Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-03-30
Kraków: Dostawa sprzętu AGD dla potrzeb jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Numer ogłoszenia: 101118 - 2012; data zamieszczenia: 30.03.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie , al. Mickiewicza 21, 31-120 Kraków, woj. małopolskie, tel. 012 6624413, faks 012 6624410.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa sprzętu AGD dla potrzeb jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa sprzętu AGD dla potrzeb jednostek organiza-cyjnych Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie w ramach 14 zadań: Zadanie 1 - Czajnik elektryczny dla Zakładu Ekonomiki i Organizacji Rolnictwa Instytutu Ekonomiczno-Społecznego - szt.2. Zadanie 2 - Chłodziarka dla Katedry Rozrodu i Anatomii Zwierząt - szt. 1. Zadanie 3 - Kuchenka mikrofalowa dla Katedry Sadownictwa i Pszczelnictwa - szt. 1 Zadanie 4 - Maszyna do robienia lodów z kompresorem dla Katedry Technologii Gastronomicznej i Konsumpcji -szt.1. Zadanie 5 - Maszynka do mielenia mięsa dla Katedry Przetwórstwa Produktów Zwierzęcych - szt.1. Zadanie 6 - Maszynka do mielenia mięsa dla Katedry Przetwórstwa Produktów Zwierzęcych - szt.1. Zadanie 7 - Czajnik elektryczny dla Działu Gospodarczego (Magazyn Centralny) - szt.20. Zadanie 8 - Miniwieża dla Domu Studenckiego Młodość - szt.1. Zadanie 9 - Chłodziarka-zamrażarka dla Katedry Fitopatologii Leśnej - szt.1. Zadanie 10 - Blender elektryczny dla Katedry Technologii Gastronomicznej i Konsumpcji - szt.2. Zadanie 11 - Mikser dla Katedry Technologii Gastronomicznej i Konsumpcji - szt.2. Zadanie 12 - Maszynka do mielenia mięsa dla Katedry Technologii Gastronomicznej i Konsumpcji - szt.1. Zadanie 13 - Zamrażarka szafkowa dla Katedry Hodowli Drobiu, Zwierząt Futerkowych i Zoohigieny - szt.1. Zadanie 14 - Chłodziarka szafkowa dla Katedry Ochrony Środowiska Rolniczego - szt.2..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.72.11.30-9, 39.71.13.61-7, 39.71.13.62-4, 39.71.13.10-5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 14.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w dniach: 14.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: W niniejszym postępowaniu wadium nie jest wymagane
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą /spełnia - nie spełnia/ w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą /spełnia - nie spełnia/ w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą /spełnia - nie spełnia/ w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą /spełnia - nie spełnia/ w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą /spełnia - nie spełnia/ w oparciu o oświadczenie wykonawcy o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1.Wypełniony druk OFERTA - stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ, 2.Prawidłowo wypełniony załącznik nr 4 - określający parametry techniczne przedmiotu zamówienia. 3.Oryginał lub kopię pełnomocnictwa: a)dla osoby/osób podpisującej/cych ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu wykonawcy składającego ofertę, gdy prawo do podpisania oferty nie wynika z innych dokumentów do niej załączonych (np. aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, odpis z właściwego rejestru). b)dla ustanowionego pełnomocnika, do reprezentowania w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy. Zgodnie z art. 23 ust. 2 ustawy wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia zobowiązani są do ustanowienia pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
1.Ostateczna treść umowy może ulec zmianie w zakresie nie zmieniającym istotnych postanowień oferty i specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 2.Zamawiający przewiduje zmianę postanowień umowy w przypadku: a)gdy sprzęt, którego dostarczenie stanowi przedmiot umowy nie będzie dostępny na rynku z powodu zaprzestania jego produkcji, pod warunkiem, że sprzęt zamienny spełni wymagania zawarte w SIWZ dotyczące przedmiotu zamówienia oraz pod warunkiem, że cena nie ulegnie zmianie. b)zmiany adresu pod który sprzęt ma być dostarczony pod warunkiem, że zmiana obejmować będzie granice administracyjne miasta Krakowa oraz pod warunkiem, że cena nie ulegnie zmianie. c)zmiany miejsca lokalizacji serwisu gwarancyjnego pod warunkiem, że lokalizacja będzie bliżej siedziby zamawiającego. d)zmiany terminu wykonania umowy pod warunkiem, że wykonanie umowy w terminie nie było możliwe z powodu siły wyższej, strajków itp. 3.Zmiana osób przewidzianych do współpracy nie wymaga aneksu lecz pisemnej notyfikacji.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ur.krakow.pl (uczelnia-administracja-zamówienia publiczne-aktualne postepowania)
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie Al. Mickiewicza 21, 31-120 Kraków (Dział Zamówień Publicznych).
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.04.2012 godzina 13:00, miejsce: Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie Al. Mickiewicza 21, 31-120 Kraków (Dział Zamówień Publicznych, pok. 37).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Czajnik elektryczny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Czajnik elektryczny dla Zakładu Ekonomiki i Organizacji Rolnictwa Instytutu Ekonomiczno-Społecznego szt.2..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.71.13.20-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 14.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Chłodziarka.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chłodziarka dla Katedry Rozrodu i Anatomii zwierząt szt.1..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.71.11.30-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 14.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Kuchenka mikrofalowa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kuchenka mikrofalowa dla Katedry Sadownictwa i Pszczelnictwa szt.1..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.71.13.62-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 14.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Maszyna do robienia lodu z kompresorem.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Maszyna do robienia lodu z kompresorem dla Katedry Technologii Gastronomicznej i Konsumpcji szt.1..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.71.11.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 14.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Maszynka do mielenia mięsa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Maszynka do mielenia mięsa dla Katedry Przetwórstwa Produktów Zwerzęcych szt.1..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.71.12.10-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 14.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Maszynka do mielenia mięsa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Maszynka do mielenia mięsa dla Katedry Przetwórstwa Produktów Zwierzęcych szt.1..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.71.12.10-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 14.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Czajnik elektryczny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Czajnik elektryczny dla Działu Gospodarczego (Magazyn Centralny) szt.20.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.71.13.20-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 14.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Mini wieża.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mini wieża dla Domu Studenckiego Młodość szt1.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 32.33.16.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 14.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Chłodziarka - zamrażarka.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chłodziarka - zamrażarka dla Katedry Fitopatologii Leśnej szt.1.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.71.11.10-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 14.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Blender elektryczny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Blender elektryczny dla Katedry Technologii Gastronomicznej i Konsumpcji szt.2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.71.13.00-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 14.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Mikser.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mikser dla Katedry Technologii Gastronomicznej i Konsumpcji szt.2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.71.12.11-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 14.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Maszynka do mielenia mięsa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Maszynka do mielenia mięsa dla Katedry Technologii Gastronomicznej i Konsumpcji szt.1.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.71.12.10-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 14.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Zamrażarka szafkowa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zamrażarka szafkowa dla Katedry Hodowli Drobiu, Zwierząt Futerkowych i Zoohigieny szt.1.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.71.11.21-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 14.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Chłodziarka szafkowa.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chłodziarka szafkowa dla katedry Ochrony Środowiska Rolniczego szt.2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39.71.11.30-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w dniach: 14.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- Roztwór stosowany w dostępach naczyniowych lub cewnikach naczyniowych
- Odtworzenie wiernej repliki istniejących żaluzji w hali kupieckiej Sukiennic w Krakowie.
- 40.2025 wyłonienie Wykonawcy w zakresie sukcesywnej dostawy specjalistycznej paszy hodowlanej dla myszy i szczurów laboratoryjnych na potrzeby Wydziału Biochemii, Biofizyki i Biotechnologii UJ
- DOSTARCZANIE LEKÓW WG 9 PAKIETÓW
- Opracowanie i wykonywanie multimedialnych materiałów dydaktycznych w postaci 20 filmów dydaktyczno-naukowych o tematyce związanej z treściami dydaktycznymi dla WIMiR DE-dzp.272-35/25
- Dostawa fabrycznie nowych części zamiennych do systemu oczyszczania spalin na potrzeby Zakładu Termicznego Przekształcania Odpadów w Krakowie
więcej: przetargi w Krakowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa mebli na wymiar do domu studenckiego AWS w Kampusie Mundurowym w Kaliszu (część II)
- Dostawa sprzętu laboratoryjnego w ramach wyposażenia laboratoriów w Centrum Ekoinnowacji Politechniki Gdańskiej.
- Sprzedaż wraz z dostawą sprzętu AGD na wyposażenie Domu Studenta 10, UWM w Olsztynie.
- Zakup i montaż wyposażenia do Publicznego Żłobka w Borowiu
- Zakup pomocy dydaktycznych i wyposażenia dla warsztatów szkolnych dla szkół biorących udział w projekcie "Poprawa jakości kształcenia zawodowego na terenie Powiatu Krakowskiego"
- Sprzedaż wraz z dostarczeniem ekspresu do kawy
więcej: Odtwarzacze plików MP3 »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.