eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi OleśnicaPostępowanie w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej 130 000 euro, na dostawę dla potrzeb Zakładu Karnego w Oleśnicy artykułów spożywczych różnych Nr sprawyD/Kw -220/05/2013.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-06-14

Oleśnica: Postępowanie w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej 130 000 euro, na dostawę dla potrzeb Zakładu Karnego w Oleśnicy artykułów spożywczych różnych Nr sprawy: D/Kw -220/05/2013.
Numer ogłoszenia: 112541 - 2013; data zamieszczenia: 14.06.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Oleśnicy , ul. Wały Jagiellońskie 1, 56-400 Oleśnica, woj. dolnośląskie, tel. 0-71 3980700, 3980705, faks 0-71 3980712.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Służba Więzienna.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Postępowanie w trybie przetargu nieograniczonego o wartości poniżej 130 000 euro, na dostawę dla potrzeb Zakładu Karnego w Oleśnicy artykułów spożywczych różnych Nr sprawy: D/Kw -220/05/2013..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1)Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych różnych. 2)Wspólny Słownik Zamówień (grupa CPV); 031,151,152,153,154,155,156,158. 3)Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na części: I część- Nabiał (CPV 15500000-3), 1.Mleko w proszku odtłuszczone,ilość szacunkowa na rok 150 kg, 2.Ser twaróg półtłusty - kostki, zaw. Tłuszczu 4,00 - 4,5 %,ilość szacunkowa na rok 1100 kg, 3.Ser topiony, kostka 100g, ilość szacunkowa na rok 250 kg, 4.Śmietana ,Świeża z zawartością tłuszczu 12%,ilość szacunkowa na rok 1100 litrów, 5.Kefir, Zawartość tłuszczu do 1,5%,ilość szacunkowa na rok 140 litr, 6.Serek śmietankowy, naturalny,opakowanie kubek 100g,ilość szacunkowa na rok 40 kg, 7.Serek homogenizowany naturalny,opakowanie kubek 150g,ilość szacunkowa na rok 40 kg, 8.Serek homogenizowany owocowy,opakowanie kubek 150g,ilość szacunkowa na rok 30 kg. II część- tłuszcze (CPV 15400000-2) 1.Margaryna do smarowania pieczywa ,zaw. tłuszczu min 20%,opakowanie kubek do 0,5 kg,ilość szacunkowa na rok 2000 kg, 2.Margaryna do smarowania pieczywa zaw. tłuszczu 50-60 %,opakowanie kostka 200-250 g,ilość szacunkowa na rok 140 kg, 3.Olej roślinny jadalny (do smażenia i surówek)ilość szacunkowa na rok 900 litr. III część- zupy,sosy,przyprawy,produkty sojowe ( CPV 15800000-6) 1.Bulion drobiowy w proszku-ilość szacunkowa na rok 180 kg, 2.Zupa barszcz biały w proszku-ilość szacunkowa na rok 50 kg, 3.Zupa grzybowa w proszku-ilość szacunkowa na rok 60 kg, 4.Sos węgierski w proszku-ilość szacunkowa na rok 30 kg, 5.Sos do spaghetti po bolońsku w proszku ilość szacunkowa na rok 40 kg, 6.Sos grzybowy w proszku-ilość szacunkowa na rok 30 kg, 7.Sos pieczeniowy ciemny w proszku ilość szacunkowa na rok 40 kg, 8.Fix do gulaszu w proszku ilość szacunkowa na rok 30 kg, 9.Herbata granulowana czarna, ilość szacunkowa na rok 120 kg, 10.Kawa zbożowa ilość szacunkowa na rok 40 kg, 11.Sól spożywcza drobnoziarnista jodowana ilość szacunkowa na rok 320 kg, 12.Musztarda o ostrym smaku ilość szacunkowa na rok 250 kg, 13.Ocet spirytusowy 10% ilość szacunkowa na rok 40 litr, 14.Majonez do sałatek ilość szacunkowa na rok 100 kg, 15.Kwasek cytrynowy ilość szacunkowa na rok 6 kg, 16.Czosnek granulowany ilość szacunkowa na rok 40 kg, 17.Majeranek ilość szacunkowa na rok 5 kg, 18.Liść laurowy ilość szacunkowa na rok 1,5 kg, 19.Papryka ostra mielona ilość szacunkowa na rok 8 kg, 20.Pieprz prawdziwy mielony ilość szacunkowa na rok 10 kg, 21.Zioła prowansalskie ilość szacunkowa na rok 1 kg, 22.Kminek cały ilość szacunkowa na rok 2 kg, 23.Przyprawa do zup w płynie - opakowanie 1 litr ilość szacunkowa na rok 330 litrów, 24.Cynamon mielony ilość szacunkowa na rok 2 kg, 25.Kotlety z soi a la schabowe o gramaturze min 16 gr /szt. ilość szacunkowa na rok 80 kg, 26.Granulat sojowy ilość szacunkowa na rok 30 kg. Przyprawy w pierwszym gatunku , o swoistym zapachu i wyglądzie charakterystycznym dla danej przyprawy. Opakowane w szczelne opakowania i właściwie oznakowane. Niedopuszczalne zwietrzałe przyprawy lub z obcym zapachem .Sosy w postaci sypkiej. Opakowane w szczelne opakowania max do 10 kg i właściwie oznakowane. Sosy powinny mieć smak i zapach charakterystyczny dla użytych składników z wyraźnie dominującym podstawowym surowcem smakowo -zapachowym. Niedopuszczalne są : smak i zapach gorzki, zjełczały, stęchły lub inne obce zanieczyszczenia. Dostawa w.w artykułów wg. potrzeb ,średnio raz w miesiącu .Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.6 miesięcy IV część -artykuły zbożowe,skrobiowe i przemiału ziarna(CPV 15600000-4), 1.Kasza jęczmienna wiejska opak. 1-1,5 kg,ilość szacunkowa na rok 700 kg, 2.Kasza jęczmienna pęczak ilość szacunkowa na rok 300 kg, 3.Kasza manna ilość szacunkowa na rok 100 kg, 4.Mąka pszenna typ 500,lość szacunkowa na rok 1500 kg, 5.Mąka ziemniaczana ilość szacunkowa na rok 120 kg, 6.Ryż biały długoziarnisty ilość szacunkowa na rok 800 kg, Dostawa w.w artykułów raz na dwa miesiące. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.3 miesiące V część- warzywa przetworzone ,strączkowe (CPV 15300000-1), 1.Dżem truskawkowy ilość szacunkowa na rok 500 kg, 2.Marmolada wieloowocowa twarda,ilość szacunkowa na rok 650 kg, 3.Syrop owocowy zagęszczony opak do 3 litr,ilość szacunkowa na rok 500 litrów, 4.Koncentrat pomidorowy 30% ,opak. 0,9 - 4,5 kg ilość szacunkowa na rok 450 kg, 5.Kukurydza konserwowa ilość szacunkowa na rok 250 kg, 6.Groszek konserwowy,ilość szacunkowa na rok 320 kg, 7.Fasola konserwowa czerwona,ilość szacunkowa na rok 120 kg, 8.Sałatka szwedzka ilość szacunkowa na rok 600 kg, 9.Fasola Jaś średnia,ilość szacunkowa na rok 400 kg, 10.Groch łuszczony , połówki ilość szacunkowa na rok 200 kg, 11.Chrzan tarty ilość, szacunkowa na rok 30 kg, 12.Leczo pieczarkowe ilość szacunkowa na rok 400 kg, Dostawa w.w artykułów raz w miesiącu. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.3 miesiące. VI część- konserwy mięsne,rybne (CPV 15100000-9,15200000-0), 1.Konserwa mięsna 300 g,ilość szacunkowa na rok 400 kg, 2.Pasztety drobiowe 300 g,ilość szacunkowa na rok 360 kg, 3.Pasztet drobiowy 100-130g opak alumin.ilość szacunkowa na rok 260 kg, 4.Konserwa rybna w pomidor. 300g do 330g ilość szacunkowa na rok 400 kg, 5.Paprykarz szczeciński 300 g do 330 g ilość szacunkowa na rok 450 kg, Dostawa w.w artykułów raz na 2 miesiące. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.12 miesięcy. VII część- ryby (CPV 15200000-0) 1.Ryba mrożona tusza ( bez głowy dorsz,miruna,)ilość szacunkowa na rok 400 kg, 2.Burgery rybne panierowane,ilość szacunkowa na rok 400 kg, Dostawa w.w artykułów raz w miesiącu. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.6 miesięcy. VIII część- kwaszonki ( CPV 15300000-1) 1.Kapusta biała kwaszona ilość szacunkowa na rok 1800 kg, 2.Ogórki kwaszone ilość szacunkowa na rok 1500 kg, IX część -jaja(CPV 0314000-4) 1.Jaja kurze,kategoria wagowa M (od 53 do 63 g)- klasa świeżości A,ilość szacunkowa na rok 38000 szt. X część -cukier( CPV 15800000-6) 1.Cukier biały kryształ ilość szacunkowa na rok 1200 kg, XI część -makaron ( CPV 15851100-9) 1.Makaron bezjajeczny gruby: świderki, kolanka,rurka ,łazanki ,ilość szacunkowa na rok 1500 kg 2.Makaron bezjajeczny cienki: nitki ,cienka wstążka, ilość szacunkowa na rok 250 kg..

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.30.00.00-1, 15.20.00.00-0, 15.10.00.00-9, 03.14.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.85.11.00-9.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Na podstawie art. 45 ust. 2 Pzp zamawiający nie żąda wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie stawia szczególnych warunków w tym zakresie. Zamawiający oceni spełnienie warunków udziału w postępowaniu na podstawie oświadczeń i dokumentów wymienionych w punkcie 6 siwz ,według formuły spełnia / nie spełnia

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • inne dokumenty

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Aby oferta składana przez wykonawców była ważna pod względem formalnym powinna zawierać: 1).Prawidłowo wypełniony i podpisany formularz ofertowy -załącznik nr 1, 2).W celu wykazania spełniania przez wykonawców warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp , wykonawca składa do oferty podpisane oświadczenie, o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 ), 3)Pełnomocnictwo osoby/osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu Wykonawcy, o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów. 4)W przypadku, o którym mowa w art. 26 ust. 2b ustawy Pzp zobowiązania podmiotów, na których zasobach polega Wykonawca, wykazując spełnianie warunków udziału w postępowaniu. 6.2.W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia wykonawcy w okolicznościach, o których mowa w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp, wykonawca składa do oferty następujące dokumenty: a) podpisane oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia (załącznik nr 2 ), b)aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. c)Jeżeli wykonawca jest rolnikiem indywidualnym (definicja rolnika indywidualnego znajduje się w ustawie z dnia 11 kwietnia 2003 r. o kształtowaniu ustroju rolnego, art. 6 (Dz. U. z 2003 r. Nr 64,poz. 592), który nie prowadzi pozarolniczej działalności gospodarczej, na podstawie przepisów o działalności gospodarczej lub innych przepisów szczegółowych (czyli zarejestrowanej np. w ewidencji działalności gospodarczej), to w miejsce dokumentu wymienionego w pkt b) przedkłada aktualne oświadczenie, o którym mowa w art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 11 kwietnia 2003 r. o kształtowaniu ustroju rolnego- Dowodem potwierdzającym osobiste prowadzenie gospodarstwa rolnego jest oświadczenie prowadzącego to gospodarstwo, poświadczone przez wójta (burmistrza, prezydenta miasta) lub przez osobę upoważnioną. W/w oświadczenie ma być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert oraz mają się w nim znajdować dane dotyczące osoby prowadzącej gospodarstwo rolne, tj.: a) imię i nazwisko, b) dokładny adres zamieszkania c) powierzchnia gospodarstwa 4.Oświadczenie o przynależności do grupy kapitałowej lub jej braku oraz załączeniu lub nie załączeniu listy podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej z wykorzystaniem wzoru stanowiącego zał. nr 3 do SIWZ. 6.3.W przypadku, gdy wykonawca, wykazując spełnienie warunku udziału w postępowaniu o którym mowa w pkt. 5.1 polega na zasobach innych podmiotów, zobowiązany jest wykazać, że w stosunku do tych podmiotów brak jest podstaw wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia, poprzez założenie razem z ofertą dokumentów wymienionych w pkt. 6.3 niniejszej SIWZ dotyczących każdego z tych podmiotów, o ile podmioty te będą brały udział w realizacji części zamówienia. Wykonawca w formularzu ofertowym określa czy i w jakim zakresie powierzy wykonanie części zamówienia Podwykonawcy.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakładu Karny ul.Wały Jagielońskie1,56-400 Oleśnica.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.07.2013 godzina 10:00, miejsce: w sekretariacie Zakładu Karnego w Oleśnicy, ul.Wały Jagiellońskie1,.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: I część- Nabiał (CPV 15500000-3) 1.Mleko w proszku odtłuszczone,ilość szacunkowa na rok 150 kg, 2.Ser twaróg półtłusty - kostki, zaw. Tłuszczu 4,00 - 4,5 %,ilość szacunkowa na rok 1100 kg, 3.Ser topiony, kostka 100g, ilość szacunkowa na rok 250 kg, 4.Śmietana ,Świeża z zawartością tłuszczu 12%,ilość szacunkowa na rok 1100 litrów, 5.Kefir, Zawartość tłuszczu do 1,5%,ilość szacunkowa na rok 140 litr 6.Serek śmietankowy, naturalny,opakowanie kubek 100g,ilość szacunkowa na rok 40 kg, 7.Serek homogenizowany naturalny,opakowanie kubek 150g,ilość szacunkowa na rok 40 kg, 8.Serek homogenizowany owocowy,opakowanie kubek 150g,ilość szacunkowa na rok 30 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.51.17.00-0, 15.54.21.00-0, 15.54.30.00-6, 15.51.20.00-0, 15.55.10.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: tłuszcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Margaryna do smarowania pieczywa ,zaw. tłuszczu min 20%,opakowanie kubek do 0,5 kg,ilość szacunkowa na rok 2000 kg, 2.Margaryna do smarowania pieczywa zaw. tłuszczu 50-60 %,opakowanie kostka 200-250 g,ilość szacunkowa na rok 140 kg 3.Olej roślinny jadalny (do smażenia i surówek)ilość szacunkowa na rok 900 litr..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2, 15.43.11.00-9, 15.41.12.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: zupy,sosy,przyprawy,produkty sojowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Bulion drobiowy w proszku-ilość szacunkowa na rok 180 kg, 2.Zupa barszcz biały w proszku-ilość szacunkowa na rok 50 kg, 3.Zupa grzybowa w proszku-ilość szacunkowa na rok 60 kg, 4.Sos węgierski w proszku-ilość szacunkowa na rok 30 kg, 5.Sos do spaghetti po bolońsku w proszku ilość szacunkowa na rok 40 kg, 6.Sos grzybowy w proszku-ilość szacunkowa na rok 30 kg, 7.Sos pieczeniowy ciemny w proszku ilość szacunkowa na rok 40 kg, 8.Fix do gulaszu w proszku ilość szacunkowa na rok 30 kg, 9.Herbata granulowana czarna, ilość szacunkowa na rok 120 kg, 10.Kawa zbożowa ilość szacunkowa na rok 40 kg, 11.Sól spożywcza drobnoziarnista jodowana ilość szacunkowa na rok 320 kg, 12.Musztarda o ostrym smaku ilość szacunkowa na rok 250 kg, 13.Ocet spirytusowy 10% ilość szacunkowa na rok 40 litr, 14.Majonez do sałatek ilość szacunkowa na rok 100 kg, 15.Kwasek cytrynowy ilość szacunkowa na rok 6 kg, 16.Czosnek granulowany ilość szacunkowa na rok 40 kg, 17.Majeranek ilość szacunkowa na rok 5 kg, 18.Liść laurowy ilość szacunkowa na rok 1,5 kg, 19.Papryka ostra mielona ilość szacunkowa na rok 8 kg, 20.Pieprz prawdziwy mielony ilość szacunkowa na rok 10 kg, 21.Zioła prowansalskie ilość szacunkowa na rok 1 kg, 22.Kminek cały ilość szacunkowa na rok 2 kg, 23.Przyprawa do zup w płynie - opakowanie 1 litr ilość szacunkowa na rok 330 litrów, 24.Cynamon mielony ilość szacunkowa na rok 2 kg, 25.Kotlety z soi a la schabowe o gramaturze min 16 gr /szt. ilość szacunkowa na rok 80 kg, 26.Granulat sojowy ilość szacunkowa na rok 30 kg. Przyprawy w pierwszym gatunku , o swoistym zapachu i wyglądzie charakterystycznym dla danej przyprawy. Opakowane w szczelne opakowania i właściwie oznakowane. Niedopuszczalne zwietrzałe przyprawy lub z obcym zapachem . Sosy w postaci sypkiej. Opakowane w szczelne opakowania max do 10 kg i właściwie oznakowane. Sosy powinny mieć smak i zapach charakterystyczny dla użytych składników z wyraźnie dominującym podstawowym surowcem smakowo -zapachowym. Niedopuszczalne są : smak i zapach gorzki, zjełczały, stęchły lub inne obce zanieczyszczenia. Dostawa w.w artykułów wg. potrzeb ,średnio raz w miesiącu .Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.6 miesięcy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.89.15.00-5, 15.89.14.00-4, 15.87.12.60-4, 15.86.30.00-5, 15.89.00.00-3, 15.87.24.00-5, 15.87.12.50-1, 15.87.11.10-8, 15.87.12.73-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: artykuły zbożowe,skrobiowe i przemiału ziarna.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Kasza jęczmienna wiejska opak. 1-1,5 kg,ilość szacunkowa na rok 700 kg, 2.Kasza jęczmienna pęczak ilość szacunkowa na rok 300 kg, 3.Kasza manna ilość szacunkowa na rok 100 kg, 4.Mąka pszenna typ 500,lość szacunkowa na rok 1500 kg, 5.Mąka ziemniaczana ilość szacunkowa na rok 120 kg, 6.Ryż biały długoziarnisty ilość szacunkowa na rok 800 kg, Dostawa w.w artykułów raz na dwa miesiące. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.3 miesiące.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4, 15.61.31.00-9, 15.61.21.00-2, 15.61.41.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: warzywa przetworzone ,strączkowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Dżem truskawkowy ilość szacunkowa na rok 500 kg, 2.Marmolada wieloowocowa twarda,ilość szacunkowa na rok 650 kg, 3.Syrop owocowy zagęszczony opak do 3 litr,ilość szacunkowa na rok 500 litrów, 4.Koncentrat pomidorowy 30% ,opak. 0,9 - 4,5 kg ilość szacunkowa na rok 450 kg, 5.Kukurydza konserwowa ilość szacunkowa na rok 250 kg, 6.Groszek konserwowy,ilość szacunkowa na rok 320 kg, 7.Fasola konserwowa czerwona,ilość szacunkowa na rok 120 kg, 8.Sałatka szwedzka ilość szacunkowa na rok 600 kg, 9.Fasola Jaś średnia,ilość szacunkowa na rok 400 kg, 10.Groch łuszczony połówki ilość szacunkowa na rok 200 kg, 11.Chrzan tarty ilość, szacunkowa na rok 30 kg, 12.Leczo pieczarkowe ilość szacunkowa na rok 400 kg, Dostawa w.w artykułów raz w miesiącu. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.3 miesiące..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.33.22.90-3, 15.33.22.30-5, 15.32.18.00-2, 15.33.14.27-6, 15.33.14.70-2, 15.33.14.60-9, 15.33.14.64-7, 15.33.14.00-1, 15.33.11.30-7, 15.33.11.33-8, 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: konserwy mięsne,rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Konserwa mięsna 300 g,ilość szacunkowa na rok 400 kg, 2.Pasztety drobiowe 300 g,ilość szacunkowa na rok 360 kg, 3.Pasztet drobiowy 100-130g opak alumin.ilość szacunkowa na rok 260 kg, 4.Konserwa rybna w pomidor. 300g do 330g ilość szacunkowa na rok 400 kg, 5.Paprykarz szczeciński 300 g do 330 g ilość szacunkowa na rok 450 kg, Dostawa w.w artykułów raz na 2 miesiące. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.12 miesięcy..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.10.00-5, 15.13.13.00-8, 15.13.13.10-1, 15.23.50.00-4, 15.24.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: ryby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Ryba mrożona tusza ( bez głowy dorsz,miruna,)ilość szacunkowa na rok 400 kg, 2.Burgery rybne panierowane,ilość szacunkowa na rok 400 kg, Dostawa w.w artykułów raz w miesiącu. Termin przydatności do spożycia od dnia dostawy:min.6 miesięcy.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: kwaszonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Kapusta biała kwaszona ilość szacunkowa na rok 1800 kg, 2.Ogórki kwaszone ilość szacunkowa na rok 1500 kg,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.42-4, 15.33.10.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: jaja kurze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Jaja kurze-,kategoria wagowa M(od 53g do 63 g) klasa świeżości A,ilość szacunkowa na rok 38000 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: cukier biały.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Cukier biały kryształ ilość szacunkowa na rok 1200 kg,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: makaron.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1.Makaron bezjajeczny gruby: świderki, kolanka,rurka ,łazanki ,ilość szacunkowa na rok 1500 kg 2.Makaron bezjajeczny cienki: nitki ,cienka wstążka, ilość szacunkowa na rok 250 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.85.11.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.