Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-09-09
Władysławowo: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych
Numer ogłoszenia: 282822 - 2011; data zamieszczenia: 09.09.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Centralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie , ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo, woj. pomorskie, tel. 058 6746314, faks 058 6746350.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.cetniewo.cos.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Instytucja Gospodarki Budżetowej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby działu gastronomii przez okres 6 miesiecy tj. np. makarony, produkty suche , budynie, płatki , owoce suszone i w syropie, produkty marynowaned i konserwowe, w puszkach, słoikach itp. Wartość szacunkowa zamówienia nie przekracza kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz. U. 2010 r. Nr 113 poz. 759 ze zm.)..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.10.00-2, 15.83.16.00-8, 15.85.00.00-1, 15.85.11.10-2, 15.87.11.10-8, 15.87.12.10-9, 15.87.12.30-5, 15.87.12.50-1, 15.87.12.73-8, 15.61.41.10-6, 15.61.33.13-5, 15.61.33.80-5, 15.61.31.00-9, 15.61.20.00-1.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 6.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. 2010 r. Nr 113 poz. 759 ze zm.).
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wymaga sie aby Wykonawcy wykonalu lub wykonują w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert w niniejszym postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 zamówienia dotyczące dostaw artykułów spożywczych różnych o wartości brutto (na jedno zamówienie, umowę, kontrakt, w okresie maksymalnie 6 miesięcy) : nie mniejszej niż : a. 10 000 PLN w przypadku składania oferty na część I b. 20 000 PLN w przypadku składania oferty na część II
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. 2010 r. Nr 113 poz. 759 ze zm.).
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. 2010 r. Nr 113 poz. 759 ze zm.).
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Na podstawie złożonego oświadczenia z art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. 2010 r. Nr 113 poz. 759 ze zm.).
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
1. Jeżeli z upływem 6 miesięcy od dnia podpisania niniejszej umowy kwota zawartej umowy pozostanie nie zrealizowana, Strony mogą uzgodnić, w formie pisemnego aneksu, realizację niniejszej umowy do momentu osiągnięcia tej kwoty, nie dłużej jednak niż 4 lata od dnia podpisania umowy 3. Strony zgodnie oświadczają, że ilość podana w formularzu cenowym (załącznik Nr 2 do Umowy) jest szacunkowa. Zamawiający zastrzega sobie prawo, w zależności od preferencji klientów Zamawiającego oraz możliwości Wykonawcy, do zmian: ilości (według zamówień częściowych). 4. W trakcie realizacji umowy może nastąpić zmiana produktu na równoważny (bez zmiany ceny jednostkowej i wielkości opakowania) w przypadku zaprzestania produkcji asortymentu wskazanego przez Wykonawcę w ofercie. Warunkiem dokonania zmiany jest przedstawienie przez Wykonawcę pisemnego oświadczenia (lub innego dokumentu) producenta o zaprzestaniu produkcji oraz zgoda Zamawiającego na przedstawiony przez Wykonawcę produkt równoważny
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.cetniewo.cos.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Siedziba Zamawiającego ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 19.09.2011 godzina 10:00, miejsce: Siedziba Zamawiającego ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykułe spożywcze różne - I.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. BUDYŃ- śmietankowy, waniliowy, czekoladowy kg 80 2. GALARETKA OWOCOWA kg 80 3. KISIEL kg 60 4. MAJONEZ LIGHT - kg 10 5. CHRZAN TARTY kg 30 6. KETCHUP szt 8000 7. MUSZTARDA porcjowana szt 6000 8. MUSZTARDA SAREPSKA kg 50 9. RYŻ DŁUGOZIARNISTY kg 800 10. Makaron Cannelloni - kg 30 11. Makaron pene - 100% kg 80 12. MAKARON GNIAZDKA - 100% kg 30 13. MAKARON MUSZELKA Mała - 100% semoliny z pszenicy DURUM kg 60 14. MAKARON KOKARDKA kg 70 15. MAKARON KOLANKA Z FALBANKĄ kg 70 16. MAKARON ŁAZANKI kg 80 17. MAKARON NITKI - kg 30 18. MAKARON W KSZTAŁCIE RYŻU kg 30 19. MAKARON SPAGHETTI kg 140 20. MAKARON ŚWIDERKI - kg 80 21. MAKARON LASAGNE kg 80 22. Makaron świderki 3 kolory kg 60 23. PŁATKI KUKURYDZIANE -CORN FLAKES NESTLLE kg 180 24. PŁATKI KUKURYDZIANE - GOLD FLAKES kg 200 25. PŁATKI KUKURYDZIANE cynamonowe - kg 90 26. PŁATKI KUKURYDZIANE czekoladowe - kg 60 27. PŁATKI KUKURYDZIANE FITNESS kg 50 28. PŁATKI MUSLI - kg 180 29. MAJONEZ porcjowany - szt 2400 30. MAJONEZ DEKORACYJNY - kg 300 31. KETCHUP łagodny,pikantny - kg 30 32. KETCHUP skład: kg 50.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.10.00-2, 15.83.16.00-8, 15.85.00.00-1, 15.85.11.10-2, 15.87.11.10-8, 15.87.12.10-9, 15.87.12.50-1, 15.87.12.73-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Artykuły spożywcze różne -II.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 ORZECH WŁOSKI ŁUSKANY kg 50 2 RODZYNKI SUŁTAŃSKIE kg 70 3 ŚLIWKA KALIFORNIJSKA kg 60 4 MIGDAŁY PŁATKI - kg 30 5 MIGDAŁY CAŁE - kg 15 6 15 7 MORELE SUSZONE kg 50 8 Ananas kostka -gatunek I kg 80 9 ANANASY PLASTRY- kg 80 10 BRZOSKWINIE POŁÓWKI kg 100 11 GRUSZKI POŁÓWKI kg 80 12 KOKTAJL OWOCOWY W SYROPIE- kg 90 13 FASOLA CZERWONA KIDNEY- kg 120 14 GROSZEK KONSERWOWY kg 70 15 KUKURYDZA KONSERWOWA kg 120 16 KIELKI FASOLI MUNG kg 80 17 SAŁATKA - HAWAI kg 100 18 SAŁATKA SOMBRERO kg 100 19 OGÓRKI konserwowe -marynowane kg 100 20 PIECZARKA MARYNOWANA CAŁA kg 50 21 Pieczarka w zalewie naturalnej kg 30 22 Karczochy serca kg 20 23 OLEJ uniwersalny l 1000 24 OLIWKI ZIELONE DRYLOWANE kg 50 25 OLIWKI CZARNE DRYLOWANE kg 50 26 OLIWKI ZIELONE cięte kg 20 27 OLIWKI Czarne cięte - kg 20 28 TUŃCZYK W SOSIE WŁASNYM kg 50 29 TUŃCZYK W SOSIE WŁASNYM kg 30 30 OCET 10% - l 70 31 OCET WINNY l 20 32 Ocet winny - czerwony l 20 33 JABŁKA PRAŻONE SZARLOTKA kg 120 34 OGÓRKI KANAPKOWE kg 50 35 CZEREŚNIE koktajlowe-Marascino Cherries- kg 8 36 SELER WIÓRKI kg 30 37 OLEJ z pestek winogron - l 150 38 Oliwa z oliwek l 30 39 Oliwa z oliwek extra l 30 40 KAWIOR czarny lub czerwony kg 6 41 NAPÓJ NESQUIK kg 180 42 SYROP MALINOWY- l 40 43 Syrop korzenny - l 20 44 SEZAM ZIARNO - kg 10 45 DŻEM truskawka, wiśnia, czarna porzeczka- kg 250 46 MIÓD PSZCZELI NATURALNY WIELOKWIATOWY - kg 120 47 AROMAT POMARAŃCZOWY szt 30 48 Proszek do pieczenia szt 100 49 CUKIER WANILIOWY - szt 200 50 TABASCO BRAND Peper Sauce- szt 15 51 Pieczywo WASA Light żytnie kg 20 52 KASZA GRYCZANA - kg 100 53 KASZA JĘCZMIENNA - kg 40 54 Ryż biały opakowanie kg 50 55 MĄKA TORTOWA typ 450 kg 850 56 SKROBIA ZIEMNIACZANA Superior - kg 60 57 RYŻ DZIKI kg 6 58 RYŻ BRĄZOWY - kg 20 59 KASZA KUS-KUS kg 30 60 PŁATKI OWSIANE - kg 50 61 CUKIER BIAŁY KRYSZTAŁ kg 2000 62 CUKIER PUDER kg 60 63 Orzechy pistacjowe łuskane kg 10 64 Orzeszki pini opakowanie max 1 kg kg 4 65 Pomidory suszone w oliwie- kg 30 66 Ziarno słonecznika kg 10 67 Migdały Słupki - kg 10 68 Wiórki kokosowe - kg 5 69 Kotlety schabowe sojowe- kg 10 70 Steki sojowe - kg 10 71 Żurawina do mięsa - kg 20 72 Kasza manna- kg 100 73 Kaszka kukurydziana- kg 20 74 Mąka kukurydziana- kg 20 75 Cukier brązowy trzcinowy- kg 20 76 Borówka do mięsa - kg 20 77 Mandarynki - kg 15 78 Pędy bambusa- kg 10 79 Krem czekoladowy typu NUTELLA - kg 150 80 Musztarda Francuska - kg 5 81 Ocet Balsamiczny- l 5 82 Kardamon mielony - kg 0,5 83 imbir mielony - kg 3 84 Tortilla pszenna kg 150 85 Olej arachdowy l 5 86 Ciecierzyca - kg 10 87 Papryka konserwowa czerwona paski kg 30.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.83.10.00-2, 15.83.16.00-8, 15.85.00.00-1, 15.85.11.10-2, 15.87.11.10-8, 15.87.12.10-9, 15.61.20.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 6.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z WŁADYSŁAWOWA
- Sukcesywne dostawy pieczywa cz. I oraz ciast i ciastek -cz. II do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu -postępowanie ponowne
- Sukcesywne dostawy jajek do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu
- Wynajem i kompleksowa obsługa przenośnych kabin sanitarnych na terenie Gminy Władysławowo
więcej: przetargi w Władysławowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów spożywczych do końca roku 2025 (Przedszkole Samorządowe nr 3 w Wieliczce)
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2025
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Bursy Szkolnej nr 1 w Jeleniej Górze w 2025 r.
- "Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Glinojecku"
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności : pieczywo, nabiał, mięso i wędliny, drób, art. spożywcze, warzywa, owoce i mrożonki na potrzeby szpitala
- Dostawa artykułów spożywczych i mięsnych dla potrzeb Zespołu Opieki Zdrowotnej Nr 2 w Rzeszowie
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.