Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2008-05-21
Stąporków: Dostawa artykułów żywnościowych do siedziby Zamawiającego
w Świętokrzyskim Centrum Rehabilitacji
w Czarnieckiej Górze
Numer ogłoszenia: 107356 - 2008; data zamieszczenia: 21.05.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Świętokrzyskie Centrum Rehabilitacji w Czarnieckiej Górze, Czarniecka Góra 43, 26-220 Stąporków, woj. świętokrzyskie, tel. 041 3741163, fax 041 3741162.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.rehabilitacjascr.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów żywnościowych do siedziby Zamawiającego w Świętokrzyskim Centrum Rehabilitacji w Czarnieckiej Górze.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia stanowi zakres niżej wymienionych artykułów żywnościowych wraz z ich cykliczną dostawą do siedziby Zamawiającego. Artykuły żywnościowe są szczegółowo wyspecyfikowane w poszczególnych załącznikach stanowiących integralną cześć specyfikacji. Przedmiot zamówienia w zakresie rzeczowym dzieli się na poszczególne części oznaczone według klasyfikacji Wspólnego Słownika Zamówień (CPV), zgodnie z poniższymi załącznikami: 1.Produkty mleczarskie - (CPV: 15500000 - 3) - załącznik Nr 1 2.Różne produkty spożywcze - (CPV: 15800000 - 6) - załącznik Nr 2 3.Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne -(CPV: 15100000 - 9) -załącznik Nr 3 4.Wędliny - (CPV: 15131130 - 5) - załącznik Nr 4 5.Ryby przetworzone i konserwowane - (CPV: 15200000 - 0) -załącznik Nr 5 6.Warzywa, owoce i podobne produkty - (CPV: 15300000 -1) - załącznik Nr 6 7.Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie -(CPV: 15810000-9) - załącznik Nr 7 8.Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa - (CPV:01100000-8) - załącznik Nr 8 9.Jaja - (CPV: 01242000 - 5) - załącznik Nr 9 W związku z powyższym, Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na realizację w/w przedmiotu zamówienia, opisanych w poszczególnych załącznikach (Nr 1 - 9) . W/w części przedmiotu zamówienia powinny spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego między innymi: a)odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atest , b)odpowiednie oznakowanie czyli datę minimalnej trwałości i terminu przydatności do spożycia , c)odpowiedni sposób przewożenia towarów - zachowanie rozdzielności transportu , d)odpowiednią temperaturę podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu . Zamawiający zastrzega sobie odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów , jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości , terminu przydatności do spożycia danego produktu ,bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach .
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3, 15.80.00.00-8, 15.10.00.00-9, 15.13.11.30-5, 15.20.00.00-0, 15.30.00.00-1, 15.81.00.00-9, 01.10.00.00-8, 01.24.20.00-5.
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 9.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Zamawiający kierując się art. 45 ust.2 ustawy Prawo zamówień publicznych odstępuje od wnoszenia wadium..
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy, którzy: a) spełniają warunki określone przepisami art. 22 ust.1 Prawo zamówień publicznych, b) nie podlegają wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ust. 1 i 2, pkt. 1 - 3, ustawy Prawo zamówień publicznych, c) spełniają warunki określone niniejszą SIWZ. 2. W przypadku podmiotów występujących wspólnie każdy z podmiotów występujących wspólnie winien spełniać warunki o nie wykluczeniu z postępowania o zamówienie publiczne na podstawie formalnych warunków ustawowych określonych w art. 24 ust. 1 i 2,a także każdy z nich musi spełniać wymogi, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. - Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2007 r., Nr 223, poz. 1655.). Dla potwierdzenia spełnienia w/w warunków, każdy podmiot oddzielnie winien złożyć oświadczenia zawarte na druku załącznika Nr 12 do SIWZ. Jeżeli co najmniej jeden z podmiotów występujących wspólnie nie będzie spełniał warunków w wymienionych wyżej artykułach, oferta złożona przez Konsorcjum zostanie pozostawiona bez rozpatrywania, z uwagi na wykluczenie z postępowania całego Konsorcjum.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu potwierdzenia spełniania warunków opisanych w pkt. VII niniejszej SIWZ, Wykonawca zobowiązany jest złożyć: 1.1. Wypełniony formularz ofertowy wg wzoru określonego w załączniku Nr 11 oraz formularze specyfikacji cenowej i spełniania warunków przedmiotu zamówienia wg wzoru określonego załącznikach (od Nr 1 do Nr 9), stanowiących integralną cześć SIWZ. Wymagana forma dokumentów - wyłącznie ORYGINAŁY. 1.2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Wymagana forma dokumentu - wyłącznie ORYGINAŁ lub KOPIA poświadczona przez organ prowadzący ewidencję działalności gospodarczej. 1.3. Aktualną decyzję lub nakaz płatniczy w przypadku prowadzenia przez wykonawcę gospodarstwa rolnego, wystawiony nie wcześniej niż 6 - miesięcy przed upływem terminu składania ofert, Wymagana forma dokumentu - wyłącznie ORYGINAŁ lub KOPIA poświadczona przez organ prowadzący ewidencję działalności gospodarczej. Uwaga: W przypadku prowadzenia działalności w formie spółki cywilnej i przedłożenia do oferty zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej należy do tego dokumentu załączyć umowę spółki. Warunek nie ma zastosowania w przypadku załączenia do oferty aktualnego odpisu z właściwego rejestru, jeżeli ujawniono w nim wspólników spółki, jak i sposób reprezentowania spółki (składania oświadczeń woli). Wymagana forma dokumentu (UMOWA SPÓŁKI) - wyłącznie ORYGINAŁ lub KOPIA poświadczona przez notariusza. 1.4. Pełnomocnictwo określające jego zakres w przypadku, gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik. Wymagana forma dokumentu - wyłącznie ORYGINAŁ lub KOPIA poświadczona przez notariusza. 1.5. Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, wg wzoru określonego w załączniku Nr 12 do SIWZ. Wymagana forma dokumentu - wyłącznie ORYGINAŁ. 1.6. W przypadku, gdy o zamówienie ubiega się Wykonawca w postaci podmiotów występujących wspólnie (Konsorcjum), jest on zobowiązany przedstawić kopię umowy łączącej podmioty występujące wspólnie, określającą: a) Wskazanie firm oraz adresów siedzib podmiotów występujących wspólnie, b) Określenie celu wspólnych działań jako: złożenie wspólnej oferty oraz zrealizowanie przedmiotu zamówienia przez podmioty występujące wspólnie, c) Stwierdzenie, że każdy z podmiotów występujących wspólnie odpowiada przed Zamawiającym solidarnie, d) Określenie sposobu prowadzenie spraw podmiotów występujących wspólnie poprzez wskazanie podmiotu uprawnionego do czynności faktycznych wobec Zamawiającego - tzn. pełnomocnika do reprezentowania w postępowaniu o udzielenie zamówienia włączając wskazanie osoby upoważnionej do podpisania Oferty, podpisania Umowy oraz do bezpośredniego kontaktowania się i współdziałania z Zamawiającym w trakcie realizacji powyższych zadań. e) Zakaz rozwiązania umowy podmiotów występujących wspólnie poprzez jakiekolwiek działanie któregokolwiek z podmiotów występujących wspólnie. f) Zakaz zmiany uczestników podmiotów występujących wspólnie . Należy również załączyć upoważnienie dla pełnomocnika (z opłatą skarbową) podmiotów występujących wspólnie do zaciągania zobowiązań w imieniu i na rzecz każdego z podmiotów występujących wspólnie oraz do realizacji całego zamówienia łącznie z płatnościami. Wymagana forma dokumentu - wyłącznie ORYGINAŁ lub KOPIA poświadczona przez notariusza. 2. Brak któregoś z dokumentów stanowiących załączniki do oferty, o których mowa w ppkt.1, powoduje nieważność oferty z przyczyn formalnych, która w związku z tą przesłanką podlega odrzuceniu. Dokumenty, o których mowa w ppkt.1 są dokumentami jawnymi i podlegają udostępnieniu z zastrzeżeniem przepisów ustawy Prawo zamówień publicznych.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rehabilitacjascr.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Świętokrzyskie Centrum Rehabilitacji, Czarniecka Góra 43, 26-220 Stąporków, pok Nr 9.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 03.06.2008 godzina 12:00, miejsce: Świętokrzyskie Centrum Rehabilitacji Czarniecka Góra 43, 26-220 Stąporków Budynek Administracji, pok. 11(sekretariat).
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: PRODUKTY MLECZARSKIE.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: szczególowy opis zawiera załącznik Nr 1 do SIWZ.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: szczegółowy opis zamówienia zawiera Załącznik Nr 2 do SIWZ.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.80.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: PRODUKTY ZWIERZĘCE, MIĘSO I PRODUKTY MIĘSNE.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: szczegółowy opis zamówienia zawiera Załącznik Nr 3.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: WĘDLINY.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: szcegółowy opis zamówienia zawiera Załącznik Nr 4 do SIWZ.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.13.11.30-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: RYBY PRZETWORZONE I KONSERWOWANE.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: szczegółowy opis przedmiotu zawiera załącznik Nr 5 do SIWZ.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.20.00.00-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: WARZYWA, OWOCE I PODOBNE PRODUKTY.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: szczegółowy opis przedmiotu zawiera zalącznik Nr 6 do SIWZ.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.30.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: PIECZYWO, ŚWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: szcegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera załącznik Nr 7 do SIWZ.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: ROŚLINY UPRAWNE, PRODUKTY WARZYWNICTWA I OGRODNICTWA.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: szczegółowy opis zamówienia zawiera załącznik Nr 8.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 01.10.00.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: JAJA.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: szcegółowy opis przedmiotu zawiera zalącznik Nr 9 do SIWZ.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 01.24.20.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ ZESPOŁU SZKOLNO - PRZEDSZKOLNEGO NR 6 WE WROCŁAWIU
- Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu, Samorządowego Przedszkola w Jedliczu i Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
- Dostawa żywności na potrzeby Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Sieradzu
- Dostawa produktów do Internatu Zespołu Szkół Rolniczych im. W. Witosa w Ostrożanach na 2025 rok
- Sukcesywne dostawy artykułów mleczarskich oraz tłuszczy
- "Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich i serowarskich w 2025 roku dla oświatowych jednostek organizacyjnych Gminy Miasto Leżajsk"
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.