Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-04-26
Poznań: Ogłoszenie o przetargu nieograniczonym o wartości poniżej 125 tys Euro na dostawę artykułów spożywczych z podziałem na dwa zadania.
Zadanie nr I - dostawa pieczywa.
Zadanie nr II - dostawa mięsa, wędlin i drobiu.
Numer ogłoszenia: 115552 - 2010; data zamieszczenia: 26.04.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Poprawczy , ul. Wagrowska 9, 61-372 Poznań, woj. wielkopolskie, tel. 061 8773719 w. 205, faks 061 8773767.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.poznan.zp.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Ogłoszenie o przetargu nieograniczonym o wartości poniżej 125 tys Euro na dostawę artykułów spożywczych z podziałem na dwa zadania. Zadanie nr I - dostawa pieczywa. Zadanie nr II - dostawa mięsa, wędlin i drobiu..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego o wartości nie przekraczającej równowartości w złotych 125 tys. Euro jest dostawa do siedziby zamawiającego Zakład Poprawczy w Poznaniu ul. Wagrowska 9, 61-372 Poznań artykułów spożywczych z podziałem na dwa zadania. Zadanie nr 1 Dostawa Pieczywa, Zadanie nr 2 Dostawa mięsa, wędlin i drobiu. Dostarczane wyroby i produkty muszą spełniać wymagania określone w stosownych normach. Zadanie nr I Dostawa Pieczywa 1. Bułka pszenna zwykła CPV -15811400-0 50 kg 2. Bułka mleczna CPV -15811400-0 50 kg 3. Rogal maślany CPV -15811200-8 80 kg 4. Bułka tarta CPV -15800000-6 120 kg 5. Bułka graham CPV -15811400-0 200 kg 6. Chleb mieszany krojony foliowany CPV -15811100-7 12 000 kg Zadanie nr II Dostawa mięsa, wędlin i drobiu. 1. Karkówka wieprzowa b/k świeża kl. I CPV - 15113000-3 400 kg 2. Schab wieprzowy b/k świeży kl. I CPV - 15113000-3 200 kg 3. Żeberka wieprzowe świeże CPV - 15113000-3 300 kg 4. Szynka wieprzowa b/k świeża kl. I CPV - 15113000-3 80 kg 5. Mięso wieprzowe drobne świeże kl. II CPV - 15113000-3 1500 kg 6. Golonka ekstra peklowana w siatce CVP - 15113000-3 30 kg 7. Słonina świeża bez skóry mielona CPV - 15113000-3 500 kg 8. Parówki cienkie w osłonce naturalnej CPV - 15131130-5 300 kg 9. Kiełbasa śląska CPV - 15131130-5 30 kg 10. Kiełbasa biała parzona CPV - 15131130-5 25 kg 11. Parówka gruba ( flak naturalny) CPV - 15131130-5 150 kg 12. Kiełbasa zwyczajna CPV - 15131130-5 600 kg 13. Kiełbasa żywiecka CPV - 15131130-5 200 kg 14. Kiełbasa szynkowa CPV - 15131130-5 80 kg 15. Kabanosy CPV - 15131130-5 5 kg 16. Szynka gotowana CPV - 15131410-2 120 kg 17. Szynka wieprzowa mielona blok CPV - 15131130-5 250 kg 18. Szynka konserwowa CPV - 15131130-5 150 kg 19. Boczek wędzony CPV - 15131220-3 50 kg 20. Pieczeń rzymska CPV - 15131130-5 200 kg 21. Szynka w galarecie z warzywami CPV - 15131130-5 50 kg 22. Wątrobianka CPV - 15131310-1 200 kg 23. Baleron CPV - 15131130-5 100 kg 24. Kaszanka z kasy gryczanej CPV - 15131134-3 200 kg 25. Mortadela z warzywami CPV - 15131130-5 150 kg 26. Szynka drobiowa CPV - 15131135-0 250 kg 27. Mozaika drobiowa CPV - 15131135-0 80 kg 28. Polędwica sopocka CPV - 15131130-5 50 kg 29. Szynka wędzona surowa CPV - 15131210-0 50 kg 30. Szynka z koperkiem CPV - 15131135-0 120 kg 31. Indyk faszerowany CPV - 15131135-0 120 kg 32. Wędzony filet z indyka CPV - 15131135-0 80 kg 33. Salceson biały CPV - 15131130-5 30 kg 34. Metka cebulowa CPV - 15131130-5 80 kg 35. Łopatka konserwowa blok CPV - 15131130-5 100 kg 36. Szynka chlebowa CPV - 15131410-2 120 kg 37. Rolada boczkowa CPV - 15131130-5 120 kg 38. Salami wieprzowe CPV - 15131230-6 60 kg 39. Pasztet z drobiu firmowy 115-135g CPV - 15131310-1 243 kg 40. Pasztet pieczony CPV - 15131310-1 80 kg 41. Filet z piersi kurczaka świeży CPV - 15112130-6 250 kg 42. Filet z piersi indyka b/k świeży CPV - 15112120-3 50 kg 43. Wątroba z kurczaka świeża CPV - 15112300-9 200 kg 44. Kurczak cały świeży CPV - 15112130-6 1500 kg.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium.
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1.Wykonawca spełni warunek w przypadku gdy posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności i czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania. 2. Zamawiający dokona oceny spełniania tego warunku według formuły spełnia /nie spełnia na podstawie dokumentów i oświadczeń złożonych wraz z ofertą, wymienionych w rozdz. XIII SIWZ.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1.Wykonawca spełni warunek w przypadku gdy zrealizował należycie w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia niniejszego postępowania co najmniej dwie dostawy, odpowiadające swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia (odpowiednio do części zamówienia, na którą składana będzie oferta), 2. Zamawiający dokona oceny spełniania tego warunku według formuły spełnia /nie spełnia na podstawie dokumentów i oświadczeń złożonych wraz z ofertą, wymienionych w rozdz. XIII SIWZ.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1.Wykonawca spełni warunek w przypadku gdy dysponuje potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia ( środki transportu dostosowane do przewozu danego rodzaju żywności ). 2.Zamawiający dokona oceny spełniania tego warunku według formuły spełnia /nie spełnia na podstawie dokumentów i oświadczeń złożonych wraz z ofertą, wymienionych w rozdz. XIII SIWZ.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. Wykonawca spełni warunek w przypadku gdy dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia, posiadającymi wiedzę i doświadczenie. 2. Zamawiający dokona oceny spełniania tego warunku według formuły spełnia /nie spełnia na podstawie dokumentów i oświadczeń złożonych wraz z ofertą, wymienionych w rozdz. XIII SIWZ.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. Wykonawca spełni warunek w przypadku gdy znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 2. Zamawiający dokona oceny spełniania tego warunku według formuły spełnia /nie spełnia na podstawie dokumentów i oświadczeń złożonych wraz z ofertą, wymienionych w rozdz. XIII SIWZ.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- aktualne zaświadczenie właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub potwierdzenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. Zaświadczenie ( lub inny dokument ) właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej poświadczające, że Wykonawca wdrożył i stosuje system nadzoru HACCP 2.Wykaz niezbędnych do wykonania zamówienia samochodów przystosowanych do transportu danego rodzaju żywności - załącznik nr 6.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.poznan.zp.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Poprawczy,ul. Wagrowska 9, 61-372 Poznań.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.05.2010 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat - Zakład Poprawczy, ul. Wagrowska 9, 61-372 Poznań.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych zadanie nr I dostawa pieczywa..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia w trybie przetargu nieograniczonego o wartości nie przekraczającej równowartości w złotych 125 tys. Euro jest dostawa do siedziby zamawiającego Zakład Poprawczy w Poznaniu ul. Wagrowska 9, 61-372 Poznań artykułów spożywczych Zadanie nr 1 Dostawa Pieczywa. Dostarczane wyroby i produkty muszą spełniać wymagania określone w stosownych normach. Zadanie nr I Dostawa Pieczywa 1. Bułka pszenna zwykła CPV -15811400-0 50 kg 2. Bułka mleczna CPV -15811400-0 50 kg 3. Rogal maślany CPV -15811200-8 80 kg 4. Bułka tarta CPV -15800000-6 120 kg 5. Bułka graham CPV -15811400-0 200 kg 6. Chleb mieszany krojony foliowany CPV -15811100-7 12 000 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych zadanie nr II dostawa mięsa, wędlin i drobiu.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Zadanie nr II Dostawa mięsa, wędlin i drobiu. 1. Karkówka wieprzowa b/k świeża kl. I CPV - 15113000-3 400 kg 2. Schab wieprzowy b/k świeży kl. I CPV - 15113000-3 200 kg 3. Żeberka wieprzowe świeże CPV - 15113000-3 300 kg 4. Szynka wieprzowa b/k świeża kl. I CPV - 15113000-3 80 kg 5. Mięso wieprzowe drobne świeże kl. II CPV - 15113000-3 1500 kg 6. Golonka ekstra peklowana w siatce CVP - 15113000-3 30 kg 7. Słonina świeża bez skóry mielona CPV - 15113000-3 500 kg 8. Parówki cienkie w osłonce naturalnej CPV - 15131130-5 300 kg 9. Kiełbasa śląska CPV - 15131130-5 30 kg 10. Kiełbasa biała parzona CPV - 15131130-5 25 kg 11. Parówka gruba ( flak naturalny) CPV - 15131130-5 150 kg 12. Kiełbasa zwyczajna CPV - 15131130-5 600 kg 13. Kiełbasa żywiecka CPV - 15131130-5 200 kg 14. Kiełbasa szynkowa CPV - 15131130-5 80 kg 15. Kabanosy CPV - 15131130-5 5 kg 16. Szynka gotowana CPV - 15131410-2 120 kg 17. Szynka wieprzowa mielona blok CPV - 15131130-5 250 kg 18. Szynka konserwowa CPV - 15131130-5 150 kg 19. Boczek wędzony CPV - 15131220-3 50 kg 20. Pieczeń rzymska CPV - 15131130-5 200 kg 21. Szynka w galarecie z warzywami CPV - 15131130-5 50 kg 22. Wątrobianka CPV - 15131310-1 200 kg 23. Baleron CPV - 15131130-5 100 kg 24. Kaszanka z kasy gryczanej CPV - 15131134-3 200 kg 25. Mortadela z warzywami CPV - 15131130-5 150 kg 26. Szynka drobiowa CPV - 15131135-0 250 kg 27. Mozaika drobiowa CPV - 15131135-0 80 kg 28. Polędwica sopocka CPV - 15131130-5 50 kg 29. Szynka wędzona surowa CPV - 15131210-0 50 kg 30. Szynka z koperkiem CPV - 15131135-0 120 kg 31. Indyk faszerowany CPV - 15131135-0 120 kg 32. Wędzony filet z indyka CPV - 15131135-0 80 kg 33. Salceson biały CPV - 15131130-5 30 kg 34. Metka cebulowa CPV - 15131130-5 80 kg 35. Łopatka konserwowa blok CPV - 15131130-5 100 kg 36. Szynka chlebowa CPV - 15131410-2 120 kg 37. Rolada boczkowa CPV - 15131130-5 120 kg 38. Salami wieprzowe CPV - 15131230-6 60 kg 39. Pasztet z drobiu firmowy 115-135g CPV - 15131310-1 243 kg 40. Pasztet pieczony CPV - 15131310-1 80 kg 41. Filet z piersi kurczaka świeży CPV - 15112130-6 250 kg 42. Filet z piersi indyka b/k świeży CPV - 15112120-3 50 kg 43. Wątroba z kurczaka świeża CPV - 15112300-9 200 kg 44. Kurczak cały świeży CPV - 15112130-6 1500 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z POZNANIA
- Sukcesywne dostawy gazu ziemnego wraz z dystrybucją na potrzeby Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad Oddział w Poznaniu.
- ZP3/2931/24 - Roboty budowlane i instalacyjne dla jednostek organizacyjnych Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Zamówienie zostało podzielone na 3 części.
- Sukcesywna dostawa środków czystości i higienicznych do Szpitala Miejskiego im. Franciszka Raszei w Poznaniu
- Świadczenie usług pielęgnacji zieleni na terenie zasobu nieruchomości będącego we władaniu Zarządu Komunalnych Zasobów Lokalowych sp. z o.o. - koszenie trawy i przycinka żywopłotów
- Sukcesywna usługa odbioru odpadów
- "Dostawa cementowej, pierwotnej, anatomicznej endoprotezy stawu kolanowego"
więcej: przetargi w Poznaniu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Samorządowego w Celestynowie
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki przedszkola
- Dostawa produktów żywnościowych dla Miejskiego Przedszkola nr 17 w Piekarach Śląskich
- Sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 w Nowym Dworze Mazowieckim w 2025 roku
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Starej Wsi
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.