To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2017-07-03
Ogłoszenie nr 103315 - 2017 z dnia 2017-07-03 r.
Gdańsk: Dostawy mięsa i art. mięsnych znak sprawy: 6/2017/BIGB O/POTULICE
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA -
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Nazwa projektu lub programuZamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych:
tak
Numer ogłoszenia: 509828-N-2017
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia zostało zamieszczone w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie zostało przeprowadzone przez centralnego zamawiającego
nie
Postępowanie zostało przeprowadzone przez podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowanianie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie przez zamawiającychnie
Postępowanie zostało przeprowadzone wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiejnie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych::Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Bałtycka Instytucja Gospodarki Budżetowej BALTICA, krajowy numer identyfikacyjny
22115068800000, ul.
ul. Kurkowa
12,
80803
Gdańsk, państwo
Polska, woj.
pomorskie, tel.
58 728 70 00, faks
58 728 70 01, e-mail
e.wierzbicka@igbbaltica.pl
Adres strony internetowej pod którym można uzyskać dostęp do narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne: www.igbbaltica.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO:
Inny: igb
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego udzielania zamówienia, w tym w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (jeżeli zamówienie zostało udzielone przez każdego z zamawiających indywidualnie informacja w sekcji I jest podawana przez każdego z zamawiających, jeżeli zamówienie zostało udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających w sekcji I należy wskazać który z zamawiających zawarł umowę):
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawy mięsa i art. mięsnych znak sprawy: 6/2017/BIGB O/POTULICE
Numer referencyjny (jeżeli dotyczy):II.2) Rodzaj zamówienia:
Dostawy
II.3) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1. Kiełbasa toruńska (średnio rozdrobniona) Mieso wieprzowe nie mniej niż 79%, woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko sojowe,wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, przyprawy i ich aromaty, glukoza, przeciwutleniacz , ilość szacunkowa: 1000 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 2. Kiełbasa zwyczajna z dziczyzną (średnio rozdrobniona) typu Sokołów, ilość szacunkowa: 600 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 3. Kiełbasa zwyczajna (średnio rozdrobniona),Kiełbasa wieprzowa z wołowiną średnio rozdrobniona , wędzona , parzona Skład: mięso wieprzowe( nie mniej niż 61%) , woda , mięso wołowe nie mniej niż (8%), tłuszcz wieprzowy, skrobia ziemniaczana ,sól spożywcza ,białko sojowe ,błonnik roślinny , przyprawy ilość szacunkowa:2600 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 4. Kiełbasa podwawelska extra :mięso wieprzowe nie mniej niż (66 %) , woda , tłuszcz wieprzowy ,skrobia ziemniaczana , mięso wołowe ( nie mniej niż2%), sól spożywcza , białko sojowe , stabilizator: E451, błonnik sojowy , czosnek suszony , przyprawy, ekstrakty przypraw (średnio rozdrobniona) typu Sokołów, ilość szacunkowa: 8000 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 5. Kabanosy wieprzowe, (średnio rozdrobnione), parzone, podsuszane, długość batonów około 25 cm, ilość szacunkowa: 800 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 6. Kiełbasa polska wędzona (średnio rozdrobniona) ilość szacunkowa: 1000 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 7. Kiełbasa żywiecka wieprzowa (średnio rozdrobniona), wędzona, parzona, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych od 0,4 kg do 0,6 kg, ilość szacunkowa: 500 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 8. Kaszanka w naturalnym jelicie wieprz. cienkim, o cechach typowych dla tego rodzaju produktu. Cecha charakterystyczną jest dodatek naturalnych przypraw pakowana w opakowaniach od 800-1000g. (drobno rozdrobniona), ilość szacunkowa: 100 kg, nomenklatura CPV: 15131134-3; 9. Boczek wędzony pieczony, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych,skład :boczek wieprzowy nie mniej niż (91%) ,sól ilość szacunkowa: 200 kg, nomenklatura CPV: 15131200-7; 10. Udko z kurczaka wędzone, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych, ilość szacunkowa: 1500 kg, nomenklatura CPV: 15131200-7; 11. Golonka pieczona, w opakowaniach hermetycznie zamkniętych,Wędzonka otrzymana z golonki wieprzowej bez kości peklowana , pieczona układ tłuszczu , mięsa i skóry właściwy dla golonki wieprzowej, barwa mięsa ciemnoróżowa , tłuszczu jasnokremowa do kremowej , skóry pomarańczowa. Mięśnie luźno związane z tłuszczem i skórą , konsystencja krucha , w miarę soczysta. Smak i zapach charakterystyczne dla golonki wieprzowej peklowanej , pieczonej Smak umiarkowanie słony , przyprawy wyraźnie wyczuwalne Wędzonka otrzymana z golonki wieprzowej bez kości peklowana , pieczona Wyrób bezosłonkowy ilość szacunkowa: 2000 kg, nomenklatura CPV: 15131400-9; 12. Golonka wieprzowa świeża od 1,20 kg do 1,30 kg, ilość szacunkowa: 200 kg, nomenklatura CPV:15131400-9; 13. Boczek świeży, luz, ilość szacunkowa: 150 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 14. Mięso wołowe extra b/k kl. I, luz, ilość szacunkowa: 100 kg, nomenklatura CPV: 15111000-9; 15. Mięso gulaszowe wołowe kl. II, luz, ilość szacunkowa: 100 kg, nomenklatura CPV: 15111190-7; 16. Filet z indyka świeży, luz, ilość szacunkowa: 100 kg, nomenklatura CPV: 15112220-4; 17. Kiełbasa biała parzona (średnio rozdrobniona), w opakowaniach hermetycznie zamkniętych SKŁAD: mięso nie mniej niż61% (w tym: mięso wieprzowe nie mniej niż37%, mięso z kurczaka nie mniej niż 24%), woda, tłuszcz wieprzowy, skórki wieprzowe, błonnik sojowy, sól, przyprawy od 0,4 kg do 0,6 kg, luz, ilość szacunkowa: 200 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 18. Szynka wieprzowa parzona skład : mięso wieprzowe( nie mniej niż74 %) , woda , sól spożywcza o gramaturze od 1,5 kg do 2 kg, luz, ilość szacunkowa: 200 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5 19. Kiełbasa śląska, średnio rozdrobniona ,wędzona , parzona skład: mięso wieprzowe ( nie mniej niż 68 %) ,woda , mięso wołowe ( nie mniej niż 5%), tłuszcz wieprzowy , skrobia ziemniaczana , sól spożywcza, białko sojowe , błonnik roślinny w opakowaniach hermetycznie zamkniętych od 0,3 kg do 0,5 kg, ilość szacunkowa: 8000 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5; 20. Schab b/k, ilość szacunkowa: 600 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3; 21. Wątroba drobiowa, ilość szacunkowa: 400 kg, nomenklatura CPV: 15114000-0; 22. Udka z kurczaka, świeże, ilość szacunkowa: 800 kg, nomenklatura CPV: 15131500-0; 23. Kości schabowe, świeże, ilość szacunkowa: 100 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3; 24. Karkówka bez kości, bez skóry ilość szacunkowa: 500 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3; 25. Łopatka, bez kości, bez skóry ilość szacunkowa: 500 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3; 26. Pierś z kurczaka z kością, ilość szacunkowa: 600 kg, nomenklatura CPV: 15131500-0; 27. Kurczak świeży, ilość szacunkowa: 200 kg, nomenklatura CPV: 15112100-7; 28. Skrzydła drobiowe świeże, ilość szacunkowa: 200 kg, nomenklatura CPV: 15131500-0; 29. Flaki wieprzowe lub wołowo-wieprzowe w pomidorach, w opakowaniach foliowych od 0,8 kg do 1 kg, ilość szacunkowa: 300 kg, nomenklatura CPV: 15131400-9; 30. Żeberka świeże, ilość szacunkowa: 100 kg, nomenklatura CPV: 15113000-3; 31. Parówki hermetycznie pakowane w opakowaniach jednostkowych od 200 g do 250 g, ilość szacunkowa: 2000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 32. Salami w plastrach w obsypce Teksas, Kiełbasa drobno rozdrobniona, surowa, suszona, wieprzowa,składniki: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, tkanka łączna wieprzowa, posypka pieprz zielony (6%), sól, przyprawa(Produkt może zawierać śladowe ilości: glutenu, selera, gorczycy, soi, pochodnych mleka. Do wytworzenia 100 g produktu zużyto nie mniej niż 106 g mięsa wieprzowego w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych od 100 g do 150 g, ilość szacunkowa: 1000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131230-6; 33. Smalczyk wiejski typu Sokołów, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych-aluminiowych puszkach od 120 g do 150 g, ilość szacunkowa: 4000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 34. Boczek w plastrach, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych od 100 g do 150 g, ilość szacunkowa: 3000 opakowań, nomenklatura CPV: 1513113 35. Polędwica sopocka w plastrach, Wędzonka otrzymana z peklowanej polędwicy wieprzowej z okr. Tłuszczu do 0,5 cm i pozostawioną ok. 1,5 cm warstwą mięsa od boczku, parzona, wędzona. w opakowaniach jednostkowych,skład : polędwica wieprz. z/tł ( nie mniej niż71%) hermetycznie zamkniętych od 100 g do 150 g, ilość szacunkowa: 2000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5 36. Baleron gotowany w plastrach, w opakowaniach jednostkowych,Wędzonka wędzona, parzona, otrzymana z peklowanych karczków wieprzowych Skład: mięso z karkówki wiep.( nie mniej niż76%) hermetycznie zamkniętych od 100g do 150 g, ilość szacunkowa: 4000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 37. Salami w plastrach, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych Salami kiełbasa drobno rozdrobniona, surowa, suszona, wieprzowa składniki: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, tkanka łączna wieprzowa, sól, przyprawa Do wytworzenia 100g produktu zużyto nie mniej niż 104 mięsa wieprzowego od 100 g do 150 g, ilość szacunkowa: 10000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131230-6; 38. Szynka gotowana w plastrach, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych od 100 g do 150 g, ilość szacunkowa: 10000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 39. Karczek małopolski w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych aluminiowych puszkach.Konserwa wieprzowa grubo rozdrobniona sterylizowana Skład: mięso wieprzowe ( nie mniej niż74%), woda, skrobia modyfikowana , sól spożywcza, cukier, przyprawy, czosnek , Blok kształtu użytej puszki otoczony galaretą , dopuszczalne niewielkie poszarzenie oraz nieznaczna ilość wytopionego tłuszczu od strony wieczka lub denka. Barwa bloku- różowa , tłuszczu biała , galarety jasnosłomkowa. Blok dość ścisły , stanowi jednolitą całość , galareta stała w temp.18 C. Grubo rozdrobnione kawalki mięsa równomiernie rozmieszczone na przekroju. Barwa mięsa różowa do ciemnoróżowej , tłuszczu biała , dopuszczalny odcień różowy.od 120 g do 150 g, ilość szacunkowa: 8000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 40. Smalec kostka w opakowaniach jednostkowych waga 200 g nomenklatura, ilość szacunkowa szt 2500, CPV :15100000-9 41. Szynka delikatesowa typu Sokołów, w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych aluminiowych puszkach- szynka delikatesowa konserwa sterylizowana Skład: mięso wieprzowe ( nie mniej niż58 %), woda , sól spożywcza Blok kształtu użytej foremki aluminiowej otoczony galaretą, dobrze związany .Barwa bloku :różowa , galarety słomkowo-żółta , klarowna , dopuszczalne zmętnienie. Konsystencja bloku ścisła. Grubo rozdrobnione kawałki mięsa wieprzowego związane masa wiążącą , konsystencja jędrna , związanie dobre. Dopuszczalna kontrastowość wynikająca z użytego surowca.od 120 g do 150 g, ilość szacunkowa: 500 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 42. Gulasz angielski w opakowaniach jednostkowych, hermetycznie zamkniętych aluminiowych puszkach Mięso wieprzowe chude grubo rozdrobnione , wieprzowe tłuste średnio rozdrobnione , wieprzowina ścięgnista i skórki drobno rozdrobnione. Barwa mięsa różowa, skórki i przyprawy nie powinny być widoczne. Mielonka wieprzowa sterylizowana Skład: mięso wieprzowe ( nie mniej niż 86 %)od 120 g do 150 g, ilość szacunkowa: 3000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5 43. Pasztecik typu Sokołów - różne rodzaje, w opakowaniach jednostkowych,aluminiowych puszkach Konserwa wieprzowa sterylizowana Skład : woda , tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe ( nie mniej niż18%), skórki wieprzowe ,wątroba wieprzowa( nie mniej niż7%), hermetycznie zamkniętych od 120 g do 150 g, ilość szacunkowa: 15000 opakowań, nomenklatura CPV: 15131130-5; 44. Polędwiczki wieprzowe świeże z główką ilość szacunkowa: 100 kg, nomenklatura CPV: 15131400-9; 45. Filet wędzony z piersi kurczaka , ilość szacunkowa: 1000 kg, nomenklatura CPV: 15131500-0; 46. Konserwa wieprzowa "turystyczna", Mielonka sterylizowana Skład: mięso wieprzowe ( nie mniej niż31%) , woda , tłuszcz wieprzowy , skórki wieprzowe , mięso drobiowe puszka samootwieralna 300 g, ilość szacunkowa: 3000 szt nomenklatura CPV: 15131000-5; 47. Mięso - szynka świeża, luz, ilość szacunkowa: 150 kg, nomenklatura CPV: 15131410-2; 48. Kiełbasa myśliwska wędzona, pieczona i podsuszana, zawierająca zmielone ziarenka jałowca, czarnego pieprzu i gorczycy,Skład: mięso: wieprzowe, wołowe; sól, przyprawy, przeciwutleniacz - , substancja konserwująca - azotyn sodu ilość szacunkowa: 600 kg, nomenklatura CPV: 15131130-5. 49. Słonina bez skóry w opakowaniach od 2-2,5 kg ilość szacunkowa kg 200 CPV15131400-9, 50. Wieprzowina w sosie własnym , zawartość mięsa nie mniej niż 91 %, puszka samootwieralna 300 g, ilość szacunkowa: 2000 szt., nomenklatura CPV: 15131000-5; 51. Kaczka świeża ,ilość szacunkowa 200 kg nomenklatura CPV: 15112140-9
II.4) Informacja o częściach zamówienia:Zamówienie podzielone jest na części:
Nie
II.5) Główny Kod CPV:
15131130-5
Dodatkowe kody CPV:
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
Przetarg nieograniczony
III.2) Ogłoszenie dotyczy zakończenia dynamicznego systemu zakupów
III.3) Informacje dodatkowe:
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Postępowanie/część zostało unieważnione
nie
Należy podać podstawę i przyczynę unieważnienia postępowania: | |
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 01/06/2017 IV.2 Całkowita wartość zamówienia Wartość bez VAT616894.50 IV.3) INFORMACJE O OFERTACH Liczba otrzymanych ofert1 IV.4) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: IV.5) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
Zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie:
Sprawdź tą firmę: IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY/ WARTOŚCI ZAWARTEJ UMOWY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ/KOSZTEM Cena wybranej oferty/wartość umowy 616894.50 IV.7) Informacje na temat podwykonawstwa |
IV.9) UZASADNIENIE UDZIELENIA ZAMÓWIENIA W TRYBIE NEGOCJACJI BEZ OGŁOSZENIA, ZAMÓWIENIA Z WOLNEJ RĘKI ALBO ZAPYTANIA O CENĘ
IV.9.1) Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie
na podstawie art.
ustawy Pzp.
IV.9.2) Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
INNE PRZETARGI Z GDAŃSKA
- Dostawa serwerów i kart graficznych dla Wydziału Elektroniki, Telekomunikacji i Informatyki Politechniki Gdańskiej
- Zakup sprzętu medycznego i laboratoryjnego w 3 pakietach dla Gdańskiego Uniwersytetu Medycznego
- 36/TP/2024 transport odpadów luzem i/lub w balotach pomiędzy Zakładem Utylizacyjnym w Gdańsku ul. Jabłoniowa 55 a Portem Czystej Energii w Gdańsku ul. Jabłoniowa 55
- Dostawa skanerów na potrzeby sądów powszechnych apelacji gdańskiej
- Świadczenie usług restauracyjnych i cateringowych na potrzeby Wydziału Chemicznego Politechniki Gdańskiej
- Opracowanie dokumentacji projektowej, poprzedzonej koncepcją dla zadania pn. "Budowa zbiornika retencyjnego M-2 na Potoku Maćkowy wraz z zagospodarowaniem przyległych terenów zielonych"
więcej: przetargi w Gdańsku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.