Og³oszenie z dnia 2017-11-29
Og³oszenie nr 624604-N-2017 z dnia 2017-11-29 r.
Przedszkole "S³oneczne" w Wasilkowie: Sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywnosciowych dla Przedszkola S³onecznego w Wasilkowie
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU -
Dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: Zamieszczanie obowi±zkowe
Og³oszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej
Nie
Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie zak³ady pracy chronionej oraz wykonawcy, których dzia³alno¶æ, lub dzia³alno¶æ ich wyodrêbnionych organizacyjnie jednostek, które bêd± realizowa³y zamówienie, obejmuje spo³eczn± i zawodow± integracjê osób bêd±cych cz³onkami grup spo³ecznie marginalizowanych
Nie
Nale¿y podaæ minimalny procentowy wska¼nik zatrudnienia osób nale¿±cych do jednej lub wiêcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy ni¿ 30%, osób zatrudnionych przez zak³ady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
Postêpowanie przeprowadza centralny zamawiaj±cy
Nie
Postêpowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiaj±cy powierzy³/powierzyli przeprowadzenie postêpowaniaNie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiaj±cy powierzy³/powierzyli prowadzenie postêpowania:Postêpowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiaj±cych
Nie
Je¿eli tak, nale¿y wymieniæ zamawiaj±cych, którzy wspólnie przeprowadzaj± postêpowanie oraz podaæ adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
Postêpowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postêpowania wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej - maj±ce zastosowanie krajowe prawo zamówieñ publicznych:Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES:
Przedszkole "S³oneczne" w Wasilkowie, krajowy numer identyfikacyjny
94280200000, ul.
ul. Sienkiewicza
24
,
16010
Wasilków, woj.
podlaskie, pañstwo
Polska, tel.
(085) 7185501, e-mail
przedszkole@wasilkow.pl, faks
(085) 7185501.
Adres strony internetowej (URL): http://przedszkolewasilkow.szkolnastrona.pl/bip/p,16,zamowienia-publiczne
Adres profilu nabywcy:
Adres strony internetowej pod którym mo¿na uzyskaæ dostêp do narzêdzi i urz±dzeñ lub formatów plików, które nie s± ogólnie dostêpne
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO:
Jednostki organizacyjne administracji samorz±dowej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (je¿eli dotyczy):
Podzia³ obowi±zków miêdzy zamawiaj±cymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania, w tym
w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiaj±cych jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postêpowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postêpowania odpowiadaj± pozostali zamawiaj±cy, czy zamówienie bêdzie udzielane przez ka¿dego z zamawiaj±cych indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozosta³ych zamawiaj±cych):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pe³ny i bezpo¶redni dostêp do dokumentów z postêpowania mo¿na uzyskaæ pod adresem (URL)
Nie
Adres strony internetowej, na której zamieszczona bêdzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Tak
http://przedszkolewasilkow.szkolnastrona.pl/bip/p,16,zamowienia-publiczne
Dostêp do dokumentów z postêpowania jest ograniczony - wiêcej informacji mo¿na uzyskaæ pod adresem
Tak
jak w punkcie I.1)
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu nale¿y przesy³aæ:
Elektronicznie
Nie
adres
Dopuszczone jest przes³anie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:
Wymagane jest przes³anie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu w inny sposób:
Tak
Inny sposób:
w sposób tradycyjny w formie papierowej
Adres:
16-010 Wasilków, ul. Sienkiewicza 24
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzêdzi i urz±dzeñ lub formatów plików, które nie s± ogólnie dostêpne
Nie
Nieograniczony, pe³ny, bezpo¶redni i bezp³atny dostêp do tych narzêdzi mo¿na uzyskaæ pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego:
Sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywnosciowych dla Przedszkola S³onecznego w Wasilkowie
Numer referencyjny:
PwW.15.1.2017
Przed wszczêciem postêpowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o mo¿liwo¶ci sk³adania ofert czê¶ciowych
Zamówienie podzielone jest na czê¶ci:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu mo¿na sk³adaæ w odniesieniu do:
wszystkich czê¶ci
Maksymalna liczba czê¶ci zamówienia, na które mo¿e zostaæ udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
6, tzn. wszystkie czê¶ci
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane: 1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych wymienionych w za³±cznikach nr: 1a, 1b, 1c, 1d, 1e, 1f do niniejszej SIWZ - formularzach asortymentowo - cenowych (stanowiæ one bêd± jednocze¶nie za³±czniki do umowy odpowiednio dla danej czê¶ci), w których wskazano asortyment i przewidywan± ilo¶æ odpowiednio dla czê¶ci wskazanych w pkt 2. 2. Zamówienie bêdzie dokonane i realizowane w podziale na 6 czê¶ci: czê¶æ I Owoce, warzywa, jajka czê¶æ II Miêso i wêdliny czê¶æ III Artyku³y ogólnospo¿ywcze czê¶æ IV Produkty mleczarskie czê¶æ V Mro¿onki i ryby czê¶æ VI Pieczywo. 3. Szczegó³y i warunki realizacji zamówienia wspólne dla wszystkich czê¶ci: 1) przedmiotem zamówienia objêty jest tak¿e za³adunek, transport i roz³adunek dostarczanych artyku³ów do pomieszczeñ wskazanych przez Zamawiaj±cego, znajduj±cych siê w jego siedzibie w Wasilkowie przy ul. Sienkiewicza 24 i filii przy ul. Polnej 1/4c, 2) podane w za³±cznikach wskazanych w ust. 1 ilo¶ci produktów w poszczególnych czê¶ciach s± szacunkowe i mog± ulec zmniejszeniu. Zmniejszenie ilo¶ci dostarczanych artyku³ów ¿ywno¶ciowych mo¿e wynikaæ z uzasadnionych potrzeb Zamawiaj±cego np. zmniejszenia liczby ¿ywionych wychowanków przedszkola w wyniku absencji i nie mo¿e stanowiæ podstaw do zg³aszania roszczeñ z tytu³u niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiaj±cy nie bêdzie ponosi³ ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilo¶ci i warto¶ci dostaw; zamawiaj±cy zastrzega sobie równie¿ prawo zmian ilo¶ciowych dostaw pomiêdzy pozycjami w ramach danej czê¶ci zamówienia, 3) rozliczenie finansowe Wykonawcy z Zamawiaj±cym odbywaæ siê bêdzie na podstawie ilo¶ci i rodzaju faktycznie dostarczonych do Zamawiaj±cego produktów spo¿ywczych i ich cen jednostkowych podanych przez Wykonawcê w formularzu asortymentowo-cenowym odpowiednio dla czê¶ci zamówienia, 4) oferowane artyku³y ¿ywno¶ciowe winny spe³niaæ wymagania wymienione w obowi±zuj±cych przepisach prawa dotycz±cego produkcji i obrotu ¿ywno¶ci, a w szczególno¶ci: ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149 z pó¼n. zm.) wraz z przepisami wykonawczymi oraz ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jako¶ci handlowej artyku³ów rolno-spo¿ywczych (Dz. U. z 2016 r. poz. 1604 z pó¼n. zm.). Ka¿dy produkt winny byæ wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP, 5) dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych ma byæ wykonywana ¶rodkami transportu spe³niaj±cymi wymogi sanitarne, zgodnie z ustaw± z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. z 2017 r. poz. 149 z pó¼n. zm.); osoby wykonuj±ce dostawê musz± legitymowaæ siê aktualnym za¶wiadczeniem lekarskim do celów sanitarno-epidemiologicznych, które okazuj± na ka¿de ¿±danie Zamawiaj±cego. 4. Pozosta³e wymagania: 1) Dostarczane w ka¿dej z czê¶ci produkty spe³niaæ musz± prawem okre¶lone wymogi dla tych produktów w tym wymogi zdrowotne. Materia³ opakowaniowy winien byæ dopuszczony do kontaktu z ¿ywno¶ci±. Ka¿dy asortyment produktów musi byæ dostarczony w oddzielnym pojemniku. Produkty w puszkach winny byæ wyposa¿one w elementy do otwierania rêcznego, bez pomocy otwieracza mechanicznego. Jako¶æ dostarczanych produktów winna byæ zgodna z obowi±zuj±cymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku / klasy. Produkty oznakowane maj± byæ zgodnie z wymaganiami rozporz±dzenia w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów ¶rodków spo¿ywczych (Dz. U. z 2015 r. poz. 29), tzn. musz± zawieraæ: nazwê, wykaz i ilo¶æ sk³adników lub kategorii sk³adników, zawarto¶æ netto w opakowaniu, datê minimalnej trwa³o¶ci lub termin przydatno¶ci do spo¿ycia, warunki przechowywania, firmê i adres producenta lub przedsiêbiorcy paczkuj±cego ¶rodek spo¿ywczy, nazwê i adres producenta. 2) Przy ka¿dej dostawie jaj konsumpcyjnych oraz miêsa i wêdlin zamawiaj±cy wymaga przedstawienia handlowego dokumentu identyfikacyjnego (HDI) zgodnie z ustaw± o produktach pochodzenia zwierzêcego (Dz. U. z 2017 r. poz. 242 z pó¼n. zm.) oraz rozporz±dzeniem WE 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r., ustanawiaj±cego szczególne przepisy dotycz±ce higieny w odniesieniu do ¿ywno¶ci pochodzenia zwierzêcego (Dz. Urz. UE L139 z dnia 30 kwietnia 2004 r.), a) Jaja konsumpcyjne musz± byæ oznakowane weterynaryjnym numerem zak³adu oraz zdezynfekowane za pomoc± promienia ultrafioletowego. b) Wykonawca, na ka¿de ¿±danie zamawiaj±cego, zobowi±zany jest przedstawiæ stosowne za¶wiadczenie w³a¶ciwego lekarza weterynarii po¶wiadczaj±ce badanie dostarczanego miêsa. 3) Dostarczane produkty bêd± ¶wie¿e, pe³nowarto¶ciowe, nale¿ytej jako¶ci, zgodnie z opisanymi wy¿ej wymaganiami, oraz bêd± dostarczane nie pó¼niej, ni¿ w po³owie okresu przydatno¶ci do spo¿ycia przewidzianego dla danego produktu, z zastrze¿eniem, i¿: ryby i mro¿onki bêd± posiadaæ termin przydatno¶ci do spo¿ycia nie krótszy ni¿ 30 dni od dostawy; jaja konsumpcyjne nie bêd± starsze ni¿ 7 dni od daty pakowania; warzywa i owoce ¶wie¿e cechowaæ siê bêd± regularnym kszta³tem w³a¶ciwym dla danej odmiany, bêd± wolne od szkodników, zanieczyszczeñ ziemi±, uszkodzeñ, oznak wyrastania korzenia w pêd nasienny, brakiem oznak wiêdniêcia, wyschniêcia czy gnicia; miêso i wêdliny bêd± produktami ¶wie¿ymi, z terminem przydatno¶ci do spo¿ycia nie krótszym ni¿ 5 dni od dostawy. 5. Dostawy realizowane bêd± na podstawie bie¿±cych zamówieñ sk³adanych przez uprawnionego pracownika Zamawiaj±cego (telefonicznie, pisemnie lub elektronicznie), wykonywanych z minimum jednodniowym/dwudniowym (w zale¿no¶ci od oferty) wyprzedzeniem (sk³adanych do godziny 15:00), od poniedzia³ku do pi±tku z nastêpuj±c± czêstotliwo¶ci± dostaw: - owoce i warzywa, jaja, miêso i wêdliny oraz artyku³y mleczarskie i ogólnospo¿ywcze - dwa razy w tygodniu do godziny 8.00 (harmonogram szczegó³owy dostaw, tj. dni tygodnia, w których winny odbywaæ siê dostawy, zostanie wskazany przez Zamawiaj±cego przed podpisaniem umowy), - ryby i mro¿onki (2 razy w miesi±cu). W przypadku warzyw i owoców zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ zwiêkszenia czêstotliwo¶ci dostaw ¶rednio o raz w tygodniu. 6. W przypadku gdy Zamawiaj±cy okre¶li³ przedmiot zamówienia wskazuj±c producenta, znaki towarowe i pochodzenie, Zamawiaj±cy dopuszcza zaoferowanie produktów równowa¿nych zgodnie z zasadami okre¶lonymi w art. 30 ust. 5 ustawy Prawo zamówieñ publicznych. W takim przypadku Wykonawca zobowi±zany jest wykazaæ, i¿ oferowane przez niego dostawy spe³niaj± wymagania okre¶lone przez Zamawiaj±cego. Oferta winna zawieraæ wszystkie informacje umo¿liwiaj±ce identyfikacjê spe³nienia wskazanych wymagañ (parametrów) dla danego produktu (gramatura, zawarto¶æ procentowa poszczególnych sk³adników, wydajno¶æ z opakowania, warto¶æ od¿ywcza itp.).
II.5) G³ówny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV |
03220000-9 |
03221000-6 |
03222000-3 |
03142500-3 |
15100000-9 |
15110000-2 |
15131130-5 |
15131310-1 |
15600000-4 |
15800000-6 |
15851000-8 |
15411100-3 |
15830000-5 |
15860000-4 |
15870000-7 |
15500000-3 |
15510000-6 |
15530000-3 |
15540000-5 |
15551300-8 |
15331170-9 |
15220000-6 |
15810000-9 |
15811000-6 |
15811100-7 |
II.6) Ca³kowita warto¶æ zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa ca³kowita maksymalna warto¶æ w ca³ym okresie obowi±zywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)
II.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Okre¶lenie przedmiotu, wielko¶ci lub zakresu oraz warunków na jakich zostan± udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane bêdzie zamówienie lub okres, na który zosta³a zawarta umowa ramowa lub okres, na który zosta³ ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesi±cach: lub dniach:
lub
data rozpoczêcia: lub zakoñczenia:
Okres w miesi±cach | Okres w dniach | Data rozpoczêcia | Data zakoñczenia |
2018-01-02 | 2018-12-31 |
II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów
Okre¶lenie warunków:
O udzielenie zamówienia mo¿e ubiegaæ siê wykonawca, który:
1) nie podlega wykluczeniu, w szczególno¶ci na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 5 ustawy Prawo zamówieñ publicznych,
2) spe³nia warunki dotycz±ce posiadania kompetencji lub uprawnieñ do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów,
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Okre¶lenie warunków:
3) spe³nia warunki dotycz±ce sytuacji ekonomicznej i finansowej, tzn. znajduje siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej umo¿liwiaj±cej prawid³owe i terminowe wykonanie przedmiotu zamówienia w ca³ym okresie,
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolno¶æ techniczna lub zawodowa
Okre¶lenie warunków:
4) spe³nia warunki dotycz±ce zdolno¶ci technicznej i zawodowej:
a) dysponuje odpowiednim potencja³em technicznym,
b) dysponuje osobami, które skieruje do realizacji przedmiotu zamówienia, posiadaj±cymi odpowiednie kwalifikacje zawodowe.
Zamawiaj±cy wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu imion i nazwisk osób wykonuj±cych czynno¶ci przy realizacji zamówienia wraz z informacj± o kwalifikacjach zawodowych lub do¶wiadczeniu tych osób:
Nie
Informacje dodatkowe:
III.2.1) Podstawy wykluczenia okre¶lone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiaj±cy przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp
Tak
Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce fakultatywne podstawy wykluczenia:
Tak (podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 4 ustawy Pzp)
O¶wiadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu
Tak
O¶wiadczenie o spe³nianiu kryteriów selekcji
Nie
1) odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Prawo zamówieñ publicznych,
III.5) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU:
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
2) o¶wiadczenie wykonawcy o przynale¿no¶ci albo braku przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej; w przypadku przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej wykonawca mo¿e z³o¿yæ wraz z o¶wiadczeniem dokumenty b±d¼ informacje potwierdzaj±ce, ¿e powi±zania z innym wykonawc± nie prowadz± do zak³ócenia konkurencji w postêpowaniu (mo¿na wykorzystaæ za³±cznik nr ... do niniejszej SIWZ).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiaj±cy ¿±da wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Nale¿y podaæ informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga siê z³o¿enia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub do³±czenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza siê z³o¿enie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub do³±czenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga siê z³o¿enia oferty wariantowej:
Nie
Dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej
Nie
Z³o¿enie oferty wariantowej dopuszcza siê tylko z jednoczesnym z³o¿eniem oferty zasadniczej:
Nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostan± zaproszeni do udzia³u w postêpowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa bêdzie zawarta:
Czy przewiduje siê ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Adres strony internetowej, na której bêd± zamieszczone dodatkowe informacje dotycz±ce dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza siê z³o¿enie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje siê pobranie ze z³o¿onych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporz±dzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem) Nie
Nale¿y podaæ adres strony internetowej, na której aukcja bêdzie prowadzona:
Nale¿y wskazaæ elementy, których warto¶ci bêd± przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje siê ograniczenia co do przedstawionych warto¶ci, wynikaj±ce z opisu przedmiotu zamówienia:
Nale¿y podaæ, które informacje zostan± udostêpnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki bêdzie termin ich udostêpnienia:
Informacje dotycz±ce przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postêpowania w toku aukcji elektronicznej i jakie bêd± warunki, na jakich wykonawcy bêd± mogli licytowaæ (minimalne wysoko¶ci post±pieñ):
Informacje dotycz±ce wykorzystywanego sprzêtu elektronicznego, rozwi±zañ i specyfikacji technicznych w zakresie po³±czeñ:
Wymagania dotycz±ce rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie z³o¿yli nowych post±pieñ, zostan± zakwalifikowani do nastêpnego etapu:
Warunki zamkniêcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria | Znaczenie |
cena ofertowa (brutto) % | 60,00 |
zgoda na zamówienia z minimum jednodniowym wyprzedzeniem % | 40,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
Tak
IV.3) Negocjacje z og³oszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z og³oszeniem
Minimalne wymagania, które musz± spe³niaæ wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrze¿enie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstêpnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podzia³ negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Nale¿y podaæ informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbê etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagañ zamawiaj±cego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysoko¶ci nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwi±zania stanowi±ce podstawê do sk³adania ofert, je¿eli zamawiaj±cy przewiduje nagrody:
Wstêpny harmonogram postêpowania:
Podzia³ dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwi±zañ:
Nale¿y podaæ informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiuj±ce minimalne wymagania, którym musz± odpowiadaæ wszystkie oferty:
Podzia³ negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegaj±cych negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której bêdzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostêpny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotycz±ce rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urz±dzeñ informatycznych:
Sposób postêpowania w toku licytacji elektronicznej, w tym okre¶lenie minimalnych wysoko¶ci post±pieñ:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie z³o¿yli nowych post±pieñ, zostan± zakwalifikowani do nastêpnego etapu:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamkniêcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostan± wprowadzone do tre¶ci zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotycz±ce zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: Tak
Nale¿y wskazaæ zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. W razie zaistnienia istotnej zmiany okoliczno¶ci powoduj±cej, ¿e wykonanie umowy nie le¿y w interesie publicznym, czego nie mo¿na by³o przewidzieæ w chwili zawarcia umowy, Zamawiaj±cy mo¿e odst±piæ od umowy w terminie 30 dni od powziêcia wiadomo¶ci o tych okoliczno¶ciach. W takim wypadku Wykonawca mo¿e ¿±daæ jedynie wynagrodzenia nale¿nego mu z tytu³u wykonania czê¶ci umowy. 2. Wszelkie zmiany niniejszej umowy wymagaj± dla swej wa¿no¶ci formy pisemnej pod rygorem niewa¿no¶ci i bêd± dopuszczalne w granicach unormowania artyku³u 144 ustawy Prawo zamówieñ publicznych.
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostêpniania informacji o charakterze poufnym (je¿eli dotyczy):
¦rodki s³u¿±ce ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin sk³adania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu:
Data: 2017-12-08, godzina: 15:00,
Skrócenie terminu sk³adania wniosków, ze wzglêdu na piln± potrzebê udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem):
Nie
Wskazaæ powody:
Jêzyk lub jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu
> jêzyk polski
IV.6.3) Termin zwi±zania ofert±: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert)
IV.6.4) Przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: Nie
IV.6.5) Przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, je¿eli ¶rodki s³u¿±ce sfinansowaniu zamówieñ na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiaj±cy zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia, nie zosta³y mu przyznane Nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
Czê¶æ nr: | 1 | Nazwa: | czê¶æ I Owoce, warzywa, jajka |
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15000000-8, 03220000-9, 03221000-6, 03222000-3, 03142500-3
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2018-01-02
data zakoñczenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
cena ofertowa (brutto) % | 60,00 |
zgoda na zamówienia z minimum jednodniowym wyprzedzeniem % | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Czê¶æ nr: | 2 | Nazwa: | czê¶æ II Miêso i wêdliny |
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15000000-8, 15100000-9, 15110000-2, 15131130-5, 15131310-1
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2018-01-02
data zakoñczenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
cena ofertowa (brutto) % | 60,00 |
zgoda na zamówienia z minimum jednodniowym wyprzedzeniem % | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Czê¶æ nr: | 3 | Nazwa: | czê¶æ III Artyku³y ogólnospo¿ywcze |
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15000000-8, 15600000-4, 15800000-6, 15851000-8, 15411100-3, 15830000-5, 15860000-4, 15870000-7
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2018-01-02
data zakoñczenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
cena ofertowa (brutto) % | 60,00 |
zgoda na zamówienia z minimum jednodniowym wyprzedzeniem % | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Czê¶æ nr: | 4 | Nazwa: | czê¶æ IV Produkty mleczarskie |
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15000000-8, 15500000-3, 15510000-6, 15530000-3, 15540000-5, 15551300-8
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2018-01-02
data zakoñczenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
cena ofertowa (brutto) % | 60,00 |
zgoda na zamówienia z minimum jednodniowym wyprzedzeniem % | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Czê¶æ nr: | 5 | Nazwa: | czê¶æ V Mro¿onki i ryby |
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15000000-8, 15331170-9, 15220000-6
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2018-01-02
data zakoñczenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
cena ofertowa (brutto) % | 60,00 |
zgoda na zamówienia z minimum jednodniowym wyprzedzeniem % | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
Czê¶æ nr: | 6 | Nazwa: | czê¶æ VI Pieczywo |
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15000000-8, 15810000-9, 15811000-6, 15811100-7
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2018-01-02
data zakoñczenia: 2018-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
cena ofertowa (brutto) % | 60,00 |
zgoda na zamówienia z minimum jednodniowym wyprzedzeniem % | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne dostawy pieczywa w latach 2025-2026 do Oddzia³u Zamiejscowego w Kikitach
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych.
- Przetarg 2. Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do sto³ówek do ZS im. Jana Koszczyca Witkiewicza w Kazimierzu Dolnym na 2025 r.
- SUKCESYWNE DOSTAWY PIECZYWA I PRODUKTÓW CUKIERNICZYCH DLA SZPITALA ZACHODNIEGO W GRODZISKU MAZOWIECKIM.
- Dostawy artyku³ów ogólnospo¿ywczych oraz mro¿onek do Zak³adu Karnego w Uhercach Mineralnych
- Dostawa artyku³ów nabia³owych i t³uszczowych dla potrzeb SP ZOZ Szpitala Psychiatrycznego w Toszku
wiêcej: Jaja »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.