Ogłoszenie z dnia 2014-04-15
Giżycko: Zapewnienie zakwaterowania wraz z wyżywieniem podczas wyjazdu na targi do Gdańska w dniu 11-12 kwietnia 2014r.
Numer ogłoszenia: 83269 - 2014; data zamieszczenia: 15.04.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych, ul. Smętka 7, 11-500 Giżycko, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 87 429 9434, faks 87 428 4565.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zapewnienie zakwaterowania wraz z wyżywieniem podczas wyjazdu na targi do Gdańska w dniu 11-12 kwietnia 2014r..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest nocleg wraz z wyżywieniem dla uczniów Technikum Nr 3 i ich opiekunów podczas wyjazdu na targi pracy,kariery do Gdańska w ramach Gdańskich Targów Turystycznych (ul. Żaglowa) w dniach 11-12 kwietnia 2014 roku. Oferta powinna zawierać informację o cenie oraz dostępności poniższych usług w Państwa Schronisku, Hotelu: 1) Nocleg dla 40 uczniów, uczestników projektu w pokojach 2-3 osobowych z oddzielnymi łóżkami wraz z pościelą, 2) Nocleg dla 3 opiekunów podczas wyjazdu, pokoje 1 - 2 osobowe wraz z pościelą i pełnym węzłem sanitarnym, 3) Wyżywienie: - Śniadanie (wliczone w cenie noclegu) dla uczniów i opiekunów, składające się z: * min. 2 gatunków pieczywa * do wyboru: jajka gotowane, ser, wędlina, jajecznica, dżem, masło, pokrojone świeże pomidory i ogórki * do wyboru: Kawa, herbata, cytryna, cukier - Obiadokolacja (w dniu przyjazdu) dla uczniów i opiekunów, składająca się z zupy i II dania: danie rybne + ziemniaki lub inny dodatek węglowodanowy + zestaw surówek) - Czas podania posiłku nie może być dłuższy niż 15 minut, czas posiłku ok. 1 godziny. - Obiadokolacja oraz wybrane elementy śniadania muszą być podane na ciepło..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego 55.20.00.00 - Pola kempingowe i inne miejsca noclegowe, inne niż hotelowe .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: zamówienie jest częścią projektu Podniesienie kompetencji uczniów Technikum Nr 3 drogą do ich sukcesu zawodowego współfinansowanego z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.04.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Szkolne Schronisko Młodzieżowe, ul. Kartuska 245, 80-125 Gdańsk, kraj/woj. pomorskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 3486,43 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 2211,00
Oferta z najniższą ceną: 2211,00 / Oferta z najwyższą ceną: 4850,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na usługę polegającą zapewnieniu zakwaterowania wraz z wyżywieniem podczas wyjazdu na targi do Gdańska w dniu 11-12 kwietnia 2014r. (1 nocleg) prowadzonego w trybie zapytania o cenę na podstawie art. 69-73 uPzp. Monitoring zamówień publicznych odbywa się na podstawie Planu Finansowego PZOSiPO, na podstawie, którego zweryfikowano, że usługi planowane do realizacji w roku 2014 przekroczą kwotę 14.000 euro, jednak nie przekraczają kwoty 207.000 euro. Na podstawie przeprowadzonych postępowań na usługi cateringowe przeprowadzonych w ubiegłym roku oraz rozeznania rynku przeprowadzonego w dniu 19.03.2014r. stwierdzono, że wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8. Usługa cateringu objęta zamówieniem jest powszechnie dostępna o ustalonych standardach jakościowych i parametrowych. Przygotowane postępowanie zostało przesłane do 5 wybranych wykonawców świadczących w ramach prowadzonej przez nich działalności usługę będącą przedmiotem zamówienia.
INNE PRZETARGI Z GIŻYCKA
- Usługa napraw armatury paliwowej sprzętu transportowo- dystrybucyjnego (cystern paliwowych) będącego w użytkowaniu jednostek wojskowych z rejonu odpowiedzialności 24 WOG
- DOSTAWA SPRZĘTU RTV/AGD, FOTO, AUDIO, AKCESORIÓW INFORMATYCZNYCH, CHEMICZNYCH ŹRÓDEŁ ZASILANIA, NAGRÓD RZECZOWYCH DLA 24 WOJSKOWEGO ODDZIAŁU GOSPODARCZEGO W GIŻYCKU.
więcej: przetargi w Giżycku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa noclegowa, usługa gastronomiczno - restauracyjna oraz najem powierzchni na potrzeby organizacji wizyty studyjnej
- Usługa noclegowa z wyżywieniem dla zawodników oraz gości Memoriału Czesława Cybulskiego
- Świadczenie usług hotelarskich/restauracyjnych/najem sal konferencyjnych/usługi cateringu na potrzeby organizacji spotkań i konferencji przez Wojewódzki Urząd Pracy w Toruniu.
- Organizacja wyjazdu szkoleniowego dla pracowników Powiatowego Urzędu Pracy w Siemianowicach Śląskich pn. "Cyberbezpieczeństwo w urzędzie"
- Świadczenie usługi hotelarskiej, gastronomicznej oraz wynajmu sali konferencyjnej w ramach organizowanej XII Konferencji Ekonomiczno-Leśnej "Współczesne wyzwania komunikacji społecznej w leśnictwie".
więcej: Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.