To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2011-04-14
Warszawa: Przeprowadzenie szkoleń gastronomicznych pt. Kuchnia molekularna, niezbędnych do realizacji projektu pn. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki (znak sprawy UD-IX-WZP-271-13/11)
Numer ogłoszenia: 115731 - 2011; data zamieszczenia: 14.04.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 95525 - 2011r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miasto Stołeczne Warszawa Dzielnica Śródmieście, ul. Nowogrodzka 43, 00-691 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6998449, faks 022 6998154.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przeprowadzenie szkoleń gastronomicznych pt. Kuchnia molekularna, niezbędnych do realizacji projektu pn. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki (znak sprawy UD-IX-WZP-271-13/11).
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: II.3) Określenie przedmiotu zamówieniaPrzedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkolenia gastronomicznego Moduł 8. Kuchnia molekularna w związku z realizacją projektu pt. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Działanie 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego. Szkolenie jest skierowane do uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego z siedzibą przy ul. Poznańskiej 6/8, 00-680 Warszawa, (dalej ZSG). Szkolenie gastronomiczne - Moduł 8. Kuchnia molekularna obejmuje 3 godziny szkoleniowe po 45 min. na grupę, przeprowadzone dla 13 około 25-osobowych grup - łącznie 39 godzin szkoleniowych. Szkolenie zostanie zrealizowane podczas jednego 3-godzinnego spotkania dla każdej grupy. Szkolenie zostanie zrealizowane w dwóch edycjach: 1)W roku szkolnym 2010/2011 zostanie zrealizowana I edycja szkolenia, skierowana do 6 grup w łącznym wymiarze 18 godzin, przeprowadzona w dni robocze od poniedziałku do piątku, w okresie trzech dni roboczych od daty zawarcia umowy do 17 czerwca 2011 r., z wyłączeniem dni wolnych od zajęć dydaktycznych w szkole. Szkolenia mogą się odbywać wyłącznie w następujące dni: wtorek, środa i piątek w godzinach: od 8.00 do 12.00 oraz od 15.15 do 18.15. Szkolenie obejmie po jednym 3-godzinnym spotkaniu dla każdej z 6 grup. 2)W roku szkolnym 2011/2012 zostanie zrealizowana II edycja szkolenia, skierowana do 7 grup w łącznym wymiarze 21 godzin, przeprowadzona w dni robocze od poniedziałku do piątku, w okresie od października 2011 r. do 14 marca 2012 r., z wyłączeniem dni wolnych od zajęć dydaktycznych w ZSG. Szkolenie obejmie po jednym 3-godzinnym spotkaniu dla każdej z 7 grup. Szczegółowy harmonogram szkoleń w roku szkolnym 2011/2012 zostanie uzgodniony z Zamawiającym w terminie do 12 września 2011r. Charakterystyka zagadnień: .vademecum kuchni molekularnej, .podstawowe techniki stosowane w kuchni molekularnej takie jak: żelowanie na ciepło i zimno, sous-vide, syfon jako alternatywa przygotowania sosów w kuchni ciepłej i zimnej, wykorzystanie azotu do przygotowania deserów, .ćwiczenia praktyczne z wykorzystaniem ww. technik kulinarnych, .sporządzanie potraw o różnym zastosowaniu w produkcji gastronomicznej np.: zakąski, dania zasadnicze, sosy i desery. Przedmiot zamówienia obejmuje: 1)Przygotowanie programu szkolenia zawierającego: .cele szkolenia, .opis wykonywanych zadań praktycznych, .określenie metod pracy. 2)Opracowanie materiałów szkoleniowych niezbędnych dla uczniów podczas szkolenia. 3)Przeprowadzenie szkolenia dla 13 grup liczących ok. 25 osób każda, składającego się z 3 godzin szkoleniowych na grupę (godz. szkoleniowa = 45 min.), realizowanego w cyklach pojedynczych spotkań, każde po 3 godziny szkoleniowe, zawierającego następujące elementy: .część teoretyczną z pokazem, .część warsztatową dla uczniów. 4)Zapewnienie surowców (1 zestaw surowców na grupę łącznie 13 zestawów) i materiałów pomocniczych niezbędnych do przeprowadzenia: .części teoretycznej z pokazem, .części warsztatowej dla uczniów. .przygotowanie materiałów szkoleniowych do wykorzystania przez ZSG, po zakończeniu I edycji szkolenia w postaci: filmów, prezentacji, planszy, receptury lub innych materiałów i przekazanie ich ZSG w terminie 14 dni roboczych od dnia zakończenia I edycji szkolenia Wykonawca udostępnia na czas trwania kuchnię szkoleniową wyposażoną w: .4 piece konwekcyjno parowe, .urządzenie do szybkiego schładzania, .urządzenie do szybkiego zamrażania .urządzenie do obróbki w niskich temperaturach .urządzenie do próżniowego zamykania produktów .możliwość prezentacji pracy trenera prowadzącego szkolenia na monitorach TV lub po przez rzutnik na ekran. .sprzęt drobny, chłodziarkę oraz zlewozmywak z dostępem do wody bieżącej. .kuchnia szkoleniowa musi spełniać wymogi HACCP Ponadto Wykonawca zapewni na czas prowadzonego szkolenia zaplecze socjalne z szafkami na odzież wierzchnią i rzeczy osobiste wraz z węzłem sanitarnym (tj. WC, prysznic). Miejsce realizacji szkolenia: Z uwagi, iż szkolenie jest skierowane do uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych i będzie się odbywać również przed rozpoczęciem zajęć szkolnych, wymogi organizacyjne wymuszają, aby Wykonawca przeprowadził szkolenie gastronomiczne w budynku/lokalu znajdującym się na obszarze administracyjnym m. st. Warszawy. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w projekcie umowy - załącznik nr 5 do SIWZ.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.21.00.00 - Usługi edukacji technicznej i zawodowej na poziomie szkoły średniej .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Przeprowadzenie szkoleń gastronomicznych pt. Kuchnia molekularna, realizowane są w ramach projektu pt. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Działanie 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 12.04.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
MAKRO CASH AND CARRY POLSKA S.A.
jakie przetargi wygrała firma
MAKRO CASH AND CARRY POLSKA S.A.
- Makro Cash and Carry Polska S.A., Al. Krakowska 61, 02-183 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 19471,54 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 22000,00
Oferta z najniższą ceną: 22000,00 / Oferta z najwyższą ceną: 22000,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Dostawa zdalnie sterowanego systemu wieżowego przeznaczonego do realizacji zadania detekcji, śledzenia i neutralizacji bezzałogowych statków powietrznych.
- remont pustostanów lokali mieszkalnych, stanowiących własność m. st. Warszawy, administrowanych przez ZGN w Dzielnicy Wola m.st. Warszawy na terenie TZOM Koło w 2025 r. (6 lokali).
- Remont wiaduktu w ciągu DW 631 w miejscowości Marki w km 35+890 wraz z dojazdami od km 35+369,16 do km 36+133,96 - nr postępowania 008/25
- PRZEGLĄDY APARATURY MEDYCZNEJ
- Opracowanie dokumentacji projektowej pn.: Remont mostu nad rzeka Pilicą w miejscowości Białobrzegi w km 35+385 DW nr 731 wraz z dojazdami w niezbędnym zakresie - nr postępowania 014/25
- Wymiana stolarki okiennej i drzwiowej wraz z robotami towarzyszącymi w zasobie AMW Oddział Regionalny w Poznaniu
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa zorganizowania i przeprowadzenia kursów zawodowych dla uczestników projektu "Aktywna szkoła zawodowa bez barier" realizowanego przez ZS-CEZiU im. M. Kopernika w Rawie Mazowieckiej
- Praktyki zawodowe morskie dla uczniów klas III i IV Technikum Żeglugi Śródlądowej we Wrocławiu
więcej: Usługi edukacji technicznej i zawodowej na poziomie szkoły średniej »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.