Ogłoszenie z dnia 2012-04-10
Gdańsk: Dostawy mięsa i artykułów mięsnych
Numer ogłoszenia: 81283 - 2012; data zamieszczenia: 10.04.2012
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA, ul. Kurkowa 12, 80-803 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 58 3231102, faks 58 3231101.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA Oddział Potulice.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mięsa i artykułów mięsnych.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Kiełbasa paryska (średnio rozdrobniona) typu Sokołów - 500 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 2. Kiełbasa parówkowa (drobno rozdrobniona) - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 3. Kiełbasa zwyczajna z dziczyzną (średnio rozdrobniona) typu Sokołów - 600 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 4. Kiełbasa zwyczajna (średnio rozdrobniona) - 500 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 5. Kiełbasa studencka (średnio rozdrobniona) - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 6. Kiełbasa podwawelska extra (średnio rozdrobniona) typu Sokołów - 700 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 7. Kabanosy drobiowe, (średnio rozdrobnione), parzone, podsuszane, długość batonów około 25 cm - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 8. Kabanosy wieprzowe, (średnio rozdrobnione), parzone, podsuszane, długość batonów około 25 cm - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 9. Kiełbasa swojska pieczona (średnio rozdrobniona) - 600 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 10. Kiełbasa polska wędzona (średnio rozdrobniona) - 620 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 11. Kiełbasa żywiecka wieprzowa (średnio rozdrobniona), wędzona, parzona, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych od 0,4 kg do 0,6 kg - 400 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 12. Kaszanka (drobno rozdrobniona), pakowana w opakowaniach od 1 kg do 1,5 kg - 200 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131134-3; 13. Parówki hermetycznie pakowane w opakowaniach jednostkowych od 200 g do 250 g - 1000 opakowań (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 14. Boczek wędzony pieczony, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych - 500 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131200-7; 15. Udko z kurczaka wędzone, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych - 500 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131200-7; 16. Golonka pieczona, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych - 600 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131400-9; 17. Golonka wieprzowa świeża od 1,20 kg do 1,30 kg - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131400-9; 18. Boczek świeży, luz - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 19. Mięso wołowe extra b/k kl. I, luz - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15111000-9; 20. Mięso gulaszowe wołowe kl. II, luz - 100 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15111190-7; 21. Filet z indyka świeży, luz - 100 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15112220-4; 22. Żołądki drobiowe świeże, luz - 100 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15112300-1; 23. Kiełbasa biała parzona (średnio rozdrobniona), gramatura od 1 kg do 1,2 kg, luz, - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 24. Kiełbasa biała parzona (średnio rozdrobniona), w opakowaniach hermetycznie zamkniętych od 0,4 kg do 0,6 kg, luz - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 25. Szynka wieprzowa parzona o gramaturze od 1,5 kg do 2 kg, luz - 100 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 26. Kaszanka blok od 1,2 kg do 1,4 kg, luz - 100 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131134-3; 27. Kiełbasa śląska, wieprzowa w osłonce naturalnej (średnio rozdrobniona), wędzona i parzona, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych od 0,3 kg do 0,5 kg - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 28. Boczek wędzony bez żeberek - 200 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131200-7; 29. Schab b/k - 400 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15113000-3; 30. Wątroba drobiowa - 600 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15114000-0; 31. Udka z kurczaka, świeże - 400 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131500-0; 32. Kości schabowe, świeże - 400 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15113000-3; 33. Karkówka bez kości - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15113000-3; 34. Łopatka - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15113000-3; 35. Pierś z kurczaka z kością - 400 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131500-0; 36. Kurczak świeży - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15112100-7; 37. Skrzydła drobiowe świeże - 200 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15131500-0; 38. Flaki wieprzowe lub wołowo-wieprzowe w pomidorach, w opakowaniach foliowych od 0,8 kg do 1 kg - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131400-9; 39. Flaki wieprzowe krojone obgotowane - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131640-3; 40. Mięso mielone (wieprzowo-wołowe) - 600 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15113000-3; 41. Żeberka świeże - 100 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15113000-3; 42. Salami w obsypce Teksas, plastry od 100 g do 150 g w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych - 1000 op. (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15131230-6; 43. Boczek, plastry od 100 g do 150 g w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych - 1000 op. (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: CPV:15131130-5; 44. Polędwica spocka, plastry od 100 g do 150 g w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych - 1000 op. (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: CPV:15131130-5; 45. Baleron gotowany, plastry od 100g do 150 g w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych - 1000 op. (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: CPV:15131130-5; 46. Salami, plastry od 100 g do 150 g w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych - 1000 op. (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV: 15131230-6; 47. Szynka gotowana, plastry od 100 g do 150 g w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych - 1000 op. (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 48. Karczek małopolski od 120 g do 150 g w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych - 600 op. (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 49. Smalczyk wiejski typu Sokołów, od 120 g do 150 g w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych - 600 op. (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 50. Smalczyk wiejski ze skwarkami typu Sokołów, od 120 g do 150 g w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych - 600 op. (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 51. Szynka delikatesowa typu Sokołów, od 120 g do 150 g w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych - 600 op. (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 52. Gulasz od 120 g do 150 g w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych - 500 op. (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 53. Pasztecik typu Sokołów - różne rodzaje, od 120 g do 150 g w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych - 1000 op. (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5; 54. Polędwiczki świeże - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131400-9; 55. Pierś z kurczaka wędzona-300kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131500-0; 56. Pierś z indyka wędzona - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15112120-3; 57. Konserwa wieprzowa turystyczna, puszka samootwieralna 200 g - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131000-5; 58. Konserwa wieprzowa turystyczna, puszka samootwieralna 300 g - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131000-5; 59. Mięso - szynka świeża, luz - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131410-2; 60. Kiełbasa myśliwska wędzona, pieczona i podsuszana, zawierająca zmielone ziarenka jałowca, czarnego pieprzu i gorczycy - 300 kg (ilość szacunkowa), nomenklatura CPV:15131130-5. 61. Ilości szacunkowe dostarczanych artykułów mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy. Ostateczna ilość zamawianych artykułów będzie wynikała z faktycznych potrzeb zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. 62. Artykuły nie mogą wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Mają być świeże, o dobrym smaku, z długim okresem przydatności do spożycia dla danego artykułu, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach (nie dotyczy art. dostarczanych luzem np. poz 59), które posiadają: kod kreskowy oraz nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz wadze/gramaturze. 63. Wędliny - zapach swoisty, charakterystyczny dla danego asortymentu wędlin, bez oznak zjełczenia tłuszczu, oślizgłości i pleśni na jej powierzchni. 64. W sytuacji odmiennego nazewnictwa poszczególnych artykułów mięsnych, zamawiający dopuszcza możliwość zastosowania nazw własnych (firmowych) producenta, ale wyłącznie wtedy, kiedy wykonawca nie sprzedaje artykułu o wyżej wymienionej nazwie, a oferowany przez niego wyrób jest z nim tożsamy w procesie produkcji, składu, grupy technologicznej oraz odpowiada danej normie. 65. Dopuszczalne są oferty równoważne, tzn. artykuły o innych nazwach handlowych niż określone przez zamawiającego, pod warunkiem, że będą posiadały parametry, w szczególności dotyczące smaku i aromatu nie gorsze niż artykuły opisane i wymienione przez zamawiającego. Na wykonawcy ciąży udowodnienie, że równoważny artykuł nie jest gorszy od określonego przez zamawiającego. 66. Miejsce, sposób, terminy dostaw oraz forma i termin płatności. 1) Wykonawca dostarczać będzie artykuły mięsne na swój koszt, zgodnie z wymogami sanitarnymi w sposób zapobiegający utracie walorów smakowych i odżywczych do magazynów Zamawiającego zlokalizowanych na terenie: a) Zakładu Karnego w Potulicach, ul. Aleja Parkowa 1; b) Zakładu Karnego w Bydgoszczy-Fordon, ul. Rynek 8; c) Aresztu Śledczego w Bydgoszczy, ul. Wały Jagiellońskie 4; d) Zakładu Karnego w Koronowie, ul. Bydgoska 27; e) Zakładu Karnego Nr 2 w Grudziądzu, ul. Sikorskiego 13/17; f) Zakładu Karnego Nr 1 w Grudziądzu, ul. Wybickiego 10/22. 2) Realizacja dostaw do magazynu w uzgodnionych terminach, w godz. 8:00-12:00. 3) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.04.2012.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- SOKOŁÓW S.A., aleja 550-lecia 1, 08-300 Sokołów Podlaski, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 220919,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 243650,40
Oferta z najniższą ceną: 243650,40 / Oferta z najwyższą ceną: 243650,40
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Niniejsze postępowanie zostało wszczęte na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, ponieważ w przeprowadzonych kolejno dwóch postępowaniach o udzielenie zamówienia publicznego w trybie przetargu nieograniczonego nie wpłynęła żadna oferta - dotyczy przetargu znak sprawy: 2/2012/BIOBO/POTULICE) oraz w przetargu - znak sprawy: 3/2012/BIGBO/POTULICE. Ogłoszenia o zamówieniu wyżej wymienionych dwóch postępowań zostały opublikowane w Biuletynie Zamówień Publicznych: 1. Numer ogłoszenia: 45244 - 2012; data zamieszczenia: 15.02.2012 2. Numer ogłoszenia: 57814 - 2012; data zamieszczenia: 27.02.2012
INNE PRZETARGI Z GDAŃSKA
- Bunkier w Oliwie, Twierdza Wisłoujście, Zbiornik na Oruni - monitoring stanu ochrony nietoperzy (liczenie zimowe)
- Opracowanie kompleksowej dokumentacji projektowej wraz z pełnieniem nadzoru autorskiego dla budowy 12 wiat śmietnikowych w obszarze Biskupiej Górki w Gdańsku.
- Zakup materiałów zużywalnych dla Pracowni Zakażeń i Pracowni Hematoonkologii Laboratorium Hematologii UCK.
- Świadczenie usług z zakresu medycyny pracy oraz dodatkowych usług medycznych na rzecz pracowników spółki InnoBaltica Sp. z o.o.
- Rozbudowa drogi wojewódzkiej nr 235 Brusy - Chojnice polegająca na rozbudowie mostu w km 39 + 507 nad rz. Brdą
- Dostawa konsoli oświetleniowej wraz z wyposażeniem w ramach rozbudowy systemu sterowania oświetleniem.
więcej: przetargi w Gdańsku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przetarg 2. Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówek do ZS im. Jana Koszczyca Witkiewicza w Kazimierzu Dolnym na 2025 r.
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Zespołu Placówek Oświatowych w Szreńsku
- Na sukcesywną sprzedaż artykułów spożywczych w postaci mięsa i wędlin
- Zakup i dostawa mięsa i wędlin na bieżące potrzeby Uniwersyteckiego Szpitala Klinicznego w Opolu.
- Suk dostawa prod żywn do sto szk przy PSP im. Św. Jad Król w Rzezawie w okresie 03.03.2025 do 31.12.2025 r.
- Dostawa artykułów spożywczych
więcej: Mięso wołowe »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.