eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bia³ystokZnak sprawy26.2.2015 Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej Nr 12 im. Zygmunta Glogera w Bia³ymstoku.

Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu



Og³oszenie z dnia 2015-06-03

Bia³ystok: Znak sprawy: 26.2.2015 Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej Nr 12 im. Zygmunta Glogera w Bia³ymstoku.
Numer og³oszenia: 82101 - 2015; data zamieszczenia: 03.06.2015
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szko³a Podstawowa Nr 12 im. Zygmunta Glogera w Bia³ymstoku , ul. Komisji Edukacji Narodowej 1A, 15-687 Bia³ystok, woj. podlaskie, tel. 85 679 38 80, faks 85 679 38 80 wew. 190.

  • Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.sp12bialystok.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Szko³a Podstawowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Znak sprawy: 26.2.2015 Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej Nr 12 im. Zygmunta Glogera w Bia³ymstoku..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa ró¿nych produktów spo¿ywczych do magazynu szko³y przy ulicy KEN 1A w Bia³ymstoku wed³ug nastêpuj±cych czê¶ci: Nr 1 - Miêso i przetwory miêsne, Nr 2 - Warzywa, owoce i jaja, Nr 3 - Nabia³ i produkty mleczarskie, Nr 4 - Mro¿one owoce i warzywa, Nr 5 - Ró¿ne artyku³y spo¿ywcze, Nr 6 - Pieczywo ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie, Nr 7 - Ryby mro¿one i ¶wie¿e..

II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.00.00.00-1, 15.10.00.00-9, 03.22.00.00-9, 03.14.25.00-3, 15.50.00.00-3, 15.33.11.70-9, 15.80.00.00-6, 15.81.00.00-9, 15.22.10.00-3, 15.21.11.00-1.

II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 7.

II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 24.06.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • o Wykonawca wyka¿e (za³±cznik 9A do SIWZ), i¿ w okresie ostatnich 3 lat przed wszczêciem postêpowania, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy, w ci±gu ca³ego okresu prowadzenia dzia³alno¶ci wykona³ dostawy w zakresie niezbêdnym do wykazania spe³niania warunku wiedzy i do¶wiadczenia, przez co nale¿y rozumieæ wykonanie co najmniej dwóch sukcesywnych dostaw o warto¶ci minimum: - dla czê¶ci 1 (miêso i przetwory miêsne) - 50.000,00 z³ brutto ka¿da, - dla czê¶ci 2 (warzywa, owoce, jaja) - 40.000,00 z³ brutto ka¿da, - dla czê¶ci 3 (nabia³ i produkty mleczarskie) - 45.000,00 z³ brutto ka¿da, - dla czê¶ci 4 (mro¿one owoce i warzywa) - 15.000,00 z³ brutto ka¿da, - dla czê¶ci 5 (ró¿ne art. spo¿ywcze) - 30.000,00 z³ brutto ka¿da, - dla czê¶ci 6 (pieczywo ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie) - 10.000,00 z³ brutto ka¿da, dla czê¶ci 7 (ryby mro¿one i ¶wie¿e) - 8.000,00 z³ brutto ka¿da. Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania warunku. Ocena spe³niania warunku bêdzie dokonana na podstawie z³o¿onego o¶wiadczenia z prawid³owo wykonanych dostaw zgodnie z zawieranymi umowami; na zasadzie spe³nia/nie spe³nia.

  • III.3.3) Potencja³ techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • o Wykonawca o¶wiadcza (za³±cznik nr 9B do SIWZ), i¿ dysponuje lub bêdzie dysponowa³ w dniu podpisania umowy kierowcami i samochodami dostawczymi niezbêdnymi do realizacji zamówienia (dostosowanymi do warunków w jakich ma byæ przewo¿ona ¿ywno¶æ w zale¿no¶ci od asortymentu). Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania warunku. Spe³nianie warunku zostanie ocenione na podstawie z³o¿onego o¶wiadczenia o posiadaniu kierowców i samochodów dostawczych dostêpnych wykonawcy w celu realizacji zamówienia (dostosowanymi do warunków w jakich ma byæ przewo¿ona ¿ywno¶æ w zale¿no¶ci od asortymentu); na zasadzie spe³nia/nie spe³nia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • o Wykonawca o¶wiadcza (za³±cznik nr 9B do SIWZ), i¿ dysponuje lub bêdzie dysponowa³ w dniu podpisania umowy kierowcami i samochodami dostawczymi niezbêdnymi do realizacji zamówienia (dostosowanymi do warunków w jakich ma byæ przewo¿ona ¿ywno¶æ w zale¿no¶ci od asortymentu). Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania warunku. Spe³nianie warunku zostanie ocenione na podstawie z³o¿onego o¶wiadczenia o posiadaniu kierowców i samochodów dostawczych dostêpnych wykonawcy w celu realizacji zamówienia (dostosowanymi do warunków w jakich ma byæ przewo¿ona ¿ywno¶æ w zale¿no¶ci od asortymentu); na zasadzie spe³nia/nie spe³nia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku

    • nie dotyczy

III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, g³ównych dostaw lub us³ug, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów, czy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie;
  • okre¶lenie dostaw lub us³ug, których dotyczy obowi±zek wskazania przez wykonawcê w wykazie lub z³o¿enia po¶wiadczeñ, w tym informacja o dostawach lub us³ugach niewykonanych lub wykonanych nienale¿ycie
    za³±cznik 9C do SIWZ;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:

  • o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.3.2)

  • za¶wiadczenie w³a¶ciwego organu s±dowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotycz±, w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej

  • lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJ¡CYCH, ¯E OFEROWANE DOSTAWY, US£UGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJ¡ OKRE¦LONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, ¿e oferowane roboty budowlane, dostawy lub us³ugi odpowiadaj± okre¶lonym wymaganiom nale¿y przed³o¿yæ:

  • inne dokumenty

    Zamawiaj±cy wymaga, aby Wykonawca, który wykazuj±c spe³nianie warunku, o którym mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, polega³ na zasobach okre¶lonych w art. 26 ust. 2b ustawy, a podmioty te bêd± bra³y udzia³ w realizacji zamówienia - przedstawi³ pisemne zobowi±zanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbêdnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu zamówienia. Dokument potwierdzaj±cy , ¿e oferowane dostawy odpowiadaj± wymaganiom okre¶lonym przez Zamawiaj±cego; - o¶wiadczenie (za³±cznik nr 11 do SIWZ), ¿e przy realizacji niniejszego zamówienia Wykonawca bêdzie przestrzega³ przepisy okre¶lone w: a) Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 ze zm.); b) Ustawie z dnia 21 grudnia 2000 r. o jako¶ci handlowej artyku³ów rolno-spo¿ywczych (Dz.U. z 2015 r., poz. 678 z pó¼n. zm.); c) Rozporz±dzeniu WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny ¶rodków spo¿ywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r), d) Rozporz±dzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania ¶rodków spo¿ywczych (Dz. U. Nr 137, poz. 966, ze zm.); e) Rozporz±dzeniu WE nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 pa¼dziernika 2004 r. w sprawie materia³ów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z ¿ywno¶ci± oraz uchylaj±ce Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG.

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

- formularz ofertowy - za³±cznik nr 1 do SIWZ - formularz asortymentowo - cenowy - za³±cznik nr 2-8 do SIWZ - pe³nomocnictwo - w przypadku, gdy oferta zosta³a podpisana przez pe³nomocnika lub gdy oferta zosta³a z³o¿ona przez Wykonawców wspólnie ubiegaj±cych siê o udzielenie zamówienia - zgodnie z art. 23 ustawy - o¶wiadczenia i dokumenty, o których mowa w Rozdziale VI i VIA niniejszej SIWZ. -Je¿eli osoba / osoby podpisuj±ca ofertê dzia³a na podstawie pe³nomocnictwa, to pe³nomocnictwo to musi w swej tre¶ci jednoznacznie wskazywaæ uprawnienie do podpisania oferty. Pe³nomocnictwo to musi zostaæ do³±czone do oferty i musi byæ z³o¿one w oryginale lub kopii po¶wiadczonej za zgodno¶æ z orygina³em. -W przypadku konsorcjum do oferty musi byæ za³±czony dokument ustanawiaj±cy pe³nomocnika konsorcjum do reprezentowania go w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postêpowaniu i przy zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego. Fakt ustanowienia pe³nomocnika musi wynikaæ z za³±czonych do oferty dokumentów. Wype³niaj±c formularz ofertowy jako Wykonawca, w miejsce nazwa i adres wykonawcy nale¿y wpisaæ dane dotycz±ce wszystkich Wykonawców sk³adaj±cych ofertê wspóln±. Oferta winna byæ podpisana przez ustanowionego pe³nomocnika lub przez ka¿dego z Wykonawców.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp12bialystok.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Szko³a Podstawowa Nr 12, im. Zygmunta Glogera, ul. Komisji Edukacji Narodowej 1A, 15-687 Bia³ystok, sekretariat szko³y..

IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 12.06.2015 godzina 10:00, miejsce: Szko³a Podstawowa Nr 12, im. Zygmunta Glogera, ul. Komisji Edukacji Narodowej 1A, 15-687 Bia³ystok - sekretariat szko³y..

IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie

ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH

CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Miêso i przetwory miêsne..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Miêso i przetwory miêsne w rodzaju i ilo¶ciach zgodnych z za³±cznikiem Nr 2 do SIWZ..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 24.06.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Warzywa, owoce i jaja..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Warzywa, owoce i jaja w rodzaju i ilo¶ciach zgodnych z za³±cznikiem Nr 3 do SIWZ..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.22.00.00-9, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 24.06.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 3 NAZWA: Nabia³ i produkty mleczarskie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Nabia³ i produkty mleczarskie w rodzaju i ilo¶ciach zgodnych z za³±cznikiem Nr 4 do SIWZ..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 24.06.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 4 NAZWA: Mro¿one owoce i warzywa..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Mro¿one owoce i warzywa w rodzaju i ilo¶ciach zgodnych z za³±cznikiem Nr 5 do SIWZ..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 24.06.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 5 NAZWA: Ró¿ne artyku³y spo¿ywcze..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Ró¿ne artyku³y spo¿ywcze w rodzaju i ilo¶ciach zgodnych z za³±cznikiem Nr 6 do SIWZ..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 24.06.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 6 NAZWA: Pieczywo ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Pieczywo ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie w rodzaju i ilo¶ciach zgodnych z za³±cznikiem Nr 7 do SIWZ..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 24.06.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


CZÊ¦Æ Nr: 7 NAZWA: Ryby mro¿one i ¶wie¿e..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Ryby mro¿one i ¶wie¿e w rodzaju i ilo¶ciach zgodnych z za³±cznikiem Nr 8 do SIWZ..

  • 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.22.10.00-3, 15.21.11.00-1.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakoñczenie: 24.06.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.


Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.