eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi RadomskoPrzygotowanie i dostarczanie całodobowych posiłków dla pacjentów szpitala

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-08-11

Radomsko: Przygotowanie i dostarczanie całodobowych posiłków dla pacjentów szpitala
Numer ogłoszenia: 119313 - 2015; data zamieszczenia: 11.08.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Powiatowy w Radomsku , ul. Jagiellońska 36, 97-500 Radomsko, woj. łódzkie, tel. 44 6854716, faks 44 6854701.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpital.biz.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostarczanie całodobowych posiłków dla pacjentów szpitala.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Realizacja przedmiotu zamówienia odbywa się w systemie ciągłym obejmującym wszystkie dni tygodnia. 2. Maksymalna ilość całodziennych posiłków wynosi 7 800 miesięcznie, tj.: a) do siedziby Zamawiającego, ul. Jagiellońskiej 36 - 7 800 miesięcznie, w tym 50 posiłków w opakowaniach jednorazowych dla pacjentów z czynną gruźlicą, c) II śniadanie - 1 200, d) podwieczorek - 1 200, 3. Dostarczanie posiłków przez Wykonawcę do drzwi poszczególnych oddziałów Szpitala Powiatowego w Radomsku, ul. Jagiellońska 36. 4. Dostarczanie posiłków przez Wykonawcę będzie realizowane każdego dnia do drzwi oddziału w następujących godzinach: a) śniadanie - od godziny 7:30 do godziny 8:00, b) II śniadanie - od godziny 7:30 do godziny 8:00, c) obiad - od godziny 12:30 do godziny 13:00, d) podwieczorek - od godziny 12:30 do godziny 13:00, e) kolacja - od godziny 12:30 do godziny 13:00, f) posiłek nocny dla diety cukrzycowej - od godziny 12:30do godziny 13:00, 5. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków: - z uwzględnieniem dziennych racji pokarmowych, wartości kalorycznej (minimum 2000 kcal), zawartości składników odżywczych (białko minimum 70g /dzień) określonych przez Instytut Żywności i Żywienia w opracowaniu Zasady prawidłowego żywienia w szpitalach Warszawa 2011 rok z uwzględnieniem zmian wprowadzonych przez Zamawiającego , które są dla Wykonawcy wiążące 6. Rozdzielenie racji pokarmowych na poszczególne posiłki : a) śniadanie - 30 %, b) obiad - 50 %, c) kolacja - 20 %.

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnieniu warunku- załącznik nr 2 do siwz

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie spełniony, jeżeli wykonawca wykaże, że w ciągu ostatnich 3 lat przed terminem składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, wykonał lub wykonuje co najmniej 2 usługi w zakresie całodobowego żywienia pacjentów w zakładach opieki zdrowotnej o wartości nie mniejszej niż 700.000 PLN brutto każda (siedemset tys. zł.), z podaniem jej wartości, przedmiotu realizacji, dat wykonania i potwierdzenia, że są one wykonywane należycie

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie spełniony jeżeli Wykonawca przedstawi: - aktualną pozytywną opinię/postanowienie Powiatowego Inspektora Sanitarnego w zakresie dotyczącym wykonywania usług żywieniowych ( dot. obiektu kuchennego w którym usługa ma być wykonywana), - decyzję Państwowego Inspektora Sanitarnego dot. świadczenia usług transportowych w zakresie przedmiotu zamówienia- przedstawienie decyzji dot. co najmniej dwóch samochodów, - certyfikat potwierdzający wdrożenie systemu HACCP w kuchni, na której będą przygotowywane posiłki dla Zamawiającego, wydanego przez zewnętrzny akredytowany podmiot uprawniony do przeprowadzania certyfikacji,

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie o spełnieniu warunku- załącznik nr 2 do siwz

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Warunek ten zostanie spełniony jeżeli Wykonawca, którego oferta zostanie wybrana, złoży w swojej ofercie oświadczenie, że w dniu podpisania umowy przedstawi polisę i dowód opłaconej polisy, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzający, że wykonawca jest ubezpieczony, na czas trwania umowy, od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności, obejmującej między innymi ryzyko zakażeniami pokarmowymi, w wysokości minimalnej sumy gwarancyjnej 1.000.000 zł (milion złotych) w związku z ryzykiem z tytułu szkód na osobie i mieniu na jedno i wszystkie zdarzenia w okresie ubezpieczenia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, głównych dostaw lub usług, w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub usługi zostały wykonane, oraz załączeniem dowodów, czy zostały wykonane lub są wykonywane należycie;

Wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, na zasoby innych podmiotów przedkłada następujące dokumenty dotyczące podmiotów, zasobami których będzie dysponował wykonawca:

  • opłaconą polisę, a w przypadku jej braku, inny dokument potwierdzający, że inny podmiot jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1). Oświadczenie o spełnieniu warunku z art. 22 ustawy Pzp - /Załącznik nr 2/ 2). Oświadczenia Wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu o ubieganie się o zamówienie publiczne na podstawie art. 24 ustawy Pzp /Załącznik Nr 3/ i zaakceptowany Projekt umowy /Załącznik Nr 5/.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz inne kryteria związane z przedmiotem zamówienia:

  • 1 - Cena - 90
  • 2 - Certyfikat zarządzania jakością w zakresie żywienia szpitalnego/ zbiorowego ISO 9001 - 10

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Zamawiający przewiduje możliwość dokonania zmiany warunków zawartej umowy w zakresie: a) zmian ilościowych dostarczanych posiłków, b) dostarczania posiłków do łóżek pacjentów. c) przedłużenia terminu obowiązywania umowy ponad czas określony w umowie, w przypadku jej niezrealizowania w limicie cenowym wynikającym z załączonego i obowiązującego formularza ofertowego stanowiącego załącznik do niniejszej umowy. Zmiany wymagają zachowania formy pisemnej w postaci aneksu do umowy.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital.biz.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szpital Powiatowy w Radomsku, ul. Jagiellońska 36, Dział Zamówień Publicznych pok. -1099.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.08.2015 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Dyrekcji Szpitala Powiatowego w Radomsku.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.