eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi BraniewoZakład Karny w Braniewie, 14-500 Braniewo, ul. Pl. Grunwaldu 2A REGON000320130, NIP582-10-13-940; nr faks55 244 10 20, nr tel55 244 07 00,

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-04-30

Braniewo: Zakład Karny w Braniewie, 14-500 Braniewo, ul. Pl. Grunwaldu 2A REGON: 000320130, NIP: 582-10-13-940; nr faks: 55 244 10 20, nr tel: 55 244 07 00,
Numer ogłoszenia: 101404 - 2015; data zamieszczenia: 30.04.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Braniewie , Plac Grunwaldu 2a, 14-500 Braniewo, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 055 2440700, faks 055 2441020.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakład Karny w Braniewie, 14-500 Braniewo, ul. Pl. Grunwaldu 2A REGON: 000320130, NIP: 582-10-13-940; nr faks: 55 244 10 20, nr tel: 55 244 07 00,.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy będą realizowane sukcesywnie według zamówień częściowych składanych przez zamawiającego (telefonicznie lub pisemnie) dwa razy w tygodniu od poniedziałku do piątku w godz 8.00 - 11.00 z wyłączeniem dostaw w dni świąteczne. Dostawy wykonawca będzie realizował transportem własnym lub innego przewoźnika do magazynu żywnościowego zlokalizowanego w siedzibie zamawiającego. Koszt transportu wliczony w cenę towaru. Produkty muszą być dostarczane w pojemnikach plastikowych wykonawcy. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: Część I : 1. udziec z kurczaka - element z kurczaka wraz z mięśniami i skórą - bez miednicy i grzbietu, schłodzone. Udziec powinien być właściwie umięśniony, linie cięć równe, gładkie, mięso prawidłowo wykrwawione, skóra bez przebarwień oraz resztek upierzenia, zapach swoisty dla mięsa drobiowego świeżego, waga 1 szt. od 100 do 200 g. produkt zgodny z normą PN - A- 86524:1994, Część II: 1. kiełbasa mortadela drobiowa; w formie walca, średnica ok 10 cm, pakowana w osłonce sztucznej, skład: mięso drobiowe min. 60%, sól, przyprawy; produkt zgodny z normą PN-A-82007; 2. blok drobiowy ; w formie bloku średnica ok. 10 cm, pakowana w osłonce sztucznej ; skład: mięso drobiowe 60%, bez dodatku wieprzowiny, sól, przyprawy; produkt zgodny z normą PN-A-86526; 3. kiełbasa szynkowa drobiowa; w formie walca, średnica ok. 10 cm, pakowana w osłonce sztucznej; skład: mięso drobiowe min. 60%, sól, przyprawy; produkt zgodny z normą PN-A-86526; 4. serdelka drobiowa; pakowane w osłonce naturalnej, opakowanie zbiorcze hermetyczne, średnica ok. 3 cm; z; skład: mięso drobiowe min.45%, sól, przyprawy; produkt zgodny z normą PN-A-86526; 5. kiełbasa drobiowa; w formie pęta, średnica ok. 3 cm, pakowana w osłonce naturalnej, opakowanie zbiorcze hermetyczne; skład: mięso drobiowe min. 60 %, sól, przyprawy; produkt zgodny z normą PN-A-82007; 6. parówka cienka drobiowa; pakowane w osłonce sztucznej, opakowanie zbiorcze hermetyczne, średnica ok. 2 cm; skład: mięso drobiowe min.45%, bez dodatku wieprzowiny, sól, przyprawy; produkt zgodny z normą PN-A-86526; 7. polędwica drobiowa; w formie bloku, średnica ok. 10 cm, pakowana w osłonce sztucznej, ; skład:mięso drobiowe 100%, sól, przyprawy; produkt zgodny z normą PN-A-86526; Część III: 1. konserwa mięsna;masa netto puszki 100-300 g., puszka alpak lub wyposażona w uchwyt do otwierania, zawartość mięsa nie mniej niż 30 % , niska zawartość tłuszczy, smak i zapach charakterystyczny dla konserw mięsnych, konsystencja farszu konserwy jednolita bez zgrupowań tłuszczu na bokach lub wieczkach; 2. pasztet drobiowy z pomidorami; masa netto puszki 100-150 g., puszka alpak lub wyposażona w uchwyt do otwierania, zawartość drobiu minimum 28 %, niska zawartość tłuszczy, konsystencja farszu jednolita, smak i zapach charakterystyczny dla pasztetów drobiowych z pomidorami; 3. pasztet drobiowy; masa netto puszki 100-150 g., puszka alpak lub wyposażona w uchwyt do otwierania, bez dodatku wieprzowiny, konsystencja farszu konserwy jednolita;.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.05.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia, nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. IX SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać Wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia, nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. IX SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać Wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia, nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. IX SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać Wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia, nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. IX SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać Wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełniania warunków udziału w postępowaniu dokonana zostanie zgodnie z formułą spełnia, nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach dołączonych do oferty, opisanych w pkt. IX SIWZ. Z treści załączonych dokumentów i oświadczeń w sposób jednoznaczny musi wynikać, że Wykonawca spełnia wymienione warunki. W przypadku wątpliwości co do treści dokumentów złożonych przez Wykonawcę na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Zamawiający może wezwać Wykonawców w określonym przez siebie terminie do złożenia wyjaśnień. Wykonawcy nie spełniający warunków zostaną wykluczeni z postępowania

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Wypełniony formularz ofertowy załącznik nr 1-3 do SIWZ dotyczącej odpowiednio części I, II, III, 2. Zaakceptowany wzór umowy załącznik nr 7 do SIWZ.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny,14-500 Braniewo, ul. Pl. Grunwaldu 2A.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.05.2015 godzina 11:30, miejsce: W sekretariacie Zakładu Karnego w Braniewie przy ul. Pl. Grunwaldu 2A.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dostawa mięsa drobiowego.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Udziec z kurczaka w ilości 900 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Dostawa wędlin drobiowych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kiełbasa mortadela drobiowa w ilości 350 kg 2. Blok drobiowy w ilości 550 kg 3. Kiełbasa szynkowa drobiowa w ilości 250 kg 4. Serdelka drobiowa w ilości 200 kg 5. Kiełbasa drobiowa w ilości 1200 kg 6. Parówka cienka drobiowa w ilości 500 kg 7. Polędwica drobiowa w ilości 250 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Dostawa konserw mięsnych.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Konserwa mięsna w ilości 300 kg; CPV 15131000-5; 2. Pasztet drobiowy z pomidorami w ilości 350 kg; CPV 15131310-1; 3. Pasztet drobiowy z w ilości 350 kg; CPV 15131310-1;.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.05.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.