Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-01-16
Wrzosowo: ZAKUP I DOSTAWA MIĘSA WOŁOWEGO, MIĘSA WIEPRZOWEGO I DROBIOWEGO, PODROBÓW JADALNYCH, PRODUKTÓW MIĘSNO- WĘDLINIARSKICH.
Numer ogłoszenia: 11014 - 2015; data zamieszczenia: 16.01.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej , Włościbórz, 78-114 Wrzosowo, woj. zachodniopomorskie, tel. 0-94 35 819 22, faks 0-94 35 819 63.
- Adres strony internetowej zamawiającego: dpswlosciborz.finn.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ZAKUP I DOSTAWA MIĘSA WOŁOWEGO, MIĘSA WIEPRZOWEGO I DROBIOWEGO, PODROBÓW JADALNYCH, PRODUKTÓW MIĘSNO- WĘDLINIARSKICH..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Golonka wieprzowa mała przednia ( do galarety)CPV15113000-3,-60KGK 2.Boczek świeży bez żeberek i skóry kl.1CPV15113000-3,-100KG 3.Szynka wieprzowa bez skóry i kości bez tłuszczu kl.1CPV 15113000-3,-200KG 4.Łopatka wieprzowa bez kości i skóry i tłuszczu kl.1CPV15113000-3,-1500KG 5.Żeberka paski wieprzowe kl.1CPV 15113000-3,-500KG 6.Karkówka b/k wieprzowa kl.1CPV 15113000-3,-1000KG 7.Kości wędzone z karkówki i schabu kl.1CPV15113000-3,-100KG 8.Schab z kością wieprzowy bez tłuszczu i bez kości kl.1CPV 15113000-3,-600KG 9.Nogi wieprzowe przednie ( do galarety)CPV15113000-3,-60KG 10.Pierś z kurczaka filet kl.1CPV15112100-7,-650KG 11.Kurczak cały kl.1CPV 15112100-7,-900KG 12.Udka drobiowe bez kręgosłupa i kupra (nie ćwiartka tylna)CPV15112100-7 -1000KG 13.Porcje rosołowe z kurczaka CPV15112100-7,-1200KG 14.Porcje rosołowe z indyka pełna z kuperkiem CPV15112100-7,-50KG 15.Wątróbka z indykaCPV15112300-9,-300KG 16.Pieczeń rzymskaCPV15131130-5,-200KG 17.Szynka wędzona wieprzowa kl.1CPV15131210-0,-200KG 18.Szynka z indyka z warzywami kl.1CPV15131135-0,-200KG 19.Baleron wędzony kl.1CPV 15131120-2,-120KG 20.Ogonówka złota kl.1,-15131120-2,-180KG 21.Wędzonka wieprzowa krotoszyńska kl.1CPV15131120-2,-140KG 22.Polędwica wieprzowa sopocka kl.1 CPV15131120-2,-300KG 23.Szynka z piersi kurczakaCPV15131135-0,-150KG 24.Kiełbasa wędzona podsuszana żywiecka kl.1CPV15131130-5,-150KG 25.Kiełbasa wieprzowa krakowska parzonaCPV 15131130-5,-120KG 26.Kiełbasa wieprzowa wiejska podsuszanaCPV 15131130-5,-100KG 27.Kiełbasa wieprzowa parzona biała kl.1(a 100g)CPV15131130-5,-400KG 28.Kiełbasa wieprzowa cienka jarmarczna(a 100g)kl.1CPV15131130-5,-200KG 29.Kiełbasa wieprzowa cienka ogniskowa(a 100g)CPV15131130-5,-120KG 30.Parówki drobiowe kl.I (a 100g)CPV 15131500-0,-250KG 31.Boczek wieprzowy rolowany faszerowanyCPV15131400-9,-200KG 32.Boczek wieprzowy pieczony extra, parzony kl.1CPV15131400-9,-200KG 33.Pasztet borowikowy kl.1CPV15131310-1,-200KG 34.Pasztetowa podwędzanaCPV15131310-1,-120KG 35.Metka łososiowaCPV15131310-1,-150KG 36.Kaszanka jęczmienna(a 100g)CPV15131134-3,-60KG 37.Salceson ozorkowyCPV15131120-2,-350KG 38.Salceson włoskiCPV 15131120-2,-350KG 39.SzynkówkaCPV 15131120-2,-350KG 40.Przysmak w konserwieCPV31000-5,-120KG 41.Szynka tyrolskaCPV 15131400-0,- 120KG 42.Rolada drobiowa kl.1CPV31000-5,-180KG 43.Polska pieczona cienkaCPV 15131130-5,-350KG 44.Parówki z indyka kl.I(a 100g)CPV31500-0,-200KG 45.Ozory świeżeCPV14000-0,-200KG 46.Kiełbasa cienka z cielęcinaCPV31600-1,-100KG 47.Żołądki drobiowe CPV14000-0,-100KG 48.Flaki CPV114000-0,-150KG 49.Wołowina gulaszowaCPV11000-9,-60KG.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00 - Mięso 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.20.00 - Drób 15.11.21.00 - Świeży drób 15.11.23.00 - Wątróbki drobiowe 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.40.00 - Podroby 15.13.00.00 - Produkty mięsne 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 15.13.11.20 - Produkty wędliniarskie 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.34 - Kaszanka i inne wędliny krwiste 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.13.12.10 - Szynka wędzona 15.13.12.20 - Bekon 15.13.12.30 - Salami 15.13.13.10 - Pasztety .
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 11.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu spełnienia warunku.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu spełnienia warunku.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu spełnienia warunku.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu spełnienia warunku.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie dokonuje opisu sposobu spełnienia warunku.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1.Pełnomocnictwo dla osób upoważnionych do podpisywania oferty i podejmowania zobowiązań w imieniu Wykonawcy wystawione i podpisane przez Wykonawcę (o ile upoważnienie nie wynika z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych - KRS lub innej ewidencji działalności gospodarczej ) załącznik Nr 4 do SIWZ. 2.Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art.22 ust.1 Prawa zamówień publicznych -załącznik Nr 2 do SIWZ. 3.Formularz cenowy- załącznik Nr 6 do SIWZ. 4.Formularz ofertowy - załącznik Nr 1 do SIWZ. 5.Oświadczenie wykonawcy że wdrożył zasady, procedury i spełnia wymagania higieniczne i warunku konieczne dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności, tj. artykułów będących przedmiotem zamówienia - załącznik Nr 3 do SIWZ.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: dpswlosciborz.finn.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: dpswlosciborz.finn.pl.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.02.2015 godzina 10:00, miejsce: Dom Pomocy Społecznej we Włościbórz, Włościbórz 1,78-114 Wrzosowo- sekretariat I piętro.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- DOSTAWY MIĘSA I WĘDLIN DLA WOJEWÓDZKIEGO SZPITALA SPECJALISTYCZNEGO W LEGNICY
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 21 w Chorzowie, ul. Wolności 133 - I/2025
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 29 w Chorzowie, ul. Siemianowicka 61 - I/2025
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych do Szkoły Podstawowej nr 15 w Chorzowie, ul. 3-go Maja 78 - I/2025
- Dostawa mięsa oraz wyrobów wędliniarskich dla SPZOZ w Sanoku
- Dostawa mięsa drobiowego i podrobów drobiowych oraz mrożonych owoców, warzyw i flaków
więcej: Mięso »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.