To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2011-04-14
Warszawa: Przeprowadzenie szkoleń gastronomicznych pt. Potęga smaku: przyprawy świata niezbędnych do realizacji projektu pn. Zawody przyszłości program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki. (znak sprawy UD-IX-WZP-271-18/11).
Numer ogłoszenia: 115783 - 2011; data zamieszczenia: 14.04.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 100891 - 2011r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miasto Stołeczne Warszawa Dzielnica Śródmieście, ul. Nowogrodzka 43, 00-691 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6998449, faks 022 6998154.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przeprowadzenie szkoleń gastronomicznych pt. Potęga smaku: przyprawy świata niezbędnych do realizacji projektu pn. Zawody przyszłości program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki. (znak sprawy UD-IX-WZP-271-18/11)..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkolenia gastronomicznego - Potęga smaku: przyprawy świata w związku z realizacją projektu pt. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Działanie 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego. Szkolenie jest skierowane do uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego z siedzibą przy ul. Poznańskiej 6/8, 00-680 Warszawa. Szkolenie obejmuje 3 godziny szkoleniowe po 45 min. na grupę, przeprowadzone dla 13 około 25-osobowych grup - łącznie 39 godzin szkoleniowych. Szkolenie zostanie zrealizowane podczas jednego 3-godzinnego spotkania dla każdej grupy. 2. Szkolenie zostanie zrealizowane w dwóch edycjach: a) w roku szkolnym 2010/2011 zostanie zrealizowana I edycja szkolenia, skierowana do 6 grup, przeprowadzona we wtorki, środy i piątki w godz. 8.00 - 12.00 i 15.15 - 18.15, w okresie trzech dni roboczych od daty zawarcia umowy do 17 czerwca 2011r. Obejmie łącznie 18 godzin szkoleniowych. b) w roku szkolnym 2011/2012 zostanie zrealizowana II edycja szkolenia, skierowana do 7 grup, przeprowadzona w dni robocze od poniedziałku do piątku, w okresie od października 2011 r., do 16 grudnia 2011 r., łącznie 21 godzin szkoleniowych. Szkolenie będzie realizowane z wyłączeniem okresu dni wolnych od zajęć dydaktycznych w Zespole Szkół Gastronomicznych. 3. W ramach szkolenia powinny zostać uwzględnione następujące zagadnienia: 1) przegląd towaroznawczy przypraw, 2) technika łączenia przypraw z półproduktami, 3) rodzaje i techniki sporządzania marynat na bazie przypraw i ziół, 4) sporządzanie potraw z wybranymi przyprawami takimi jak np.: pieprz (biały, cayenne, czarny, biały, zielony), imbir, curry, oregano, kurkuma, szafran, kardamon, anyż, czosnek, papryka, melisa, bazylia, szałwia, kminek, majeranek, lubczyk, rozmaryn, cząber, cynamon, goździk, gałka muszkatołowa, tymianek, laska wanilii, mięta, jałowiec, 5) wykonanie potraw z wykorzystaniem takich technik kulinarnych jak: pieczenie, zapiekanie, sous-vide, smażenie, parowanie i gotowanie, 6) sporządzanie potraw o różnym zastosowaniu w produkcji gastronomicznej np.: zakąski zimne i gorące, zupy, dania główne oraz desery. 4. Do obowiązków Wykonawcy należy w szczególności: 1) przygotowanie programu szkolenia zawierającego: a) cele szkolenia, b) opis wykonywanych zadań praktycznych, c) określenie metod pracy. 2) opracowanie materiałów szkoleniowych niezbędnych dla uczniów podczas szkolenia. 3) przeprowadzenie szkolenia dla 13 grup liczących po ok. 25 osób każda grupa, składającego się z 3 godzin szkoleniowych na grupę (godz. szkoleniowa = 45 min.), realizowanego w cyklach pojedynczych spotkań, każde po 3 godziny, zawierającego następujące elementy: a) część teoretyczną z pokazem, b) część warsztatową dla uczniów. 4) zapewnienie surowców (1 zestaw surowców na grupę łącznie 13 zestawów) oraz materiałów pomocniczych niezbędnych do przeprowadzenia szkolenia dotyczącej części: teoretycznej z pokazem oraz warsztatowej dla uczniów, 5) przygotowanie materiałów szkoleniowych do wykorzystania przez ZSG, po zakończeniu I edycji szkolenia w postaci: filmów, prezentacji, planszy, receptury lub innych materiałów i przekazanie ich ZSG w terminie 14 dni roboczych od dnia zakończenia I edycji szkolenia. 5. Wykonawca musi udostępnić na czas trwania szkolenia kuchnię szkoleniową wyposażoną w: a) 4 piece konwekcyjno parowe, b) urządzenie do szybkiego schładzania, c) urządzenie do szybkiego zamrażania, d) urządzenie do obróbki w niskich temperaturach, e) urządzenie do próżniowego zamykania produktów, f) możliwość prezentacji pracy trenera prowadzącego szkolenia na monitorach TV lub poprzez rzutnik na ekran, g) sprzęt drobny, chłodziarkę oraz zlewozmywak z dostępem do wody bieżącej, h) kuchnia szkoleniowa musi spełniać wymogi HACCP. 6. Wykonawca musi zapewnić na czas prowadzonych szkoleń zaplecze socjalne z szafkami na odzież wierzchnią i rzeczy osobiste wraz z węzłem sanitarnym (tj. WC, prysznic). Miejsce realizacji szkolenia: Z uwagi, iż szkolenie jest skierowane do uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych i będzie się odbywać również przed rozpoczęciem zajęć szkolnych, wymogi organizacyjne wymuszają, aby Wykonawca przeprowadził szkolenie gastronomiczne w budynku/lokalu znajdującym się na obszarze administracyjnym m. st. Warszawy. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w projekcie umowy - załącznik nr 5 do SIWZ..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.21.00.00 - Usługi edukacji technicznej i zawodowej na poziomie szkoły średniej .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Przeprowadzenie szkolenia gastronomicznego pt. Potęga smaku: przyprawy świata realizowane jest w ramach projektu pt. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Działanie 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego..
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.04.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
MAKRO CASH AND CARRY POLSKA S.A.
jakie przetargi wygrała firma
MAKRO CASH AND CARRY POLSKA S.A.
- Makro Cash and Carry Polska S.A., Al. Krakowska 61, 02-183 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 20000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 24400,00
Oferta z najniższą ceną: 24400,00 / Oferta z najwyższą ceną: 24400,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Dostawa zdalnie sterowanego systemu wieżowego przeznaczonego do realizacji zadania detekcji, śledzenia i neutralizacji bezzałogowych statków powietrznych.
- remont pustostanów lokali mieszkalnych, stanowiących własność m. st. Warszawy, administrowanych przez ZGN w Dzielnicy Wola m.st. Warszawy na terenie TZOM Koło w 2025 r. (6 lokali).
- Remont wiaduktu w ciągu DW 631 w miejscowości Marki w km 35+890 wraz z dojazdami od km 35+369,16 do km 36+133,96 - nr postępowania 008/25
- PRZEGLĄDY APARATURY MEDYCZNEJ
- Opracowanie dokumentacji projektowej pn.: Remont mostu nad rzeka Pilicą w miejscowości Białobrzegi w km 35+385 DW nr 731 wraz z dojazdami w niezbędnym zakresie - nr postępowania 014/25
- Wymiana stolarki okiennej i drzwiowej wraz z robotami towarzyszącymi w zasobie AMW Oddział Regionalny w Poznaniu
więcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa zorganizowania i przeprowadzenia kursów zawodowych dla uczestników projektu "Aktywna szkoła zawodowa bez barier" realizowanego przez ZS-CEZiU im. M. Kopernika w Rawie Mazowieckiej
- Praktyki zawodowe morskie dla uczniów klas III i IV Technikum Żeglugi Śródlądowej we Wrocławiu
więcej: Usługi edukacji technicznej i zawodowej na poziomie szkoły średniej »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.