Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2014-06-03
Rzepin: dostawa artykułów spożywczych, w układzie zadaniowym 1 - 8
Numer ogłoszenia: 119409 - 2014; data zamieszczenia: 03.06.2014
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Technikum Leśne im. prof. Jana Miklaszewskiego w Starościnie , Starościn 34, 69-110 Rzepin, woj. lubuskie, tel. 95 759 62 39, faks 95 759 62 39.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.tlrzepin.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Technikum.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: dostawa artykułów spożywczych, w układzie zadaniowym 1 - 8.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy (wraz z wniesieniem) artykułów spożywczych w układzie zadaniowym. Zadanie nr 1 - artykuły spożywcze ogólne, Zadanie nr 2 - artykuły spożywcze - nabiał, Zadanie nr 3 - artykuły spożywcze - nabiał jajka, Zadanie nr 4 - artykuły spożywcze - mięso i wyroby wędliniarskie, Zadanie nr 5 - artykuły spożywcze - warzywa i owoce, Zadanie nr 6 - artykuły spożywcze - mrożonki, Zadanie nr 7 - artykuły spożywcze - ryby, Zadanie nr 8 - artykuły spożywcze - pieczywo i wyroby cukiernicze, wyszczególnionych w załącznikach nr 1 A, nr 1 B, nr 1 C, nr 1 D, nr 1 E, nr1 F, nr 1 G, 1 H do SIWZ. Zastosowanie wskazanych w dokumentacji Zamawiającego preferencji opisujących wymagania odnoszące się do cech jakościowych przedmiotu zamówienia - podyktowane jest zapewnieniem preferowanej dla przedmiotu zamówienia najwyższej jakości (dot. przedmiotu zamówienia - art. 29 ustawy Pzp). Wykonawca zobowiązany jest przewozić artykuły objęte przedmiotem zamówienia publicznego transportem dopuszczonym przez SANEPID. Dostarczone przez Wykonawcę produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania ilościowe oraz jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w obowiązujących przepisach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. Każdy produkt - wytwarzany będzie zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 roku (tekst jednolity z 2010 Dz. U. Nr 136 poz. 914) oraz rozporządzeniami wykonawczymi wydanymi na jego podstawie. Każdy produkt - realizowany będzie zgodnie z normami jakościowymi GHP, GMP lub systemem HACCP.Każdy dostarczony produkt ma być I kl..
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu przez Wykonawcę, Zamawiający dokona na zasadzie warunku granicznego spełnia / nie spełnia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu przez Wykonawcę, Zamawiający dokona na zasadzie warunku granicznego spełnia / nie spełnia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu przez Wykonawcę, Zamawiający dokona na zasadzie warunku granicznego spełnia / nie spełnia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie. Oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu przez Wykonawcę, Zamawiający dokona na zasadzie warunku granicznego spełnia / nie spełnia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia publicznego. Zamawiający nie wyznacza szczegółowych warunków w tym zakresie.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. Oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu o zamówienie publiczne z art. 22 ust 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. 2. Pełnomocnictwo osób podpisujących ofertę do podejmowania zobowiązań w imieniu firmy składającej ofertę, o ile fakt ten nie wynika z przepisów prawa lub innych dokumentów
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
1. W przypadku zmiany obowiązujących stawek podatku VAT dopuszcza się zmianę stawki VAT. 2. Możliwość wprowadzenia zmian ilościowych w ramach asortymentu wskazanego w specyfikacji. 3. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego przedmiotu zamówienia, o którym mowa w pkt. 4 specyfikacji (jednakże nie więcej niż 30 % wskazanych ilości, bez prawa do roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę. 4. Zmiany w zakresie wymogów jakościowych, odnoszących się do GHP, GMP lub systemu HACCP. 5. Ceny zaproponowane przez Wykonawcę w złożonej ofercie są cenami w stosunku do których ma zastosowanie procedura waloryzacyjna, określona szczegółowo w SIWZ. Procedura waloryzacyjna wymaga każdorazowo wprowadzenia aneksu do umowy w formie pisemnej.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.tlrzepin.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Technikum Leśne im. prof. Jana Miklaszewskiego w Starościnie Starościn 34, 69 - 110 RZEPIN pokój 109, sekretariat..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.06.2014 godzina 09:30, miejsce: Technikum Leśne im. prof. Jana Miklaszewskiego w Starościnie Starościn 34, 69 - 110 RZEPIN pokój 109, sekretariat..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły spożywcze ogólne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy sukcesywne, wraz z wniesieniem, artykułów spożywczych ogólnych. Gatunek I, wyszczególnionych w załącznikach nr 1 A do SIWZ. Zastosowanie wskazanych w dokumentacji Zamawiającego preferencji opisujących wymagania odnoszące się do cech technicznych i jakościowych przedmiotu zamówienia - podyktowane jest zapewnieniem preferowanej dla przedmiotu zamówienia najwyższej jakości (dot. przedmiotu zamówienia - art. 29 ustawy Pzp). Wykonawca zobowiązany jest przewozić artykuły objęte przedmiotem zamówienia publicznego transportem dopuszczonym przez SANEPID do przewozu artykułów spożywczych. Dostarczone przez Wykonawcę produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania ilościowe oraz jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w obowiązujących przepisach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia....
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.86.00.00-4, 15.61.00.00-7, 15.83.00.00-5, 15.87.00.00-7, 15.89.00.00-3, 15.24.00.00-2, 15.33.00.00-0, 15.98.10.00-8.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Artykuły spożywcze - nabiał.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy sukcesywne, wraz z wniesieniem, artykułów spożywczych- nabiałowych. Gatunek I, wyszczególnionych w załączniku nr 1 B do SIWZ. Zastosowanie wskazanych w dokumentacji Zamawiającego preferencji opisujących wymagania odnoszące się do cech technicznych i jakościowych przedmiotu zamówienia - podyktowane jest zapewnieniem preferowanej dla przedmiotu zamówienia najwyższej jakości (dot. przedmiotu zamówienia - art. 29 ustawy Pzp). Wykonawca zobowiązany jest przewozić artykuły objęte przedmiotem zamówienia publicznego transportem dopuszczonym przez SANEPID do przewozu artykułów spożywczych. Dostarczone przez Wykonawcę produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania ilościowe oraz jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w obowiązujących przepisach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.53.00.00-2, 15.51.00.00-6, 15.40.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Artykuły spożywcze - jajka.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy sukcesywne, wraz z wniesieniem, artykułów spożywczych -jajka. Gatunek I, wyszczególnionych w załączniku nr 1 C do SIWZ. Zastosowanie wskazanych w dokumentacji Zamawiającego preferencji opisujących wymagania odnoszące się do cech technicznych i jakościowych przedmiotu zamówienia - podyktowane jest zapewnieniem preferowanej dla przedmiotu zamówienia najwyższej jakości (dot. przedmiotu zamówienia - art. 29 ustawy Pzp). Wykonawca zobowiązany jest przewozić artykuły objęte przedmiotem zamówienia publicznego transportem dopuszczonym przez SANEPID do przewozu artykułów spożywczych. Dostarczone przez Wykonawcę produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania ilościowe oraz jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w obowiązujących przepisach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Artykuły spożywcze - mięso i wyroby wędliniarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy sukcesywne, wraz z wniesieniem, artykułów spożywczych - mięsa i wyrobów wędliniarskich. Gatunek I, wyszczególnionych w załączniku nr 1 D do SIWZ. Zastosowanie wskazanych w dokumentacji Zamawiającego preferencji opisujących wymagania odnoszące się do cech technicznych i jakościowych przedmiotu zamówienia - podyktowane jest zapewnieniem preferowanej dla przedmiotu zamówienia najwyższej jakości (dot. przedmiotu zamówienia - art. 29 ustawy Pzp). Wykonawca zobowiązany jest przewozić artykuły objęte przedmiotem zamówienia publicznego transportem dopuszczonym przez SANEPID do przewozu artykułów spożywczych. Dostarczone przez Wykonawcę produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania ilościowe oraz jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w obowiązujących przepisach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.20-2, 15.13.11.30-5, 15.11.00.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Artykuły spożywcze - warzywa i owoce.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy sukcesywne, wraz z wniesieniem, artykułów spożywczych - warzyw i owoców. Gatunek I, wyszczególnionych w załączniku nr 1 E do SIWZ. Zastosowanie wskazanych w dokumentacji Zamawiającego preferencji opisujących wymagania odnoszące się do cech technicznych i jakościowych przedmiotu zamówienia - podyktowane jest zapewnieniem preferowanej dla przedmiotu zamówienia najwyższej jakości (dot. przedmiotu zamówienia - art. 29 ustawy Pzp). Wykonawca zobowiązany jest przewozić artykuły objęte przedmiotem zamówienia publicznego transportem dopuszczonym przez SANEPID do przewozu artykułów spożywczych. Dostarczone przez Wykonawcę produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania ilościowe oraz jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w obowiązujących przepisach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Artykuły spożywcze - mrożonki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy sukcesywne, wraz z wniesieniem, artykułów spożywczych -mrożonek. Gatunek I, wyszczególnionych w załączniku nr 1 F do SIWZ. Zastosowanie wskazanych w dokumentacji Zamawiającego preferencji opisujących wymagania odnoszące się do cech technicznych i jakościowych przedmiotu zamówienia - podyktowane jest zapewnieniem preferowanej dla przedmiotu zamówienia najwyższej jakości (dot. przedmiotu zamówienia - art. 29 ustawy Pzp). Wykonawca zobowiązany jest przewozić artykuły objęte przedmiotem zamówienia publicznego transportem dopuszczonym przez SANEPID do przewozu artykułów spożywczych. Dostarczone przez Wykonawcę produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania ilościowe oraz jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w obowiązujących przepisach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia....
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.22.10.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Artykuły spożywcze - ryby.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy sukcesywne, wraz z wniesieniem, artykułów spożywczych - ryb. Gatunek I, wyszczególnionych w załączniku nr 1 G do SIWZ. Zastosowanie wskazanych w dokumentacji Zamawiającego preferencji opisujących wymagania odnoszące się do cech technicznych i jakościowych przedmiotu zamówienia - podyktowane jest zapewnieniem preferowanej dla przedmiotu zamówienia najwyższej jakości (dot. przedmiotu zamówienia - art. 29 ustawy Pzp). Wykonawca zobowiązany jest przewozić artykuły objęte przedmiotem zamówienia publicznego transportem dopuszczonym przez SANEPID do przewozu artykułów spożywczych. Dostarczone przez Wykonawcę produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania ilościowe oraz jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w obowiązujących przepisach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.23.40.00-7, 15.23.20.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Artykuły spożywcze - pieczywo i wyroby cukiernicze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy sukcesywne, wraz z wniesieniem, artykułów spożywczych - pieczywa i wyrobów cukierniczych. Gatunek I, wyszczególnionych w załączniku nr 1 H do SIWZ. Zastosowanie wskazanych w dokumentacji Zamawiającego preferencji opisujących wymagania odnoszące się do cech technicznych i jakościowych przedmiotu zamówienia - podyktowane jest zapewnieniem preferowanej dla przedmiotu zamówienia najwyższej jakości (dot. przedmiotu zamówienia - art. 29 ustawy Pzp). Wykonawca zobowiązany jest przewozić artykuły objęte przedmiotem zamówienia publicznego transportem dopuszczonym przez SANEPID do przewozu artykułów spożywczych. Dostarczone przez Wykonawcę produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania ilościowe oraz jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w obowiązujących przepisach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.09.2014.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy wędlin do Aresztu Śledczego w Sosnowcu
- Zakup i dostawa poczęstunku dla uczestników projektu: "ROZWIJAMY POTENCJAŁY - Powiatowy Program Transformacji Pokoleniowej.", numer wniosku o dofinansowanie: FESL.10.24-IZ.01-06BE/23.
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów w spożywczych - żywnościowych do Dziennego Domu Pomocy pn. "Przystań Pluskowęsy" w Pluskowęsach w Gminie Chełmża
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA NR 57 WE WROCŁAWIU
- Sukcesywna dostawa żywności do Domu Pomocy Społecznej im. Jana Pawła II w Brańsku w okresie do 31.12.2025 r od daty udzielenia zamówienia.
- Dostawa pieczywa, drobiu i artykułów spożywczych
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.