Ogłoszenie z dnia 2008-06-04
Polańczyk: Przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej poniżej progów ustalonych na podstawie art. 11 ust. 8 Pzp.na dostawę warzyw i owoców
Numer ogłoszenia: 118800 - 2008; data zamieszczenia: 04.06.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Wypoczynkowy MSWiA "Jawor", ul. Zdrojowa 21, 38-610 Polańczyk, woj. podkarpackie, tel. 013 4692031, fax 013 469 4692037.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.jawor24.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej poniżej progów ustalonych na podstawie art. 11 ust. 8 Pzp.na dostawę warzyw i owoców.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Kod CPV 0112 Warzywa i produkty ogrodnicze 1. Buraki: 710 kg 2. Cebula: 450 kg 3. Czosnek: 25 kg 4. Kalafior: 100 kg 5. Kapusta biała: 650 kg 6. Kapusta czerwona: 280 kg 7. Kapusta pekińska: 230 szt. 8. Marchew: 750 kg 9. Ogórek świeży: 420 kg 10. Papryka świeża czerwona: 200 kg 11. Pietruszka korzeń: 160 kg 12. Pomidor: 760 kg 13. Por: 40 kg 14. Rabarbar: 36 kg 15. Rzodkiewka: 90 szt 16. Sałata zielona: 1000 szt 17. Sałata dekoracyjna zielona: 50 szt 18. Seler: 460 kg 19. Zielenina: 2500 szt 20. Ziemniaki: 6700 kg Kod CPV 0113 Owoce i orzechy 1. Banan: 1050 kg 2. Brzoskwinia: 50 kg 3. Cytryna: 360 kg 4. Gruszka: 450 kg 5. Jabłko zielone: 1000 szt 6. Jabłko deserowe: 550 kg 7. Jagoda: 120 kg 8. Kiwi: 55 kg 9. Mandarynka: 500 kg 10. Nektarynka: 360 kg 11. Pomarańcza: 550 kg 12. Śliwka: 20 kg 13. Winogrona białe: 100 kg 14. Winogrona czerwone: 100 kg Kod CPV 1533 Warzywa przetworzone 1. Ogórki kiszone: 20 kg 2. ogórki małosolne: 30 kg 3. Kapusta kiszona: 250 kg Zamawiający nie przewiduje składania ofert częściowych Wspólny Słownik Zamówień: - kod CPV warzywa 01121000-1 - kod CPV owoce 01131000-4
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.10.00 - 01.12.10.00 01.13.10.00 - 01.13.10.00 .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 26.06.2009.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: o są uprawnieni do występowania w obrocie prawnym, zgodnie z wymaganiami ustawowymi o posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień o posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia o posiadają niezbędny potencjał techniczny do wykonania zamówienia o dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia o znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia o nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Pzp. o spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp. Ocena spełnienia w/w warunków dokonana zostanie na podstawie przedłożonych dokumentów, zaświadczeń i oświadczeń wymaganych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy - Prawo zamówień publicznych składa następujące dokumenty: A.1) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu. A.2) Dokumenty potwierdzające posiadanie uprawnień/pełnomocnictw osób składających ofertę, o ile fakt ten nie wynika z przedstawionych dokumentów rejestrowych. A.3) Oświadczenie Wykonawcy o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu z art. 22 Prawa zamówień publicznych A.4) Wykaz środków transportu użytych do wykonania zamówienia A.5) Dokumenty dodatkowe: pozytywna opinia Państwowej Inspekcji Sanitarnej (bądź protokół kontroli sanitarnej), środków transportu wykorzystywanych do przewozu warzyw i owoców.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jawor24.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Wypoczynkowy MSWiA Jawor ul. Zdrojowa 21 38-610 Polańczyk.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.06.2008 godzina 10:00, miejsce: Ośrodek Wypoczynkowy MSWiA Jawor ul. Zdrojowa 21 38-610 Polańczyk.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.