eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi MrzeżynoDostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich cz. I. oznaczenie sprawy - 5/żywn./2008

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-05-13

Mrzeżyno: Dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich cz. I. oznaczenie sprawy - 5/żywn./2008
Numer ogłoszenia: 100360 - 2008; data zamieszczenia: 13.05.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Jednostka Wojskowa 3346, 72-330 Mrzeżyno, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 4815900, fax 091 4815289, 4815289.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: nie posiada.
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów: Nie dotyczy.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: wojskowa jednostka budżetow.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich cz. I. oznaczenie sprawy - 5/żywn./2008.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Poniżej szcunkowej określonej na podstawie art. 11 ust. 8 1.mięso wołowe, zrazowe b/k kg 1 600 2.karkówka wieprzowa b/k kg 3 200 3.szynka wieprzowa b/k b/skóry kg 1 000 4.łopatka wieprzowa b/k b/skóry kg 3 200 5.schab wieprzowy b/k kg 2 000 6.żeberka wieprzowe kl.I płaty kg 1 200 7.wątroba wieprzowa kg 800 8.smalec kostka 200g kg 200 9.boczek wędzony b/k kg 2 200 10.baleron gotowany kg 600 11.szynka gotowana kg 600 12.ogonówka wędzona kg 600 13.polędwica sopocka kg 400 14.schab pieczony kg 600 15.szynka konserrwowa folia 4 lbs kg 600 16.kiełbasa żywiecka kg 1 000 17.kiełbasa krakowska parzona kg 1 000 18.kiełbasa krakowska sucha kg 500 19.kiełbasa szynkowa wieprzowa kg 1 000 20.golonka dębicka kg 400 21.salami kg 400 22.kiełbasa piwna kg 600 23.metka łososiowa kg 400 24.kiełbasa biała surowa kg 800 25.kiełbasa zwyczajna kg 1 500 26.kiełbasa śląska kg 1 200 27.kiełbasa podlaska kg 1 200 28.kiełbasa toruńska kg 1 200 29.kiełbasa polska surowa kg 1 200 30.kiełbasa myśliwska kg 800 31.parówki śląskie cienkie kg 800 32.salceson ozorkowy kg 600 33.pasztet pieczony wieprzowy kg 600 34.pasztetowa kg 600 35.kaszanka kg 2 000

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: 10.000,00 słownie: dziesięć tysięcy złotych.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; tj. posiadają aktualną decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, w tym rodzaju produktów pochodzenia zwierzęcego, które mają być produkowane w tym zakładzie, (art. 20. ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z 2005 r. Nr 17, poz. 127) lub decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu zakładu do produkcji i jego kwalifikacji do handlu lub na rynek krajowy ( art. 10, ust. 5 i 7 pkt. a, b ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych dla produktów pochodzenia zwierzęcego - Dz. U. z 2004 r. Nr 33, poz. 288 z późn. zm.), a w przypadku kontroli żywności sprawującego nadzór jakim jest Państwowa Inspekcja Sanitarna decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego wydaną zakładowi (art. 27, ust 2 w powiązaniu z art. 3 ust. 10 ustawy z dnia 11 maja 2001 r . o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - tj. Dz. U. z 2005 r. Nr 31, poz. 265. z późn. zm.) lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności o czym mówi ( art.61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. Nr 171, poz. 1225), zwanych dalej podmiotami zatwierdzonymi; oraz posiadają aktualne zaświadczenie lub inny dokument wystawiony przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organ Inspekcji Weterynaryjnej albo niezależny podmiot uprawniony do poświadczenia zgodności działań wykonawcy o stosowaniu zasad systemu HACCP ( podstawa: art. 30 ust. 1 oraz art. 40 ust. 3 i 5 ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, tj. Dz. U. z 2005 r. Nr 31 poz. 265 z póź. zm). lub dokument wystawiony na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. Nr 171 poz. 1225 z 2006 r. UWAGA: nie dopuszcza się do zaopatrywania odbiorcy wojskowego przez podmioty zakwalifikowane, przez cywilne organa urzędowej kontroli (Inspekcja Weterynaryjna, Państwowa Inspekcja Sanitarna), do sprzedaży bezpośredniej, do działalności marginalnej, lokalnej i ograniczonej. 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia; tj. wykonali przynajmniej 3 zamówienia o podobnym charakterze i wartości zamówienia (wartość poszczególnych zamówień nie może być niższa niż 80 % zaoferowanej ceny) w okresie ostatnich trzech lat, (jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie) ; 3) posiadają niezbędny potencjał techniczny do wykonania zamówienia; 4) dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 5) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 6) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia (art. 24 ust. 1 i 2 ustawy); 7) wyrażą zgodę na poddanie się rygorom procedur bezpieczeństwa realizowanym, w trakcie wykonywania zamówienia publicznego, przez Służby Dyżurne Jednostek Wojskowych; UWAGA: Warunki określone w podpunkcie 1 uważa się za spełnione, jeżeli wykonawca zamierza realizować przedmiot zamówienia przy pomocy podwykonawców spełniających warunki udziału w postępowaniu zawarte w tym podpunkcie. Ocena spełniania w-w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia- nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w pkt 4 SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w-w warunki Wykonawca spełnił. Zamawiający wezwie Wykonawców, którzy w określonym terminie nie złożą wyjaśnień i dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu, lub którzy złożą zawierające błędy, do ich uzupełnienia w wyznaczonym terminie, chyba, że mimo ich uzupełnienia konieczne byłoby unieważnienie postępowania.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oferta musi zawierać następujące dokumenty: a) oświadczenie, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, określone w art. 22 ust. 1 ustawy (na formularzu ofertowym); b) aktualny odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, potwierdzające iż Wykonawca prowadzi działalność w zakresie wykonywania prac objętych zamówieniem (wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert); c) aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy (wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert); d) aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy (wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert); e) aktualne zaświadczenie właściwego Urzędu Skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczeń, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji organu podatkowego (wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert); f) aktualne zaświadczenie z właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacanie składek na ubezpieczenia zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności (wystawione z datą nie wcześniejszą niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert); g) Aktualną decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o zatwierdzeniu zakładu do produkcji lub obrotu, określającą rodzaj i zakres działalności, w tym rodzaju produktów pochodzenia zwierzęcego, które mają być produkowane w tym zakładzie, (art. 20. ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego Dz. U. z 2005 r. Nr 17, poz. 127) lub decyzję Powiatowego Lekarza Weterynarii o dopuszczeniu zakładu do produkcji i jego kwalifikacji do handlu lub na rynek krajowy ( art. 10, ust. 5 i 7 pkt. a, b ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych dla produktów pochodzenia zwierzęcego - Dz. U. z 2004 r. Nr 33, poz. 288 z późn. zm.), a w przypadku kontroli żywności sprawującego nadzór jakim jest Państwowa Inspekcja Sanitarna decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego wydaną zakładowi (art. 27, ust 2 w powiązaniu z art. 3 ust. 10 ustawy z dnia 11 maja 2001 r . o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - tj. Dz. U. z 2005 r. Nr 31, poz. 265. z późn. zm.) lub decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu do wprowadzenia do obrotu produktów pochodzenia zwierzęcego, nieobjętego urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, określającą rodzaj i zakres działalności o czym mówi ( art.61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. Nr 171, poz. 1225), zwanych dalej podmiotami zatwierdzonymi. h) Aktualne zaświadczenie lub inny dokument wystawiony przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organ Inspekcji Weterynaryjnej albo niezależny podmiot uprawniony do poświadczenia zgodności działań wykonawcy o stosowaniu zasad systemu HACCP ( podstawa: art. 30 ust. 1 oraz art. 40 ust. 3 i 5 ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, tj. Dz. U. z 2005 r. Nr 31 poz. 265 z póź. zm). lub dokument wystawiony na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. Nr 171 poz. 1225 z 2006 r i) w przypadku wykonawców realizujących przedmiot zamówienia przy pomocy podwykonawców należy przedstawić dokumenty wyszczególnione w podpunktach g) , i h) w stosunku do wymienionych podwykonawców w punkcie 7. formularza oferty; j) wykaz przynajmniej 3 zamówień o podobnym charakterze i wartości, wykonanych w okresie ostatnich trzech lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców oraz załączenia dokumentów potwierdzających (np. referencje), że dostawy zostały wykonane należycie;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.biuletyn.wp.mil.pl ( Strona główna - Zamówienia publiczne w resorcie ON - Jednostki Wojskowe)

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Jednostka wojskowa 3346 ul. Wojska Polskiego 1 72-330 Mrzezyno (Budynek nr 6 pokój nr 5).

IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: Nie dotyczy.

IV 3.3) Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: Nie dotyczy.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 21.05.2008 godzina 10:00, miejsce: Biuro Przepustek JW 3346 w Mrzeżynie..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.