Ogłoszenie z dnia 2015-12-03
Warszawa: Zakup, dostawa, rozładunek art. spożywczych suchych
Numer ogłoszenia: 330082 - 2015; data zamieszczenia: 03.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole Nr 129 "Raj Na Skarpie" , ul. Jazdów 10 B, 00-467 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 628 28 43, faks 22 628 28 43.
- Adres strony internetowej zamawiającego: raj29@op.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup, dostawa, rozładunek art. spożywczych suchych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: aromat do ciast zawartość netto 2ml-szt 30;ananasy w plastrach w lekkim syropie w puszce metalowej waga netto 565g -szt. 60;bakalie a 250g -szt. 20;brzoskwinie połówki w lekkim syropie w puszce metalowej waga 650g;bazylia - zioła a 100g(PRYMAT);barszcz czerwony koncentrat a 0,3l (KRAKUS),cukier puder ,op. a 500g- szt.20;cukier biały a1000gop.papier - szt.80;cukier waniliowy a 32g -szt.50;chrzan tarty na kwasku cytrynowym a 200g - szt.30;czosnek granulowany a 32g(PRYMAT) - szt.30;dżem brzoskwinia 100%owoców b/cukru zagęszczony sokiem jabłkowym -(Łowicz)-szt.50;dżem czarna porzeczka 100%owoc.b/c zagęszcz. s. jabł. (Łowicz)-szt.50;dżem truskawka 100% owoc.b/c zagęszcz. s.jabł.(Łowicz)- szt. 50;dżem malina 100%owoc.b/c zagęszcz. s.jabł.(Łowicz) - szt.50;fasola biała sucha - kg 20;fasolka czerwona konserwowa a 400g-szt.20;groch połówki ,suchy -kg 20;groszek konserwowy a 400g -szt.20;herbata czarna liście op.100g(typu LIPTON AHMED) -szt.60;herbata czarna ekspres,op.100szt(OSCAR,AHMED,LIPTON)-szt.60;herbata owocowa,ekspres,100 torebek(LIPTON)-szt.60;herbata miętowa ekpres,100 torebek-szt.40, koncentrat pomidorowy 30% op. słoik , masa 190g(ŁOWICZ)-szt.150;kakao naturalne, a 150g (DECO MORENO)-szt. 45;kawa zbożowa a 150g -szt.50;kukurydza konserwowa w metalowej puszce a 400g - szt.60;ketchup łagodny w butelce a 480g(PUDLISZKI)-szt.60;kasza manna pszenna - kg 30;kasza gryczana , palona -kg 30;kasza pęczak -kg 30;kasza jęczmienna -kg 20;kasza jaglana - kg 15; kasza kuskus - kg 15; kaszka kukurydziana - kg 20;kasza orkiszowa - kg 15;konfitura z żurawiny lub borówki a 240 g szt. 60;koperek ,susz a 20g (PRYMAT)- szt.40;liście laurowe a 20g (PRYMAT) ;makaron typu świderki, op. folia a 500g (LUBELLA);makaron typu nitki, op. folia a 500g(LUBELLA) - szt.40;makaron typu spaghetti a 500g(LUBELLA)-szt.20;makaron typu wstążka, op. folia a 500g (LUBELLA) - szt.30; makaron typu rurki - pióra ,op.-folia, a 500g -n(LUBELLA) - szt.50;makaro zacierka ,op. folia a 250g (LUBELLA) - szt. 100;makaron pełne ziarno a 400g (LUBELLA) -szt.60;miód wielokwiatowy, op. - słoik a 400g -szt.120;miód wielokwiatowy , op. słoik a 900g - szt.60;majeranek otarty, op. papierowe a 15g;mąka pszenna typ 550,op.papier, a 1000g (PASJA) - szt.350; natka pietruszki-susz a 15g(PRYMAT) - szt.30;mąka ziemniaczana, op. papier a 1000g -szt.20;maka orkiszowa a 1000g - kg 5;olej z pestek winogron a 1l - szt.30; oliwa z oliwek z 1-go tłoczenia, op. butelka szklana a 1l - szt. 25;olej rzepakowo-słonecznikowy, butelka plastik a 1l(KUJAWSKI)- szt.190;oregano -zioła susz a 15g (PRYMAT) -szt.30;płatki jaglane a 500g - szt.50;płatki orkiszowe a 500g -szt.50;płatki kukurydziane op. folia a 250g(NESTLE) -szt.30; pieprz czarny , mielony a 15g (PRYMAT) -mszt.60;pieprz ziarnisty a 15 g (PRYMAT) - szt.30;pieprz ziołowy a 15g(PRYMAT) -szt.20;płatki jęczmienne ,op.-folia, a 500g -szt.20;płatki ryżowe ,op. papier a 250g -szt.30;płatki owsiane ,op.-folia a 1000g -szt. 30;ryż długo ziarnisty a 1000g -kg120;powidła śliwkowe ,op.-słoik, waga netto 320g(Łowicz) - szt.80;tuńczyk w oleju , duże kawałki, op. puszka metal, masa netto 185g - szt.120;sól jodowana ,warzona ,op.-folia waga netto 1000g - szt.20;ziele lubczyku a 15g-szt.25;kurkuma a 15g -szt.10; ziele angielskie a 15g(PRYMAT)-szt.40;zioła prowansalskie a 15g (PRYMAT) -szt.20;drożdże świeże ,op. 100g -szt.20;woda mineralna niegazowana op.200ml (Żywiec) - szt.400;woda mineralna niegazowana (Żywiec)-L 180;sezam -kg 6;proszek do pieczenia (GELWE) -szt.60;przyprawa do piernika a 25g-szt.25;mak niebieski a 500g - szt.10;cynamon mielony a 20g - szt.25;szczaw konserwowy a 290g -szt.50;żurek-barszcz w butelce o pojemności 1L - szt.20;śliwki -susz ,a 500g - szt.15;rodzynki a 200g - szt.80;pestki słonecznika a 250g -szt.100;pestki dyni a 250g -szt.100;morele suszone a 250g - szt.100;orzeszki ziemne niesolone a 100g -szt.100;ciecierzyca - kg 10;cieciorka w zalewie BIO słoik a 300g -szt.25;ryba wędzona -makrela -tuszka -kg 30;śledż płaty - kg 5.
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających |
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00 - Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.01.2016.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
posiadanie odpowiednich uprawnień do wykonywania tej działalności
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
posiadanie odpowiedniej wiedzy i doświadczenia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
posiadanie odpowiedniego transportu do przewozu artykułów spożywczych zgodnie z zasadami HAACAP
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
odpowiednie uprawnieniado wykonywania tej działalności
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
dokumenty potwierdzające spełnienie przez wykonawcę warunków określonych w SIWZ
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;
- opis urządzeń technicznych oraz środków organizacyjno-technicznych zastosowanych przez wykonawcę dostaw lub usług w celu zapewnienia jakości oraz opisu zaplecza naukowo-badawczego posiadanego przez wykonawcę lub które będzie pozostawało w dyspozycji wykonawcy;
- oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:
- 1 - Cena - 50
- 2 - codzienna dostawa świeżych art.spożywczych - 25
- 3 - wysoka jakość art.spożywczych - 25
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rajnaskarpie.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: strona internetowa www.rajnaskarpie.pl
Przedszkole nr 129 Raj na Skarpie, ul. Jazdów 10 B ,00-467 Warszawa,Kancelaria.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.12.2015 godzina 11:00, miejsce: Przedszkole nr 129 Raj na Skarpie, ul. Jazdów 10 b, 00-467 Warszawa Kancelaria.
IV.4.5) Termin związania ofertą: do 31.12.2016.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Opracowanie dokumentacji projektowo-kosztorysowej budynku mieszkalnego w Łasku przy ul. Topolowej z uzyskaniem prawomocnej decyzji pozwolenia na budowę oraz innych decyzji, zgód, pozwoleń itp.
- Opracowanie dokumentacji projektowo-kosztorysowej budynku mieszkalnego w Toruniu przy ul. Trzcinowej z uzyskaniem prawomocnej decyzji pozwolenia na budowę oraz innych decyzji, zgód, pozwoleń itp.
- Przebudowa części piwnic Pałacu Kazimierzowskiego związana z relokalizacją głównej rozdzielni elektrycznej, zestawu hydroforowego i węzła co
- Jonograf
- Sukcesywne dostawy papieru kserograficznego
- Sukcesywna dostawa materiałów biurowych i papieru kserograficznego dla Politechniki Warszawskiej Filii w Płocku
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy żywności do Domu Pomocy Społecznej w Kamiennej przez okres 6 miesięcy.
- Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla potrzeb Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 3 we Wrocławiu z podziałem na zadania.
- Sukcesywne dostawy produktów żywnościowych w okresie od 25.04.2025 do 30.09.2025 roku do Ośrodka Kolonijno-Wczasowego "Bajka" w Łukęcinie przy ul. Słonecznej 10 w Kamieniu Pomorskim (72-400)
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Politechniki Morskiej w Szczecinie.
- Przedmiot zamówienia dotyczy dostawy produktów żywnościowych - mięsa i wędlin, opisanych w SIWZ, do Domu Zdrojowego w Szczawnie-Zdroju transportem Wykonawcy lub na jego koszt
- Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Placówek Oświatowych w Lubieniu Kujawskim w 2025 roku.
więcej: Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.