eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Kaliszprzetarg nieograniczony na dostawę dla potrzeb Zakładu Karnego w Kaliszu półtusz wieprzowych, mięsa wołowego i wędlin wieprzowo wołowych, wędlin drobiowych, mięsa drobiowego, konserw.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-01-14

Kalisz: przetarg nieograniczony na dostawę dla potrzeb Zakładu Karnego w Kaliszu półtusz wieprzowych, mięsa wołowego i wędlin wieprzowo wołowych, wędlin drobiowych, mięsa drobiowego, konserw.
Numer ogłoszenia: 6240 - 2011; data zamieszczenia: 14.01.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Kalisz , ul. Łódzka 2, 62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie, tel. 0-62 7654100, 7654104, faks 0-62 7654110.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: przetarg nieograniczony na dostawę dla potrzeb Zakładu Karnego w Kaliszu półtusz wieprzowych, mięsa wołowego i wędlin wieprzowo wołowych, wędlin drobiowych, mięsa drobiowego, konserw..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część I półtusze wieprzowe Półtusze wieprzowe bez głowy klasy E/U PN-91/A 82001 Szacowana ilość 8000,00 kg Część II mięso wołowe i wędliny wieprzowo wołowe Łopatka wołowa b/k ;PN-88/A-82003; Szacowana ilość 400,00 kg; Wątroba wieprzowa; PN-86/A-82004; Szacowana ilość 600,00 kg; Boczek wędzony b/k b/s; PN-A-82007; Szacowana ilość 400,00 kg; Metka cebulowa; PN-A-82007; Szacowana ilość 700,00 kg; Szynka biała gotowana, PN-A-82007, Szacowana ilość 300,00 kg; Wątrobianka, PN-A-82007, Szacowana ilość 400,00 kg; Rolada z boczku, PN-A-82007, Szacowana ilość 400,00 kg; Pasztet pieczony, PN-A-82007, Szacowana ilość 500,00 kg; Salceson biały, PN-A-82007, Szacowana ilość 1 000,00 kg Pasztetowa wędzona, PN-A-82007, Szacowana ilość 500,00 kg Kaszanka, PN-86/82004, Szacowana ilość 1 000,00 kg Mielonka wieprzowa, PN-A-82007, Szacowana ilość 1 100,00 kg Kiełbasa biała, PN-A-82007 Szacowana ilość 200,00kg; Kiełbasa mortadela, PN-A-82007 Szacowana ilość 1 500,00kg; Kiełbasa parówkowa, PN-A-82007, Szacowana ilość 800,00 kg; Parówki cienkie, PN-A-82007, Szacowana ilość 1 000,00kg; Kiełbasa zwyczajna, PN-A-82007, Szacowana ilość 1 000,00 kg; Pieczeń, PN-A-82007, Szacowana ilość 500,00 kg; Serdelowa, PN-A-82007, Szacowana ilość 1 200,00 kg; Kiełbasa kanapkowa, PN-A-82007, Szacowana ilość 1 400,00 kg; Zielonogórska PN-A-82007, Szacowana ilość 300,00 kg; Szynka mielona, PN-A-82007, Szacowana ilość 300,00 kg; Szynka z łopatki, PN-A-82007, Szacowana ilość 300,00 kg; Kiełbasa śląska, PN-A-82007, Szacowana ilość 500,00 kg; Metka łososiowa, PN-A-82007, Szacowana ilość 700,00 kg; Część III wędliny drobiowe Parówka drobiowa, PN-A-82022, Szacowana ilość 900,00 kg; Mielonka drobiowa, PN-A-82009, Szacowana ilość 900,00 kg; Śląska drobiowa, PN-A-82009, Szacowana ilość 900,00 kg; Polędwica drobiowa, PN-A-82009, Szacowana ilość 300,00 kg; Szynka drobiowa, PN-A-82009, Szacowana ilość 300,00 kg; Drobiowa biała, PN-A-82009, Szacowana ilość 300,00 kg; Pasztetowa drobiowa, PN-A-82009, Szacowana ilość 800,00 kg; Część IV mięso drobiowe Udko z kurczaka, PN-86/A-82005, Szacowana ilość 1000,00 kg; Filet z kurczaka, PN-86/A-82005, Szacowana ilość 300,00 kg; Część V konserwy Pasztet wieprzowy (puszka aluminiowa łatwo otwieralna waga opakowania 100g-130g), PN-A-82022, Szacowana ilość 500,00 kg; Konserwa mięsna (puszka aluminiowa łatwo otwieralna waga opakowania 100g-130g), PN-A-82022, Szacowana ilość 500,00 kg;.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 05.02.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • 1.Zgodnie z art. 22 ust. 1 Pzp, o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące: a.posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania; b.posiadania wiedzy i doświadczenia; c.dysponowania odpowiednim potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; d.sytuacji ekonomicznej i finansowej.. 2.Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie dokumentów załączonych do oferty. 3.Wykonawca musi wykazać spełnienie każdego z warunków. 4.Niespełnienie któregokolwiek warunku spowoduje wykluczenie wykonawcy z postępowania.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie zgodne z załącznikiem nr 3 do SIWZ

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie zgodne z załącznikiem nr 3 do SIWZ

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie zgodne z załącznikiem nr 3 do SIWZ

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • oświadczenie zgodne z załącznikiem nr 3 do SIWZ

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny w Kaliszu, ul. Łódzka 2, 62-800 Kalisz.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.01.2011 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Zakładu Karnego w Kaliszu, ul.Łódzka 2, 62-800 Kalisz.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: półtusze wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Półtusze wieprzowe bez głowy klasy E/U PN-91/A 82001 Szacowana ilość 8000,00 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: mięso wołowe i wędliny wieprzowo wołowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Łopatka wołowa b/k ;PN-88/A-82003; Szacowana ilość 400,00 kg; Wątroba wieprzowa; PN-86/A-82004; Szacowana ilość 600,00 kg; Boczek wędzony b/k b/s; PN-A-82007; Szacowana ilość 400,00 kg; Metka cebulowa; PN-A-82007; Szacowana ilość 700,00 kg; Szynka biała gotowana, PN-A-82007, Szacowana ilość 300,00 kg; Wątrobianka, PN-A-82007, Szacowana ilość 400,00 kg; Rolada z boczku, PN-A-82007, Szacowana ilość 400,00 kg; Pasztet pieczony, PN-A-82007, Szacowana ilość 500,00 kg; Salceson biały, PN-A-82007, Szacowana ilość 1 000,00 kg Pasztetowa wędzona, PN-A-82007, Szacowana ilość 500,00 kg Kaszanka, PN-86/82004, Szacowana ilość 1 000,00 kg Mielonka wieprzowa, PN-A-82007, Szacowana ilość 1 100,00 kg Kiełbasa biała, PN-A-82007 Szacowana ilość 200,00kg; Kiełbasa mortadela, PN-A-82007 Szacowana ilość 1 500,00kg; Kiełbasa parówkowa, PN-A-82007, Szacowana ilość 800,00 kg; Parówki cienkie, PN-A-82007, Szacowana ilość 1 000,00kg; Kiełbasa zwyczajna, PN-A-82007, Szacowana ilość 1 000,00 kg; Pieczeń, PN-A-82007, Szacowana ilość 500,00 kg; Serdelowa, PN-A-82007, Szacowana ilość 1 200,00 kg; Kiełbasa kanapkowa, PN-A-82007, Szacowana ilość 1 400,00 kg; Zielonogórska PN-A-82007, Szacowana ilość 300,00 kg; Szynka mielona, PN-A-82007, Szacowana ilość 300,00 kg; Szynka z łopatki, PN-A-82007, Szacowana ilość 300,00 kg; Kiełbasa śląska, PN-A-82007, Szacowana ilość 500,00 kg; Metka łososiowa, PN-A-82007, Szacowana ilość 700,00 kg;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: wędliny drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Parówka drobiowa, PN-A-82022, Szacowana ilość 900,00 kg; Mielonka drobiowa, PN-A-82009, Szacowana ilość 900,00 kg; Śląska drobiowa, PN-A-82009, Szacowana ilość 900,00 kg; Polędwica drobiowa, PN-A-82009, Szacowana ilość 300,00 kg; Szynka drobiowa, PN-A-82009, Szacowana ilość 300,00 kg; Drobiowa biała, PN-A-82009, Szacowana ilość 300,00 kg; Pasztetowa drobiowa, PN-A-82009, Szacowana ilość 800,00 kg;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: mięso drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Udko z kurczaka, PN-86/A-82005, Szacowana ilość 1000,00 kg; Filet z kurczaka, PN-86/A-82005, Szacowana ilość 300,00 kg;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: konserwy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pasztet wieprzowy (puszka aluminiowa łatwo otwieralna waga opakowania 100g-130g), PN-A-82022, Szacowana ilość 500,00 kg; Konserwa mięsna (puszka aluminiowa łatwo otwieralna waga opakowania 100g-130g), PN-A-82022, Szacowana ilość 500,00 kg;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.