eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WarszawaDostawy chleba i przypraw do Aresztu Śledczego w Warszawie Grochowie. Znak sprawy 220/07/10/CP

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-05-12

Warszawa: Dostawy chleba i przypraw do Aresztu Śledczego w Warszawie Grochowie. Znak sprawy 220/07/10/CP
Numer ogłoszenia: 119631 - 2010; data zamieszczenia: 12.05.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Warszawie-Grochów , ul. Chłopickiego 71A, 04-275 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 022 6105541, faks 022 6734501.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Areszt Śledczy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy chleba i przypraw do Aresztu Śledczego w Warszawie Grochowie. Znak sprawy 220/07/10/CP.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb pszenno-żytni - 120000 kg, CPV 15811100-7, PN-A-74103:1993, chleb pszenno-żytni, krojony, foliowany o wadze 350 g, bułka tarta - 1000 kg, CPV 15893000-4, PN-A-74113:1997, bułka tarta w opak. jednorazowym do 5 kg, ciasto drożdżowe - 150 kg, CPV 15812200-5, PN-A-88106:1998, ciasto drożdżowe, foliowane z kruszonką o wadze do 1 kg, Przyprawa do zup i potraw - 60 kg, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do zup i potraw sypka, mieszanka przypraw, wielowarzywna w opak. do 5 kg, kwasek cytrynowy- 25 kg, CPV 15871000-4, PN-A-79734:1981, kwasek cytrynowy w opak. do 1 kg, liść laurowy - 20 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, liść laurowy suszony w opak. do 1 kg, majeranek - 20 kg, CPV 15872300-4, PN-A-86958:1997, majeranek suszony, przetarty, przyprawa w opak. do 1 kg, natka pietruszki - 50 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, pietruszka (natka) suszona w opak. do 1 kg, papryka ostra - 50 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86955:1997, papryka mielona ostra w opak. do 1 kg, pieprz czarny- 50 kg, CPV 15872100-2, PN-A-86965:1997, pieprz czarny mielony w opak. do 1 kg, pieprz ziołowy- 30 kg, CPV 15872100-2, PN-A-86952:1997, pieprz ziołowy mielony w opak. do 1 kg, przyprawa do bigosu- 10 kg, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do bigosu sypka w opak. do 1 kg, przyprawa do mięsa mielonego - 5 kg, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do mięsa mielonego sypka w opak.do 1 kg, przyprawa do zup w płynie - 380 l, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do zup i potraw w płynie w opak. do 1 l, sól - 2300 kg, CPV 15872400-5, PN-C 84081-2:1998, sól spożywcza, jodowana, drobnoziarnista w opak. do 25 kg, czosnek granulowany- 50 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, czosnek granulowany, w opak. do 1 kg, ziele angielskie - 30 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, ziele angielskie, w opak. do 1 kg, zupa grzybowa - 300 kg, CPV 15891400-4, zupa grzybowa w proszku, w opak. do 10 kg, żurek w proszku- 300 kg, CPV 15891400-4, żurek w proszku, w opak. do 10 kg, barszcz czerwony- 200 kg, CPV 15891400-4, barszcz czerwony w proszku, w opak. do 10 kg, cukier - 7000 kg, CPV 15831200-4, PN-A-74850:1996- cukier biały sypki w opak. do 25 kg, miód sztuczny - 800 kg, CPV 15831600-8, PN-A-77626:1988, miód sztuczny, w opak. do 10 kg, majonez - 300 kg, CPV 15871273-8, PN-A-86950:1995, majonez, w opak. do 1 kg, ocet spirytusowy 10% - 80 l, CPV 15871110-8, PN-EN 13188:2002, ocet spirytusowy 10%, w opak. 1 l, musztarda - 600 kg, CPV 15871250-1, PN-A-86964:2002, musztarda w opak. do 1 kg, herbata czarna - 500 kg, CPV 15863200-7, PN-ISO 3720:1997/Ap2:2006, herbata czarna, granulowana, w opak. do 10 kg, kawa zbożowa- 600 kg, CPV 15862000-8, PN-V-74029:2006, kawa zbożowa, sypka, w opak. do 10 kg, bulion drobiowy - 500 kg, CPV 15891500-5, bulion przyprawa sypka drobiowa w opak. do 25 kg, sos sałatkowy do surówek - 150 kg, CPV 15871260-4, sos sałatkowy w proszku w opak. do 10 kg, bulion wędzonka - 300 kg, CPV 15891500-5, bulion wędzonka w proszku w opak. do 10 kg, sos do spaghetti - 200 kg, CPV 15871260-4, sos do spaghetti w proszku, w opak. do 5 kg, sos myśliwski - 300 kg, CPV 15871260-4, sos myśliwski w proszku, w opak. do 10 kg, makaron - 12000 kg, CPV 15851100-9, PN-A-74131:1999, makaron świderki, muszelki, nitki, jajeczny o barwie żółtej w opak. do 10 kg..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-7, 15.89.30.00-4, 15.81.22.00-5, 15.87.12.70-7, 15.87.10.00-4, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5, 15.89.14.00-4, 15.83.12.00-4, 15.83.16.00-8, 15.87.12.73-8, 15.87.11.10-8, 15.87.12.50-1, 15.86.32.00-7, 15.87.12.60-4, 15.89.10.00-0, 15.89.15.00-5, 15.86.20.00-8, 15.85.11.00-7.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wpłaty wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • jeżeli wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 3

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • jeżeli wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 3

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • jeżeli wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 3

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • jeżeli wynikać to będzie ze złożonego oświadczenia - załącznik nr 3

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy Warszawa Grochów ul. Chłopickiego 71a 04-275 Warszawa.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.05.2010 godzina 10:00, miejsce: Areszt Śledczy Warszawa Grochów ul. Chłopickiego 71a 04-275 Warszawa pokój nr 4 - Sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Chleb.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb pszenno-żytni - 120000 kg, CPV 15811100-7, PN-A-74103:1993, chleb pszenno-żytni, krojony, foliowany o wadze 350 g, bułka tarta - 1000 kg, CPV 15893000-4, PN-A-74113:1997, bułka tarta w opak. jednorazowym do 5 kg, ciasto drożdżowe - 150 kg, CPV 15812200-5, PN-A-88106:1998, ciasto drożdżowe, foliowane z kruszonką o wadze do 1 kg,.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00-7, 15.89.30.00-4, 15.81.22.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przyprawa do zup i potraw - 60 kg, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do zup i potraw sypka, mieszanka przypraw, wielowarzywna w opak. do 5 kg, kwasek cytrynowy- 25 kg, CPV 15871000-4, PN-A-79734:1981, kwasek cytrynowy w opak. do 1 kg, liść laurowy - 20 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, liść laurowy suszony w opak. do 1 kg, majeranek - 20 kg, CPV 15872300-4, PN-A-86958:1997, majeranek suszony, przetarty, przyprawa w opak. do 1 kg, natka pietruszki - 50 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, pietruszka (natka) suszona w opak. do 1 kg, papryka ostra - 50 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86955:1997, papryka mielona ostra w opak. do 1 kg, pieprz czarny- 50 kg, CPV 15872100-2, PN-A-86965:1997, pieprz czarny mielony w opak. do 1 kg, pieprz ziołowy- 30 kg, CPV 15872100-2, PN-A-86952:1997, pieprz ziołowy mielony w opak. do 1 kg, przyprawa do bigosu- 10 kg, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do bigosu sypka w opak. do 1 kg, przyprawa do mięsa mielonego - 5 kg, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do mięsa mielonego sypka w opak.do 1 kg, przyprawa do zup w płynie - 380 l, CPV 15871270-7, PN-A-86967:1998, przyprawa do zup i potraw w płynie w opak. do 1 l, sól - 2300 kg, CPV 15872400-5, PN-C 84081-2:1998, sól spożywcza, jodowana, drobnoziarnista w opak. do 25 kg, czosnek granulowany- 50 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, czosnek granulowany, w opak. do 1 kg, ziele angielskie - 30 kg, CPV 15871000-4, PN-A-86967:1998, ziele angielskie, w opak. do 1 kg, zupa grzybowa - 300 kg, CPV 15891400-4, zupa grzybowa w proszku, w opak. do 10 kg, żurek w proszku- 300 kg, CPV 15891400-4, żurek w proszku, w opak. do 10 kg, barszcz czerwony- 200 kg, CPV 15891400-4, barszcz czerwony w proszku, w opak. do 10 kg, cukier - 7000 kg, CPV 15831200-4, PN-A-74850:1996- cukier biały sypki w opak. do 25 kg, miód sztuczny - 800 kg, CPV 15831600-8, PN-A-77626:1988, miód sztuczny, w opak. do 10 kg, majonez - 300 kg, CPV 15871273-8, PN-A-86950:1995, majonez, w opak. do 1 kg, ocet spirytusowy 10% - 80 l, CPV 15871110-8, PN-EN 13188:2002, ocet spirytusowy 10%, w opak. 1 l, musztarda - 600 kg, CPV 15871250-1, PN-A-86964:2002, musztarda w opak. do 1 kg, herbata czarna - 500 kg, CPV 15863200-7, PN-ISO 3720:1997/Ap2:2006, herbata czarna, granulowana, w opak. do 10 kg, kawa zbożowa- 600 kg, CPV 15862000-8, PN-V-74029:2006, kawa zbożowa, sypka, w opak. do 10 kg, bulion drobiowy - 500 kg, CPV 15891500-5, bulion przyprawa sypka drobiowa w opak. do 25 kg, sos sałatkowy do surówek - 150 kg, CPV 15871260-4, sos sałatkowy w proszku w opak. do 10 kg, bulion wędzonka - 300 kg, CPV 15891500-5, bulion wędzonka w proszku w opak. do 10 kg, sos do spaghetti - 200 kg, CPV 15871260-4, sos do spaghetti w proszku, w opak. do 5 kg, sos myśliwski - 300 kg, CPV 15871260-4, sos myśliwski w proszku, w opak. do 10 kg, makaron - 12000 kg, CPV 15851100-9, PN-A-74131:1999, makaron świderki, muszelki, nitki, jajeczny o barwie żółtej w opak. do 10 kg..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.87.12.70-7, 15.87.10.00-4, 15.87.21.00-2, 15.87.24.00-5, 15.89.14.00-4, 15.83.16.00-8, 15.87.12.73-8, 15.87.11.10-8, 15.87.12.50-1, 15.86.32.00-7, 15.87.12.60-4, 15.89.10.00-0, 15.89.15.00-5, 15.86.20.00-8, 15.85.11.00-7, 15.83.12.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.