eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Inowrocławdostawa artykułów spożywczych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2007-01-25

POZYCJA 10252

OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy Inowrocław: dostawa artykułów spożywczych Publikacja obowiązkowa.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) Nazwa, adresy i osoby upoważnione do kontaktów: Kolejowe Sanatorium Uzdrowiskowe im. dr Józefa Krzymińskiego Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej, do kontaktów: Bożena Borowiak, ul. Przy Stawku 12, 88-100 Inowrocław, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3552626, fax 052 3552626 w. 339, e-mail: kolej.inozdroj@sanatoria.com.pl. Adresy internetowe Ogólny adres internetowy zamawiającego (URL): http://www.sanatoria.com.pl/obiekt.php?show=ino/kolej/ Adres profilu nabywcy (URL): Adres internetowy, pod którym dostępne są informacje dot. dynamicznego systemu zakupów (URL): Więcej informacji można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. Wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty należy przesyłać na adres: jak podano wyżej dla osoby upoważnionej do kontaktów. 2) Rodzaj zamawiającego i główny przedmiot lub przedmioty działalności: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej; Zdrowie. Zamawiający dokonuje zamówienia w imieniu innych zamawiających: Nie.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Opis 1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa artykułów spożywczych. 1.2) Rodzaj zamówienia oraz miejsce wykonania robót budowlanych, realizacji dostaw lub świadczenia usług: dostawy, kupno. Główne miejsce realizacji dostawy : Kolejowe Sanatorium Uzdrowiskowe im. dr Józefa Krzymińskiego S.P.Z.O.Z w Inowrocławiu ul. Przy Stawku 12 - magazyn żywnościowy. 1.3) Ogłoszenie dotyczy: Zamówienia publicznego. 1.4) Informacje na temat umowy ramowej: Czas trwania umowy ramowej: Wartość umowy ramowej: Częstotliwość oraz wartość zamówień, które zostaną udzielone: 1.5) Określenie przedmiotu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb zamawiającego w zakresie określonym w SIWZ wraz z załącznikami. 1.6) Informacja o oświadczeniach i dokumentach potwierdzających spełnianie przez oferowane dostawy, usługi lub roboty budowlane wymagań określonych przez zamawiającego: 1.O zamówienie mogą ubiegać się oferenci, którzy: a)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, c)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia /art. 24 ust. 1 i 2 ustawy/. 2.Ocena spełniania w/wym. warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą \spełnia - nie spełnia\, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach wyszczególnionych w rozdziale V SIWZ. 1.7) Wspólny słownik zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.00.00.00 - Produkty spożywcze i napoje Kod CPV wg słownika 2008: 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne Oryginalny kod CPV: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Kod CPV wg słownika 2008: 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Oryginalny kod CPV: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Kod CPV wg słownika 2008: 15.20.00.00 - Ryby przetworzone i konserwowane Oryginalny kod CPV: 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty Kod CPV wg słownika 2008: 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty Oryginalny kod CPV: 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne Kod CPV wg słownika 2008: 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak. 1.9) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie. 2) Wielkość lub zakres zamówienia Całkowita wielkość lub zakres: Przedmiot zamówienia obejmuje 15 pakietów: Pakiet nr 1 - Mięso i wędliny Pakiet nr 2 - Pieczywo Pakiet nr 3 - Mleko i przetwory mleczne Pakiet nr 4 - Tłuszcze Pakiet nr 5 - Koncentraty spożywcze i dodatki do żywności Pakiet nr 6 - Przyprawy Pakiet nr 7 - Mąka i przetwory zbożowe Pakiet nr 8 - Ryby Pakiet nr 9 - Jaja Pakiet nr 10 - Warzywa Pakiet nr 11 - Owoce Pakiet nr 12 - Przetwory owocowo - warzywne Pakiet nr 13 - Kiszonki Pakiet nr 14 - Mrożonki Pakiet nr 15 - Cukier 3) Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: Wymagany; data rozpoczęcia: 01.03.2007; lub data zakończenia: 29.02.2008

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) Warunki dotyczące zamówienia Informacja na temat wadium: Warunkiem udziału w postępowaniu przetargowym jest wniesienie wadium w wysokości: Pakiet nr 1 - Mięso i wędliny: 2.720,00 PLN Pakiet nr 2 - Pieczywo: 590,00 Pakiet nr 3 - Mleko i przetwory mleczne: 1.080,00 Pakiet nr 4 - Tłuszcze: 510,00 Pakiet nr 5 - Koncentraty spożywcze i dodatki do żywności: 390,00 Pakiet nr 6 - Przyprawy: 45,00 Pakiet nr 7 - Mąka i przetwory zbożowe: 150,00 Pakiet nr 8 - Ryby: 360,00 Pakiet nr 9 - Jaja: 145,00 Pakiet nr 10 - Warzywa: 1.510,00 Pakiet nr 11 - Owoce: 220,00 Pakiet nr 12 - Przetwory owocowo - warzywne: 310,00 Pakiet nr 13 - Kiszonki: 95,00 Pakiet nr 14 - Mrożonki: 220,00 Pakiet nr 15 - Cukier: 140,00 2) Warunki udziału Informacje dotyczące sytuacji wykonawcy oraz informacje i formalności niezbędne do oceny, czy spełnia on wymagania ekonomiczne, finansowe i techniczne Opis warunków udziału w postępowaniu: O zamówienie mogą ubiegać się oferenci, którzy: a)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, c)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia /art. 24 ust. 1 i 2 ustawy/. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Ocena spełniania w/wym. warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą \spełnia - nie spełnia\, w oparciu o informacje zawarte w dokumentach wyszczególnionych w rozdziale V SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, że w/wym. warunki oferent spełnił. Zamawiający wzywa wykonawców, którzy w określonym terminie nie złożyli oświadczeń i dokumentów potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu lub którzy złożyli dokumenty zawierające błędy, do ich uzupełnienia w wyznaczonym terminie, chyba że mimo ich uzupełnienia konieczne byłoby unieważnienie postępowania. Zamawiający wzywa także, w wyznaczonym przez siebie terminie, do złożenia wyjaśnień dotyczących złożonych oświadczeń i dokumentów. Nie spełnienie chociażby jednego w w/wym. warunków skutkować będzie wykluczeniem oferenta z postępowania. Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że oferent posiada uprawnienia do wykonywania działalności będącej przedmiotem zamówienia oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy do oferty winny być dołączone następujące dokumenty: 1.1.aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 1.2.zaświadczenie dotyczące stałego nadzoru sanitarno - weterynaryjnego /dot. pakietu nr 1/, 1.3.aktualna opinia sanitarna /dot. pakietów 2 -15/.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) Tryb udzielenia zamówienia 1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony. 1.2) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu: 2) Kryteria oceny ofert 2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie. 3) Informacje administracyjne 3.1) Określenie sposobu uzyskania specyfikacji istotnych warunków zamówienia Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sanatoria.com.pl/obiekt.php?show=ino/kolej/. Opłata: 20 Waluta PLN. Warunki i sposób płatności: Specyfikację Istotnych Warunków Zamówienia można uzyskać w siedzibie zamawiającego - dział kadr, za pobraniem pocztowym bądź w wersji elektronicznej na stronie internetowej jw. 3.2) Opis potrzeb i wymagań umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie otrzymania tego opisu: 3.3) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 15.02.2007 godzina 08:00. 3.4) Języki, w których można sporządzać wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub oferty: polski. 3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert). 3.6) Data, godzina i miejsce otwarcia ofert: 15.02.2007, godzina 08:15, Siedziba zamawiającego pokój nr 1.

SEKCJA VI: INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE

VI.1) Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie. 2) Informacje dodatkowe: 3) Data wysłania niniejszego ogłoszenia: 23.01.2007. ZAŁĄCZNIK B - INFORMACJE NA TEMAT CZĘŚCI ZAMÓWIENIA CZĘŚĆ Nr: 1 Nazwa: Mięso i wędliny. 1) Krótki opis: Dostawa mięsa i wędlin dla potrzeb zamawiającego w zakresie określonym w SIWZ wraz z załącznikami. Dostawa mięsa i wędlin. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00. 3) Wielkość lub zakres: Zabezpieczenie potrzeb zamawiającego na okres 12 miesięcy. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 01.03.2007; Zakończenie: 29.02.2008 5) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. cena 40 2. jakość 60 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 2 Nazwa: Pieczywo. 1) Krótki opis: Dostawa pieczywa dla potrzeb zamawiającego w zakresie określonym w SIWZ wraz z załącznikami. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00. 3) Wielkość lub zakres: Zabezpieczenie potrzeb zamawiającego na okres 12 miesięcy. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 01.03.2007; Zakończenie: 29.02.2008 5) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. cena 40 2. jakość 60 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 3 Nazwa: Mleko i przetwory mleczne. 1) Krótki opis: Dostawa mleka i przetworów mlecznych dla potrzeb zamawiającego w zakresie określonym w SIWZ wraz z załącznikami. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00. 3) Wielkość lub zakres: Zabezpieczenie potrzeb zamawiającego na okres 12 miesięcy. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 01.03.2007; Zakończenie: 29.02.2008 5) Kryteria oceny ofert: Cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie: 1. cena 40 2. jakość 60 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 4 Nazwa: Tłuszcze. 1) Krótki opis: Dostawa tłuszczów dla potrzeb zamawiającego w zakresie określonym w SIWZ wraz z załącznikami. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00. 3) Wielkość lub zakres: Zabezpieczenie potrzeb zamawiającego na okres 12 miesięcy. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 01.03.2007; Zakończenie: 29.02.2008 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 5 Nazwa: Koncentraty spożywcze i dodatki do żywności. 1) Krótki opis: Dostawa koncentratów spożywczyh i dodatków do żywności dla potrzeb zamawiającego w zakresie określonym w SIWZ wraz z załącznikami. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00. 3) Wielkość lub zakres: Zabezpieczenie potrzeb zamawiającego na okres 12 miesięcy. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 01.03.2007; Zakończenie: 29.02.2008 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 6 Nazwa: Przyprawy. 1) Krótki opis: Dostawa przypraw dla potrzeb zamawiającego w zakresie określonym w SIWZ wraz z załącznikami. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00. 3) Wielkość lub zakres: Zabezpieczenie potrzeb zamawiającego na okres 12 miesięcy. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 01.03.2007; Zakończenie: 29.02.2008 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 7 Nazwa: Mąka i przetwory zbożowe. 1) Krótki opis: Dostawa mąki i przetworów zbożowych dla potrzeb zamawiającego w zakresie określonym w SIWZ wraz z załącznikami. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00. 3) Wielkość lub zakres: Zabezpieczenie potrzeb zamawiającego na okres 12 miesięcy. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 01.03.2007; Zakończenie: 29.02.2008 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 8 Nazwa: Ryby. 1) Krótki opis: Dostawa ryb dla potrzeb zamawiającego w zakresie określonym w SIWZ wraz z załącznikami. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00. 3) Wielkość lub zakres: Zabezpieczenie potrzeb zamawiającego na okres 12 miesięcy. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 01.03.2007; Zakończenie: 29.02.2008 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 9 Nazwa: Jaja. 1) Krótki opis: Dostawa jaj dla potrzeb zamawiającego w zakresie określonym w SIWZ wraz z załącznikami. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00. 3) Wielkość lub zakres: Zabezpieczenie potrzeb zamawiającego na okres 12 miesięcy. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 01.03.2007; Zakończenie: 29.02.2008 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 10 Nazwa: Warzywa. 1) Krótki opis: Dostawa warzyw dla potrzeb zamawiającego w zakresie określonym w SIWZ wraz z załącznikami. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00. 3) Wielkość lub zakres: Zabezpieczenie potrzeb zamawiającego na okres 12 miesięcy. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 01.03.2007; Zakończenie: 29.02.2008 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 11 Nazwa: Owoce. 1) Krótki opis: Dostawa owoców dla potrzeb zamawiającego w zakresie określonym w SIWZ wraz z załącznikami. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00. 3) Wielkość lub zakres: Zabezpieczenie potrzeb zamawiającego na okres 12 miesięcy. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 01.03.2007; Zakończenie: 29.02.2008 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 12 Nazwa: Przetwory owocowo - warzywne. 1) Krótki opis: Dostawa przetworów owocowo - warzywnych dla potrzeb zamawiającego w zakresie określonym w SIWZ wraz z załącznikami. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00. 3) Wielkość lub zakres: Zabezpieczenie potrzeb zamawiającego na okres 12 miesięcy. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 01.03.2007; Zakończenie: 29.02.2008 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 13 Nazwa: Kiszonki. 1) Krótki opis: Dostawa kiszonek dla potrzeb zamawiającego w zakresie określonym w SIWZ wraz z załącznikami. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00. 3) Wielkość lub zakres: Zabezpieczenie potrzeb zamawiającego na okres 12 miesięcy. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 01.03.2007; Zakończenie: 29.02.2008 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 14 Nazwa: Mrożonki. 1) Krótki opis: Dostawa mrożonek dla potrzeb zamawiającego w zakresie określonym w SIWZ wraz z załącznikami. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00. 3) Wielkość lub zakres: Zabezpieczenie potrzeb zamawiającego na okres 12 miesięcy. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 01.03.2007; Zakończenie: 29.02.2008 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe: CZĘŚĆ Nr: 15 Nazwa: Cukier. 1) Krótki opis: Dostawa cukru dla potrzeb zamawiającego w zakresie określonym w SIWZ wraz z załącznikami. 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00. 3) Wielkość lub zakres: Zabezpieczenie potrzeb zamawiającego na okres 12 miesięcy. 4) Czas trwania lub termin wykonania: Wymagany; Rozpoczęcie: 01.03.2007; Zakończenie: 29.02.2008 5) Kryteria oceny ofert: najniższa cena. 6) Informacje dodatkowe:

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.