eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Dęblin › "Sukcesywne dostawy zup, sosów, przypraw, kaw i herbat w 2023 roku na rzecz 41. Bazy Lotnictwa Szkolnego w Dęblinie" Nr 9/23/P



Ogłoszenie z dnia 2023-03-17


Powiązane ogłoszenia:

Ogłoszenie o wyniku postępowania
Dostawy
„Sukcesywne dostawy zup, sosów, przypraw, kaw i herbat w 2023 roku na rzecz 41. Bazy Lotnictwa Szkolnego w Dęblinie” Nr 9/23/P

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: 41. Baza Lotnictwa Szkolnego

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 061456920

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Brygady Pościgowej 5

1.5.2.) Miejscowość: Dęblin

1.5.3.) Kod pocztowy: 08-521

1.5.4.) Województwo: lubelskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL815 - Puławski

1.5.7.) Numer telefonu: 261517818

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: 41blsz.przetargi@ron.mil.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.41blsz.wp.mil.pl

1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:

https://portal.smartpzp.pl/41blsz/module/lista_zadan

1.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

„Sukcesywne dostawy zup, sosów, przypraw, kaw i herbat w 2023 roku na rzecz 41. Bazy Lotnictwa Szkolnego w Dęblinie” Nr 9/23/P

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-1c8efcc3-a856-11ed-b8d9-2a18c1f2976f

2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00140041

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2023-03-17

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2023/BZP 00012131/05/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.8 Kawa, herbata, przyprawy, zupy, sosy

2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak

2.14.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00090068

SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ

3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Numer referencyjny: 9/23/P

4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie

4.4.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

Część 1

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

ZADANIE 1:
Przedmiotem zamówienie są sukcesywne dostawy zup, sosów, przypraw, kaw i herbat w 2023 roku na rzecz 41. Bazy Lotnictwa Szkolnego w Dęblinie w ilościach podanych w tabelach poniżej:
1. Barszcz czerwony – instant – opak. 1kg - kg 90
2. Żurek – opak. 1kg - kg 270
3. Bulion drobiowy – opak. 1 kg - kg 225
4. Rosół wołowy – opak. 1kg - kg 225
5. Koncentrat pomidorowy – opak. 200g,500g - kg 900
6. Majeranek – opak. 1kg - kg 27
7. Borowik suszony – opak. 100g - kg 4
8. Podgrzybek suszony – opak. 100g - kg 4
9. Rozmaryn – opak. 10g - kg 1
10. Czosnek – opak. 20g - kg 3
11. Bazylia – opak. 10g - kg 1
12. Oregano – opak. 10g - kg 1
13. Koperek suszony – opak. 6g - kg 3
14. Natka pietruszki suszona – opak. 8g - kg 4
15. Lubczyk – opak. 10g - kg 3
16. Sezam – opak. 200g - kg 9
17. Sos grzybowy – opak. 1kg - kg 90
18. Sos do sałatek – opak. 1 kg - kg 45
19. Sos boloński – opak. 1 kg - kg 45
20. Sos sojowy jasny – opak. 150ml - L 9
21. Sos czosnkowy – opak. 250ml - L 9
22. Sos 1000 wysp – opak. 200g, 250g - kg 9
23. Sos chili – opak. 200ml - L 4
24. Majonez jednoporcjowy – opak. 20g - kg 225
25. Majonez – opak. 400ml - L 90
26. Musztarda jednoporcjowa – opak. 20g - kg 1080
27. Musztarda – opak. 180g - kg 45
28. Ketchup jednoporcjowy – opak. 20g - kg 900
29. Ketchup – opak. 450g - kg 45
30. Przyprawa do zup w płynie – opak. 1 l - L 540
31. Przyprawa do mięsa – opak. 1kg - kg 135
32. Przyprawa uniwersalna – opak. 1kg - kg 180
33. Przyprawa gyros – opak. 1kg - kg 18
34. Żelatyna spożywcza – opak. 50g - kg 4
35. Liść laurowy – opak. 1kg - kg 36
36. Tymianek – opak. 10g; 50g - kg 1
37. Kminek cały – opak. 20g - kg 1
38. Ziele angielskie – opak. 1kg - kg 27
39. Papryka chili – opak. 20g - kg 3
40. Papryka słodka – opak. 1kg - kg 18
41. Przyprawa curry – opak. 20g - kg 1
42. Kurkuma – opak. 20g - kg 1
43. Kolendra – opak. 100g - kg 4
44. Cynamon – opak. 15g - kg 3
45. Zioła prowansalskie – opak. 10g - kg 3
46. Pieprz czarny mielony – opak. 1 kg - kg 90
47. Pieprz cytrynowy – opak. 20g - kg 3
48. Imbir mielony – opak. 20g - kg 1
49. Ocet – opak. 1 l - L 360
50. Ocet balsamiczny – opak. 250ml - L 9
51. Kwasek cytrynowy spożywczy – opak. 1kg - kg 90
52. Drożdże suszone – opak. 8g - Kg 9

Cena podana w ofercie powinna obejmować wszelkie koszty związane z wykonaniem zamówienia na podstawie opisu przedmiotu zamówienia oraz zgodnie z warunkami stawianymi przez Zamawiającego: koszty załadunku, transportu, rozładunku, ubezpieczenia i wszelkie inne koszty, bez których wykonanie zamówienia byłoby niemożliwe. Wykonawca zrealizuje dostawę na własny koszt i ryzyko. Z tytułu załadunku, transportu, rozładunku, ubezpieczenia, itp. Wykonawcy nie przysługuje dodatkowe wynagrodzenie. Cena oferty powinna obejmować wszystkie elementy cenotwórcze realizacji zamówienia, warunki i obowiązki umowne określone w projektowanych postanowieniach umowy.

PRZEPISY I TRYB ZWIĄZANE Z KONTROLĄ JAKOŚCI TOWARU:

1) Wytworzenie towaru, sposób jego opakowania i transportu musi spełniać wymagania powszechnie obowiązujących przepisów krajowych i unijnych, a w szczególności:

a) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2022. 2132 t. j.);
b) Rozporządzeniem (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością;
c) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych;
d) Rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych;
e) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych;
f) Rozporządzeniem WE nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności;
g) Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, Dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektywy Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004.

Obowiązujące Wykonawcę szczegółowe wymagania jakościowe, w tym wymagania w zakresie terminów przydatności do spożycia, znakowania i opakowania towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami, określają „Minimalne wymagania jakościowe” zawierające szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, zawarty w załączniku nr 1a i 1b do SWZ.

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony niniejszej SWZ oraz:
• Załączniku Nr 1 do SWZ tj. Formularz ofertowy,
• Załączniku Nr 1a do SWZ tj. Minimalne Wymagania Jakościowe dla Zadania 1,
• Załączniku Nr 5a do SWZ tj. Projektowane postanowienia umowy – dla Zadania 1

Wykonawca jest zobowiązany posiadać przez cały okres trwania umowy:
 Dotyczy ZADANIA 1 i 2:
Obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania zakładu, określającą rodzaj i zakres prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia, zgodnie z art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022.2132 j.t.) oraz obowiązujący dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP („Hazard Analysis and Critical Control Points” – „System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli”) – (ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022.2132 j.t.).

4.5.3.) Główny kod CPV: 15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne

4.5.5.) Wartość części: 106849,56 PLN

Część 2

4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

ZADANIE 2:
Przedmiotem zamówienie są sukcesywne dostawy zup, sosów, przypraw, kaw i herbat w 2023 roku na rzecz 41. Bazy Lotnictwa Szkolnego w Dęblinie w ilościach podanych w tabelach poniżej:
1. Kawa naturalne mielona – opak. 250g - kg 13
2. Kawa rozpuszczalna – opak. 100g - kg 225
3. Kawa naturalna ziarnista – opak. 1kg - kg 18
4. Kawa rozpuszczalna – saszetka jednoporcjowa - kg 9
5. Herbata czarna liściasta -opak. 100g - kg 540
6. Herbata w torebkach (ekspresowa) – opak. 100x1,5g - kg 225

Cena podana w ofercie powinna obejmować wszelkie koszty związane z wykonaniem zamówienia na podstawie opisu przedmiotu zamówienia oraz zgodnie z warunkami stawianymi przez Zamawiającego: koszty załadunku, transportu, rozładunku, ubezpieczenia i wszelkie inne koszty, bez których wykonanie zamówienia byłoby niemożliwe. Wykonawca zrealizuje dostawę na własny koszt i ryzyko. Z tytułu załadunku, transportu, rozładunku, ubezpieczenia, itp. Wykonawcy nie przysługuje dodatkowe wynagrodzenie. Cena oferty powinna obejmować wszystkie elementy cenotwórcze realizacji zamówienia, warunki i obowiązki umowne określone w projektowanych postanowieniach umowy.

Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony niniejszej SWZ oraz:
• Załączniku Nr 1 do SWZ tj. Formularz ofertowy,
• Załączniku Nr 1b do SWZ tj. Minimalne Wymagania Jakościowe dla Zadania 2;
• Załączniku Nr 5b do SWZ tj. Projektowane postanowienia umowy – dla Zadania 2

PRZEPISY I TRYB ZWIĄZANE Z KONTROLĄ JAKOŚCI TOWARU:

1) Wytworzenie towaru, sposób jego opakowania i transportu musi spełniać wymagania powszechnie obowiązujących przepisów krajowych i unijnych, a w szczególności:

a) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2022. 2132 t. j.);
b) Rozporządzeniem (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością;
c) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych;
d) Rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych;
e) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych;
f) Rozporządzeniem WE nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności;
g) Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) NR 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, Dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektywy Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004.

Obowiązujące Wykonawcę szczegółowe wymagania jakościowe, w tym wymagania w zakresie terminów przydatności do spożycia, znakowania i opakowania towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami, określają „Minimalne wymagania jakościowe” zawierające szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, zawarty w załączniku nr 1a i 1b do SWZ.

Wykonawca jest zobowiązany posiadać przez cały okres trwania umowy:
 Dotyczy ZADANIA 1 i 2:
Obowiązującą decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Powiatowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania zakładu, określającą rodzaj i zakres prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia, zgodnie z art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022.2132 j.t.) oraz obowiązujący dokument potwierdzający stosowanie wdrożonego systemu HACCP („Hazard Analysis and Critical Control Points” – „System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli”) – (ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2022.2132 j.t.).

4.5.3.) Główny kod CPV: 15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty

4.5.5.) Wartość części: 75231,82 PLN

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA

Część 1

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 1)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 1)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 88425,13 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 107782,40 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 88425,13 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 1)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: UNIMA-POL BIRNACKI, DOMINIKOWSKI SP.K.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 9731019680

7.3.3) Ulica: ZDROJOWA 4

7.3.4) Miejscowość: ZIELONA GÓRA

7.3.5) Kod pocztowy: 65-142

7.3.6.) Województwo: lubuskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 1)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-03-13

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 88425,13 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

Część 2

SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA (dla części 2)

5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy

SEKCJA VI OFERTY (dla części 2)

6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3

6.1.1.) Liczba otrzymanych ofert wariantowych: 0

6.1.2.) Liczba ofert dodatkowych: 0

6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3

6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0

6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0

6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 0

6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 62568,93 PLN

6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 80111,87 PLN

6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 62568,93 PLN

6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie

6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie

SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA (dla części 2)

7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie

Wykonawca

7.2.) Wielkość przedsiębiorstwa wykonawcy: Mały przedsiębiorca

7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:

7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: UNIMA-POL BIERNACKI, DOMINIKOWSKI SP.K.

7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: 9731019680

7.3.3) Ulica: ZDROJOWA 4

7.3.4) Miejscowość: ZIELONA GÓRA

7.3.5) Kod pocztowy: 65-142

7.3.6.) Województwo: lubuskie

7.3.7.) Kraj: Polska

7.3.8.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie


SEKCJA VIII UMOWA (dla części 2)

8.1.) Data zawarcia umowy: 2023-03-13

8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 62568,93 PLN

8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 10 miesiące

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.