Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2014-04-01
Warszawa: Artyku³y nabia³owe
Numer og³oszenia: 108512 - 2014; data zamieszczenia: 01.04.2014
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital Chirurgii Urazowej ¦w. Anny , ul. Barska 16/20, 02-315 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 579 53 71, faks 22 579 53 70.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.szpital-barska.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Samodzielny publiczny zak³ad opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Artyku³y nabia³owe.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przetarg nieograniczony o warto¶ci nie przekraczaj±cej wyra¿onej w z³otych równowarto¶ci kwoty okre¶lonej w przepisach wydanych na podstawie art.11 ust. 8 ustawy -Prawo zamówieñ publicznych.
II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie .
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w dniach: 365.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy nie wymaga wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy spe³niaj± warunki okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy, tj.: 1) posiadaj± uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania; 2) posiadaj± wiedzê i do¶wiadczenie zapewniaj±c± nale¿yte wykonanie zamówienia; 3) dysponuj± odpowiednim potencja³em technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; 4) znajduj± siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej nale¿yte wykonanie zamówienia. O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê Wykonawcy, którzy nie podlegaj± wykluczeniu z postêpowania zgodnie z art.24 ust.1 ustawy Pzp. 1. Zamawiaj±cy oceni, czy Wykonawca spe³nia warunki, o których mowa w Rozdziale IV SIWZ na podstawie z³o¿onego wraz z ofert± o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu, okre¶lonych powy¿ej oraz o braku podstaw do wykluczenia z postêpowania na podstawie art.24 ust.1 ustawy Pzp i na podstawie z³o¿onych wraz ofert± dokumentów ¿±danych przez Zamawiaj±cego potwierdzaj±cych spe³nienie tych warunków. 2. Ocena spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu zostanie dokonana w oparciu o zasadê: wykonawca spe³nia albo nie spe³nia poszczególnego warunku udzia³u w postêpowaniu.
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia tego warunku zgodnie z formu³± spe³nia/nie spe³nia na podstawie o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u zgodnie z art.22 ust.1 ustawy- Prawo zamówieñ publicznych
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia tego warunku zgodnie z formu³± spe³nia/nie spe³nia na podstawie o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u zgodnie z art.22 ust.1 ustawy- Prawo zamówieñ publicznych
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia tego warunku zgodnie z formu³± spe³nia/nie spe³nia na podstawie o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u zgodnie z art.22 ust.1 ustawy- Prawo zamówieñ publicznych
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy dokona oceny spe³nienia tego warunku zgodnie z formu³± spe³nia/nie spe³nia na podstawie o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u zgodnie z art.22 ust.1 ustawy- Prawo zamówieñ publicznych
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotycz±ce przynale¿no¶ci do tej samej grupy kapita³owej
- lista podmiotów nale¿±cych do tej samej grupy kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, ¿e nie nale¿y do grupy kapita³owej;
III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJ¡CYCH, ¯E OFEROWANE DOSTAWY, US£UGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJ¡ OKRE¦LONYM WYMAGANIOM
W zakresie potwierdzenia, ¿e oferowane roboty budowlane, dostawy lub us³ugi odpowiadaj± okre¶lonym wymaganiom nale¿y przed³o¿yæ:
- za¶wiadczenie niezale¿nego podmiotu uprawnionego do kontroli jako¶ci potwierdzaj±cego, ¿e dostarczane produkty odpowiadaj± okre¶lonym normom lub specyfikacjom technicznym;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1)w przypadku, gdy Wykonawcê reprezentuje pe³nomocnik - pe³nomocnictwo okre¶laj±ce jego zakres i podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy; 2) wype³niony i podpisany za³±cznik nr 1 do SIWZ - Opis przedmiotu zamówienia (formularz cenowy).
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital-barska.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Wojewódzki Szpital Chirurgii Urazowej ¶w. Anny , ul. Barska 16/20, 02-315 Warszawa, Sekcja Zamówieñ Publicznych I piêtro.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 15.04.2014 godzina 09:30, miejsce: Wojewódzki Szpital Chirurgii Urazowej ¶w. Anny , ul. Barska 16/20, 02-315 Warszawa, Sekcja Zamówieñ Publicznych I piêtro.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Us³uga szkolenia CISM (Critical Incident Stress Management)
- Zakup stanowisk dydaktycznych do badania sprê¿yn oraz modu³owych stanowisk do badania przek³adni, sprzêgie³ i elementów napêdu liniowego, w podziale na pakiety
- Dostawa kart przedp³aconych do zakupu materia³ów remontowo-budowlanych, konserwatorskich i innych przez okres 24 miesiêcy liczony od dnia aktywacji kart
- Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych do jednostek CUL
- Przegl±dy techniczne stanowisk do badania odporno¶ci ogniowej wraz z instalacjami towarzysz±cymi w Laboratorium Badañ Ogniowych Instytutu Techniki Budowlanej w Oddziale Mazowieckim w Pionkach.
- Zabezpieczenie erodowanego brzegu rzeki Bug Graniczny w km 255+000 - 256+500, m. Pratulin, gm. Rokitno, pow. bialski, woj. lubelskie - aktualizacja dokumentacji
wiêcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla potrzeb Kuchni Centralnej dzia³aj±cej przy Zak³adzie Komunalnym w Pokoju
- Dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla Centrum Kszta³cenia i Wychowania OHP w Szczawnicy-Jab³once
- Dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych w okresie V.2025-X.2025
- Zakup ró¿nych artyku³ów ¿ywno¶ciowych dla ¦l±skiego Centrum Rehabilitacyjno - Uzdrowiskowego
- Dostawa produktów ¿ywno¶ciowych do sto³ówki szkolnej w Zespole Placówek O¶wiatowych w Lubieniu Kujawskim w 2025 roku z podzia³em na 4 czê¶ci.
- Sukcesywne dostawy nabia³u na potrzeby ZAZ w Czarnem
wiêcej: Produkty mleczarskie »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.