To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2017-06-28
Ogłoszenie nr 101498 - 2017 z dnia 2017-06-28 r.
Zabrze: Sukcesywna dostawa warzyw, owoców i kiszonek do Zakładu Karnego w Zabrzu
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA -
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Nazwa projektu lub programuZamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 509196-N-2017
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego
nie
Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowanianie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie przez zamawiającychnie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiejnie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych::Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny, krajowy numer identyfikacyjny
32102300000, ul.
ul. Janika
12,
41806
Zabrze, państwo
Polska, woj.
śląskie, tel.
0-32 373 66 30, faks
0-32 373 66 66, e-mail
zk_zabrze@sw.gov.pl
Adres strony internetowej (URL): www.zp.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (jeżeli zamówienie zostało udzielone przez każdego z zamawiających indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez każdego z zamawiających, jeżeli zamówienie zostało udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających w sekcji I należy wskazać który z zamawiających zawarł umowę):
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywna dostawa warzyw, owoców i kiszonek do Zakładu Karnego w Zabrzu
Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:Część I - warzywa i kiszonki : 1. Buraki ćwikłowe KLASA I -ilość 7 000 kg o całe, bez zmian powstałych podczas zbioru lub pakowania, o jędrne, bez objawów zwiędnięcia, o zdrowe, bez objawów zapatrzeń, zmarznięcia i gnicia, o bez szkodników i śladów po szkodnikach, o czyste, bez obcych zanieczyszczeń, bez grudek ziemi, o prawidłowo wykształcone, o bez zawilgocenia powierzchniowego, o bez obcych zapachów i smaków, o czyszczone, o wielkość: średnica 60-90mm o schłodzone do 2-5 stopni C, o burak niedopuszczalny: nie doczyszczony, ze śladami po gryzoniach, z objawami zepsucia, 2. Marchew KLASA I - ilość 12 500 kg o cała, bez żadnych uszkodzeń (marchew nie może mieć uciętych głów oraz odłamanych korzeni bocznych), o zdrowa, bez objawów gnicia lub takiego zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia, o czysta, wolna od nadmiernego zabrudzenia i zanieczyszczeń, o jędrna, o wolna od szkodników lub uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, o nie zdrewniała, o bez oznak świadczących o wyrastaniu korzenia w pęd nasienny, o bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień (marchew powinna mieć tylko pojedynczy korzeń bez żadnych rozwidleń) o bez zawilgocenia powierzchniowego, o bez obcych zapachów i smaków, o dopuszczalne są niewielkie wady kształtu, barwy, zabliźnione pęknięcia lub szczeliny pod warunkiem, że są płytkie, czyste i suche, o różnica średnic pomiędzy najmniejszą i największą marchwią w opakowaniu jednostkowym nie powinna być większa niż 30mm, jeśli marchew jest sortowana według średnicy, a w przypadku sortowania marchwi według masy, różnica mas nie powinna być większa niż 200g, o twarda, jędrna, bez śladów okrawania, 3. Seler KLASA I - ilość 8 500 kg o zdrowy bez śladów gnicia, o cały, korzeń prawidłowo wykształcony, gładki, o bez ordzawień skórki, o czysty, myty, wysuszony, o bez uszkodzeń mechanicznych i stłuczeń, o twardy, jędrny, o bez oznak zmarznięcia, o bez szkodników i śladów po szkodnikach, o o świeżym wyglądzie, o na przekroju: biały lub biało-kremowy, o bez pustych przestrzeni, o bez oznak wyrastania pędów kwiatostanowych, o bez obcych zapachów i posmaków, o seler niedopuszczalny: niecały, objawami zepsucia, o twarda, jędrna, bez śladów okrawania, 4. Pietruszka KLASA I - ilość 7 500 kg o zdrowa bez śladów gnicia, o cała, korzeń prawidłowo wykształcony, gładki, o bez ordzawień skórki, o czysta, myta, wysuszona, o bez uszkodzeń mechanicznych i stłuczeń, o twarda, jędrna, o bez oznak zmarznięcia, o bez szkodników i śladów po szkodnikach, o o świeżym wyglądzie, o na przekroju: biała lub biało-kremowa, o bez pustych przestrzeni, o korzeń bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień, o bez oznak wyrastania pędów kwiatostanowych, o bez obcych zapachów i posmaków, o w klasie I średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 2 do 4 cm, o pietruszka niedopuszczalna: niecała, z objawami zepsucia, o twarda, jędrna, bez śladów okrawania, 5. Cebula KLASA I - ilość 8 700 kg o cała, bez żadnych uszkodzeń, o zdrowa, bez objawów gnicia lub takiego zepsucia, które czynią ją niezdatną do spożycia, o czysta, wolna od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, o wolna od szkodników lub uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, o wystarczająco sucha, pokryta suchą łuską, która może być lekko zielona, o wystarczająco rozwinięta, jędrna i zwarta oraz wolna od obcych zapachów i smaków, o o średnicy: 35mm, max 50mm, 6. Kapusta biała świeża KLASA I - ilość 6 600 kg o w stanie nienaruszonym, o o świeżym wyglądzie, o nie popękana, bez oznak wyrastania kwiatostanu, o zdrowa, wyklucza się produkt z objawami gnicia lub pogorszenia, które powoduje jej nieprzydatność do spożycia, o bez zgnieceń i uszkodzeń, o wolna od owadów lub innych pasożytów, o pozbawiona uszkodzeń spowodowanych mrozem, o czysta, tzn: wolna od jakichkolwiek substancji obcych, o pozbawiona nadmiernego zawilgocenia zewnętrznego, o wolna od wszelkich obcych zapachów i smaków, o łodyga powinna być ucięta tuż poniżej najniższego punktu, z którego wyrasta liść; liście powinny ściśle przylegać do siebie, a miejsce cięcia powinno być czyste, o wielkość kapusty głowiastej określa się według wagi netto. Nie może on wynosić mniej niż 3 kg dla jednej główki, o każde opakowanie lub partia, w przypadku przewożenia luzem, musi zawierać kapustę tego samego pochodzenia, odmiany i jakości, o główki kapusty muszą być jednolite pod względem kształtu i barwy, o opakowanie musi zapewniać właściwą ochronę kapusty(może być dostarczana w workach) 7. Kapusta czerwona świeża KLASA I - ilość 4 500 kg o w stanie nienaruszonym, o o świeżym wyglądzie, o nie popękana, bez oznak wyrastania kwiatostanu, o zdrowa, wyklucza się produkt z objawami gnicia lub pogorszenia, które powoduje jej nieprzydatność do spożycia, o bez zgnieceń i uszkodzeń, o wolna od owadów lub innych pasożytów, o pozbawiona uszkodzeń spowodowanych mrozem, o czysta, tzn: wolna od jakichkolwiek substancji obcych, o pozbawiona nadmiernego zawilgocenia zewnętrznego, o wolna od wszelkich obcych zapachów i smaków, o łodyga powinna być ucięta tuż poniżej najniższego punktu, z którego wyrasta liść; liście powinny ściśle przylegać do siebie, a miejsce cięcia powinno być czyste, o wielkość kapusty głowiastej określa się według wagi netto. Nie może on wynosić mniej niż 3 kg dla jednej główki, o każde opakowanie lub partia, w przypadku przewożenia luzem, musi zawierać kapustę tego samego pochodzenia, odmiany i jakości, o główki kapusty muszą być jednolite pod względem kształtu i barwy, o opakowanie musi zapewniać właściwą ochronę kapusty(może być dostarczana w workach) 8. Kapusta kiszona - ilość 6 400 kg o produkt spożywczy otrzymany z kapusty głowiastej białej, o oczyszczonej z liści zewnętrznych, o pokrojonej, o zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, o opakowanie - beczki 30 kg o min. okres przydatności 3 m-ce od dnia dostawy o na każdej beczce należy umieścić informację odnośnie daty produkcji towaru. 9. Ogórki kiszone - ilość 4 000 kg o produkt spożywczy otrzymany z ogórków, przypraw, aromatyczno-smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, o z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego, o struktura- dość luźno ułożone całe ogórki, o jędrne, o chrupkie, o opakowanie - beczki 30 kg o min. okres przydatności 3 m-ce od dnia dostawy o na każdej beczce należy umieścić informację odnośnie daty produkcji towaru. Część II - ziemniaki, warzywa świeże i owoce: 1. Ziemniaki jadalne późne - ilość 135 000 kg o całe bez ran powstałych podczas zbioru lub pakowania, o jędrne, bez objawów zwiędnięcia, o zdrowe, bez objawów zapatrzeń, zmarznięcia i gnicia, o bez szkodników i śladów po szkodnikach, o czyste, bez obcych zanieczyszczeń, bez grudek ziemi, o prawidłowo wykształcone, o bez zawilgocenia powierzchniowego, o bez obcych zapachów i smaków, o bez śladów kwitnięcia, o oczyszczone, o jednolite odmianowo (kształt typowy dla danej odmiany, miąższ średnio zwięzły, nie rozsypującym się, bulwy duże okrągło owalne, oczka płytkie, skórka gładka), o bez pustych miejsc w środku ziemniaka, o średnica: poprzeczna od 4 do 5 cm, podłużna od 6 do 7 cm, o dopuszczalne tolerancje dla ziemniaka: kłębów nie odpowiadających wymaganiom jakościowym - 5%, o ziemniak niedopuszczalny: nie doczyszczony, ze śladami po gryzoniach, z objawami zepsucia, o pakowane w worki 25-30 kg, 2. Pieczarka świeża - 170 kg o całe, o zdrowe; nie dopuszcza się pieczarek z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, o czyste tzn; wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, o wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, o bez obcych zapachów lub smaków, 3. Ogórek świeży - 830 kg o cały tzn;, bez żadnych ubytków i uszkodzeń, o zdrowe, bez objawów gnicia lub takiego zepsucia, które czynią je niezdatne do spożycia, o o świeżym wyglądzie, o wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, o wolne od szkodników lub uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki o wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, o bez obcych zapachów lub smaków, o bez gorzkiego smaku, o ogórki powinny być: właściwie wykształcone, o dostatecznie typowym kształcie i praktycznie proste, o dopuszcza się następujące wady: lekkie zniekształcenie, z wyjątkiem zniekształceń spowodowanych przerośnięciem nasion, niewielkie wady barwy, szczególnie jasne zabarwienie w części ogórka stykającej się z ziemią podczas wzrostu, lekkie uszkodzenia skórki spowodowane otarciem, manipulacją lub niską temperaturą, pod warunkiem że są zbliżone i nie wpływają ujemnie na trwałość produktu, 4. Pomidor świeży - 980 kg o cały tzn;, bez żadnych ubytków i uszkodzeń, o zdrowy, bez objawów gnicia lub takiego zepsucia, które czynią je niezdatne do spożycia, o o świeżym wyglądzie, o wolny od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, o wolny od szkodników lub uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki o wolny od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, o bez obcych zapachów lub smaków, o pomidory powinny być dobrej jakości, wystarczająco jędrne i mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany (nie dopuszcza się pęknięć i widocznych "zielonych piętek"), o dopuszcza się lekkie wady kształtu, rozwoju, barwy lub bardzo lekkie odgniecenia oraz deformacje, pod warunkiem, że nie wpływają one ujemnie na ogólny wygląd pomidorów, ich trwałość i wygląd w opakowaniu, o o średnicy 50mm i powyżej, lecz poniżej 70mm, 5. Grejpfrut - ilość 790 kg o całe, o wolne od odgnieceń lub nadmiernych zabliźnionych skaleczeń, o zdrowe; nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, króre czynią je niezdatnymi do spożycia, o czyste tzn; wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, o wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, o wolne od oznak wewnętrznego wysychania, o wolne od uszkodzeń spowodowanych niskimi temperaturami lub mrozem, o wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, o bez obcych zapachów lub smaków, o dobrej jakości, o mieć cechy charakterystyczne dla danej odmiany lub typu handlowego, o dopuszcza się niewielkie wady kształtu i barwy oraz niewielki wady skórki powstające podczas kształtowania owocu jak osrebrzenie, ordzawienie itp., jak również niewielkie, zabliźnione uszkodzenia mechaniczne jak uszkodzenia gradowe, otarcia, uszkodzenia w czasie manipulacji itp., pod warunkiem, że nie wpływają one ujemnie na ogólny wygląd owoców oraz ich jakość, 6. Jabłka - 2 800 kg o całe, o zdrowe; nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, o czyste tzn; wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, o wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, o wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, o bez obcych zapachów lub smaków, o niedopuszczalne są owoce; nie w pełni rozwinięte lub niedojrzałe, które więdną w czasie składowania oraz są kwaśne i twarde, co dyskwalifikuje je pod względem przydatności do spożycia, przejrzałe, które po wystawieniu z chłodni wykazują wady takie jak wewnętrzne obrązowienie, oparzelinę przechowalniczą czy wady spowodowane zbyt niską temperaturą, o mieć kształt, wielkość i barwę charakterystyczne dla danej odmiany, o dopuszcza się występowanie pewnych wad, jak: niewielkie wady rozwoju, niewielkie wady barwy, niewielkie wady skórki, lekkie odgniecenia. Art. żywnościowe będą dostarczane do magazynu żywnościowego zamawiającego, środkiem transportu, spełniającym wymogi określone w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.z 2010r Nr 136, poz.914 j.t) którym dysponuje wykonawca, bez dodatkowych opłat w dni robocze od poniedziałku do czwartku w ilościach wskazanych przez zamawiającego, raz w tygodniu w godz. 7.30 - 12.30. Zamawiający będzie składał zamówienia faxem bądź e-mail, sukcesywnie, według potrzeb. Wymagana jest jednakowa data przydatności do spożycia dla całej partii dostarczanego produktu. Wymagana jest jednakowa gramatura opakowania przy każdorazowej dostawie przez cały okres trwania umowy. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać zamówiony towar w ciągu 36 godzin, od chwili złożenia zamówienia , a dostarczone art. żywnościowe powinny odpowiadać, co do jakości wymogom wynikającym z obowiązujących przepisów prawa. Odbioru towaru - ustalenia ilości i organoleptycznej oceny jakości będzie dokonywał upoważniony pracownik: magazynier żywnościowy.
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie podzielone jest na części:
Nie
II.5) Główny Kod CPV:
15300000-1
Dodatkowe kody CPV:
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
CZĘŚĆ NR: 1 | NAZWA: warzywa i kiszonki |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 16/06/2017 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT96695.00 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert5 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Cena wybranej oferty/wartość umowy 96695.00 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
CZĘŚĆ NR: 2 | NAZWA: Ziemniaki, warzywa świeże i owoce |
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 16/06/2017 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT101413.30 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert4 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Cena wybranej oferty/wartość umowy 101413.30 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie
na podstawie art.
ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI Z ZABRZA
- 14/TP/II/24 SUKCESYWNE DOSTAWY NICI CHIRURGICZNYCH
- Modernizacja instalacji przyzywowej wraz z jej rozbudową dla potrzeb osób niepełnosprawnych
- ZP/54/TP2/2024 - DOSTAWA PRODUKTU LECZNICZEGO - OFATUMUMABUM
- 13/TP/I/24 SUKCESYWNE DOSTAWY ODCZYNNIKÓW, TESTÓW LABORATORYJNYCH, MIKROBIOLOGICZNYCH I IMMUNOHEMATOLOGICZNYCH ORAZ MATERIAŁÓW ZUŻYWALNYCH DLA POTRZEB MEDYCZNEGO LABORATORIUM DIAGNOSTYCZNEGO
- DOSTAWA ODCZYNNIKóW I AKCEWESORII DO ANALIZATORA PARAMETRóW KRYTYCZNYCH 1 ZADANIE
więcej: przetargi w Zabrzu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.