierniki w czekoladzie z nadzieniem opak. netto luz 800- 1200g. - 30 kg.; wafle orzechowe w polewie opak. netto luz 800- 1200g. - 20 kg.; cukierki w czekoladzie z nadzieniem (w papierkach) opak.1kg. - 50 kg...
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.00.00 - Produkty przemiału ziarna 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.83.10.00 - Cukier 15.86.10.00 - Kawa 15.86.32.00 - Herbata czarna 15.85.11.00 - Makaron niegotowany 15.61.21.00 - Mąka pszenna 15.87.12.30 - Ketchup 15.87.12.73 - Majonez 15.87.21.00 - Pieprz 15.87.12.50 - Musztarda 15.61.41.00 - Ryż długoziarnisty 15.84.10.00 - Kakao 15.84.23.00 - Wyroby cukiernicze 15.84.22.20 - Batony czekoladowe .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 04.07.2015.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Nie przewiduje się
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:
- informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową innego podmiotu, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert albo składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
6a) jeżeli Wykonawca, wykazując spełnianie warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, polega na zasobach innych podmiotów na zasadach określonych w art. 26 ust. 2b ustawy, Zamawiający, w celu oceny, czy Wykonawca będzie dysponował zasobami innych podmiotów w stopniu niezbędnym dla należytego wykonania zamówienia oraz oceny, czy stosunek łączący Wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów żąda: - pisemnego zobowiązania podmiotów do oddania Wykonawcy do dyspozycji niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonaniu zamówienia, - dokumentów dotyczących: a) zakresu dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu, b) sposobu wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia, c) charakteru stosunku, jaki będzie łączył Wykonawcę z innym podmiotem, d) zakresu i okresu udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia. 6b) wykaz asortymentu (załącznik nr 6 do specyfikacji) . 6c) oświadczenie o posiadaniu systemu HACCP. 6d) pełnomocnictwo jeśli jest wymagane (oznacza to, że jeżeli upoważnienie do podpisywania dokumentów przetargowych nie wynika wprost z dokumentu stwierdzającego status prawny Wykonawcy, to do oferty należy dołączyć oryginał lub poświadczoną notarialnie kopię stosownego pełnomocnictwa wystawionego przez osoby do tego upoważnione. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia do oferty należy dołączyć odpowiednie pełnomocnictwo w oryginale lub kopii potwierdzonej notarialnie. 6e) informacja Wykonawcy o stosowaniu klauzul społecznych - dołączyć do oferty w przypadku, gdy Wykonawca stosuje lub zamierza stosować poniższe zapisy dotyczące: a) zatrudnienia osób: - bezrobotnych lub młodocianych w celu przygotowania zawodowego, o których mowa w przepisach o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy, - niepełnosprawnych, o których mowa w przepisach o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnieniu osób niepełnosprawnych, - innych niż określone powyżej, o których mowa w przepisach o zatrudnieniu socjalnym, lub we właściwych przepisach państw członkowskich Unii Europejskiej lub Europejskiego Obszaru Gospodarczego, b) utworzenia funduszu szkoleniowego, w rozumieniu przepisów o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy, w którym wpłaty pracodawców stanowić będą co najmniej czterokrotność najniższej wpłaty określonej w tych przepisach, c) zwiększenia wpłat pracodawców na rzecz funduszu szkoleniowego, w rozumieniu przepisów o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy, do wysokości określonej w pkt b.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający przewiduje możliwość zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty w zakresie i na poniższych warunkach: 1. W okresie obowiązywania umowy Odbiorca zastrzega sobie prawo nie wybierania szacowanej ilości towaru określonego w specyfikacji istotnych warunków zamówienia . 2. W przypadku wyczerpania przed końcem realizacji umowy ilości oraz wartości w poszczególnym asortymencie określonym w umowie, Odbiorca przewiduje możliwość dodatkowego zakupu asortymentu do końca realizacji umowy. W takiej sytuacji warunki dostawy nie ulegną zmianie, a wartość dodatkowych dostaw nie może przekroczyć kwoty uwzględnionej w umowie. Działanie takie nie wymaga sporządzania aneksu do umowy. 3. Na pisemny wniosek Dostawcy, uzasadniający podwyżkę cen wynikającą z sytuacji rynkowej (w tym również zmianę stawki podatku VAT), Odbiorca może wyrazić zgodę na ich zmianę. Na tę okoliczność zostanie sporządzony i podpisany przez Strony aneks do umowy. 4. Jeżeli w okresie obowiązywania umowy Dostawca będzie stosował ceny sprzedaży na aktualny dzień niższe niż przedstawione w załączniku nr 1 to zobowiązany jest je stosować w stosunku do Odbiorcy (również w przypadku zmiany stawki podatku VAT). 5. Zmiany producenta lub gramatury dostarczanego towaru na wniosek Dostawcy pod warunkiem, że oferowany asortyment będzie takiej samej lub lepszej jakości oraz w tej samej cenie, a Dostawca uzasadni konieczność dokonania takiej zmiany. W przypadku zgody na zmianę gramatury masa towaru musi mieścić się w przedziale zawartym w SIWZ, a cena za 1kg nie może ulec zmianie. 6. Terminu realizacji przedmiotu zamówienia - gdy zaistnieją okoliczności mające wpływ na termin realizacji, a których nie dało się przewidzieć w chwili zawarcia umowy. 7. Inne niekorzystne dla zamawiającego zmiany umowy dopuszczalne są tylko wówczas, jeżeli z powodu nadzwyczajnej zmiany stosunków spełnienie dostaw przez Dostawcę byłoby połączone z nadmiernymi trudnościami, albo groziłoby mu rażącą stratą, czego nie przewidywał on przy zawarciu umowy. 8. Zmiany umowy polegające na zmianie danych Dostawcy bez zmian samego Dostawcy (np. zmiana siedziby, adresu, nazwy). 9. Sytuacji, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy i mających charakter zmian nieistotnych tj. nieodnoszących się do warunków, które gdyby zostały ujęte w ramach pierwotnej procedury udzielania zamówienia, umożliwiłyby dopuszczenie innej oferty niż ta, która została pierwotnie dopuszczona. 10. Zaistnienia omyłki pisarskiej, zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację zamówienia oraz powstania niejasności lub rozbieżności w rozumieniu pojęć użytych w umowie, których nie będzie można usunąć w inny sposób, a zmiana będzie umożliwiać usunięcie rozbieżności i doprecyzowanie umowy w celu jednoznacznej interpretacji. Przewidziane powyżej okoliczności stanowiące podstawę zmian do umowy, są uprawnieniem Odbiorcy, nie zaś jego obowiązkiem. Każda ewentualna zmiana wymagać będzie odrębnego rozpatrzenia i zasadności jej wprowadzenia.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sppsp.bydgoszcz.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szkoła Podoficerska PSP w Bydgoszczy, ul. Glinki 86, 85-861 Bydgoszcz.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.06.2014 godzina 10:30, miejsce: Szkoła Podoficerska PSP w Bydgoszczy, ul. Glinki 86, 85-861 Bydgoszcz (sekretariat Szkoły).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z BYDGOSZCZY
- Organizacja i przeprowadzenie szkoleń dla studentów z zakresu łagodzenia zmian klimatu i adaptacji do nich w ramach realizacji projektu "Kierunki drogi dla gospodarki"
- Dostawa dźwigu medycznego (spełniającego wymogi osób niepełnosprawnych) wraz z wymianą, całodobowym serwisem, przeglądami i konserwacją
- Sukcesywne usługi cateringowe
- Wykonanie robót budowlanych polegających na rozbudowie oświetlenia na terenie Wyspy Młyńskiej w Bydgoszczy
- Organizacja i przeprowadzenie staży dla studentów kierunku Zarządzanie i Inżynieria Produkcji studia I stopnia w ramach realizacji projektu "Kierunki drogi dla gospodarki"
- Dostawa i uruchomienie pompy wody zasilającej kotły
więcej: przetargi w Bydgoszczy »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy przypraw, sosów, marynat, dodatków do dań do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu
- Sukcesywne dostawy artykułów sypkich i przypraw dla Działu Żywienia Narodowego Instytutu Onkologii im. Marii Skłodowskiej - Curie - Państwowego Instytutu Badawczego Oddziału w Gliwicach
- BZP.271.29.2025 Zakup artykułów spożywczych dla potrzeb Urzędu Miasta Nowego Sącza
- Dostawa artykułów żywnościowych do Zakładu Aktywności Zawodowej w Radziejowie
- Sukcesywna dostawa napojów, herbat, warzyw, owoców oraz innych produktów spożywczych w ramach zapotrzebowania do punktów gastronomicznych Narodowego Forum Muzyki im. W. Lutosławskiego we Wrocławiu
- Dostawy artykułów spożywczych sypkich do Aresztu Śledczego w Suwałkach.
więcej: Produkty przemiału ziarna »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.