eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Racibórz › Przetarg nieograniczony poniżej 60 tys. euro na dostawy artykułów nabiałowych dla Zakładu Karnego w Raciborzu



Ogłoszenie z dnia 2007-06-25

Racibórz: Przetarg nieograniczony poniżej 60 tys. euro na dostawy artykułów nabiałowych dla Zakładu Karnego w Raciborzu
Numer ogłoszenia: 106086 - 2007; data zamieszczenia: 25.06.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny, ul. Eichendorffa 14, 47-400 Racibórz, woj. śląskie, tel. 032 4539600.

    I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

    SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

    II.1) OPIS

    II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony poniżej 60 tys. euro na dostawy artykułów nabiałowych dla Zakładu Karnego w Raciborzu.

    II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

    II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: grupa 1. mleko w proszku odtłuszczone granulowane (minimalna zawartość białka 34%,bez domieszki oleju roślinnego; w opakowaniach jednostkowych do 10 kg) - 840 kg grupa 2. 2.1 kefir-(zawartośc tłuszczu w przedziale 1,5-2,5 %;opakowanie jednostkowe-04-05l)- 2800l 2.2.mleko spożywcze 2% - 31300l 2.3. śmietanka (słodka) 12% - 3700l grupa 3 3.1.twaróg chudy(formowany w kostki 250g) - 4900kg 3.2. serek homogenizowany naturalny (opakowanie od 100 do 150 g)-3600 kg 3.3. ser topiony(w kostkach 100g)- 4200 kg 3.4. ser twardy(masa bloczku serowego 1-2 kg) - 3500kg grupa 4 jaja spozywcze (klasa A, wg kategorii M)-129000szt

    II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.51.14.00 - Mleko półtłuste Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.14.00 - Mleko półtłuste 01.20.00.00 - 01.20.00.00 Oryginalny kod CPV: 15.51.17.00 - Mleko w proszku Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.17.00 - Mleko w proszku 15.51.52.43 - 15.51.52.43 Oryginalny kod CPV: 15.51.20.00 - Śmietana Kod CPV wg słownika 2008: 15.51.20.00 - Śmietana Oryginalny kod CPV: 15.54.21.00 - Ser twarogowy Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.21.00 - Ser twarogowy Oryginalny kod CPV: 15.55.10.00 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne Kod CPV wg słownika 2008: 15.55.10.00 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne Oryginalny kod CPV: 15.54.22.00 - Ser miękki Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.22.00 - Ser miękki Oryginalny kod CPV: 15.54.40.00 - Ser twardy Kod CPV wg słownika 2008: 15.54.40.00 - Ser twardy .

    II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 4.

    II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.


    II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 18.08.2008.

    SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

    III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

    • Informacja na temat wadium: warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium;zamawiający określa wadium na kwotę 2030PLN.W poszczególnych grupach wadium wynosi odpowiednio: grupa 1- 340 PLN, grupa 2 - 270PLN, grupa 3 - 1160 PLN, grupa 4 - 260 PLN.

    III.2) WARUNKI UDZIAŁU

    • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się oferenci, którzy: spełniaja warunki art 22 ustawy Prawo zamówień publicznych, nie podlegaja wykluczeniu na podstawie art.24 ustawy
    • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: -aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert - aktualne zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału ZUS lub KRUS potwierdzające odpowiednio,że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenia zdrowotne i społeczne, lub zaświadczeń , że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu-wystawione nie wcześniej niz 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert - oświadczenie oferenta o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ustawy Prawo zamówień publicznych - oświadczenia oferenta o zapoznaniu sie z treścią SIWZ, umowy i nie wnoszeniu do nich uwag

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.


    IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.czsw.gov.pl

    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny ul.Eichendorffa 14 47-400 Racibórz.

    IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.07.2007 godzina 10:00, miejsce: sekretariat Zakładu Karnego w Raciborzu.

    IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: mleko w proszku odtłuszczone granulowane.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: minimalna zawartośc białka - 34%, bez domieszki oleju roślinnego; w opakowaniach jednostkowych do 10 kg, termin przydatności do spożycia min. 2 miesiące liczony od dnia dostawy ilość-840 kg.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00-0.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 18.08.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: kefir, mleko 2%, śmietanka 12%.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Kefir zawartość tłuszczu w przedziale 1,5-2,5%, opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego lub kartonik -o poj. 0,4-0,5 l, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy  min. 7 dni ilość- 2800l 2. Mleko spożywcze 2 % zawartość tłuszczu 2%, +/-0,05%, opakowanie jednostkowe do 15 l -w workach foliowych, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy  min. 3 dni, opakowanie zbiorcze - pojemniki plastikowe wykonane z materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością, dostawa dwa razy w tygodniu do godz. 8.30 na magazyn żywnościowy ilość-31300l 3.Śmietanka 12 % ( słodka ) zawartość tłuszczu min 12%, opakowanie bezzwrotne do 10 l, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy  min. 10 dni, częstotliwość dostaw do magazynu żywnościowego 1-2  razy w tygodniu ilość-3700l.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.14.00-7.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 18.08.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Twaróg chudy, Serek homogenizowany naturalny,Ser topiony ,Ser twardy.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Twaróg chudy ser formowany w kostki 250g , opakowane jednostkowe w folię z tworzywa sztucznego częstotliwość dostaw 2 razy w miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy  min. 14 dni ilość- 4900kg 2.Serek homogenizowany naturalny zawartość tłuszczu nie mniej niż 30% +/-2%, zawartość wody nie więcej niż 70 %, smak- naturalny, opakowanie jednostkowe kubek z tworzywa sztucznego o poj. od 100 do 150 g, częstotliwość dostaw 2 razy w miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 14 dni ilość- 3600 kg 3.Ser topiony klasa I, zawartość tłuszczu nie mniej niż 27%, zawartość soli nie więcej niż 3,0 %, zawartość wody nie więcej niż 55%, opakowanie jednostkowe -kostka 100g, częstotliwość dostaw 1 raz miesiącu, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy min. 60 dni ilośc- 4200kg 4.klasa I, zawartość tłuszczu nie mniej niż 45%, zawartość wody nie więcej niż 43%, zawartość soli nie więcej niż 2,5 %, minimalny okres dojrzewania sera  - 6 tygodni, masa bloczku serowego 1-2 kg, termin przydatności do spożycia liczony od dnia dostawy  min. 30dni, częstotliwość dostaw 1 raz w m-cu ilośc- 3500 kg.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.21.00-0, 15.55.10.00-5, 15.54.22.00-1, 15.54.22.00-1.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 18.08.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: jaja spożywcze.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wymagania jakościowe: jajka zgodne z klasą A, wg kategorii M(średnie), jaja muszą być oznakowane zgodnie z normą, na opakowaniach transportowych musi być umieszczona etykieta lub nalepka z informacjami zawierającymi nazwę lub nr producenta oraz adres, klasę jakości,  kategorię wagową, datę pakowania, częstotliwość dostaw 1 raz w tygodniu, termin do spożycia min. 14 dni ilość- 129000szt.
    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.20.00.00-9.
    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 18.08.2008.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.