eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Suwałki › Przygotowywanie i dostarczanie posiłków (dieta ogólna i cukrzycowa) pacjentom 44 łóżkowego Oddziału Rehabilitacyjnego z Pododdziałem Rehabilitacji...


OGŁOSZENIE O WSZCZĘCIU POSTĘPOWANIA NUMER
OWP/2007/02/14-1303495


NAZWA I ADRES ZAMAWIAJĄCEGO

Nazwa: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Ośrodek Rehabilitacji w Suwałkach
Adres: Waryńskiego 22 A, 16-400 Suwałki
Województwo: podlaskie

Telefon: 0875632898
Fax:
e-mail: sgt@spzozor.pl

Osoba upoważniona do kontaktów: Edyta Domalewska


PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

Określenie przedmiotu zamówienia:

Przygotowywanie i dostarczanie posiłków (dieta ogólna i cukrzycowa) pacjentom 44 łóżkowego Oddziału Rehabilitacyjnego z Pododdziałem Rehabilitacji Neurologicznej SP ZOZ Ośrodka Rehabilitacji w Suwałkach
Wymagania dotyczace jadłospisów:
= spełniac wymagania ywienia pacjentów Oddziału Rehabilitacyjnego z Pododdziałem Rehabilitacji
Neurologicznej w diecie ogólnej i cukrzycowej,
= opracowane i podpisane przez upowanione osoby (posiadajace wymagane kwalifikacje i
doswiadczenie tj. dietetyka - informacje dot. osoby opracowujacej jadłospisy i jej kwalifikacji
naley dołaczyc do Wyliczenia kosztów osobodnia ywienia...),kada strona powinna byc
parafowana przez dietetyka,
= codziennie dostarczony jadłospis musi byc zgodny z dostarczonym posiłkiem, ponadto podpisany
przez dietetyka,
= jadłospisy moga uwzgledniac stosowanie zamiennie produktów wystepujacych sezonowo jak np.
warzywa i owoce - propozycje powysze musza byc zawarte w przedłoonych jadłospisach
(zapisane jako rozwiazania wariantowe w jadłospisach),
= wymagane jest aby posiłki były pozbawione kosci ze wzgledu na to, i pozostałosci umieszczane
beda w rozdrabniaczu,
= wymagane jest aby dostarczane poywienie było umieszczane w pojemnikach zamknietych ( nie
dopuszczane sa dostawy w reklamówkach, opakowaniach otwartych ),
= odbiór termosów wykorzystywanych do przewoenia posiłków - musi nastepowac bezposrednio
po wydaniu posiłków,
= temperatura dostarczonego posiłku nie moe byc nisza ni 63 °C ( w przypadku stwierdzenia
przez Zamawiajacego, e temperatura dostarczonego posiłku jest nisza Wykonawca zobowiazuje
sie w ciagu 60 minut dostarczyc posiłki zgodnie z przedmiotem zamówienia: z jadłospisem,
odpowiednia temperatura 63 °C, odpowiednia jakoscia ),
= 2 tygodniowy cykl ywieniowy rozpoczyna sie od poniedziałku (bedzie to pierwszy dzien ywienia
w jadłospisie),
= jadłospisy musza zawierac co najmniej nastepujace dane:
a) nazwe posiłku,
b) nazwe potrawy i jej gramature,
c) wyszczególnienie produktów kadej potrawy i ich masy,
d) wartosc kaloryczna poszczególnych posiłków,
e) rozłoenie (%) udziału energii w poszczególnych posiłkach,
f) wartosc kaloryczna dzienna w tym:
- wartosc odywcza z białka (udział % w kalorycznosci dziennej),
- wartosc odywcza z tłuszczu (udział % w kalorycznosci dziennej),
-
= przy sporzadzaniu jadłospisów naley przyjac zalecane normy:
- dieta ogólna przewidziane 3 posiłki; dieta cukrzycowa - 5 posiłków dziennie;
3
- własciwe ilosci składników odywczych (białko, tłuszcz, weglowodany),
- własciwe rozłoenie udziału energii w poszczególnych posiłkach (np. w diecie ogólnej:
sniadanie 30-35%, obiad 35-40%, kolacja 25-30%)

Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia:
www.umwp-podlasie.pl/bip/spzozors/


PROCEDURA

Rodzaj zamówienia: Dostawy
Tryb postępowania: Przetarg nieograniczony

Kryteria oceny ofert: Zamawiajacy wyznaczył, nastepujace kryteria i ich znaczenie: lp. Nazwa kryterium Waga 1 Cena 100% Razem 100 % Kryteria oceny ofert - zamawiajacy uzna oferty za spełniajace wymagania i przyjmie do szczegółowego rozpatrywania, jeeli: 1.1 oferta, co do formy opracowania i tresci spełnia wymagania okreslone niniejsza specyfikacja, 1.2 z ilosci i tresci złoonych dokumentów wynika, e dostawca spełnia warunki formalne okreslone niniejsza specyfikacja, 1.3 złoone oswiadczenia, dokumenty, zaswiadczenia sa aktualne i podpisane przez osoby uprawnione, 1.4 oferta została złoona, w okreslonym przez Zamawiajacego terminie, 1.5 dostawca przedstawił oferte zgodna co do tresci z wymaganiami Zamawiajacego. Wana oferta z najnisza cena otrzyma maksymalna liczbe punktów. Pozostałym wykonawcom, wypełniajacym wymagania kryterialne przypisana zostanie odpowiednio mniejsza (proporcjonalnie mniejsza) liczba punktów. Wynik bedzie traktowany jako wartosc punktowa oferty. Zastosowany wzór do obliczenia punktowego Zastosowane wzory do obliczenia punktowego: cena najni-szej wa-nej oferty/cene badanej oferty x 100 = ocena (liczba punktów) Wynik Oferta, która przedstawia najnisza cene i spełnia wymagane warunki okreslone w niniejszej specyfikacji jak równie Ustawowe, zostanie uznana za najkorzystniejsza, pozostałe oferty zostana sklasyfikowane zgodnie z iloscia uzyskanych punktów. Realizacja zamówienia zostanie powierzona wykonawcy, który uzyska najwysza ilosc punktów, (bedzie miała najnisza cene), punktacja 0-100 ( 100% = 100pkt ).

Termin składania ofert: 2007-02-28
Miejsce składania ofert: siedzibie zamawiajacego Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Osrodek Rehabilitacji w Suwałkach ul. Warynskiego 22A 16-400 Suwałki Sekretariat pokój nr 210

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj



Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.