eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi MiędzychódPRZYGOTOWANIE I DOSTAWA POSIŁKÓW - CAŁODOBOWO - DLA PACJENTÓW SPZOZ MIĘDZYCHÓD



Ogłoszenie z dnia 2007-06-21

Międzychód: PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA POSIŁKÓW - CAŁODOBOWO - DLA PACJENTÓW SPZOZ MIĘDZYCHÓD
Numer ogłoszenia: 104530 - 2007; data zamieszczenia: 21.06.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej, ul. Szpitalna 10, 64-400 Międzychód, woj. wielkopolskie, tel. 095 7482011, fax 095 7482711 wew. 122.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzoz-miedzychod.com.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA POSIŁKÓW - CAŁODOBOWO - DLA PACJENTÓW SPZOZ MIĘDZYCHÓD.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest \przygotowanie i dostawa posiłków - całodobowo - dla pacjentów SPZOZ Międzychód 1. Jadłospis dekadowy sporządzany przez dietetyka szpitalnego, a zatwierdzony przez Ordynatorów Oddziałów i Dyrektora SPZOZ zawiera diety tj. dietę podstawową, lekkostrawną oraz diety specjalne w poszczególnych oddziałach. 2. Posiłki wg jadłospisu sporządzone muszą być na podstawie zarządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 24.06.1974r. (Dz. U. Nr 16 poz. 69 z dnia 25.09.1974r. w sprawie racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniu określonych grup ludności. 3. Posiłki dostarczane będą bezpośrednio do poszczególnych oddziałów szpitala w Międzychodzie i Sierakowie porcjowane w odpowiednich opakowaniach, zgodnie z opisem zawartym w pkt 7 4. Oferent zobowiązany jest do dostarczenia posiłków dla pacjentów szpitali w Międzychodzie i w Sierakowie zgodnie z zamówieniem złożonym przez osobę upoważnioną przez Zamawiającego. 5. Oferent zobowiązuje się do dostarczenia posiłków do: a) Szpitala w Międzychodzie przy ul. Szpitalnej 10 - wyżywienie całodzienne w ilości średnio 100 porcji dzienne (każdy posiłek), należy dostarczyć: - śniadanie do godz. 8:00 - obiad, podwieczorek, kolacja do godz. 12:30 b) Szpitala w Sierakowie przy ul. Poznańskiej 40 - wyżywienie całodzienne w ilości średnio 20 porcji (każdy posiłek), należy dostarczyć: - śniadanie do godz. 8:00 - obiad, podwieczorek, kolacja do godz. 12:30 Dla pacjentów, którym przepisana jest dieta cukrzycowa do dziennego wyżywienia zapewniony będzie czwarty posiłek tj. podwieczorek - średnio 30 porcji dziennie. 6. Oferent zobowiązuje się do zapewnienia możliwości wyboru posiłków obiadowych z co najmniej dwóch dostępnych pozycji jadłospisu w tej samej cenie. Zestawienie posiłków oferowanych przez Dostawcę zawarte będzie w sporządzonych jadłospisach dekadowych. 7. Posiłki dostarczone muszą być w naczyniach jednorazowych (styropianowych), dopuszczonych do kontaktu z żywnością oraz o właściwościach pozwalających na utrzymywanie temperatury posiłków. Jednocześnie Oferent zobowiązuje się do zebrania i utylizowania we własnym zakresie zużytych naczyń wraz z resztkami jedzenia. Wszystkie opakowania (w tym zbiorcze) winny posiadać wszelkie wymagane prawem atesty, pozytywne opinie itp. 8. Oferent zobowiązany jest do przechowywania z każdego dnia próbek żywnościowych z poszczególnych diet. 9. Koszt surowca nie może być niższy niż 50% stawki netto. 10. Miejsce przygotowania posiłków nie może być oddalone dalej niż 40 km od szpitali. 11. Rozliczenie nastąpi w okresie dekadowym. 12. Zamawiający zastrzega, iż stawka dziennego wyżywienia w przeliczeniu na jednego hospitalizowanego pacjenta nie może być wyższa niż 14,00 PLN brutto wraz z podwieczorkiem. 13. Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie: - zgodności dostarczanych posiłków z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym (tzw. gramówka) - podtrzymania odpowiedniej temperatury dostarczanych posiłków (temp. 75o C) 14. W okresie wiosenno-letnim (tj. maj-wrzesień) Oferent zobowiązany jest do dostarczania dodatków do kolacji w następujący sposób: - dodatek do kolacji (np. wędliny, pasztet, sery itp.) na czas przechowywania winien być pakowany zbiorczo dla każdego oddziału z podziałem na poszczególne diety - osobno - każda porcja. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert częściowych. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. Przewiduje się zamówienia uzupełniające zgodnie z art. 67 ust. 6 i 7 ustawy Prawo Zamówień Publicznych z dnia 29.01.2004r. CPV: 15894220-9 Posiłki szpitalne

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.89.42.20-9.

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 18.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Każda oferta musi być zabezpieczona wadium o wartości 16.977,60 PLN Wadium należy wnieść w terminie do dnia: 29.06.2006r. do godz. 12:00 a) w pieniądzu na konto Zamawiającego Pekao S.A. I/O Międzychód 13 1240 3565 1111 0000 4441 6571 b) w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, c) w gwarancjach ubezpieczeniowych lub bankowych, d) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz.U. Nr 109, poz. 1158, z późn. zm.).

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wymagania Zamawiającego: 1) Wykonawca musi posiadać stosowne uprawnienia, zezwolenia na prowadzenie działalności w tym zakresie lub wpis do rejestru podmiotów zwolnionych z obowiązku jego uzyskania. 2) Wykonawca musi posiadać stosowne upoważnienia do wykonywania przedmiotu zamówienia, wydane przez właściwe Urzędy. 3) Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie orz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 4) Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 5) Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. Wymagania dodatkowe: 6) Oferent, w przypadku wyboru jego oferty jako najkorzystniejszej, zobowiązany jest przed udzieleniem zamówienia do zapoznania się i podpisania obowiązujących w SPZOZ Międzychód: - zasad środowiskowych dla podwykonawców, - zasad BHP dla podwykonawców, 7) Wdrażają system zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności HACCP. Zamawiający dokona analizy przedstawionych dokumentów pod kątem przydatności do spełnienia wymogów Zamawiającego.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Do udokumentowania spełnienia wymaganych warunków, oferta musi zawierać następujące dokumenty lub poświadczane za zgodność z oryginałem (przez upełnomocnionego przedstawiciela oferenta) ich odpisy lub kserokopie: 1. Formularz ofertowy - podpisany (Załącznik nr 1), 2. Aktualny wypis/odpis z właściwego rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 3. Aktualne zaświadczenie z właściwego urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych potwierdzających, że oferent nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenia społeczne lub zdrowotne lub, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji organu podatkowego - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert, 4. Aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art.24 ust.1 pkt 4-8 ustawy, wystawionej nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, 5. Zgodnie § 1.3.1 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006r. w sprawie dokumentów, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane (Dz. U. z dnia 24 maja 2006r., Nr 87 poz. 605) sprawozdanie finansowe albo jego część, a jeżeli podlega ono badaniu przez biegłego rewidenta zgodnie z przepisami o rachunkowości również z opinią odpowiednio o badanym sprawozdaniu albo jego części, a w przypadku wykonawców niezobowiązanych do sporządzania sprawozdania finansowego, innych dokumentów określających obroty oraz zobowiązania i należności - za okres nie dłuższy niż ostatnie 3 lata obrotowe (minimum 2 lata tj. za rok 2006 i 2005), a jeżeli okres działalności jest krótszy - za ten okres. 6. Pozytywna opinia SANEPID-u - dotycząca miejsca przygotowywania posiłków oraz środka transportu żywności, lub równoważne dokumenty innych uprawnionych z mocy prawa podmiotów. 7. Wykaz osób i podmiotów, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, doświadczenia i wykształcenia niezbędnych do wykonywania zamówienia, a także zakresu wykonywanych przez nich czynności (np. dietetyk) 8. Oświadczenie wykonawcy potwierdzające wdrażanie systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności HACCP. Zamawiający dokona analizy przedstawionych dokumentów pod kątem przydatności do spełnienia wymogów Zamawiającego.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spzoz-miedzychod.com.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Międzychodzie ul. Szpitalna 10, 64-400 Międzychód Sekcja Administracyjno-Gospodarcza pokój 247.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 29.06.2007 godzina 12:00, miejsce: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej w Międzychodzie ul. Szpitalna 10, 64-400 Międzychód (sekretariat).

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.