eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jastrzêbia GóraDostawy miêsa i produktów miêsnych w terminie od 4 maja 2009r. do 31 grudnia 2009r. dla O¶rodka Wypoczynkowo - Szkoleniowego „Ba³tyk” w Jastrzêbiej Górze, ul. Ba³tycka 28

Ten przetarg zosta ju zakoczony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogoszenie z dnia 2009-04-16

Jastrzbia Gra: Dostawy misa i produktw misnych w terminie od 4 maja 2009r. do 31 grudnia 2009r. dla Orodka Wypoczynkowo - Szkoleniowego „Batyk” w Jastrzbiej Grze, ul. Batycka 28
Numer ogoszenia: 106924 - 2009; data zamieszczenia: 16.04.2009
OGOSZENIE O ZAMWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogoszenia: obowizkowe.

Ogoszenie dotyczy: zamwienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Orodek Wypoczynkowo-Szkoleniowy "Batyk" - Gospodarstwo Pomocnicze przy Ministerstwie Finansw , ul. Batycka 28, 84-104 Jastrzbia Gra, woj. pomorskie, tel. 058 6749583, faks 058 6749210.

  • Adres strony internetowej zamawiajcego: http://owsbaltyk.gd.pl/bip

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJCEGO: Inny: Gospodarstwo Pomocnicze.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMWIENIA

II.1) OKRELENIE PRZEDMIOTU ZAMWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamwieniu przez zamawiajcego: Dostawy misa i produktw misnych w terminie od 4 maja 2009r. do 31 grudnia 2009r. dla Orodka Wypoczynkowo - Szkoleniowego „Batyk” w Jastrzbiej Grze, ul. Batycka 28.

II.1.2) Rodzaj zamwienia: dostawy.

II.1.3) Okrelenie przedmiotu oraz wielkoci lub zakresu zamwienia: Dostawy misa i produktw misnych w terminie od 4 maja 2009r. do 31 grudnia 2009r. dla Orodka Wypoczynkowo - Szkoleniowego „Batyk” w Jastrzbiej Grze, ul. Batycka 28.
Asortyment i szacunkowe iloci zawiera formularz cenowy (zacznik nr 2). Okrelone szacunkowe iloci oraz asortyment mog ulega zmianie w zalenoci od biecego zapotrzebowania Orodka. Zamawiajcy bdzie zgasza zapotrzebowanie na dostawy produktw spoywczych najpniej w terminie okrelonym przez Wykonawc, ktry zostanie wybrany w wyniku zamwienia.
Zamawiajcy zastrzega dostawy wyrobw wysokiej jakoci. Przy wskazaniu znakw towarowych dotyczcych opisu przedmiotu zamwienia, dopuszcza si skadanie ofert rwnowanych produktw, nie gorszej jakoci od zaproponowanych w specyfikacji przez Zamawiajcego..

II.1.4) Wsplny Sownik Zamwie (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzce, miso i produkty misne .

II.1.5) Czy dopuszcza si zoenie oferty czciowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza si zoenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje si udzielenie zamwie uzupeniajcych: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesicach: 8.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZCE ZAMWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAU

  • Opis warunkw udziau w postpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny speniania tych warunkw:
    1. Warunki udziau w postpowaniu O udzielenie zamwienia mog ubiega si oferenci, ktrzy speni niej wymienione warunki:
      • posiadaj certyfikat systemu HACCP lub potwierdzenie wdraania systemu HACCP zatwierdzone w drodze decyzji przez organa urzdowej kontroli ywnoci - dotyczy zakadw produkujcych ywno lub wprowadzajcych j do obrotu, a w przypadku wykonawcw zakupujcych produkty u producentw, wykonawcy zobowizani s dostarczy przedmiot zamwienia od producentw speniajcych te wymagania.
      • posiadaj decyzj wydan zgodnie z Rozporzdzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r w sprawie wymaga sanitarnych dotyczcych rodkw transportu ywnoci (Dz.U. nr 21, po. 179 z 2003 r.)
      • posiadaj decyzj wydana przez organ Pastwowej Inspekcji Sanitarnej lub Organ Inspekcji Weterynaryjnej dotyczc spenienia wymaga koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji (dotyczy wykonawcw bdcych zakadami produkcyjnymi, w przypadku innych wykonawcw - do oferty naley zaczy kserokopi decyzji wydanej dla zakadu, w ktrym wykonawca zaopatruje si w asortyment bdcy przedmiotem zamwienia)
      • nie podlegaj wykluczeniu z postpowania o udzielenie zamwienia.
    2. Ocena spenienia warunkw w postpowaniu o zamwienie publiczne Ocena spenienia przez wykonawc warunkw o ktrych mowa w niniejszym ogoszeniu nastpi na podstawie przedoonych we wniosku owiadcze lub dokumentw, ktrych wykaz zosta okrelony w punkcie poniej.
    .
  • Informacja o owiadczeniach i dokumentach, jakie maj dostarczy wykonawcy w celu potwierdzenia speniania warunkw udziau w postpowaniu: W celu potwierdzenia, e wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania okrelonej dziaalnoci lub czynnoci oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamwie publicznych, wykonawca skada nastpujce dokumenty:
    1. Dokumenty wymagane:
      • formularz ofertowy z wykorzystaniem wzoru - zacznik nr 1.
      • formularz cenowy z wykorzystaniem wzoru - zacznik nr 2.
      • aktualny odpis z waciwego rejestru albo aktualne zawiadczenie o wpisie do ewidencji dziaalnoci gospodarczej, jeeli odrbne przepisy wymagaj wpisu do rejestru lub zgoszenia do ewidencji dziaalnoci gospodarczej, wystawione nie wczeniej ni 6 miesicy przed upywem terminu skadania ofert
      • dokumenty potwierdzajce uprawnienie osb podpisujcych ofert, o ile nie wynikaj z przepisw prawa lub innych dokumentw rejestrowych
      • certyfikat systemu HACCP lub potwierdzenie wdraania systemu HACCP zatwierdzone w drodze decyzji przez organ urzdowej kontroli ywnoci
      • decyzj wydan na rodki transportu przewidziane do realizacji dostaw dopuszczajc do przewozu produktw spoywczych
      • decyzj wydan przez organ Pastwowej Inspekcji Sanitarnej lub Organ Inspekcji Weterynaryjnej dotyczca spenienia wymaga koniecznych w procesie produkcyjnym
      • aktualne zawiadczenie waciwego naczelnika urzdu skarbowego oraz waciwego oddziau Zakadu Ubezpiecze Spoecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spoecznego potwierdzajce odpowiednio, e wykonawca nie zalega z opacaniem podatkw, opat oraz skadek na ubezpieczenie zdrowotne lub spoeczne, lub zawiadczenia, e uzyska przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozoenie na raty zalegych patnoci lub wstrzymanie w caoci wykonania decyzji waciwego organu - wystawione nie wczeniej ni 6 miesicy przed upywem terminu skadania ofert
      • owiadczenie o spenianiu warunkw art. 22 ust. 1 oraz art. 24 ustawy Prawo zamwie publicznych z wykorzystaniem wzoru - zacznik nr 3
    2. Forma dokumentw
    3. Wyej wymienione dokumenty mog by zoone w formie oryginaw lub kserokopii potwierdzonych za zgodno przez osob / osoby uprawnion do podpisania oferty z dopiskiem „za zgodno z oryginaem”
    .

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamwienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najnisza cena.

IV.2.2) Wykorzystana bdzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na ktrej dostpna jest specyfikacja istotnych warunkw zamwienia: http://owsbaltyk.gd.pl/bip.
Specyfikacj istotnych warunkw zamwienia mona uzyska pod adresem: O.W.S. „Batyk” Gosp. Pom. przy Min. Fin. ul. Baltycka 28 84-104 Jastrzbia Gra.

IV.3.4) Termin skadania wnioskw o dopuszczenie do udziau w postpowaniu lub ofert: 27.04.2009 godzina 14:30, miejsce: O.W.S. „Batyk” Gosp. Pom. przy Min. Fin. ul. Baltycka 28 84-104 Jastrzbia Gra Sekretariat.

IV.3.5) Termin zwizania ofert: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu skadania ofert).

Podziel si

Pole ten przetarg znajomemu pole

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw prezentowanych tutaj informacji s dane publikowane przez Urzd Zamwie Publicznych w Biuletynie Zamwie Publicznych. Tre ogoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treci tego ogoszenia dostpn w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokada wszelkich stara, aby zamieszczone tutaj informacje byy kompletne i zgodne z prawd. Nie moe jednak zagwarantowa ich poprawnoci i nie ponosi adnej odpowiedzialnoci za jakiekolwiek szkody powstae w wyniku korzystania z nich.


Jeli chcesz doda ogoszenie do serwisu, zapoznaj si z nasz ofert:

chc zamieszcza ogoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazw miasta, dla ktrego chcesz znale jednostk ZUS.