eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Konin › ŚWIADCZENIE USŁUG HOTELARSKO - RESTAURACYJNYCH ORAZ ZAPEWNIENIE SAL SZKOLENIOWYCH W TRAKCIE SZKOLEŃ UCZESTNIKÓW PROJEKTUMOJE KOMPETENCJE TO TRWAŁOŚĆ FIRMY W RAMACH POKL 8.1.1. (ZP-4/2013)

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-05-27

Konin: ŚWIADCZENIE USŁUG HOTELARSKO - RESTAURACYJNYCH ORAZ ZAPEWNIENIE SAL SZKOLENIOWYCH W TRAKCIE SZKOLEŃ UCZESTNIKÓW PROJEKTU: MOJE KOMPETENCJE TO TRWAŁOŚĆ FIRMY W RAMACH POKL 8.1.1. (ZP-4/2013)
Numer ogłoszenia: 204786 - 2013; data zamieszczenia: 27.05.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. w Koninie , ul. Zakładowa 4, 62-510 Konin, woj. wielkopolskie, tel. 63 2453095, faks 63 2422229.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.arrkonin.org.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Spółka Akcyjna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ŚWIADCZENIE USŁUG HOTELARSKO - RESTAURACYJNYCH ORAZ ZAPEWNIENIE SAL SZKOLENIOWYCH W TRAKCIE SZKOLEŃ UCZESTNIKÓW PROJEKTU: MOJE KOMPETENCJE TO TRWAŁOŚĆ FIRMY W RAMACH POKL 8.1.1. (ZP-4/2013).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 2.1 Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług hotelarsko - restauracyjnych oraz zapewnienie sal szkoleniowych w ośrodku znajdującym się w odległości nie większej niż 20 km od Konina w trakcie szkoleń uczestników projektu: Moje kompetencje to trwałość firmy współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet VIII, Działanie 8.1, Poddziałanie 8.1.1. realizowanego przez Agencję Rozwoju Regionalnego S.A. w Koninie. Realizację szkoleń Zamawiający planuje w okresie od czerwca 2013r. do marca 2015r. na podstawie harmonogramu szkoleń. Harmonogramy szkoleń będą ustalane z 2 tygodniowym wyprzedzeniem. Zakłada się średnio realizację 2 szkoleń w miesiącu, szkolenia odbywać się będą w dni robocze w godzinach od 8.30 do 15.30. Liczba osób na każdym szkoleniu nie przekroczy 12 osób + 1 trener. Zamawiający planuje maksymalnie 128 dni szkoleniowych, tj.: a). 8 szkoleń 1-dniowych b). 9 szkoleń 2-dniowych c). 26 szkoleń 3- dniowych d). 4 szkolenia 6- dniowe 2.2 W ramach usługi Wykonawca zobowiązany jest zapewnić: 2.2.1 2 serwisy kawowe dostarczone: pierwszy przed rozpoczęciem szkolenia tj. na godzinę 8.30 oraz drugi ok. godz. 12.00: -kawa (podana w termosach po 250 ml na osobę), -herbata (podana w termosach po 250 ml na osobę), -dodatki: śmietanka do kawy, cytryna i cukier (w ilości proporcjonalnej do liczby uczestników), -łącznie 200 g na 1 uczestnika ciastek kruchych różnego rodzaju (m.in. ciastka typu delicje, wiązanka, rozetka z marmoladą, masą kakaową, itp.) -drożdżówka/pączek/inne ciasto typu sernik, babka, jabłecznik itp.(2 szt. po 75 g na osobę), -wodę mineralną - gazowaną i niegazowaną (w butelkach po 250 ml na osobę). -sok w dzbankach (250ml na osobę) -suche przekąski (paluszki, chipsy, ciastka, cukierki - 75g/osobę) 2.2.2 zestawy obiadowe podawane w formie porcjowanej (1 zestaw na 1 osobę) na godzinę 13.30: danie ciepłe składające się z zupy oraz porcji mięsa lub ryby, ryżu, frytek lub ziemniaków oraz surówki lub gotowanych jarzyn, sok podawany w dzbankach, deser. Istotne jest zagwarantowanie urozmaiconego menu. Obiad podawany jest w wydzielonej sali na ceramice z uwzględnieniem obsługi kelnerskiej. Przykładowe menu: Zestaw 1 Zupa pomidorowa z makaronem, filet z kurczaka smażony panierowany (150g), frytki (150g), sałatka z czerwonej kapusty (150g), sok 100% czarna porzeczka (250ml), szarlotka na ciepło z gałką lodów Zestaw 2 Krem pieczarkowy z groszkiem ptysiowym, pieczeń wieprzowa duszona (150g), kluski śląskie (150g) z sosem (25g), surówka z kapusty pekińskiej z majonezem (150g), sok 100% jabłko (250ml), deser lodowy Zestaw 3 Krem brokułowy z płatkami migdałowymi, kotlet devolay (150g), ziemniaki tłuczone (250g), surówka z marchwi i jabłek (150g), sok 100% pomarańcza (250ml), deser owocowy Zestaw 4 Rosół z makaronem, potrawka z kurczaka (150g), ryż na sypko(150g), gotowane warzywa (150g), sok 100% pomarańcza (250ml), sernik na ciepło Zestaw 5 Krupnik, filet rybny smażony panierowany (170g), frytki (150g), ogórek konserwowy (100g), sok 100% jabłko (250ml), galaretka z owocami Zestaw 6 Żurek z jajkiem i kiełbasą, filet z kurczaka smażony panierowany (150g), ziemniaki tłuczone (250g), surówka z kapusty kiszonej i marchewki (150g), sok 100% grejpfrut (250ml), ciasto czekoladowe 2.2.3 kolację podawaną w formie bufetu szwedzkiego (w przypadku szkoleń z noclegiem) -dwie ciepłe potrawy do wyboru typu: zupa gulaszowa (350 ml na osobę) z pieczywem (150g na osobę) lub żurek z kiełbasą (350 ml na osobę), makaron- spaghetti bolognese (300g na osobę) lub taglitelle z kurczakiem (300g na osobę) -bufet sałatkowy (200g na osobę) -pieczywo różnego rodzaju (150g na osobę), masło (25g na osobę) -mięsa pieczyste lub wędliny (150g na osobę) -sery żółte i wędzone, pleśniowe (75g na osobę) -twaróg ze szczypiorkiem (70g na osobę) 2.2.4 salę szkoleniową dla 12 osób + stanowisko pracy trenera: - stanowiącej wyodrębnione, wyciszone i klimatyzowane pomieszczenie z możliwością odpowiedniego zaciemnienia dla potrzeb prowadzenia prezentacji, wyposażoną w stoły i krzesła, - z dostępem do Internetu (dla 12 stanowisk komputerowych), wyposażoną w ekran i rzutnik umożliwiający przeprowadzenie prezentacji, - zlokalizowanej w mieście Koninie lub najbliższej okolicy (do 20 km). 2.2.5 nocleg dla uczestników szkoleń: - zakwaterowanie w pokojach jedno lub dwuosobowych z TV i niezbędnym wyposażeniem , - pościel z ręcznikami w standardzie, - pokoje z łazienką (pełny węzeł sanitarny) TV, internet, - ciepła woda, papier toaletowy w standardzie, - śniadanie kontynentalne, w formie bufetu, w cenie pokoju. 2.3 Ośrodek powinien mieć standard nie niższy niż wymagany dla kategorii określonej minimum trzema gwiazdkami, zgodnie z ustawą z 29.8.1997 r. o usługach turystycznych oraz rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy z 19.8.2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich, w których świadczone są usługi hotelarskie. Wszystkie pokoje, sale szkoleniowe, stołówka muszą mieścić się w co najwyżej 3 budynkach. Odległość pomiędzy wszystkimi budynkami nie może być większa niż 300 m. Maksymalna liczba zestawów kawowych to 2816, zestawów obiadowych to 1408 i kolacji to 308, noclegów to 180. Istnieje możliwość realizacji szkoleń w 2 grupach szkoleniowych jednocześnie. 2.4 Zamawiający zastrzega sobie prawo do: - zmiany liczby zamawianych zestawów obiadowych oraz powiadomienia o tym fakcie Wykonawcy do godz. 9.00 tego samego dnia, - odwołania zamówionych zestawów kawowych i obiadowych oraz powiadomienia o tym fakcie Wykonawcy najpóźniej z jednodniowym wyprzedzeniem, jednak nie później niż do godz. 12.00 dnia poprzedzającego szkolenie. - zmiany rezerwacji noclegów oraz powiadomienia o tym fakcie Wykonawcy do godz. 9.00 tego samego dnia, 2.5 Wyżywienie ma być przygotowane z zachowaniem warunków sanitarnych dla faktycznie uczestniczących w danym dniu szkolenia osób. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. Ustawy z dn. 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, Dz.U. z 2006r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) 2.6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość dostosowania ilości wykorzystanych usług do swoich rzeczywistych potrzeb. Zapłata będzie następować za faktyczną liczbę wydanych, ale nie przekraczającą liczbę zamówionych, zestawów kawowych, obiadowych i kolacji oraz rzeczywistą liczbę noclegów na podstawie faktury wystawionej po realizacji cyklu szkoleń, nie rzadziej niż raz na miesiąc..

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamówienie uzupełniające zostanie udzielone na podstawie odrębnej umowy lub umów zawartych z Wykonawcą. Zamówienie uzupełniające może zostać udzielone w terminie 3 lat od dnia udzielenia zamówienia podstawowego. Wartość zamówienia uzupełniającego nie będzie przekraczać 20% wartości zamówienia podstawowego.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.11.00.00 - Hotelarskie usługi noclegowe 55.12.00.00 - Usługi hotelarskie w zakresie spotkań i konferencji .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 15.03.2015.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunku odbędzie się na podstawie złożonego oświadczenia, na zasadzie spełnia - nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca wykaże że w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał należycie minimum 2 usługi objęte przedmiotem zamówienia świadczone na terenie swojej siedziby (ośrodka), a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonał część tych usług, których wartość wyniosła minimum 120.000,00 zł. brutto każda. Ocena spełniania warunku odbędzie się na podstawie analizy treści wypełnionego formularza, łącznie z dowodami, czy usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie oraz na podstawie złożonego oświadczenia, na zasadzie spełnia - nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje sposobu spełnienia tego warunku. Ocena spełniania warunku odbędzie się na podstawie złożonego oświadczenia, na zasadzie spełnia - nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje sposobu spełnienia tego warunku. Ocena spełniania warunku odbędzie się na podstawie złożonego oświadczenia, na zasadzie spełnia - nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje sposobu spełnienia tego warunku. Ocena spełniania warunku odbędzie się na podstawie złożonego oświadczenia, na zasadzie spełnia - nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie (dotyczy również wspólników spółki cywilnej) do oferty należy dołączyć dokument ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. W przypadku gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik do oferty należy dołączyć właściwe umocowanie prawne. Pełnomocnictwo to musi w swojej treści określać rodzaj czynności, do których upoważniony jest pełnomocnik. Pełnomocnictwo winno być złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej notarialnie.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza zmianę postanowień umowy w sytuacji, gdy: a) zmiana jest dla niego korzystna, b) w przypadku konieczności dostosowania postanowień umownych do zmian wynikających z nowelizacji powszechnie obowiązujących przepisów prawa z uwagi na brak możliwości realizacji umowy wedle pierwotnej jej treści lub z uwagi na rażącą stratę grożącą jednej ze stron, c) w przypadku wystąpienia sytuacji od stron niezależnej, niemożliwej do przewidzenia w chwili zawarcia umowy, a wprowadzenie zmiany jest konieczne dla prawidłowej realizacji umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.arrkonin.org.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. w Koninie, ul. Zakładowa 4, 62-510 Konin.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.06.2013 godzina 10:00, miejsce: Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. w Koninie, ul. Zakładowa 4, 62-510 Konin, III piętro, sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: POKL.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.