eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WarszawaPrzeprowadzenie szkoleń gastronomicznych pt. Potęga smakuprzyprawy świata niezbędnych do realizacji projektu pn. Zawody przyszłości program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki. (znak sprawy UD-IX-WZP-271-18/11).

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-04-14

Warszawa: Przeprowadzenie szkoleń gastronomicznych pt. Potęga smaku: przyprawy świata niezbędnych do realizacji projektu pn. Zawody przyszłości program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki. (znak sprawy UD-IX-WZP-271-18/11).
Numer ogłoszenia: 115783 - 2011; data zamieszczenia: 14.04.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 100891 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miasto Stołeczne Warszawa Dzielnica Śródmieście, ul. Nowogrodzka 43, 00-691 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6998449, faks 022 6998154.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przeprowadzenie szkoleń gastronomicznych pt. Potęga smaku: przyprawy świata niezbędnych do realizacji projektu pn. Zawody przyszłości program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Działania 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego Program Operacyjny Kapitał Ludzki. (znak sprawy UD-IX-WZP-271-18/11)..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest przeprowadzenie szkolenia gastronomicznego - Potęga smaku: przyprawy świata w związku z realizacją projektu pt. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Działanie 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego. Szkolenie jest skierowane do uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych im. prof. Eugeniusza Pijanowskiego z siedzibą przy ul. Poznańskiej 6/8, 00-680 Warszawa. Szkolenie obejmuje 3 godziny szkoleniowe po 45 min. na grupę, przeprowadzone dla 13 około 25-osobowych grup - łącznie 39 godzin szkoleniowych. Szkolenie zostanie zrealizowane podczas jednego 3-godzinnego spotkania dla każdej grupy. 2. Szkolenie zostanie zrealizowane w dwóch edycjach: a) w roku szkolnym 2010/2011 zostanie zrealizowana I edycja szkolenia, skierowana do 6 grup, przeprowadzona we wtorki, środy i piątki w godz. 8.00 - 12.00 i 15.15 - 18.15, w okresie trzech dni roboczych od daty zawarcia umowy do 17 czerwca 2011r. Obejmie łącznie 18 godzin szkoleniowych. b) w roku szkolnym 2011/2012 zostanie zrealizowana II edycja szkolenia, skierowana do 7 grup, przeprowadzona w dni robocze od poniedziałku do piątku, w okresie od października 2011 r., do 16 grudnia 2011 r., łącznie 21 godzin szkoleniowych. Szkolenie będzie realizowane z wyłączeniem okresu dni wolnych od zajęć dydaktycznych w Zespole Szkół Gastronomicznych. 3. W ramach szkolenia powinny zostać uwzględnione następujące zagadnienia: 1) przegląd towaroznawczy przypraw, 2) technika łączenia przypraw z półproduktami, 3) rodzaje i techniki sporządzania marynat na bazie przypraw i ziół, 4) sporządzanie potraw z wybranymi przyprawami takimi jak np.: pieprz (biały, cayenne, czarny, biały, zielony), imbir, curry, oregano, kurkuma, szafran, kardamon, anyż, czosnek, papryka, melisa, bazylia, szałwia, kminek, majeranek, lubczyk, rozmaryn, cząber, cynamon, goździk, gałka muszkatołowa, tymianek, laska wanilii, mięta, jałowiec, 5) wykonanie potraw z wykorzystaniem takich technik kulinarnych jak: pieczenie, zapiekanie, sous-vide, smażenie, parowanie i gotowanie, 6) sporządzanie potraw o różnym zastosowaniu w produkcji gastronomicznej np.: zakąski zimne i gorące, zupy, dania główne oraz desery. 4. Do obowiązków Wykonawcy należy w szczególności: 1) przygotowanie programu szkolenia zawierającego: a) cele szkolenia, b) opis wykonywanych zadań praktycznych, c) określenie metod pracy. 2) opracowanie materiałów szkoleniowych niezbędnych dla uczniów podczas szkolenia. 3) przeprowadzenie szkolenia dla 13 grup liczących po ok. 25 osób każda grupa, składającego się z 3 godzin szkoleniowych na grupę (godz. szkoleniowa = 45 min.), realizowanego w cyklach pojedynczych spotkań, każde po 3 godziny, zawierającego następujące elementy: a) część teoretyczną z pokazem, b) część warsztatową dla uczniów. 4) zapewnienie surowców (1 zestaw surowców na grupę łącznie 13 zestawów) oraz materiałów pomocniczych niezbędnych do przeprowadzenia szkolenia dotyczącej części: teoretycznej z pokazem oraz warsztatowej dla uczniów, 5) przygotowanie materiałów szkoleniowych do wykorzystania przez ZSG, po zakończeniu I edycji szkolenia w postaci: filmów, prezentacji, planszy, receptury lub innych materiałów i przekazanie ich ZSG w terminie 14 dni roboczych od dnia zakończenia I edycji szkolenia. 5. Wykonawca musi udostępnić na czas trwania szkolenia kuchnię szkoleniową wyposażoną w: a) 4 piece konwekcyjno parowe, b) urządzenie do szybkiego schładzania, c) urządzenie do szybkiego zamrażania, d) urządzenie do obróbki w niskich temperaturach, e) urządzenie do próżniowego zamykania produktów, f) możliwość prezentacji pracy trenera prowadzącego szkolenia na monitorach TV lub poprzez rzutnik na ekran, g) sprzęt drobny, chłodziarkę oraz zlewozmywak z dostępem do wody bieżącej, h) kuchnia szkoleniowa musi spełniać wymogi HACCP. 6. Wykonawca musi zapewnić na czas prowadzonych szkoleń zaplecze socjalne z szafkami na odzież wierzchnią i rzeczy osobiste wraz z węzłem sanitarnym (tj. WC, prysznic). Miejsce realizacji szkolenia: Z uwagi, iż szkolenie jest skierowane do uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych i będzie się odbywać również przed rozpoczęciem zajęć szkolnych, wymogi organizacyjne wymuszają, aby Wykonawca przeprowadził szkolenie gastronomiczne w budynku/lokalu znajdującym się na obszarze administracyjnym m. st. Warszawy. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w projekcie umowy - załącznik nr 5 do SIWZ..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.21.00.00 - Usługi edukacji technicznej i zawodowej na poziomie szkoły średniej .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Przeprowadzenie szkolenia gastronomicznego pt. Potęga smaku: przyprawy świata realizowane jest w ramach projektu pt. Zawody przyszłości - program podnoszenia kwalifikacji zawodowych uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych w Warszawie współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - Program Operacyjny Kapitał Ludzki, Działanie 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego..

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.04.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Makro Cash and Carry Polska S.A., Al. Krakowska 61, 02-183 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 20000,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 24400,00

  • Oferta z najniższą ceną: 24400,00 / Oferta z najwyższą ceną: 24400,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.