Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-04-01
Olsztyn: Świadczenie usługi gastronomicznej podczas trasy na zajęcia terenowe na Helu na potrzeby realizacji projektu POKL 04.01.01-00-178/09-00 pt. Rozszerzenie i udoskonalenie oferty edukacyjnej skierowanej do osób spoza uczelni oraz podwyższanie jakości nauczania i kompetencji kadry akademickiej w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego
Numer ogłoszenia: 104827 - 2011; data zamieszczenia: 01.04.2011
OGŁOSZENIE O ZAMIARZE ZAWARCIA UMOWY - Usługi
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, ul. Oczapowskiego 2, 10-957 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 5233420, faks (089) 5233278 , strona internetowa uwm.edu.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie usługi gastronomicznej podczas trasy na zajęcia terenowe na Helu na potrzeby realizacji projektu POKL 04.01.01-00-178/09-00 pt. Rozszerzenie i udoskonalenie oferty edukacyjnej skierowanej do osób spoza uczelni oraz podwyższanie jakości nauczania i kompetencji kadry akademickiej w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia postępowania w trybie z wolnej ręki jest świadczenie usługi gastronomicznej na potrzeby realizacji podczas trasy na zajęcia terenowe na Helu Warsztaty: Zajęcia terenowo-eksperymentalne dla czynnych nauczycieli przedmiotu Przyroda w ramach zadania 4 w projekcie pt. Rozszerzenie i udoskonalenie oferty edukacyjnej skierowanej do osób spoza uczelni oraz podwyższanie jakości nauczania i kompetencji kadry akademickiej Termin świadczeń usługi gastronomicznej: 8 i 10.04.2011r. a) Miejsce: woj. pomorskie, miejscowość (Dworek) położona na trasie dojazdu na zajęcia terenowe na Helu; bardzo dobra lokalizacja ułatwiająca sprawny dojazd i powrót z zajęć terenowych na Helu b) Możliwość rozliczenia według liczby faktycznie wykorzystanych posiłków. c) W ramach usługi gastronomicznej przygotowanie: w dniu 8 kwietnia jednego posiłku (kolacji) dla 46 osób, w dniu 10 kwietnia jednego posiłku (obiadu) dla 46 osób, d) Wykonawca musi zapewnić obiad (składający się z dwóch dań oraz deseru i wody mineralnej) w ciągu jednego dnia żywieniowego. Posiłki winny posiadać odpowiednie walory smakowe i zapachowe oraz estetyczny wygląd. Wykonawca przy oferowaniu obiadów będzie stosował świeże produkty dostępne na rynku, w tym surówek do drugiego dania. e) Wykonawca powinien w codziennym jadłospisie uwzględnić produkty ze wszystkich grup: produkty zbożowe, warzywa i owoce, mleko i jego przetwory, produkty dostarczające pełnowartościowego białka. Zasada urozmaicenia powinna dotyczyć wszystkich posiłków. f) Świadczenie usług żywienia odbywać powinno się wg ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.). g) Godziny podania obiadu według podanego harmonogramu, ale z możliwością modyfikacji w przypadku zmian w programie zajęć, np. spowodowanych warunkami pogodowymi.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego .
II.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy.
SEKCJA III: PROCEDURA
Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie z wolnej ręki
1. Podstawa prawna
Postępowanie wszczęte zostało na podstawie art. 5 ust. 1b ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienie wyboru trybu
Do postępowań, których przedmiotem zamówienia są usługi o charakterze niepriorytetowym określone w przepisach wydanych na podstawie art. 2 a, nie stosuje się przepisów ustawy dotyczących terminów składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub terminów składania ofert, obowiązku żądania wadium, obowiązku żądania dokumentów, potwierdzających spełnianie warunków udziału w postępowaniu, zakazu ustalania kryteriów oceny ofert na podstawie właściwości wykonawcy oraz przesłanek wyboru trybu negocjacji z ogłoszeniem, dialogu konkurencyjnego oraz licytacji elektronicznej Zamawiający może wszcząć postępowanie w trybie zamówienia z wolnej ręki, jeżeli zastosowanie innego trybu mogłoby skutkować naruszeniem zasad celowego, oszczędnego i efektywnego dokonywania wydatków oraz uniemożliwieniem terminowej realizacji zadań. Restauracja, w której będzie świadczona usługa jest jedynym lokalem wdłuż trasy świadczącym usługi gastronomiczne, w którym znajduje się 48 miejsc dla gości.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
NAZWA I ADRES WYKONAWCY KTÓREMU ZAMAWIAJĄCY ZAMIERZA UDZIELIĆ ZAMÓWIENIA
Zajazd Flis, Dworek 9, 82-102 Stegna, kraj/woj. pomorskie.
INNE PRZETARGI Z OLSZTYNA
- Dostawa stanowisk dydaktycznych, modelu silnika oraz stanowisk demonstracyjnych - doposażenie bazy dydaktycznej w ramach projektu "Otwarci na motoryzacyjny postęp"
- Dostawa wyposażenia warsztatu - doposażenie bazy dydaktycznej w ramach projektu "Otwarci na motoryzacyjny postęp"
- Sukcesywna dostawa oleju napędowego do Stacji Badawczej w Popielnie Instytutu Rozrodu Zwierząt i Badań Żywności PAN w Olsztynie
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 30 im. Marii Zientary-Malewskiej w Olsztynie"
- Usługi w zakresie promocji - gadżety promocyjne, roll-up, windery, ścianka reklamowa, banery, ryngrafy
- Świadczenie usługi hotelarsko-restauracyjnej
więcej: przetargi w Olsztynie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Organizacja międzynarodowej letniej szkoły doktorskiej pt.: "RAC International Summer School" w terminie 1-8 września 2024 r. dla IFJ PAN (DZP.260.18.2024)
- Kompleksowa organizacja oraz przeprowadzenie 2-dniowych szkoleń wyjazdowych
więcej: Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.