eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Konin › Na zlecenie usługi gastronomicznej w trakcie warsztatów i szkoleń uczestników projektuONa aktywna współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach E F S w ramach POKL, Priorytet VI, Działanie 6.1, Poddziałanie 6.1.1. (ZP7/2013)

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-06-11

Konin: Na zlecenie usługi gastronomicznej w trakcie warsztatów i szkoleń uczestników projektu: ONa aktywna współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach E F S w ramach POKL, Priorytet VI, Działanie 6.1, Poddziałanie 6.1.1. (ZP7/2013)
Numer ogłoszenia: 224386 - 2013; data zamieszczenia: 11.06.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. w Koninie , ul. Zakładowa 4, 62-510 Konin, woj. wielkopolskie, tel. 63 2453095, faks 63 2422229.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.arrkonin.org.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Spółka Akcyjna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Na zlecenie usługi gastronomicznej w trakcie warsztatów i szkoleń uczestników projektu: ONa aktywna współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach E F S w ramach POKL, Priorytet VI, Działanie 6.1, Poddziałanie 6.1.1. (ZP7/2013).

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 2.1 Przedmiotem zamówienia jest zlecenie usługi gastronomicznej w trakcie warsztatów i szkoleń uczestników projektu: ONa aktywna współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach E F S w ramach POKL, Priorytet VI, Działanie 6.1, Poddziałanie 6.1.1. realizowanego przez Agencję Rozwoju Regionalnego S.A. w Koninie. 2.2 Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie usługi polegającej na zapewnieniu uczestnikom warsztatów i szkoleń: 2.2.1 Serwisu kawowego dostarczanego dwukrotnie: - przed rozpoczęciem szkoleń tj. godziną 8.30, na który składa się: - kawa ( podana w formie sypkiej + woda wrząca w samowarze do samodzielnego zaparzenia według uznania proporcjonalnie do liczby uczestników przy założeniu średnio 2 kawy/osobę), - herbata (podana w ekspresowych saszetkach + woda wrząca w samowarze do samodzielnego zaparzenia według uznania proporcjonalnie do liczby uczestników przy założeniu średnio 2 herbaty/osobę), - dodatki: śmietanka do kawy, cytryna świeża i cukier w saszetkach oraz serwetki papierowe (w ilości proporcjonalnej do liczby uczestników), - woda mineralna - gazowana i niegazowana (w pojedynczych butelkach po 500 ml wody gazowanej i w pojedynczych butelkach po 500 ml wody niegazowanej na osobę). - minimum trzy rodzaje kruchych ciasteczek (łącznie 150 g na osobę), - minimum dwa rodzaje ciasta pieczonego (łącznie 250 g na osobę), - soki 100% (podawane w pojedynczych butelkach po minimum 200 ml/osobę), - wraz z obiadem na godz. 12.35, na który składa się: - kawa (podana w formie sypkiej + woda wrząca w samowarze do samodzielnego zaparzenia według uznania proporcjonalnie do liczby uczestników przy założeniu średnio 1 kawa/osobę), - herbata (typu podana w ekspresowych saszetkach + woda wrząca w samowarze do samodzielnego zaparzenia według uznania proporcjonalnie do liczby uczestników przy założeniu średnio 1 herbata/osobę), - dodatki: śmietanka do kawy, cytryna świeża i cukier w saszetkach oraz serwetki papierowe (w ilości proporcjonalnej do liczby uczestników). Serwis kawowy powinien być podany na ceramice, z zastrzeżeniem, ze odbiór naczyń następuje po zakończeniu szkolenia. 2.2.2 Zestawu obiadowego podawanego w formie porcjowanej (1 zestaw na 1 osobę) dostarczanego na godzinę 12.35: zgodnie z jadłospisem: Zestaw 1 Filet z kurczaka smażony panierowany (150g), frytki (150g), sałatka z czerwonej kapusty (150g), sok 100% czarna porzeczka (podawane w pojedynczych butelkach po minimum 200 ml/osobę Zestaw 2 Pieczeń wieprzowa duszona (150g), kluski śląskie (150g) z sosem (25g), surówka z kapusty pekińskiej z majonezem (150g), sok 100% jabłko (podawane w pojedynczych butelkach po minimum 200 ml/osobę). Zestaw 3 Kotlet devolay (150g), ziemniaki tłuczone (250g), surówka z marchwi i jabłek (150g), sok 100% pomarańcza (podawane w pojedynczych butelkach po minimum 200 ml/osobę). Zestaw 4 Potrawka z kurczaka (150g), ryż na sypko(150g), gotowane warzywa (150g), sok 100% pomarańcza (podawane w pojedynczych butelkach po minimum 200 ml/osobę). Zestaw 5 Filet rybny smażony panierowany (170g), frytki (150g), ogórek konserwowy (100g), sok 100% jabłko (podawane w pojedynczych butelkach po minimum 200 ml/osobę). Zestaw 6 Filet z kurczaka smażony panierowany (150g), ziemniaki tłuczone (250g), surówka z kapusty kiszonej i marchewki (150g), sok 100% grejpfrut (podawane w pojedynczych butelkach po minimum 200 ml/osobę). Dla zagwarantowania urozmaiconego menu zestawy obiadowe powinny być serwowane naprzemiennie. Posiłek dla każdego uczestnika projektu powinien być podany na ciepło w pojemniku termoizolacyjnym (pudełko styropianowe, zamykane, trójdzielne) z kompletem sztućców jednorazowych, 2 serwetkami papierowymi 2 warstwowymi oraz sokiem w pojedynczych butelkach jednorazowych. Dostarczane serwisy kawowe oraz zestawy obiadowe powinny być rozpakowane, przygotowane do konsumpcji oraz sprzątnięte przez Wykonawcę po konsumpcji. 2.2.3 Zamawiający planuje maksymalnie 211 dni szkoleniowych, tj.: - 35 dni szkoleniowych warsztatów aktywizująco-motywujących (realizacja w 7 grupach szkoleniowych po 5 dni szkoleniowych/grupę), - 21 dni szkoleniowych warsztatów poszukiwania pracy (realizacja w 7 grupach szkoleniowych po 3 dni szkoleniowe/grupę), - 139 dni szkoleń zawodowych (realizacja w 7 grupach szkoleniowych, od 16 do 27 dni szkoleniowych/grupę) - 16 dni szkoleń w zakresie ICT (realizacja w 2 grupach szkoleniowych po 8 dni szkoleniowych/grupę). Przy czym istnieje możliwość realizacji warsztatów i szkoleń w 6 grupach szkoleniowych jednocześnie. Liczba osób na każdym szkoleniu nie przekroczy 15. Maksymalna liczba zestawów kawowych to 2500 i zestawów obiadowych to 2500. 2.2.4 Miejsca odbywania się szkoleń: miasto Konin. Realizację warsztatów i szkoleń Zamawiający planuje w okresie od lipca 2013 r. do grudnia 2014 r. na podstawie harmonogramu, stanowiącego Załącznik nr 1 do umowy, zawierającego informacje dot. adresów sal szkoleniowych, liczby uczestników oraz godzin planowanych przerw kawowych i obiadowych. Harmonogram może ulec zmianie. Na tydzień przed rozpoczęciem poszczególnych warsztatów i szkoleń Zamawiający przekaże Wykonawcy zaktualizowany harmonogram. 2.2.5 Zamawiający zastrzega sobie prawo do: - realizacji przedmiotu zamówienia równolegle w maksymalnie 6 grupach, - zmiany liczby posiłków oraz powiadomienia o tym fakcie Wykonawcę najpóźniej z jednodniowym wyprzedzeniem, jednak nie później niż do godziny 12.00, - zmiany liczby uczestników oraz powiadomienia o tym fakcie Wykonawcę najpóźniej z jednodniowym wyprzedzeniem, jednak nie później niż do godziny 12.00, - zmiany miejsca i terminu szkoleń zamówienia oraz powiadomienia o tym fakcie Wykonawcy z jednodniowym wyprzedzeniem, jednak nie później niż do godziny 12.00. 2.2.6 Wyżywienie ma być dostarczane z zachowaniem warunków sanitarnych, na miejsce odbywania się szkolenia, dla faktycznie uczestniczących w danym dniu szkolenia osób. Wykonawca zobowiązany jest do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. Ustawy z dn. 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, Dz.U. z 2006r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.) 2.2.7 Zapłata będzie następować za faktyczną liczbę wydanych, ale nie przekraczającą liczbę zamówionych, zestawów kawowych i obiadowych, na podstawie faktury wystawionej po realizacji cyklu szkoleń, nie rzadziej niż raz na miesiąc..

II.1.5) przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających:

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
  • Zamawiający dopuszcza możliwość udzielenia zamówienia uzupełniającego, które zostanie udzielone na podstawie odrębnej umowy lub umów zawartych z Wykonawcą. Zamówienie uzupełniające może zostać udzielone w terminie 3 lat od dnia udzielenia zamówienia podstawowego. Wartość zamówienia uzupełniającego nie będzie przekraczać 20% wartości zamówienia podstawowego.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2014.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje sposobu spełnienia tego warunku. Ocena spełniania warunku odbędzie się na podstawie złożonego oświadczenia, na zasadzie spełnia - nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca wykaże że w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał należycie minimum 2 usługi polegające na wyżywieniu osób poza siedzibą Wykonawcy, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonał część tych usług o wartości minimalnej 50 000,00 zł brutto każda. Ocena spełniania warunku odbędzie się na podstawie analizy treści wypełnionego formularza, łącznie z dowodami, czy usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie oraz na podstawie złożonego oświadczenia, na zasadzie spełnia - nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje sposobu spełnienia tego warunku. Ocena spełniania warunku odbędzie się na podstawie złożonego oświadczenia, na zasadzie spełnia - nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje sposobu spełnienia tego warunku. Ocena spełniania warunku odbędzie się na podstawie złożonego oświadczenia, na zasadzie spełnia - nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje sposobu spełnienia tego warunku. Ocena spełniania warunku odbędzie się na podstawie złożonego oświadczenia, na zasadzie spełnia - nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie (dotyczy również wspólników spółki cywilnej) do oferty należy dołączyć dokument ustanawiający pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.W przypadku gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik do oferty należy dołączyć właściwe umocowanie prawne. Pełnomocnictwo to musi w swojej treści określać rodzaj czynności, do których upoważniony jest pełnomocnik. Pełnomocnictwo winno być złożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej notarialnie.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający dopuszcza zmianę postanowień umowy w sytuacji, gdy: a) zmiana jest dla niego korzystna, b) w przypadku konieczności dostosowania postanowień umownych do zmian wynikających z nowelizacji powszechnie obowiązujących przepisów prawa z uwagi na brak możliwości realizacji umowy wedle pierwotnej jej treści lub z uwagi na rażącą stratę grożącą jednej ze stron, c) w przypadku wystąpienia sytuacji od stron niezależnej, niemożliwej do przewidzenia w chwili zawarcia umowy, a wprowadzenie zmiany jest konieczne dla prawidłowej realizacji umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.arrkonin.org.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. w Koninie, ul. Zakładowa 4, 62-510 Konin.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.06.2013 godzina 10:00, miejsce: Agencja Rozwoju Regionalnego S.A. w Koninie, ul. Zakładowa 4, 62-510 Konin, III piętro, sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: POKL.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.