Og³oszenie z dnia 2019-12-13
Og³oszenie nr 636398-N-2019 z dnia 2019-12-13 r.
Gmina ¦wiercze: Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej w ¦wierczach w 2020 roku
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU -
Dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: Zamieszczanie obowi±zkowe
Og³oszenie dotyczy: Zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej
Nie
Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mog± ubiegaæ siê wy³±cznie zak³ady pracy chronionej oraz wykonawcy, których dzia³alno¶æ, lub dzia³alno¶æ ich wyodrêbnionych organizacyjnie jednostek, które bêd± realizowa³y zamówienie, obejmuje spo³eczn± i zawodow± integracjê osób bêd±cych cz³onkami grup spo³ecznie marginalizowanych
Nie
Nale¿y podaæ minimalny procentowy wska¼nik zatrudnienia osób nale¿±cych do jednej lub wiêcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy ni¿ 30%, osób zatrudnionych przez zak³ady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
Postêpowanie przeprowadza centralny zamawiaj±cy
Nie
Postêpowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiaj±cy powierzy³/powierzyli przeprowadzenie postêpowaniaNie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiaj±cy powierzy³/powierzyli prowadzenie postêpowania:Postêpowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiaj±cych
Nie
Je¿eli tak, nale¿y wymieniæ zamawiaj±cych, którzy wspólnie przeprowadzaj± postêpowanie oraz podaæ adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
Postêpowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej
Nie
W przypadku przeprowadzania postêpowania wspólnie z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej - maj±ce zastosowanie krajowe prawo zamówieñ publicznych:Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES:
Gmina ¦wiercze, krajowy numer identyfikacyjny
13037849100000, ul.
ul. Pu³tuska
47
,
06-150
¦wiercze, woj.
mazowieckie, pañstwo
Polska, tel.
236 916 045, e-mail
swiercze@op.pl, faks
236 916 045.
Adres strony internetowej (URL): http://www.swiercze.biuletyn.net/
Adres profilu nabywcy:
http://www.swiercze.biuletyn.net/
Adres strony internetowej pod którym mo¿na uzyskaæ dostêp do narzêdzi i urz±dzeñ lub formatów plików, które nie s± ogólnie dostêpne
http://www.swiercze.biuletyn.net/
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO:
Administracja samorz±dowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (je¿eli dotyczy):
Podzia³ obowi±zków miêdzy zamawiaj±cymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania, w tym
w przypadku wspólnego przeprowadzania postêpowania z zamawiaj±cymi z innych pañstw cz³onkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiaj±cych jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postêpowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postêpowania odpowiadaj± pozostali zamawiaj±cy, czy zamówienie bêdzie udzielane przez ka¿dego z zamawiaj±cych indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozosta³ych zamawiaj±cych):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pe³ny i bezpo¶redni dostêp do dokumentów z postêpowania mo¿na uzyskaæ pod adresem (URL)
Nie
http://www.swiercze.biuletyn.net/
Adres strony internetowej, na której zamieszczona bêdzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
Nie
http://www.swiercze.biuletyn.net/
Dostêp do dokumentów z postêpowania jest ograniczony - wiêcej informacji mo¿na uzyskaæ pod adresem
Nie
http://www.swiercze.biuletyn.net/
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu nale¿y przesy³aæ:
Elektronicznie
Nie
adres
Dopuszczone jest przes³anie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:
Wymagane jest przes³anie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu w inny sposób:
Nie
Inny sposób:
Adres:
Urz±d Gminy ¦wiercze, ul Pu³tuska 47, 06-150 ¦wiercze, pokój nr 13 (sekretariat)
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzêdzi i urz±dzeñ lub formatów plików, które nie s± ogólnie dostêpne
Nie
Nieograniczony, pe³ny, bezpo¶redni i bezp³atny dostêp do tych narzêdzi mo¿na uzyskaæ pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego:
Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej w ¦wierczach w 2020 roku
Numer referencyjny:
IN.271.21.2019
Przed wszczêciem postêpowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
Nie
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy
II.3) Informacja o mo¿liwo¶ci sk³adania ofert czê¶ciowych
Zamówienie podzielone jest na czê¶ci:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu mo¿na sk³adaæ w odniesieniu do:
wszystkich czê¶ci
Maksymalna liczba czê¶ci zamówienia, na które mo¿e zostaæ udzielone zamówienie jednemu wykonawcy:
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielko¶æ, zakres, rodzaj i ilo¶æ dostaw, us³ug lub robót budowlanych lub okre¶lenie zapotrzebowania i wymagañ ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - okre¶lenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, us³ugê lub roboty budowlane: Grupa I - Produkty przemia³u ziarna, skrobi i produktów skrobiowych CPV 15600000-4, ró¿ne produkty spo¿ywcze CPV 15800000-6, owoce i warzywa i podobne produkty 15300000-1 Grupa II - Jajka CPV 03142500-3 Grupa III - Produkty mleczarskie, CPV 15500000-3, oleje i t³uszcze ro¶linne lub zwierzêce CPV 1540000-2 Grupa IV - Warzywa i owoce mro¿one CPV 15330000-0, ryby mro¿one CPV 15220000-6, produkty g³êboko zamro¿one CPV 15896000-5 Grupa V - Ro¶liny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa CPV 03110000-5 Grupa VI - Drób CPV 15112000-6, podroby CPV 15114000-0 Grupa VII - Miêso CPV 15110000-2, wêdliny CPV 15131130-5, Grupa VIII - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie CPV 15810000-9 Grupa IX - Wyroby garma¿eryjne CPV 15894200-3
II.5) G³ówny kod CPV: 15000000-8
Dodatkowe kody CPV:
Kod CPV |
15600000-4 |
15800000-6 |
15300000-1 |
03142500-3 |
15500000-3 |
15330000-0 |
15220000-6 |
03110000-5 |
15112000-6 |
15114000-0 |
15131130-5 |
15894200-3 |
15810000-9 |
15400000-2 |
II.6) Ca³kowita warto¶æ zamówienia (je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa ca³kowita maksymalna warto¶æ w ca³ym okresie obowi±zywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)
II.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: Nie
Okre¶lenie przedmiotu, wielko¶ci lub zakresu oraz warunków na jakich zostan± udzielone zamówienia, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp:
II.8) Okres, w którym realizowane bêdzie zamówienie lub okres, na który zosta³a zawarta umowa ramowa lub okres, na który zosta³ ustanowiony dynamiczny system zakupów:
miesi±cach: lub dniach:
lub
data rozpoczêcia: lub zakoñczenia:
Okres w miesi±cach | Okres w dniach | Data rozpoczêcia | Data zakoñczenia |
2020-01-01 | 2020-12-31 |
II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci zawodowej, o ile wynika to z odrêbnych przepisów
Okre¶lenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Okre¶lenie warunków:
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolno¶æ techniczna lub zawodowa
Okre¶lenie warunków:
Zamawiaj±cy wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu imion i nazwisk osób wykonuj±cych czynno¶ci przy realizacji zamówienia wraz z informacj± o kwalifikacjach zawodowych lub do¶wiadczeniu tych osób:
Informacje dodatkowe:
III.2.1) Podstawy wykluczenia okre¶lone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiaj±cy przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp
Tak
Zamawiaj±cy przewiduje nastêpuj±ce fakultatywne podstawy wykluczenia:
Tak (podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 1 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 5 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 6 ustawy Pzp)
Tak (podstawa wykluczenia okre¶lona w art. 24 ust. 5 pkt 7 ustawy Pzp)
O¶wiadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu
Tak
O¶wiadczenie o spe³nianiu kryteriów selekcji
Nie
III.5) WYKAZ O¦WIADCZEÑ LUB DOKUMENTÓW SK£ADANYCH PRZEZ WYKONAWCÊ W POSTÊPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNO¦CI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZP
III.5.1) W ZAKRESIE SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU:
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
Przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiaj±cy ¿±da wniesienia wadium:
Nie
Informacja na temat wadium
IV.1.3) Przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
Nie
Nale¿y podaæ informacje na temat udzielania zaliczek:
IV.1.4) Wymaga siê z³o¿enia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub do³±czenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Dopuszcza siê z³o¿enie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub do³±czenia do ofert katalogów elektronicznych:
Nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga siê z³o¿enia oferty wariantowej:
Dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej
Z³o¿enie oferty wariantowej dopuszcza siê tylko z jednoczesnym z³o¿eniem oferty zasadniczej:
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostan± zaproszeni do udzia³u w postêpowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa bêdzie zawarta:
Czy przewiduje siê ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
Przewidziana maksymalna liczba uczestników umowy ramowej:
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
Adres strony internetowej, na której bêd± zamieszczone dodatkowe informacje dotycz±ce dynamicznego systemu zakupów:
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza siê z³o¿enie ofert w formie katalogów elektronicznych:
Przewiduje siê pobranie ze z³o¿onych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporz±dzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem) Nie
Nale¿y podaæ adres strony internetowej, na której aukcja bêdzie prowadzona:
Nale¿y wskazaæ elementy, których warto¶ci bêd± przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje siê ograniczenia co do przedstawionych warto¶ci, wynikaj±ce z opisu przedmiotu zamówienia:
Nale¿y podaæ, które informacje zostan± udostêpnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki bêdzie termin ich udostêpnienia:
Informacje dotycz±ce przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postêpowania w toku aukcji elektronicznej i jakie bêd± warunki, na jakich wykonawcy bêd± mogli licytowaæ (minimalne wysoko¶ci post±pieñ):
Informacje dotycz±ce wykorzystywanego sprzêtu elektronicznego, rozwi±zañ i specyfikacji technicznych w zakresie po³±czeñ:
Wymagania dotycz±ce rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Czy wykonawcy, którzy nie z³o¿yli nowych post±pieñ, zostan± zakwalifikowani do nastêpnego etapu:
Warunki zamkniêcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria | Znaczenie |
Cena | 60,00 |
Termin p³atno¶ci | 40,00 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
IV.3) Negocjacje z og³oszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z og³oszeniem
Minimalne wymagania, które musz± spe³niaæ wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrze¿enie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstêpnych bez przeprowadzenia negocjacji
Przewidziany jest podzia³ negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert:
Nale¿y podaæ informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbê etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagañ zamawiaj±cego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysoko¶ci nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwi±zania stanowi±ce podstawê do sk³adania ofert, je¿eli zamawiaj±cy przewiduje nagrody:
Wstêpny harmonogram postêpowania:
Podzia³ dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwi±zañ:
Nale¿y podaæ informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiuj±ce minimalne wymagania, którym musz± odpowiadaæ wszystkie oferty:
Podzia³ negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegaj±cych negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której bêdzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostêpny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotycz±ce rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urz±dzeñ informatycznych:
Sposób postêpowania w toku licytacji elektronicznej, w tym okre¶lenie minimalnych wysoko¶ci post±pieñ:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Czas trwania:
Wykonawcy, którzy nie z³o¿yli nowych post±pieñ, zostan± zakwalifikowani do nastêpnego etapu:
Data: godzina:
Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamkniêcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostan± wprowadzone do tre¶ci zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotycz±ce zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Nale¿y wskazaæ zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostêpniania informacji o charakterze poufnym (je¿eli dotyczy):
¦rodki s³u¿±ce ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin sk³adania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu:
Data: 2019-12-23, godzina: 10:00,
Skrócenie terminu sk³adania wniosków, ze wzglêdu na piln± potrzebê udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z og³oszeniem):
Nie
Wskazaæ powody:
Jêzyk lub jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu
> Jêzyk polski
IV.6.3) Termin zwi±zania ofert±: do: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert)
IV.6.4) Przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia:
IV.6.5) Przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, je¿eli ¶rodki s³u¿±ce sfinansowaniu zamówieñ na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiaj±cy zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia, nie zosta³y mu przyznane
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
Czê¶æ nr: | 1 | Nazwa: | Produkty przemia³u ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, ró¿ne produkty spo¿ywcze, owoce i warzywa i podobne produkty |
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15600000-4, 15800000-6, 15300000-1
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2020-01-01
data zakoñczenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena | 60,00 |
Termin p³atno¶ci | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Opakowania : Artyku³y spo¿ywcze powinny byæ dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawieraj±cych fabryczne oznaczenia, tzn. rodzaj, nazwê wyrobu, datê przydatno¶ci do spo¿ycia, ilo¶æ, adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowi±zuj±cymi tym zakresie przepisami prawa ¿ywno¶ciowego. Przyprawy: - minimalny termin przydatno¶ci do spo¿ycia od dnia dostawy min. 6 m-cy - smak i zapach charakterystyczny dla w/w artyku³ów, o dobrej jako¶ci bez obcych posmaków i zapachów - konsystencja sypka, nie zlepiaj±ca siê lub zbrylona Makarony i wyroby m±czne: - minimalny termin do spo¿ycia od dnia dostawy na w/w artyku³y min. 6 m-cy - smak i zapach - charakterystyczny dla artyku³ów m±cznych, bez posmaków i zapachów obcych - konsystencja - sypka, nie zlepiaj±ca siê przy nacisku - zawarto¶æ szkodników - niedopuszczalna - w³a¶ciwa wydajno¶æ makaronów to:100g gotowego produktu, z 33g masy suchej Sosy: - min. Termin przydatno¶ci do spo¿ycia od dnia dostawy min. 3 m-cy - smak i zapach charakterystyczny dal w/w artyku³ów, o dobrej jako¶ci o dobrych walorach smakowych, bez obcych smaków i zapachów Majonez: Mosso Napoleoñski - lub jego równowa¿ne pod wzglêdem walorów smakowych, zawarto¶æ ¿ó³tka min. 0,6%, min. 80%t³uszczu D¿emy: - min. Termin przydatno¶ci do spo¿ycia od dnia dostawy min. 6 m-cy - wygl±d i konsystencja jednolita, lepka, galaretowata - smak i zapach: charakterystyczny, typowy dla w/w artyku³u, o dobrej jako¶ci i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów, galaretowata
Czê¶æ nr: | 2 | Nazwa: | Jajka |
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 03142500-3,
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2020-01-01
data zakoñczenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena | 60,00 |
Termin p³atno¶ci | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Jaja: - powinny byæ ¶wie¿e i dobrej jako¶ci - termin przydatno¶ci do spo¿ycia 21 dni - skorupka i kutikula: czysta, nie uszkodzona, normalny kszta³t - ¿ó³tko: bez wyra¼nego zarysu, lekko ruchome podczas obrotu jajem - bia³ko: przejrzyste - zarodek: rozwiniêcie nie widoczne - cia³a obce: niedopuszczalne - zapach obcy: niedopuszczalny
Czê¶æ nr: | 3 | Nazwa: | Produkty mleczne, oleje i t³uszcze ro¶linne lub zwierzêce |
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15500000-3,
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia:
data zakoñczenia:
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena | 60,00 |
Termin p³atno¶ci | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Wymagania jako¶ciowe Cechy dyskwalifikuj±ce wspólne dla wyrobów mleczarskich: - obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwa¶ny, s³ony, stêch³y, md³y, - zanieczyszczenia mechaniczne - objawy ple¶nienia - uszkodzenia mechaniczne - zdeformowane, zgniecione, porozrywane
Czê¶æ nr: | 4 | Nazwa: | Warzywa i owoce mro¿one, ryby mro¿one, produkty g³êboko zamro¿one |
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15330000-0, 15220000-6, 15896000-5
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2020-01-01
data zakoñczenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena | 60,00 |
Termin p³atno¶ci | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Opis wymaganego towaru: Ryby mro¿one - filet mro¿ony bez glazury, bez przebarwieñ, zapach swoisty bez oznak rozmra¿ania. Warzywa mro¿one - barwa odpowiednia, zapach swoisty bez oznak rozmro¿enia. Cechy dyskwalifikuj±ce: - Widoczne oznaki rozmro¿enia towaru - zapach ¶wiadcz±cy o procesach psucia siê
Czê¶æ nr: | 5 | Nazwa: | Ro¶liny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa |
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 03110000-5,
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2020-01-01
data zakoñczenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena | 60,00 |
Termin p³atno¶ci | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Cechy dyskwalifikuj±ce: Produkty mocno zniekszta³cone, oznaki choroby, zaparzenie, zgnicie, obce zapachy, pozosta³o¶ci ¶rodków ochrony ro¶lin. Wymagania w zakresie opakowañ: Pojemniki czyste, bez obcych zapachów, powinny byæ przeznaczone tylko dla jednego asortymentu, elementy powinny byæ u³o¿one w opakowaniu w sposób niepowoduj±cy deformacji i zapewniaj±cy estetyczny wygl±d gotowego wyrobu. Cechy dyskwalifikuj±ce wspólne dla owoców i warzyw: Dostarczone warzywa i owoce winny byæ dobrej jako¶ci, pozbawionej oznak niew³a¶ciwego przechowywania i transportu. Mocne zniekszta³cenie, oznaki choroby, zaparzenie, zgniecenie, obce zapachy, pozosta³o¶ci ¶rodków ochrony ro¶lin.
Czê¶æ nr: | 6 | Nazwa: | Drób, podroby |
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15112000-6,
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2020-01-01
data zakoñczenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena | 60,00 |
Termin p³atno¶ci | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Opakowania: Opakowania plastikowe z pokryw±, zawieraj±ce oznaczenia wyrobów zgodnie z obowi±zuj±cymi w tym zakresie normami. Materia³ opakowania dopuszczony do kontaktu z ¿ywno¶ci±. Oznakowanie opakowañ zbiorczych powinno zawieraæ: - nazwa ¶rodka spo¿ywczego, - dane identyfikuj±ce producenta ¶rodka spo¿ywczego, - dane identyfikuj±ce miejsce pochodzenia, - zawarto¶æ netto ¶rodka spo¿ywczego Cechy dyskwalifikuj±ce: - obce zapachy, posmaki - o¶lizg³o¶æ, nalot ple¶ni, barwa szarozielona - stosowanie ¶rodków konserwuj±cych np.: octanów, soli peklowej - objawy obni¿enia jêdrno¶ci i elastyczno¶ci - obecno¶æ bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli - obecno¶æ szkodników i ich pozosta³o¶ci - brak oznakowania opakowañ i ich uszkodzenie mechaniczne, zabrudzenie - brak Handlowego Dokumentu Identyfikuj±cego - warunki termiczne transportu lub temperatura surowców nie odpowiadaj±cym wymaganiom
Czê¶æ nr: | 7 | Nazwa: | Miêso, wêdliny |
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15110000-2, 15131130-5
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2020-01-01
data zakoñczenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena | 60,00 |
Termin p³atno¶ci | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Wymagania jako¶ciowe: Wszystkie objête zamówieniem produkty dostarczane bêd± w pojemnikach plastikowych (materia³ opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z ¿ywno¶ci±), zamkniêtych pokryw±. Do ka¿dego pojemnika powinna byæ do³±czona etykieta zawieraj±ca dane zgodne z podanymi ni¿ej sposobem znakowania opakowania zbiorczego. Ka¿dy asortyment produktów powinien byæ dostarczony w oddzielnym pojemniku. Oznakowania opakowania zbiorczego: - nazwa ¶rodka spo¿ywczego - dane identyfikuj±ce producenta ¶rodka spo¿ywczego - dane identyfikuj±ce miejsca pochodzenia - zawarto¶æ netto ¶rodka spo¿ywczego - data minimalnej trwa³o¶ci lub termin przydatno¶ci do spo¿ycia Cechy dyskwalifikuj±ce: - obce posmaki, zapachy - o¶lizg³o¶æ, nalot ple¶ni, barwa szarozielona - objawy obni¿enia jêdrno¶ci i elastyczno¶ci, objawy wskazuj±ce na zaparzenie miêsa - obecno¶æ bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli - obecno¶æ szkodników oraz ich pozosta³o¶ci - brak oznakowania opakowañ, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia - zanieczyszczenia fizyczne i mechaniczne
Czê¶æ nr: | 8 | Nazwa: | Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciestkarskie |
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15810000-9,
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2020-01-01
data zakoñczenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena | 60,00 |
Termin p³atno¶ci | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Opis produktu: Chleb krojony, pakowany w foliê ochronn±. Cechy dyskwalifikuj±ce pieczywo i wyroby piekarskie: - pieczywo zdeformowane, zgniecione, uszkodzone mechaniczne - pieczywo zabrudzone, spalone - miêkisz lepki, niedopieczony z zakalcem z obecno¶ci± grudek m±ki i soli - smak gorzki, kwa¶ny, zbyt s³ony lub nies³ony
Czê¶æ nr: | 9 | Nazwa: | Wyroby garma¿eryjne |
2) Wspólny S³ownik Zamówieñ(CPV): 15894200-3,
3) Warto¶æ czê¶ci zamówienia(je¿eli zamawiaj±cy podaje informacje o warto¶ci zamówienia):
Warto¶æ bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
okres w miesi±cach:
okres w dniach:
data rozpoczêcia: 2020-01-01
data zakoñczenia: 2020-12-31
5) Kryteria oceny ofert:
Kryterium | Znaczenie |
Cena | 60,00 |
Termin p³atno¶ci | 40,00 |
6) INFORMACJE DODATKOWE:Wymagania jako¶ciowe: Wszystkie objête zamówieniem produkty dostarczane bêd± w pojemnikach plastikowych (materia³ opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z ¿ywno¶ci±), zamkniêtych pokryw±. Do ka¿dego pojemnika powinna byæ do³±czona etykieta zawieraj±ca dane zgodne z podanymi ni¿ej sposobem znakowania opakowania zbiorczego. Ka¿dy asortyment produktów powinien byæ dostarczony w oddzielnym pojemniku. Oznakowania opakowania zbiorczego: - nazwa ¶rodka spo¿ywczego - dane identyfikuj±ce producenta ¶rodka spo¿ywczego - dane identyfikuj±ce miejsca pochodzenia - zawarto¶æ netto ¶rodka spo¿ywczego - data minimalnej trwa³o¶ci lub termin przydatno¶ci do spo¿ycia Cechy dyskwalifikuj±ce: - obce posmaki, zapachy - o¶lizg³o¶æ, nalot ple¶ni, barwa szarozielona - objawy obni¿enia jêdrno¶ci i elastyczno¶ci, objawy wskazuj±ce na zaparzenie miêsa - obecno¶æ bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli - obecno¶æ szkodników oraz ich pozosta³o¶ci - brak oznakowania opakowañ, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia - zanieczyszczenia fizyczne i mechaniczne
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy ró¿nych produktów spo¿ywczych na potrzeby dzia³u ¿ywienia w Domu Pomocy Spo³ecznej Pod Sosnami w Pu³tusku z podzia³em na 5 zadañ
- Dostawy warzyw przetworzonych i warzyw mro¿onych do Zak³adu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich
- "DOSTAWA PIECZYWA I WYROBÓW CIASTKARSKICH"
- Dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla Centrum Kszta³cenia i Wychowania OHP w Szczawnicy-Jab³once
- Sukcesywne dostawy produktów mro¿onych do COS-OPO w Gi¿ycku
- Dostawy artyku³ów ogólnospo¿ywczych do Aresztu ¦ledczego w Gliwicach
wiêcej: Ro¶liny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.