eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KoszalinDostawy warzyw sezonowych - znak sprawy 2/Kasyno/08

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-05-19

Koszalin: Dostawy warzyw sezonowych - znak sprawy 2/Kasyno/08
Numer ogłoszenia: 105205 - 2008; data zamieszczenia: 19.05.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Kasyno Wojskowe nr 313 przy Centrum Szkolenia Sił Powietrznych, ul. Wojska Polskiego 66, 75-903 Koszalin, woj. zachodniopomorskie, tel. 094 3456638, fax 094 3437730.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.cssp.sp.mil.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OPIS

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy warzyw sezonowych - znak sprawy 2/Kasyno/08.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy warzyw sezonowych dla Kasyna Wojskowego Nr 313 w Koszalinie, zgodnie ze wskazanymi przez Zamawiającego normami oraz wymaganiami, które szczegółowo określone zostały w załączniku nr 1 do SIWZ, w asortymencie i ilościach: 1) burak młody - 60 kg; 2) botwina - 30 kg; 3) kapusta biała, młoda, główka - 600 kg; 4) kapusta włoska - 180 kg; 5) kapusta pekińska - 240 kg; 6) kapusta czerwona, młoda, główka - 180 kg; 7) seler świeży, korzeń z nacią - 90 kg; 8) por - 180 kg; 9) cebula biała, młoda - 300 kg; 10) cebula czerwona - 180 kg; 11) pietruszka, korzeń obcinany - 300 kg; 12) pieczarki świeże - 300 kg; 13) ogórek świeży - 300 kg; 14) papryka świeża (żółta i czerwona) - 300 kg; 15) ziemniaki jadalne, młode - 7500 kg; 16) rzodkiew biała - 60 kg; 17) sałata - 150 kg; 18) czosnek - 30 kg; 19) pomidor świeży - 600 kg; 20) sałata lodowa - 45 kg; 21) fasolka szparagowa - 120 kg; 22) natka pietruszki - 60 kg; 23) kalarepa - 45 kg; 24) szczypior - 90 kg; 25) rzodkiewka - 30 kg; 26) koper świeży - 60 kg; 27) kalafior - 240 kg; 28) brukselka - 75 kg; 29) cukinia - 45 kg; 30) szczaw świeży - 15 kg; 31) brokuły świeże - 75 kg; 32) marchew świeża - 600 kg; 33) ogórek małosolny - 240 kg; 34) kapusta młoda, kwaszona - 300 kg. 2. Dostawa towaru następować będzie na podstawie telefonicznej informacji o zamówieniu przekazanej Wykonawcy przez Zamawiającego (potwierdzonej faksem), określającej asortyment, ilość towaru i termin dostawy. 3. Dostawa towaru winna się odbyć w ciągu 2 dni od dnia przekazania zamówienia. Dostawy winny być realizowane w dni robocze, w godzinach 8.00-12.00. 4. Wykonawca ponosi wszelkie koszty dostarczenia towaru transportem przystosowanym i dopuszczonym do przewozu środków spożywczych, do siedziby Zamawiającego - magazyny LOCO Zamawiajacego w Koszalinie, bud. nr 23.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.10.00 - 01.12.10.00 01.11.21.00 - 01.11.21.00 01.12.11.10 - 01.12.11.10 01.12.13.00 - 01.12.13.00 01.12.14.00 - 01.12.14.00 .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 15.09.2008.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

  • Informacja na temat wadium: Wadium nie obowiązuje..

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy: a) nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 2 pkt 1-4 Ustawy Pzp; b) spełniają warunki określone przepisami art. 22 ust. 1 pkt 1-4 Ustawy Pzp; c) posiadają aktualny odpis wymagany w par. 1.1 pkt 2 i par. 3 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. w sprawie rodzajów dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, jakich może żądać Zamawiający od Wykonawcy (Dz. U. z 2006 r. Nr 87, poz. 605). Spełnienie wymaganych warunków będzie dokonywane na podstawie oceny złożonych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów, o których mowa w SIWZ, na zasadzie spełnia lub nie spełnia wymagań określonych przez prawo, w szczególności: a) czy dany dokument został wystawiony przez podmiot lub organ uprawniony do jego wystawienia; b) czy dokument został wystawiony w okresie ustalonym przez prawo (jest aktualny); c) czy zawiera on informacje wymagtane dla tego dokumentu; d) czy adresatem tego dokumentu jest Wykonawca uczestniczący w przedmiotowym postępowaniu; e) czy kserokopia załączona przez Wykonawcę w miejsce oryginału została potwierdzona za zgodność z oryginałem przez osoby uprawnione lub pełnomocnictwa udzielonego przez osoby uprawnione.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) aktualny odpis z właściwegoo rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. b) oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków określonych przepisami art. 22 ust. 1 pkt 1-4 Ustawy Pzp. c) oświadczenie Wykonawcy o części zamówienia, którego realizację Wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcy (w przypadku gdy realizacja dostaw powierzona zostanie podwykonawcom). d) obowiązująca decyzja administracyjna właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia, przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nire objęte urzędowąontrolą organów Inspekcji weterynaryjnej (podstawa: art. 62 ust. 1 pkt 2 Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - tj. Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225), jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień; lub e) decyzja administracyjna właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzająca spełnienie wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub obrocie artykułami będącymi przedmiotem zamówienia oraz do zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej tych artykułów wydana dotychczas na podstawie art. 27 ust. 1 i 2 Ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. z 2005 r. Nr 31, poz. 265, podstawa: art. 122 Ustawy z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - tj. Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225).

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.cssp.sp.mil.pl

Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specyfikację istotnych warunków zamówienia można odebrać w siedzibie Zamawiającego, budynek nr 23, pokój nr 2, w dni robocze w godz. 9.00-12.00 lub za zaliczeniem pocztowym. SIWZ jest bezpłatna..

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.05.2008 godzina 10:00, miejsce: Oferty należy składać w siedzibie Zamawiającego w budynku nr 23, pokój nr 2..

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.