Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-06-25
Czerwony Bór: DOSTAWA WĘDLIN DROBIOWYCH i DROBIOWO - WIEPRZOWYCH DO KANTYN, SKLEPU I BARU W CZERWONYM BORZE ORAZ KANTYN W PRZYTUŁACH STARYCH I GRĄDACH WONIECKO.
Numer ogłoszenia: 244602 - 2013; data zamieszczenia: 25.06.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Podlaska Instytucja Gospodarki Budżetowej "BIELIK" , Czerwony Bór 23, 18-400 Czerwony Bór, woj. podlaskie, tel. 86 216 36 04, faks 86 216 31 49.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.igbbielik.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: DOSTAWA WĘDLIN DROBIOWYCH i DROBIOWO - WIEPRZOWYCH DO KANTYN, SKLEPU I BARU W CZERWONYM BORZE ORAZ KANTYN W PRZYTUŁACH STARYCH I GRĄDACH WONIECKO..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Asortyment J.m. Ilość do 1. baleron drobiowy kg 400 2. indyk faszerowany kg 600 3. kabanosy drobiowe kg 50 4. kiełbasa cienka drobiowa kg 1800 5. kiełbasa kanapkowa drobiowa kg 1000 6. kiełbasa parówkowa drobiowa kg 2000 7. kotlety drobiowe kg 4000 8. mielonka drobiowa kg 2000 9. mortadela drobiowa kg 2000 10. mortadela z warzywami kg 2800 11. parówki drobiowe kg 1600 12. pasztet drobiowy kg 1200 13. pasztetowa drobiowa kg 1600 14. pieczeń drobiowa kg 600 15. pierś indycza wędzona kg 60 16. podudzie wędzone z kurczaka kg 300 17. polędwica drobiowa kg 2100 18. przysmak drobiowy kg 1400 19. rolada drobiowa kg 200 20. salceson drobiowy kg 400 21. szynka drobiowa kg 700 OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA NA DOSTAWĘ WĘDLIN DROBIOWYCH Baleron drobiowy Wyrób parzony z filetów z piersi indyka i z piersi kurcząt. Wyrób w kształcie batonu o średnicy 55 mm. Smak łagodny, delikatnie słony z wyczuwalnymi przyprawami. Indyk faszerowany Filet drobiowy, nadziewany farszem, parzony, w kształcie bloku o przekroju zbliżonym do prostokąta Kabanosy drobiowe Kiełbasa wędzona, pieczona, ze średnio rozdrobnionych peklowanych mięs drobiowych z dodatkiem peklowanego mięsa wieprzowego, w jadalnych osłonkach kolagenowych o średnicy 19 mm, odkręcanych w odcinki ok. 30 cm. Produkt kruchy, wykwintny. Kiełbasa cienka drobiowa Kiełbasa wędzona, parzona, wyprodukowana mięsa drobiowego (kurczęcego i indyczego) oraz wieprzowego, w osłonce naturalnej, cienkich jelitach wieprzowych, odkręcanych w odcinki o długości ok. 17 cm. Kiełbasa kanapkowa drobiowa Produkt wieprzowo-drobiowo, wędzony, parzony, baton w osłonce celulozowej o średnicy ok. 90 mm Kiełbasa parówkowa drobiowa Kiełbasa wędzona, parzona, z drobiowych peklowanych surowców mięsno-tłuszczowych (kurczęcych i indyczych) z dodatkiem tłuszczu wieprzowego, w naturalnych jelitach wieprzowych, w odcinkach o długości ok. 16 cm. Konsystencja dość ścisła, elastyczna, o struktura zbliżona do homogennej, smak delikatny, z wyczuwalnym zapachem wędzenia. Kotlety drobiowe Wyrób parzony z drobno rozdrobnionych mięs drobiowych w formie pulpeta o średnicy 50 mm Mielonka drobiowa Wyrób parzony, ze średnio rozdrobnionych, mięs drobiowych z dodatkiem mięsa wieprzowego, w kształcie bloku o przekroju zbliżonym do prostokąta. Smak typowy dla mielonki, z delikatnie wyczuwalną solą. Mortadela drobiowa Kiełbasa wędzona, parzona, drobno rozdrobniona, surowców mięsno-tłuszczowych z kurcząt i indyka, z dodatkiem tłuszczu wieprzowego. Baton w osłonce celulozowej o średnicy ok. 90 mm, w smaku delikatnie wyczuwalne wędzenie oraz przyprawy z dominującą nutą gałki muszkatołowej i pieprzu naturalnego. Mortadela z warzywami Kiełbasa parzona z surowców mięsnotłuszczowych drobiowych (kurczęcych i indyczych) i tłuszczu wieprzowego z dodatkiem średnio rozdrobnionych warzyw. Wyrób w kształcie batonu w osłonce sztucznej o średnicy 100 mm i masie ok. 1,5 kg. Konsystencja dość ścisła struktura farszu zbliżona do homogennej z widocznymi kawałkami warzyw. Smak produktu delikatny, z wyczuwalnymi warzywami Parówki drobiowe Kiełbaski wędzone, parzone, z drobno rozdrobnionych surowców mięsno tłuszczowych z kurcząt i indyka, z dodatkiem tłuszczu wieprzowego. Wyrób w jadalnych osłonkach kolagenowych, odkręcanych w odcinki o długości ok. 15 cm i średnicy 19 mm, delikatny w smaku, z wyczuwalną nutą wędzenia Pasztet drobiowy Wyrób pieczony surowców mięsno-tłuszczowych i podrobowych drobiowych (kurcząt i indyka) z dodatkiem tłuszczu wieprzowego, surowców uzupełniających i przypraw. Kształt bloku o masie ok. 1,5 kg. Produkt smarowny z wyczuwalną nutą wątroby oraz przypraw między innymi gałki muszkatołowej i pieprzu. Pasztetowa drobiowa Wędlina podrobowa parzona z surowców mięsno tłuszczowych i podrobowych drobiowych (kurczak, indyk) z dodatkiem tłuszczu wieprzowego, surowców uzupełniających i przypraw. Produkt w kształcie batonu masie ok. 300 g i średnicy 40 mm. Smak delikatny z dominującą nutą cebuli i wątroby Pieczeń drobiowa Produkt blokowy drobiowy, parzony, drobno rozdrobniony, na powierzchni posypka z mielonej czerwonej papryki Pierś indycza wędzona Pojedynczy filet z piersi indyka peklowany, wędzony, parzony. Barwa powierzchni jasnobrązowa z odcieniem złocistym. Smak zbliżony do smaku naturalnego mięsa indyczego Podudzie wędzone z kurczaka Podudzie kurczęce o naturalnym kształcie, wędzone, parzone. Wyrób z wyczuwalnym wędzeniem, umiarkowanie słony. Barwa powierzchni od jasnobrązowej do brązowej. Polędwica drobiowa Polędwica parzona z peklowanych filetów z piersi indyka i z piersi kurcząt. Wyrób w kształcie batonu o średnicy 55 mm Przysmak drobiowy Kiełbasa drobiowa, drobno rozdrobniona ,parzona w osłonce barierowej o średnicy ok. 90 mm Rolada drobiowa Wyrób garmażeryjny parzony otrzymany z rozdrobnionych surowców mięsnych i podrobowych drobiowych (kurczak i indyk) z dodatkiem tłuszczu wieprzowego, surowców uzupełniających i przypraw uformowany w kształcie lekko spłaszczonego walca. Powierzchnia pokryta skórą kurczęcą, posypaną mieszanką grubo rozdrobnionych przypraw Salceson drobiowy Wyrób z mięsa drobiowego i wieprzowego z przyprawami, w aromatycznej galarecie osłonce barierowej, parzony. Szynka drobiowa Wyrób z grubo rozdrobnionych filetów z piersi kurcząt z dodatkiem mięsa z indyka. Wyrób w kształcie batonu o średnicy 65 mm. Smak łagodny, delikatnie słony z wyczuwalnymi przyprawami..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.13.15.00 - Produkty drobiowe 15.13.13.10 - Pasztety .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
W celu potwierdzenia warunku Wykonawca złoży oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu. Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego zostanie dokonana wg formuły spełnia - nie spełnia, na podstawie przedłożonego w ofercie oświadczenia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.igbbielik.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Podlaska Instytucja Gospodarki Budżetowej Bielik z siedzibą w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 23, 18-400 Łomża, tel. 86 215-35-95.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.07.2013 godzina 10:00, miejsce: Podlaska Instytucja Gospodarki Budżetowej Bielik z siedzibą w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 23, 18-400 Łomża, tel. 86 215-35-95.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sieradzu
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej nr 1 im. Armii Krajowej w Gostyninie
- Sukcesywny zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkola Samorządowego w Rzekuniu do 31.12.2025 r.
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Szkoły Podstawowej Nr 50 im. Królowej Jadwigi w Warszawie na 2025r
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Publicznego Przedszkola nr 11 w Pile w okresie od 2.01.2025 r. do 31.12.2025 r.
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 4 im. Mikołaja Kopernika w Pile w okresie od 2.01.2025 r. do 31.12.2025 r.
więcej: Wędliny drobiowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.