Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-05-09
Kalisz: Sukcesywne dostawy produktów spożywczych do restauracji Pałacu Myśliwskiego w Antoninie.
Numer ogłoszenia: 105682 - 2011; data zamieszczenia: 09.05.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Centrum Kultury i Sztuki , ul. Łazienna 6, 62-800 Kalisz, woj. wielkopolskie, tel. 062 7652509, faks 062 7672318.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.ckis.kalisz.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Samorządowa instytucja kultury.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywne dostawy produktów spożywczych do restauracji Pałacu Myśliwskiego w Antoninie..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów spożywczych do restauracji Pałacu Myśliwskiego w Antoninie zgodnie z wykazem mi szczegółowym opisem stanowiącym załączniki ( formularze cenowe - pakiety od I do X ) do formularza ofertowego. Realizacja przedmiotu zamówienia odbywać się będzie sukcesywnie w miarę bieżących potrzeb z zachowaniem terminu 1 dzień od daty jednostkowych zamówień składanych każdorazowo w formir telefonicznej, faksem lub bezpośrednio przez upoważnionego przedstawiciela Zamawiającego od wybranego Wykonawcy. Zamówione dostawy realizowane będą do pałacu Myśliwskiego w Antoninie transportem dostawcy i na koszt dostawcy. Dostawy będą realizowane transportem dostawcy odpowiednim do przewożenia artykułów żywnościowych i w odpowiednich opakowaniach. Przedstawione w formularzu ofertowym ilości stanowią szacunkowy poziom zamówienia i mogą ulec zmniejszeniu nie więcej jednak niz o 30 % w stosunku do ilości wskazanych w formularzu cenowym. Przedstawione ceny w formularzu ofertowym wybranego Wykonawcy będą stałe i obowiązujące przez okres trwania umowy. Przedstawiony w formularzu asortyment z uzyciem nazw produktów jest przykładowy. Zgodnie z art. 29 i 30 ustawy Prawo zamówień publicznych ze względu na specyfikę zamówienia Zamawiający dopuszcza oferowanie artykulów o cechach porównywalnych, równoważnych do przedstawionych. Przedstawione w formularzu znaki, nazwy i marki sa przykładowe. Wykonawca zapewni zgodność dostaw z wszystkimi wymaganiami prawnymi modnoszącymi się do bezpieczeństwa i jakości żywności objętej niniejszym zamówieniem. Wybrany Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczenia każdej zamawianej ilości produktów w terminie 1 dnia od daty złożenia jednostkowego zamówienia, na swo koszt do restauracji Pałacu Myśliwskiego w Antoninie..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.11.93.00-8, 15.20.00.00-0, 15.50.00.00-3, 15.81.22.00-5, 15.80.00.00-6, 15.86.00.00-4, 15.90.00.00-7, 15.98.00.00-1, 15.92.00.00-7, 03.22.10.00-3, 03.14.25.00-3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ckis.kalisz.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Centrum Kultury i Sztuki w Kaliszu Pałac Myśliwski w Antoninie ul. Pałacowa 1
63-421 Przygodzice..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.05.2011 godzina 10:00, miejsce: Recepcja Pałacu Myśliwskiego w Antoninie, ul. Pałacowa 1, 63-421 Przygodzice.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Dziczyzna.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy mięsa z dziczyzny do restauracji Pałacu Myśliwskiego w Antoninie łącznie kg. 246.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.93.00-8.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Warzywa i owoce świeże.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy warzyw i owoców do restauracji Pałacu Myśliwskiego w Antoninie - łacznie kg. 4651.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Ciasto.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy ciasta do restauracji Pałacu Myśliwskiego w Antoninie - torty okolicznościowe, sernik, jabłecznik, rolada makowa, torcik bezowy, biszkopt z galaretką i owocami, rolada owocowa, paj wisniowy, skubaniec, paj jabłkowy, orzechowiec, ciasto jogurtowe - łącznie kg. 793 , ciastka bankietowe - szt. 560..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.22.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Napoje gazowane i niegazowane.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy napoi gazowanych i niegazowanych do restauracji Pałacu Mysliwskiego w Antoninie: coca-cola 0,2l - szt. 912 , fanta, sprite, kinley 0,2l - łącznie szt. 456, woda gazowana i niegazowana 0,25l - łącznie szt. 2352, coca-cola, fanta, kinley 1l.- łącznie szt. 156 , woda gazowana i niegazowana 1l. - łącznie szt. 48..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.00.00-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Artykuły mleczarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy produktów mleczarskich do restauracji Pałacu Mysliwskiego w Antoninie: śmietana 30% luz - l. 206, smietana 36% 0,5l - szt. 560, smietana 30% 0,25l. - szt. 238, śmietana w aerozolu - szt.360, mleko zagęszczone 0,6l - szt.576, mleko UHT 3,2% 1l. - szt. 348, masło smietankowe - kg. 98, masło 15g. - szt. 3936, ser żółty I/40% - kg. 115, ser biały - kg. 10, ser feta 270g. - szt.37, jogurt owocowy 120g - szt. 1498, ser plesniowy złocisty - kg. 4, ser valbon, brie 120g. - szt.10, camembert 180g - szt. 4, ser plastr. 150g. - szt. 51, ser żółty, wędzony typ rolada - kg. 5, ser parmezan - szt.10 , ser naturalny 370g. - szt. 43, ser pleśniowy perłowy, błękitny - kg. 11, ser mozzarela 100g żółta, biała - szt. 30, serki topione mix 200g. - szt.20 , margaryna - kg. 46 , ser mascarpone 100g. -szt. 10, smietana 18% 250g. - szt. 20, smietanka jednorazowa 10 g - szt. 200..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Ryby przetworzone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy ryb przetworzonych do restauracji Pałacu Myśliwskiego w Antoninie: łosoś wędzony, plastry, tusza - kg.21, węgorz wędzony tusza - kg.5, płaty sledziowe solone, matiasy - kg.36 , sum wędzony, filet - kg.1 , sum mrozony - kg. 8, łosoś mrożony - kg. 45, karp mrozony, patroszony - kg. 70, szczupak - kg. 6, tuńczyk w sosie 125g - szt. 4. kawior czerwony 80g - szt. 3, kawior czarny 80g - szt. 3..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Rózne artykuły spożywcze..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywna dostawa róznych produktów spożywczych do restauracji Pałacu Mysliwskiego w Antoninie: ketczup 3000g, 1kg - łącznie szt. 10, musztarda 0,9 kg, 0,2 kg - szt. 18, majonez 3l. - szt. 30, kawa mielona 0,5 kg - szt. 26, kawa rozpuszczalna 200g - szt. 47, herbata lipton 100szt. - szt. 7, vegeta, kucharek 1 kg. - szt. 12, żelatyna 1 kg - szt. 7, pieprz biały, czarny 0,5kg. - szt. 11, przyprawa maggi 1l. - szt.8, kwasek cytrynowy 0,5kg - szt. 4, flaki wołowe 0,9 kg. - szt. 96, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, tymianek, jałowiec 200g - szt.3, ziele angielskie łącznie szt. 9, liśc laurowy 250g. - szt.2 , rurki waflowe 1 kg, serduszka waflowe - łącznie szt. 19, curry0,5 kg, wafle do lodów 100szt. - op.6 , barszcz czerwony koncentrat 0,33l - szt. 72, cukier saszetki 100 szt - op.10 , sezam 150g. -szt. 2, papryka słodka, ostra kg - op. 3,5 , koperek suszony, majeranek 0,5kg. - szt. 2 , sosy do deserów 1l - szt. 118, masa makowa 1kg - szt. 1 , syrop amaretto 0,5 l - szt. 3 , cukier kg - 220kg , fasola Jaś 0,5 kg - szt. 3 , miód 25g - szt. 1248 , miód pszczeli 380g - szt. 75 , ocet 0,5l - szt. 83 , sól 1kg - kg 74, makaron domowy 250g. - szt. 83, czekolada gorzka 100g. - szt.10 , słone paluszki 100g. - szt. 13 , makaron łazanki 0,5 kg - szt. 2 , sos pieczeniowy 1,2 kg - szt. 3, drożdże 100g - szt. 5 , primerba estragonowa, włoska, ogrodowa, grzybowa 330g - szt. 7 , borówka 300g - szt. 66 , ogórki kiszone - kg 4, kapusta kwaszona - kg 41 , posypka cukiernicza 100g - szt. 5 , delikat do drobiu, do mięs - szt. 19, pieprz kolorowy 0,8kg - szt. 1, grzanki ziołowo-czosnkowe 0,7 kg - szt. 5 , zupa cebulowa 0,75 kg - szt. 1 , zupa brokułowa 1,3 kg - szt. 1 , makaron kokardki, gniazdka 3 kg - łącznie 3 szt., delikat grill do mięs 0,5kg - szt. 8 , delikat grill do ryb 0,6 kg - szt. 6 , przyprawa gyros - szt. 2, sos brokułowo-serowy 0,9 kg - szt. 3, pomidor suszony 28g - szt.12 , pieprz czarny ziarnisty 200g - szt. 2 , goździki 10g - szt. 10 , sos sałatkowo-ogrodowy - szt. 2, rozmaryn 200g - szt.2 , czosnek granulowany 0,6 kg - szt. 4, oliwa z oliwek 1l - szt. 11 , orzech włoski łuskany 0,4 - szt. 25 , syrop waniliowy 0,5kg - szt. 25 , ryż długi 5 kg - szt. 2 , olej 5l - szt. 18 , mąka tortowa kg 80 , maka ziemniaczana kg. 25 , kasza jęczmnienna kg. 3 , owoce suszone mix - kg 2 , tabasco szt. 1, makaron lazania 500g - szt. 10, rurki czekoladowe szt. 10 , babeczki kruche 900g - szt. 10 , syropy owocowe 0,5l - szt. 5 , groszek konserwowy 370g - szt. 4 , estragon 10g - szt. 2 , pomidor cały bez skórki 2,55 kg - op.6 , ocet winny, balsamiczny - szt. 15 , dżem 25g - szt. 1750, dżem 270g - szt. 14 , kukurudza konserwowa 400g - szt. 20 , chrzan 180g - szt. 6 , cebula złocista 295g - 15, pieczarki konserwowe - szt. 19, żur 340g - szt. 154 , pieczarka 1,7kg - szt. 3 , pistacje 100g - szt. 12 , migdały płatki 75 g - szt. 10 , wisnie drylowane 630g - szt. 3 , grzyby suszone 40g - szt.44 , grzyby suszone 500g - szt. 10 , żurawina 314ml - szt. 26 , czeresnie koktajlowe 370ml - szt. 10 , wisnie w żelu 1kg, powidła sliwkowe 310g - szt. 2 , mandarynka 312ml - szt. 30 , pieczywo czosnkowe op. 4, pieprz cajene kg 2,5..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Wina.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy win do restauracji Pałacu Myśliwskiego w Antoninie: wina białe, czerwone, bianco, rózne rodzaje - szt. 400.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.93.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Kawa Lawazza i herbata.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy kawy i herbaty do restauracji Pałacu Mysliwskiego w Antoninie: crema aroma 100 szt - op.5, lawazza Top class - kg 93, czekolada gęsta - kg 11 , lavazza bezkofeinowa 50 szt. - op.1 , herbata dilmah sniadaniowa 100szt. - op.25 , herbata earl grey 100szt. - op. 1 herbaty smakowe 25szt - op. 22..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.00.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Jaja.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Sukcesywne dostawy jaj do restauracji Pałacu Mysliwskiego w Antoninie: jaj - szt.7230 , jaja przepiórki - szt. 144..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KALISZA
- Wydanie monografii naukowych
- Budowa boiska wielofunkcyjnego wraz z zadaszeniem o stałej konstrukcji przy Szkole Podstawowej nr 23 w Kaliszu.
- Dostawa mebli biurowych do pomieszczeń Urzędu Miasta Kalisza
- Wykonanie remontu elewacji i dachu wraz z dociepleniem oraz remontem klatek schodowych w budynkach wielorodzinnych w Kaliszu przy ul. Babina 1a-1b.
- Wykonanie usługi cateringowej podczas II Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej. Jakość w Zarządzaniu. Zarządzanie w świecie 4.0.
- Dostawa oprogramowania oraz drona edukacyjnego
więcej: przetargi w Kaliszu »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.