To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2015-08-11
Łódź: Świadczenie kompleksowej usługi gastronomicznej w zakresie przygotowywania, dostawy i dystrybucji całodziennych posiłków dla pacjentów Spec. Psych ZOZ.
Numer ogłoszenia: 119539 - 2015; data zamieszczenia: 11.08.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 117027 - 2015r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Specjalistyczny Psychiatryczny Zespół Opieki Zdrowotnej, ul. Aleksandrowska 159, 91-229 Łódź, woj. łódzkie, tel. 042 6529639, faks 042 6528620.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Świadczenie kompleksowej usługi gastronomicznej w zakresie przygotowywania, dostawy i dystrybucji całodziennych posiłków dla pacjentów Spec. Psych ZOZ..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie kompleksowej usługi gastronomicznej w zakresie przygotowania wraz dostawą i dystrybucja całodziennych posiłków dla pacjentów Spec. Psych. ZOZ przebywających w 15 oddziałach szpitalnych i 3 oddziałach dziennych Spec. Psych. Wykonawca przygotuje i dostarczy posiłki w ilościach wynikających ze stanu hospitalizowanych pacjentów z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych do wskazanych oddziałów Zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do realizacji usługi zobowiązany jest do przygotowywania i dostarczania posiłków zgodnie z wytycznymi Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie , opublikowanymi na stronie www.izz.waw.pl w publikacji Normy żywienia dla populacji polskiej- nowelizacja redaktor naukowy prof. Dr hab. Med. Mirosław Jarosz, pod red. R. Gajowiak i M. Molskiej ,wydawnictwo Instytutu Żywności i Żywienia, rok 2012, wytycznymi z publikacji ,Zasady prawidłowego żywienia chorych w szpitalach pod red. Prof. dr hab. N. med. Mirosława Jarosza w zakresie Normy żywienia w żywieniu chorych hospitalizowanych str. 75-87, Modelowe diety lecznicze i diety specjalne a także przy uwzględnieniu diet stosowanych w Spec. Psych. ZOZ ściśle wg. zaleceń lekarza i dietetyka Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest do świadczenia usług gastronomicznych zgodnie z wymaganiami określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz rozporządzeniach wykonawczych do tej ustawy. Przygotowanie posiłków musi odbywać się w sposób zapewniający wymagany standard sanitarno-epidemiologiczny zgodny z wymogami Rozporządzenia WE Nr 852-2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29.04. 2004 r w sprawie higieny środków spożywczych i ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie z uwzględnieniem zmian wprowadzonych w okresie trwania umowy. Przygotowywanie posiłków realizowane będzie zgodnie z zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej. Wyżywienie powinno posiadać niezbędne składniki odżywcze określone w art. 3 ust. 3 pkt. 33 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia Szpital posiada 15 całodobowych oddziałów szpitalnych zlokalizowanych w wolno stojących pawilonach przy ul. Aleksandrowskiej 159 oraz 3 oddziały dzienne zlokalizowane pod adresami: a. Oddział Dzienny Psychiatryczny Aleksandrowska, Łódź, ul. Aleksandrowska 159, b. Oddział Dzienny Psychiatryczny Sieradzka ,Łódź, ul. Sieradzka 11, c. Oddział Dzienny Psychiatryczny dla Dzieci, Łódź, ul. Aleksandrowska 159 Szacunkowa średnia ilość przygotowywanych posiłków w okresie obowiązywania umowy w zakresie diety pełnej - 3 posiłki- wynosi ok.: 30 000 -7 dni w tygodniu, w zakresie diety 5 posiłkowej -dieta pełna + II śniadanie + podwieczorek- Oddział psychiatryczny dla dzieci oraz diety specjalne w innych oddziałach szpitalnych zlecanych przez lekarza-dieta wysokobiałkowa, cukrzycowa i inne - wynosi: ok. 2 400-7 dni w tygodniu, a dla Oddziałów Dziennych-2 posiłki -II śniadanie bez zupy mlecznej i obiad- wynosi ok. 4 200-5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku. Dostarczanie posiłków winno odbywać się w przeznaczonych do tego celu pojemnikach w sposób właściwy zabezpieczający posiłki, oraz spełniających wymogi sanitarno- epidemiologiczne-system termosowy-genowy.Wykonawca na własny koszt zobowiązany jest do zapewnienia i dostarczenia Zamawiającemu na wszystkie oddziały a. pojemników-termosów z kranikami w ilości 14 szt.-o poj.10 litów i 2 szt.- o poj. 20 litrów b. warników w ilości 14 sztuk- o poj. 10 litrów, 1szt.-o poj. 20 litrów Do wykonawcy należy mycie i wyparzanie w.w. pojemników w których transportowana jest żywność. Wykonawca odpowiada za prawidłowe działanie pojemników. Nie ma możliwości mycia i wyparzania pojemników w kuchenkach oddziałowych Zamawiającego. Spec. Psych. ZOZ oświadcza, iż posiada żywienie w systemie opakowań jednorazowych-catering i Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczania do a. Oddziału Diagnostyki i Leczenia Zaburzeń Snu- dieta pełna-dieta podstawowa 3 posiłki b. Oddziału Dziennego Psychiatrycznego Aleksandrowska- II śniadanie bez zupy mlecznej i obiad c. Oddziału Dziennego Psychiatrycznego Sieradzka-II śniadanie bez zupy mlecznej i obiad dostarczania posiłków w opakowaniach jednorazowych-system catering. Opakowania muszą spełniać wymogi zgodne z Ustawa z dnia 6.09.2001 r o materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem diet stosowanych w Spec. Psych. ZOZ ściśle wg. zaleceń lekarza i dietetyka. Przygotowywanie posiłków odbywać się będzie w pomieszczeniach znajdujących się w dyspozycji Wykonawcy i przy pomocy urządzeń znajdujących się w jego dyspozycji Kuchnia Wykonawcy .Kuchnia Wykonawcy musi posiadać stosowną decyzję opinię lub inny dokument właściwego miejscowo organu PPIS potwierdzający zatwierdzenie zakładu żywienia zbiorowego w zakresie produkcji posiłków od surowca do gotowej potrawy, oraz żywienia w postaci cateringowych posiłków . Należy uwzględnić specyfikę żywienia dzieci w wieku 3 - 14 latORAZ osób powyżej 65 roku życia np. podaż produktów pro biotycznych Wykonawca zobowiązany jest do a. sporządzania i dostarczenia do akceptacji osobie wyznaczonej do tego celu przez Zamawiającego z 1-dniowym wyprzedzeniem dziennych jadłospisów w oparciu o aktualnie obowiązujące przepisy w sprawie ustalania racji pokarmowych w całodziennym wyżywieniU poszczególnych grup ludności z uwzględnieniem specyfiki Spec. Psych. ZOZ. Jadłospis dzienny , wykonawca sporządza na podstawie wcześniej przedstawionego jadłospisu dekadowego. b. sporządzania i dostarczenia do akceptacji osobie wyznaczonej do tego celu przez Zamawiającego z 5- dniowym wyprzedzeniem rozpoczynającym dekadę Dietetykowi szpitala-dekada liczona od pierwszego dnia realizacji umowy, pierwszy jadłospis dekadowy. Jadłospisy dekadowe i jadłospisy dzienne dostarczane do Zamawiającego muszą być dostarczone z pieczątką Wykonawcy oraz zatwierdzone własnoręcznym podpisem Dietetyka .W jadłospisie dekadowym należy zawrzeć informacje o gramaturze, wartości energetycznej i odżywczej posiłków. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmian w jadłospisie w postaci zamiany na suchy prowiant o czym pisemnie powiadomi Wykonawcę .Wykonawca zagwarantuje w planowanych i realizowanych jadłospisach prawidłowe rozdzielenie wartości kalorycznej i objętości pożywienia na posiłki w ciągu dnia,urozmaicenie posiłków pod względem doboru produktów, nie powtarzając planowanych potraw w ciągu jednej dekady, prawidłowy dobór kolorystyki i konsystencji produktów i potraw,zestawienie produktów i potraw umożliwiające zachowanie równowagi kwasowo-zasadowej, zachowanie prawidłowych stosunków kwasów tłuszczowych oraz zachowanie prawidłowego udziału białka zwierzęcego w ogólnej ilości białka w posiłkach, udział wszystkich wymaganych produktów w planowanych i realizowanych jadłospisach dla poszczególnych diet, uwzględnienie sezonowości produktów i potraw, Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli przez wyznaczonego przedstawiciela, stanu sanitarno - higienicznego kuchni i zaplecza kuchennego, kontrolę jakości i ilości wydawanych surowców z magazynu, uczestnictwo przy produkcji posiłków i przygotowaniu ich do wydania.Wykonawca zobowiązany jest do informowania Dietetyka szpitala o wszelkich zmianach w jadłospisie w formie pisemnej . Zmiany wymagają akceptacji Dietetyka szpitala. Wykonawca musi prowadzić ewidencję wydawanych posiłków z podziałem na oddziały, potwierdzoną każdorazowo imiennie przez pracownika wykonawcy. Posiłki dla pacjentów winny być dostarczane i rozwiezione do kuchenek oddziałów szpitalnych o ściśle ustalonych porach dnia tj: Dowóz i dystrybucja posiłków do Oddziałów szpitalnych - Łódź, ul. Aleksandrowska 159: śniadanie najwcześniej rozpoczęcie7.00 - najpóźniej zakończenie 8.00 , obiad najwcześniej rozpoczęcie 12.30 - najpóźniej zakończenie 13.30, kolacja najwcześniej rozpoczęcie 15.30 - najpóźniej zakończenie 16.30 Dowóz i dystrybucja posiłków do kuchenek oddziałów liczone będzie przez Zamawiającego od godzin wskazanych powyżej . Dowiezienie i dystrybucja posiłków ponad czas określony powyżej będzie traktowane jako naruszenia zapisów §2 ust 2 pkt 2 lit b umowy. Posiłki dla pacjentów winny być dostarczane i rozdystrybuowane do kuchenek oddziałów dziennych o ściśle ustalonych porach dnia tj: Oddziały dzienne:- śniadanie bez zupy mlecznej a. Oddział Dzienny Psychiatryczny Aleksandrowska,Łódź, ul. Aleksandrowska 159 -śniadanie +obiad: 12: 30 - 13:30 Dostarczanie posiłków w systemie opakowań jednorazowych -catering. b. Oddział Dzienny Psychiatryczny Sieradzka ,Łódź, ul. Sieradzka11 -śniadanie +obiad: 12: 30 - 13:30- Dostarczanie posiłków w systemie opakowań jednorazowych- catering. c. Oddział Dzienny Psychiatryczny dla Dzieci, Łódź, ul. Aleksandrowska 159-śniadanie + obiad : 12: 30 - 13:30. Dostarczanie posiłków w systemie genowym Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany lokalizacji dostarczania posiłków jak również w zakresie systemu dostarczanych posiłków - dotyczy dostarczania posiłków dla Oddziałów Dziennych Psychiatrycznych Zamawiający dopuszcza przesunięcia czasowe do + - 15 minut w stosunku co do wskazanych godzin Wszelkie uchybienia ponad czas określony powyżej będzie traktowane przez Zamawiającego jako naruszenia zapisów §2 ust 2 pkt 2 lit b i d umowy. Zamawiający wymaga od Wykonawcy: 1.Przygotowania posiłków z artykułów zakupionych przez wykonawcę z uwzględnieniem zaleceń dietetycznych, 2. Bezwzględnego przestrzegania realizacji zarządzeń i zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego i Instytutu Żywności i Żywienia w sprawie wytycznych dotyczących norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zamkniętych zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności. 3. Dostarczania i dystrybucji posiłków do kuchenek całodobowych i dziennych oddziałów szpitalnych .45. Świadczenia usług na wysokim poziomie. 5. Utrzymania płynności wydawania posiłków na wypadek nieprzewidzianych sytuacji- awarii. 6. Dostarczenia szczelnie zamykanych pojemników zbiorczych przeznaczonych na odbiór zużytych opakowań po posiłkach cateringowych oraz do odbierania odpadów pokonsumpcyjnych -w tym pojemników jednorazowych- catering z oddziałów szpitalnych i oddziałów dziennych . 7.Termin płatności za przedmiotowe usługi nie może być krótszy niż 30 dni, licząc od dnia skutecznego dostarczenia do siedziby Zamawiającego prawidłowo wystawionej faktury. 8. Posiadania ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej, w tym żywienia i rozszerzeniem o ryzyko zatruć pokarmowych na czas obowiązywania umowy. 9. W przypadku zmiany obowiązujących przepisów żywienia w zakładach opieki zdrowotnej -Wykonawca zobowiązany jest się do nich dostosować w zakresie przygotowania, gotowania, i dostarczania posiłków- bez dodatkowych opłat ze strony Zamawiającego. 10. Ponoszenia pełnej odpowiedzialności prawnej i finansowej za realizację ww. zamówienia wobec Zamawiającego oraz organów kontroli właściwej inspekcji sanitarno-epidemiologicznej, PIP, itp. 11. Wykonywania przedmiotu zamówienia przy zachowaniu najwyższej jakości oraz z należytą starannością, zatrudniając do tego wykwalifikowany personel. 12. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia i wymiany hermetycznie zamykanych pojemników do gromadzenia resztek i odpadów pokonsumpcyjnych w każdym oddziale. 13. Odpowiedzialności za wszelkie szkody spowodowane przez jego pracowników, powstałe w trakcie i w zakresie realizacji umowy. 14. Podjęcia natychmiastowego działania i likwidacji nieprawidłowości w zakresie usług objętych przedmiotem umowy zgłoszonych przez Zamawiającego. 15. Wykonawca stosuje zamknięty system transportu i dystrybucji posiłków zapewniający ochronę przed zanieczyszczeniem. 16. Kierowcy dostarczający posiłki zobowiązani są do noszenia odzieży ochronnej. Wykonawca zobowiązany jest zakresie przygotowania i gotowania posiłków do: a. produkcji posiłków przy użyciu surowców wysokiej jakości, bez dodatku preparatów zastępczych, preparatów zwiększających objętość itp. dostarczania owoców i warzyw w formie oczyszczonej. b. sporządzania dekadowych jadłospisów zgodnie z normami a także diet stosowanych w Spec. Psych. ZOZ ściśle wg zaleceń lekarza i dietetyka i stosowania się do sugestii i uwag Zamawiającego w zakresie planowania posiłków i doboru produktów, c. gwarancji, że posiłki będą urozmaicone z uwzględnieniem sezonowości d. używania surowców wysokiej jakości bez dodatków preparatów zastępczych zwiększających objętość innych, e. wykluczenia środków spożywczych z konserw, zawierających mięso lub jego przetwory, wykluczenia suszu warzyw z wyłączeniem pietruszki zielonej i koperku w okresie zimowym, puree ziemniaczanego na bazie suszu, f. wykonywania na własny koszt badań na czystość mikrobiologiczną powierzchni, sprzętów oraz rąk personelu oraz każdorazowo w razie zatruć i zakażeń pokarmowych przez właściwą stację sanitarno epidemiologiczną i każdorazowe dostarczenie Zamawiającemu wyników tych badań. g. przekazywania zamawiającemu wszystkich wyników nadzoru sanitarnego, PIP i innych służb, bezzwłocznie po ich otrzymaniu, h. zbierania i zagospodarowania dwa razy dziennie po śniadaniu i po obiedzie odpadów pokonsumpcyjnych i odpadów komunalnych powstałych z tytułu realizacji umowy, we własnym zakresie, zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarno- epidemiologicznymi i innymi przepisami prawnymi i. przechowywanie próbek żywnościowych wg. Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007 roku w sprawie pobierania i przechowywania próbek żywności j. Każdy posiłek podstawowy - śniadanie, obiad, kolacja - musi zawierać dostateczną ilość produktów białkowych oraz dodatek warzyw i owoców zgodnie z obowiązującymi normami żywienia k. Przygotowywane posiłki przez Wykonawcę muszą być świeże, z bieżącej produkcji dziennej bez dodatkowej obróbki technologicznej. W zakresie dystrybucji do: a. dostarczania do kuchenek oddziałowych posiłków i napojów w przeznaczonych do tego celu pojemnikach zabezpieczających posiłki przed wylaniem lub schłodzeniem, oraz spełniających wymogi sanitarno- epidemiologiczne. b. temperatura dostarczanych posiłków: zupy co najmniej 75° C i drugie dania oraz napoje gorące - co najmniej 65 ° C, dania i napoje na zimno - do 8 °C. c. prowadzenia ewidencji wydawanych posiłków z podziałem na oddziały, potwierdzanej każdorazowo imiennie przez pracownika wykonawcy, d. dostarczania posiłków do oddziałów i innych oddziałów sporadycznie zmuszonych zaistniałą sytuacją np. remont w pojemnikach jednorazowych, e. transport posiłków powinien odbywać się w przeznaczonych do tego celu pojemnikach GN oraz pojemnikach termoizolacyjnych gwarantujących zachowanie wymaganych przez Zamawiającego temperatur, środkiem transportu przystosowanym specjalnie do przewozu żywności i posiadającym stosowne zezwolenia Inspekcji . Wszystkie pojemniki GN muszą być opisane według wzoru: nazwa Oddziału, rodzaj diety, ilość porcji i masa porcji. Dania porcjowane muszą być układane na tackach, ofoliowane i opisane jak pojemniki GN. f. utrzymania pojemników-termosów,genów we właściwym stanie sanitarno-epidemiologicznym Pojemniki nie podlegają wstępnemu myciu w kuchenkach oddziałowych. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia dobrego stanu technicznego pojemników transportowych typu GN, termoporty, a w razie ich eksploatacji Wykonawca zobowiązany będzie do ich wymiany. g. dokonania na własny koszt i ryzyko wymiany posiłku, w przypadku stwierdzenia jego złej jakości w ciągu dwóch godzin od powiadomienia Wykonawcy przez pracownika Zamawiającego. W przypadku nie dokonania wymiany posiłku Zamawiający obciąży Wykonawcę karą umowną, która zostanie opisana w umowie. h. zapewnienia i wyposażenia na swój koszt i ryzyko tzw. ,depozytu żywnościowego i monitorowania jego jakości. Depozyt żywnościowy obejmuje w szczególności wędliny, serki topionych, marmolady, itp. przeznaczonych na sytuację nieplanowanego przyjęcia pacjentów lub ewentualnych braków ilościowych lub braków jakościowych- depozyt jest uzupełniany w zależności od potrzeb , jednakże minimalny skład depozytu to 10 serków topionych, kostka 250 g masła, marmolada w il. 500 gr, 3 porcje codziennego zestawu śniadania i kolacji. W przypadku niedostarczenia posiłku lub znacznego opóźnienia w dostawiepowyżej dwóch godzin Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonania zamówienia u innego dostawcy na koszt i ryzyko wykonawcy...
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej ręki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 11.08.2015.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- GREK RTC. S.A., ul. Piątkowska 83 r, 95-100 Zgierz, kraj/woj. łódzkie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 251484,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 271602,72
Oferta z najniższą ceną: 271602,72 / Oferta z najwyższą ceną: 271602,72
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej ręki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 3 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
W dniu 14 lipca 2015 roku KIO wydała wyrok w sprawie KIO 1408-15 w związku z wniesieniem odwołania przez uczestnika postepowania przetargowego ZPiZ-PN-U-04-03-15 na czynność Spec. Psych. ZOZ w postaci unieważnienia w/w postępowania na podst. art. 93.1.4 Ustawy Pzp. Odpis orzeczenia KIO doręczyła do Pełnomocnika Spec. Psych. ZOZ dopiero w dniu 27 lipca 2015 roku. W związku z powyższym , wszelkie czynności w przedmiotowym postępowaniu, jak i podjęcie nowych czynności związanych z wszczęciem nowego postępowania przetargowego w powyższym zakresie , zostały zgodnie z Ustawa Pzp wstrzymane. Wszczęcie postepowania odwoławczego wobec czynności unieważnienia postępowania ZPiZ-PN-U-04-03-15 uniemożliwiło sprawne wszczęcie nowego postępowania w zakresie wyłonienia Wykonawcy na usługę żywienia dla pacjentów Spec. Psych. ZOZ. Mając obowiązek zapewnienia ciągłości usługi żywienia dla pacjentów placówki zasadne jest zastosowanie zamówienia z wolnej ręki w oparciu o art. 67.1.3, Ustawy Pzp:ze względu na wyjątkową sytuację niewynikającą z przyczyn leżących po stronie zamawiającego, której nie mógł on przewidzieć, wymagane jest natychmiastowe wykonanie zamówienia, a nie można zachować terminów określonych dla innych trybów udzielenia zamówienia. Po dokonanym przez Spec. Psych ZOZ publicznym rozeznaniu ryku, poprzez opublikowanie na stronie internetowej Spec. Psych. ZOZ zaproszenia do złożenia oferty cenowej na podstawie art. 44.1. Ustawy o finansach publicznych został wyłoniony Wykonawca który złożył najkorzystniejszą ofertę i zostanie z nim zawarta umowa z wolnej ręki jedynie na okres niezbędny do rozstrzygnięcia nowego postępowania przetargowego na usługę żywienia która zawarta będzie na okres 36 miesięcy. W niniejszym stanie faktycznym zachodzą wszystkie przesłanki zastosowanie zamówienia z wolnej ręki w oparciu o art. 67.1.3 Ustawy Pzp.
INNE PRZETARGI Z ŁODZI
- 13/ZP/2024/S Usługa kompleksowej obsługi prawnej Uniwersytetu Łódzkiego.
- Wykonywanie usługi w zakresie wywozu stałych odpadów komunalnych na potrzeby Izby Administracji Skarbowej i podległych jednostek administracji skarbowej wraz z udostępnieniem pojemników odpady
- Świadczenie usług pogwarancyjnych napraw, okresowych przeglądów serwisowych oraz okresowych przeglądów gwarancyjnych samochodów służbowych IAS Łodzi i jednostek podległych.
- Zakup i dostawa mebli na potrzeby Łódzkiego Urzędu Wojewódzkiego w Łodzi.
- "Zakup powierzchni na zamieszczanie ogłoszeń i nekrologów w prasie o zasięgu krajowym"
- Dostawa sprzętu komputerowego i urządzeń drukujących dla Uniwersytetu Medycznego w Łodzi
więcej: przetargi w Łodzi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Świadczenie usługi cateringowej dla dzieci w Miejskim Przedszkolu nr 1 w Bochni w roku 2025"
- PRZYGOTOWANIE I WYDAWANIE POSIŁKÓW DLA KLIENTÓW MIEJSKO - GMINNEGO OŚRODKA POMOCY SPOŁECZNEJ W USTRZYKACH DOLNYCH W 2025 ROKU
- Usługa przygotowania i wydawania gorących posiłków dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 12 im. Jerzego Kukuczki w Jastrzębiu-Zdroju w 2025 r.
- Przygotowywanie i dostarczanie dwudaniowego gorącego posiłku dla klientów Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Strzelinie w okresie od 01.01.2025 r. do 31.12.2025r.
- ŚWIADCZENIE USŁUG PRZYGOTOWYWANIA, GOTOWANIA I DOSTARCZANIA POSIŁKÓW DO MIEJSC WSKAZANYCH PRZEZ MIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W BRANIEWIE W 2025 ROKU
- USŁUGA CATERINGOWA- PRZYGOTOWANIE I DOSTAWA POSIŁKÓW, DLA PUBLICZNEGO PRZEDSZKOLA NR 1 W GRÓJCU ODDZIAŁ UL. WOROWSKA 1.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.