eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowy WiśniczDostawa artykułów z grupy 156 i 158 - przyprawy i artykuły mączne

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-02-06

Nowy Wiśnicz: Dostawa artykułów z grupy 156 i 158 - przyprawy i artykuły mączne
Numer ogłoszenia: 51142 - 2013; data zamieszczenia: 06.02.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny , 32-720 Nowy Wiśnicz, woj. małopolskie, tel. 014 612-85-66, faks 014 6128569.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów z grupy 156 i 158 - przyprawy i artykuły mączne.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Asortyment KOD CPV NR NORMY Przewidywana roczna wielkość zamówienia w kg: Ryż - opakowanie jednostkowe 1kg 15611000-4 PN-A-74220 2500kg, Mąka ziemniaczana - opakowanie jednostkowe 1kg 15612000-1 300kg, Mąka pszenna - opakowanie jednostkowe 1kg 15612100-2 PN-91/A-74022 1500kg, Kasza mazurska - opakowanie jednostkowe 1kg 15613000-8 PN-87/A74203 2000kg, Kasza manna - opakowanie jednostkowe 1kg 15613000-8 PN-88/A-74036 700kg, Płatki owsiane - opakowanie jednostkowe 1kg 15613380-5 PN-88/A-74037 550kg, Cukier - opakowanie jednostkowe 1kg 15831200-4 PN-A-74850 4500kg, Sól kuchenna - opakowanie jednostkowe 1kg 15872400-5 1200kg, Makaron 4 jajeczny - opakowanie jednostkowe 5 kg 15851100-9 4500kg, Miód sztuczny - opakowanie jednostkowe 0,4 kg 15831600-8 600kg, Cynamon - opakowanie jednostkowe 1kg 15872200-3 2kg, Kawa zbożowa - opakowanie jednostkowe 1kg 15860000-4 500kg, Herbata czarna - opakowanie jednostkowe 1kg 15860000-4 500kg, Kminek - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-A-86953 5kg, Kwasek cytrynowy - opakowanie jednostkowe 0,02 kg 15870000-7 4kg, Angielskie ziele-opakowanie jednostkowe 1 kg 1587000-7 8kg, Liść laurowy - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 8kg, Majeranek - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-A-86958 10kg, Papryka mielona - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-A-86955 35kg, Ocet - opakowanie jednostkowe 1 litr 15871110-8 PN-A-79733 60 litrów, Pieprz czarny mielony - opakowanie jednostkowe 1kg 15872100-2 PN-A-86965 50kg, Przyprawy do : bigosu, gulaszu, kurczaka, ryby - opakowanie jednostkowe 1kg, 15870000-7 PN-A-86967 20kg, Przyprawa typu VEGETA - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 400kg, Czosnek granulowany - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 5kg, Koper - susz - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-72/A-77603 10kg, Pietruszka nać - susz - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-72/A-77603 10kg, Por - susz - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-72/A-77603 10kg, Mieszanka warzywna wieloskładnikowa - susz - opakowanie jednostkowe 5 kg 15870000-7 PN-72/A-77603 600kg, Przyprawa w płynie typu MAGGI - opakowanie jednostkowe 1 litr 15894000-1 800 litrów, Sos w proszku: biały, grzybowy, boloński - opakowanie jednostkowe 1kg, 15871260-4 200kg, Zupa w proszku: jarzynowa, selerowa, pieczarkowa, żurek, porowa - opakowanie jednostkowe 5 kg 15891000-0 700kg, Bulion: drobiowy, wołowy - opakowanie jednostkowe 5 kg 15891000-0 650kg.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.12.00-4, 15.61.10.00-4.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia przez Wykonawców warunku, o którym mowa powyżej, nastąpi na podstawie przedłożonego oświadczenia - wg formuły - wykazał/nie wykazał.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia przez Wykonawców warunku, o którym mowa powyżej, nastąpi na podstawie przedłożonego oświadczenia - wg formuły - wykazał/nie wykazał.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia przez Wykonawców warunku, o którym mowa powyżej, nastąpi na podstawie przedłożonego oświadczenia - wg formuły - wykazał/nie wykazał.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia przez Wykonawców warunku, o którym mowa powyżej, nastąpi na podstawie przedłożonej informacji z banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w których wykonawca posiada rachunek, potwierdzającej wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawionej nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, w której wykaże, że posiada środki finansowe lub zdolność kredytową na kwotę co najmniej 9000,00 zł. -wg formuły - wykazał/nie wykazał.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, w których wykonawca posiada rachunek, potwierdzającą wysokość posiadanych środków finansowych lub zdolność kredytową wykonawcy, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu na zdolność finansową innych podmiotów, przedkłada informację banku lub spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, dotyczącą podmiotu, z którego zdolności finansowej korzysta na podstawie art. 26 ust. 2b ustawy, potwierdzającą wysokość posiadanych przez ten podmiot środków finansowych lub jego zdolność kredytową, wystawioną nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nowy Wiśnicz Dział Kwatermistrzowski.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.02.2013 godzina 11:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Ryż, Mąka ziemniaczana, Mąka pszenna, Kasza mazurska, Kasza manna, Płatki owsiane, Cukier, Sól kuchenna, Makaron 4 jajeczny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryż - opakowanie jednostkowe 1kg 15611000-4 PN-A-74220 2500kg, Mąka ziemniaczana - opakowanie jednostkowe 1kg 15612000-1 300kg, Mąka pszenna - opakowanie jednostkowe 1kg 15612100-2 PN-91/A-74022 1500kg, Kasza mazurska - opakowanie jednostkowe 1kg 15613000-8 PN-87/A74203 2000kg, Kasza manna - opakowanie jednostkowe 1kg 15613000-8 PN-88/A-74036 700kg, Płatki owsiane - opakowanie jednostkowe 1kg 15613380-5 PN-88/A-74037 550kg, Cukier - opakowanie jednostkowe 1kg 15831200-4 PN-A-74850 4500kg, Sól kuchenna - opakowanie jednostkowe 1kg 15872400-5 1200kg, Makaron 4 jajeczny - opakowanie jednostkowe 5 kg 15851100-9 4500kg,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.10.00-4, 15.61.30.00-8, 15.85.11.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Miód sztuczny.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Miód sztuczny - opakowanie jednostkowe 0,4 kg 15831600-8 600kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.16.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Cynamon, Kawa zbożowa,Herbata czarna, Kminek,Kwasek cytrynowy,Angielskie ziele, Liść laurowy,Majeranek,Papryka mielona, Ocet,Pieprz czarny mielony, Przyprawy do : bigosu, gulaszu, kurczaka, ryby Przyprawa typu VEGETA Czosnek granulowany Koper - susz Pietruszka nać - susz Por - susz Mieszanka warzywna wieloskładnikowa.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cynamon - opakowanie jednostkowe 1kg 15872200-3 2kg, Kawa zbożowa - opakowanie jednostkowe 1kg 15860000-4 500kg, Herbata czarna - opakowanie jednostkowe 1kg 15860000-4 500kg, Kminek - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-A-86953 5kg, Kwasek cytrynowy - opakowanie jednostkowe 0,02 kg 15870000-7 4kg, Angielskie ziele-opakowanie jednostkowe 1 kg 1587000-7 8kg, Liść laurowy - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 8kg, Majeranek - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-A-86958 10kg, Papryka mielona - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-A-86955 35kg, Ocet - opakowanie jednostkowe 1 litr 15871110-8 PN-A-79733 60 litrów, Pieprz czarny mielony - opakowanie jednostkowe 1kg 15872100-2 PN-A-86965 50kg, Przyprawy do : bigosu, gulaszu, kurczaka, ryby - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-A-86967 20kg, Przyprawa typu VEGETA - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 400kg, Czosnek granulowany - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 5kg, Koper - susz - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-72/A-77603 10kg, Pietruszka nać - susz - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-72/A-77603 10kg, Por - susz - opakowanie jednostkowe 1kg 15870000-7 PN-72/A-77603 10kg, Mieszanka warzywna wieloskładnikowa - susz - opakowanie jednostkowe 5 kg 15870000-7 PN-72/A-77603 600kg,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.00.00-4, 15.87.11.10-8, 15.87.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przyprawa w płynie typu MAGGI Sos w proszku: biały, grzybowy, boloński, Zupa w proszku: jarzynowa, selerowa, pieczarkowa, żurek, porowa, Bulion: drobiowy, wołowy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przyprawa w płynie typu MAGGI - opakowanie jednostkowe 1 litr 15894000-1 800 litrów, Sos w proszku: biały, grzybowy, boloński - opakowanie jednostkowe 1kg 15871260-4 200kg, Zupa w proszku: jarzynowa, selerowa, pieczarkowa, żurek, porowa - opakowanie jednostkowe 5 kg 15891000-0 700kg, Bulion: drobiowy, wołowy - opakowanie jednostkowe 5 kg 15891000-0 650kg,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.40.00-1, 15.89.10.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.