Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-04-16
Janowice Wielkie: Dopstawa artykułów żywnościowych
Numer ogłoszenia: 108148 - 2009; data zamieszczenia: 16.04.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich - SP ZOZ , ul. Karola Świerczewskiego 12, 58-520 Janowice Wielkie, woj. dolnośląskie, tel. 0-75 7547500, faks 0-75 7547503.
- Adres strony internetowej zamawiającego: zpir.sisco.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dopstawa artykułów żywnościowych.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 15 110000-2 mięso; 15 112130-6 kurczęta; 15 113000-3 wieprzowina; 15 114000-0 podroby; 15 131131-2 wędliny; 15 131310-1 pasztety; 15 222000-0 filety rybne mrożone; 15 412000-tłuszcze ; 15 511700-0 mleko w proszku; 15 512100-1 śmietana chuda; 15 540000-5 produkty serowarskie; 15 613300-1 produkty zbożowe; 15 831000-2 cukier; 15 851000-8 produkty mączne;15 863000herbata; 15 871000-4 przyprawy; 15 981000-8 woda mineralna; Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów żywnościowych..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne 15.61.25.00 - Produkty piekarskie 15.11.00.00 - Mięso 15.13.11.31 - 15.13.11.31 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.82.00.00 - Sucharki i herbatniki; wyroby piekarskie i ciastkarskie o przedłużonej trwałości 12.42.00.0 - 12.42.00.0 11.33.14.00 - 11.33.14.00 15.33.22.90 - Dżemy 15.41.20.00 - Tłuszcze 15.51.17.00 - Mleko w proszku 15.51.21.00 - Śmietana chuda 15.54.00.00 - Produkty serowarskie 15.61.33.00 - Produkty zbożowe 15.83.10.00 - Cukier 15.86.30.00 - Herbata 15.86.10.00 - Kawa 15.98.10.00 - Wody mineralne 15.87.10.00 - Ocet; sosy; mieszanki przypraw; mąka i mączka z gorczycy; gotowa musztarda 15.33.24.10 - Owoce suszone 15.22.20.00 - 15.22.20.00 .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 14.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadiumIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Zgodnie z art. 22 ust 1 ustawy o udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1 posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2 posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 3 znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4 nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2.Ocena spełniania warunków wymaganych od dostawców zostanie dokonana na podstawie analizy Oferta spełniająca warunki otrzyma ocenę spełnia, natomiast oferta nie spełniająca warunków otrzyma ocenę nie spełnia. 3.Dostawców, którzy nie spełniają warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art.22 ust. 1, zamawiający wykluczy z postępowania o udzielenie zamówienia. 4.Katalog zamknięty przesłanek stanowiących podstawę wykluczenia wykonawcy z postępowania określa art. 24 ust. 1 i 2 ustawy. 5.Ofertę wykonawcy wykluczonego uznaje się za odrzuconą. 6. Zamawiający zawiadomi równocześnie dostawców, którzy zostali wykluczeni z postępowania o udzielenie zamówienia, podając uzasadnienie faktyczne i prawne z zastrzeżeniem art. 92 ust. 1 pkt 3 ustawy. 7. Dostawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia (art. 23 ustawy). W przypadku dostawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 1 i 4 ustawy muszą być spełnione przez każdego z tych wykonawców, natomiast warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 2 i 3 ustawy mogą być spełnione łącznie przez wszystkich dostawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. 8. W przypadku wspólnego ubiegania się o udzielenie zamówienia, dostawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Przepisy dotyczące dostawcy stosuje się odpowiednio do dostawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Jeżeli oferta dostawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, zostanie wybrana, zamawiający może żądać przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia, umowy regulującej współpracę tych dostawców. Dostawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu o udzielenia zamówienia publicznego wymienionych w punkcie V.1 SIWZ, stosownie do postanowień art. 25 ust. 1 i art. 44 ustawy oraz rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy, oraz form, w jakich te dokumenty mogą być składane Dz. U. nr 87, poz.605, zwanego dalej rozporządzeniem wykonawca musi złożyć niżej wymienione oświadczenia i dokumenty: 1.oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SIWZ, podpisane przez osobę upoważnioną do występowania w imieniu wykonawcy. Brak podpisu osoby upoważnionej oznacza nieważność oświadczenia; 2. . w celu potwierdzenia, że dostawca posiada uprawnienie do wykonywania określone działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy, zamawiający żąda złożenia: 1aktualnego odpisu z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2 aktualnego zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzającego odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków i opłat lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed ,upływem terminu składania ofert; 3aktualnego zaświadczenia właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzającego odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozło8enie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawionego nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 4.Dostawca zobowiązany jest złożyć ofertę -wg wzoru stanowiącego załącznik nr 3 do SIWZ..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: zpir.sisco.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich- SP ZOZ
ul.Świerczewskiego 12
58-520 Janowice Wielkie.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.04.2009 godzina 10:00, miejsce: w siedzibie Zamawiającego tj. Zespół Profilaktyki i Rehabilitacji w Janowicach Wielkich- SP ZOZ , ul.Świerczewskiego 12, 58-520 Janowice Wielkie - sekretariat..
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pieczywo - wyroby piekarskie.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Chleb Baltonowski - 600 kg 2Chleb Gracham - 500 kg 3. Bułka zwykła mała - 1000 szt 4.Bułka słodka - 500 szt 5.Bułka tarta - 280 kg 6. Kawiarka - 30 szt.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.25.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso,produkty mięsne,wędliny.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurczaki -1400kg,karczek z/k -1300kg,mięso mielone-770kg,schab z/k -30 kg, kiełbasa rożnowa - 620 kg, kiełbasa szynkowa- 280kg, kiełbasa Martadela-240kg, kiełbasa żywiecka-240kg,kiełbasa biała - 20 kg,kiełbasa toruńska- 10kg, pieczeń rzymska-240kg,szynka wieprzowa -30 kg,parówki -600kg,pasztwtowa -340kg, salseson kg,340,kaszanka-240kg,watróbka-620kg,pasztet z drobiu- 300kg,słonina -400kg,boczek -20kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.13.11.31-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Warzywa, owoce i ziemniaki.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: buraki czerwone - 1600kg ,cebula- 400kg,marchew-2100kg,pietruszka ko9rzeń-20kg,seler-korzeń -20kg, kapusta -960kg,kapusta czerwona -570kg,kapusta pekińska -50kg,pory-20kg,fasola-380kg,groch ziarno-53kg,ogórki świeże,zielone - 500kg,pomidory-300kg,pietruszka zielona-450p.,sałata-1000 szt.koper zielony-500p., szczypiorek-450p., rzodkiewka-600p, jabłka-400kg,banany - 100kg,pomarańcze-50kg,kapusta kiszona-720 kg,ogórki kiszone-820kg,ziemniaki-19000kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.31.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Wyroby piekarskie o przedłużonej trwałości.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: suchary zwykłe - 8kg,herbatniki -50 szt,wafle-100szt..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.82.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Jajka.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: jajka - 20000 szt..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Dżemy,warzywa przetworzone i konserwowe.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dżem wysokosłodzony - 150kg,dżem nisko9słodzony -100kg,kompot-750kg,ketchup-330kg,koncentrat pomidorowy-110kg,ogórek konserwowy -500kg,groszek konserwowy - 100kg,kukurydza konserwowa -100 kg,chrzan tarty -300kg,olej rzepakowy -600l,ocet-50l,sałata szwedzka-20kg,sałatka babuni-20kg..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.00-1, 15.33.22.90-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Produkty mleczarski i margaryna.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mleko w proszku -430kg,śmietana -500l,masło 900kg,jogurt-1000szt,ser topiony -330kg,ser twardy-480kg,ser biały -380kg,serki smakowe-100szt.,margaryna -100kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.41.20.00-9, 15.51.17.00-0, 15.51.21.00-1, 15.54.00.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Produkty zbożowe i odżywki.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mąka pszenna - 1000kg,kasza jęczmienna-500kg,kasza manna-250kg, ryż-620kg,płatki kukurydziane -250 kg,płatki owsiane górskie-250 kg,makarony- 650 kg makaron zacierka-50 kg,kleik ryzowy -5kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.33.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Cukier.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cukier-1500kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.10.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Herbata,kawa.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: herbata - 37kg, kawa zbożowa -10kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.86.30.00-5, 15.86.10.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Woda mineralna.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Woda mineralna niegazowana 1,5l - 600szt, woda mineralna gazowana 1,5l - 600szt.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.98.10.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Przyprawy kuchenne,warzywa suszone.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: pietruszka zielona sucha-4kg,kopereksuchy-4kg,szczypiorek suchy-1kg,czosnek granulowany- 2kg,musztarda -240kg,majeranek-2kg,przyprawa do zup w płynie - 8kg, papryka mielona słodka- 2kg, pieprz naturalny mielony -8kg, pieprz ziołowy -8kg,sól kuchenna - 400kg,liść laurowy-4 kg,ziele angielskie -3,6 kg,jarzynka - 80 kg,kwasek cytrynowy 320 szt,majonez -50kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.10.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 13 NAZWA: Owoce suszone.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Rodzynki-2kg,śliwki suszone-1kg,mieszanka owocowa -1kg,mak-4kg,grzyby suszone-5kg,mieszanka bakaliowa-1kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.24.10-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 14 NAZWA: Ryby i przetwory rybne.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ryba mrożona - 50kg,śledź- 20 kg, paprykarz szczeciński - 20 kg, ryba wędzona -40 kg.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.20.00-0, 15.24.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Przedszkola nr 1 w Oleśnicy w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 77 w Gdańsku z podziałem na 7 części
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Książu Wielkim w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Woli w 2025 roku
- SUKCESYWNE DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH W ROKU 2025 NA POTRZEBY SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 45 W GDAŃSKU
- Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 4 im. Misia Uszatka w Polkowicach na rok 2025
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.