Tre¶æ lub zakres tego przetargu uleg³y zmianie. Zobacz opublikowan± do tego przetargu poprawkê.
Og³oszenie z dnia 2013-06-20
Bia³ystok: Znak sprawy: SP6-2-270/1/2013, Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych w roku szkolnym 2013/2014 do Szko³y Podstawowej Nr 6 w Bia³ymstoku
Numer og³oszenia: 119827 - 2013; data zamieszczenia: 20.06.2013
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Szko³a Podstawowa Nr 6 im. Jaros³awa Iwaszkiewicza , ul. Weso³a 11A, 15-307 Bia³ystok, woj. podlaskie, tel. 85 745 49 34, faks 85 742 10 25.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Szkola Podstawowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Znak sprawy: SP6-2-270/1/2013, Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych w roku szkolnym 2013/2014 do Szko³y Podstawowej Nr 6 w Bia³ymstoku.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych wg nastêpuj±cych czê¶ci: Nr 1 - Miêso i przetwory miêsne Nr 2 - Warzywa, owoce i jaja Nr 3 - Nabia³ i produkty mleczarskie Nr 4 - Mro¿onki Nr 5 - Ró¿ne artyku³y spo¿ywcze Nr 6 - Pieczywo.
II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzêce, miêso i produkty miêsne 15.11.20.00 - Drób 03.21.22.00 - Warzywa str±czkowe suszone, ³uskane 03.21.21.00 - Ziemniaki 03.14.25.00 - Jaja 03.22.10.00 - Warzywa 15.33.10.00 - Warzywa przetworzone 03.22.21.10 - Owoce tropikalne 03.22.23.00 - Owoce inne ni¿ tropikalne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.33.11.70 - Warzywa mro¿one 15.22.00.00 - Ryby mro¿one, filety rybne i pozosta³e miêso ryb 15.89.60.00 - Produkty g³êboko mro¿one 15.80.00.00 - Ró¿ne produkty spo¿ywcze 15.60.00.00 - Produkty przemia³u ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.40.00.00 - Oleje i t³uszcze zwierzêce lub ro¶linne 15.81.00.00 - Pieczywo, ¶wie¿e wyroby piekarskie i ciastkarskie .
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 6.
II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczêcie: 01.09.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy nie precyzuje wymagañ w tym zakresie
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie precyzuje wymagañ w tym zakresie
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie precyzuje wymagañ w tym zakresie
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie precyzuje wymagañ w tym zakresie
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie precyzuje wymagañ w tym zakresie
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Zamawiaj±cy nie precyzuje wymagañ w tym zakresie
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. Formularz ofertowy - wg wzoru z za³±cznika nr 7 do SIWZ. Do formularza ofertowego nale¿y do³±czyæ formularz asortymentowo - cenowy zgodnie z za³±cznikami nr 1- 6 do SIWZ na ca³o¶æ zamówienia lub na jej poszczególne czê¶ci ; 2. Pe³nomocnictwo do reprezentowania Dostawcy, o ile ofertê sk³ada pe³nomocnik. Je¿eli osoba/osoby podpisuj±ca/e ofertê dzia³a na podstawie pe³nomocnictwa, to pe³nomocnictwo to musi w swej tre¶ci jednoznacznie wskazywaæ uprawnienie do podpisania oferty. Pe³nomocnictwo to musi zostaæ do³±czone do oferty i musi byæ z³o¿one w oryginale lub kopii po¶wiadczonej za zgodno¶æ z orygina³em. 3. W przypadku konsorcjum do oferty musi byæ za³±czony dokument ustanawiaj±cy pe³nomocnika konsorcjum do reprezentowania go w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postêpowaniu i przy zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego. Fakt ustanowienia pe³nomocnika musi wynikaæ z za³±czonych do oferty dokumentów. Wype³niaj±c formularz oferty jako Dostawca, w miejsce nazwa i adres Dostawcy nale¿y wpisaæ dane dotycz±ce wszystkich Dostawców sk³adaj±cych ofertê wspóln±. Oferta winna byæ podpisana przez ustanowionego pe³nomocnika lub przez ka¿dego z Dostawców.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian
1. Dopuszcza siê zmiany cen jednostkowych produktów wyszczególnionych w formularzu asortymentowo - cenowym stanowi±cych przedmiot zamówienia w oparciu o wska¼nik cen towarów i us³ug konsumpcyjnych publikowany przez GUS nie czê¶ciej ni¿ raz na kwarta³. Podstaw± waloryzacji jest wzrost ceny za ubieg³y kwarta³. Ceny jednostkowe mog± byæ waloryzowane pocz±wszy od pa¼dziernika 2013 r. 2. Wszelkie zmiany cen wynikaj±ce ze zmiany stawek VAT dokonywane bêd± w formie pisemnej. 3. Dotyczy warzyw, owoców i jaj - wszelkie zmiany na rynku uzasadniaj±ce zmianê cen, których nie mo¿na by³o przewidzieæ w chwili zawarcia umowy dokonywane bêd± w formie pisemnej, nie wcze¶niej jednak ni¿ w pa¼dzierniku 2013 r. Podstaw± do zmiany cen bêd± ¶rednie ceny na poszczególne towary podane w Podlaskim Centrum Rolno-Towarowym w Bia³ymstoku, ul. Andersa 40, 15-113 Bia³ystok. W przypadku zmiany cen gie³dowych cena powinny ulec zmianie odpowiednio o stopieñ obni¿ki lub podwy¿ki. Przeciêtne ceny gie³dowe obowi±zuj±ce w dniu poprzedzaj±cym otwarcie ofert stanowi± Za³±cznik Nr 3 do umowy. Zmiana cen mo¿e byæ dokonywana nie wiêcej ni¿ dwa razy w miesi±cu kalendarzowym. 4. Dotyczy nabia³u - wszelkie zmiany na rynku uzasadniaj±ce zmianê cen, których nie mo¿na by³o przewidzieæ w chwili zawarcia umowy dokonywane bêd± w formie pisemnej, nie wcze¶niej jednak ni¿ w pa¼dzierniku 2013 r. Podstaw± do zmiany cen bêd± dostarczone do Zamawiaj±cego dokumenty od producenta z którym Dostawca towaru wspó³pracuje.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sp6.bialystok.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Szko³a Podstawowa Nr 6 im. J. Iwaszkiewicza
ul. Weso³a 11a
15-307 Bia³ystok
od poniedzia³ku do pi±tku w godz. 8.00-14.00.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 03.07.2013 godzina 09:45, miejsce: Sekretariat Szko³y Podstawowej Nr 6 im. J. Iwaszkiewicza ul. Weso³a 11a 15-307 Bia³ystok od poniedzia³ku do pi±tku w godz. 8.00-14.00.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z BIA£EGOSTOKU
- Wykonanie przegl±dów okresowych, przeprowadzenie konserwacji i usuniêcie nieprawid³owo¶ci w pracy urz±dzeñ zamontowanych w obiektach Uniwersytetu w Bia³ymstoku
- Wykonywanie prac zwi±zanych z bie¿±cym utrzymaniem i dostaw± wyposa¿enia dla potrzeb ptaków, nietoperzy, wiewiórek i owadów po¿ytecznych na terenach parków, skwerów i zieleñców w Bia³ymstoku
- "Zakup i dostawa artyku³ów spo¿ywczych do sto³ówki internatu X Liceum Ogólnokszta³c±cego ul. Zwyciêstwa 28 i sto³ówki szko³y ul. Sto³eczna 6 . "
- Cyfryzacja analogowych materia³ów pañstwowego zasobu geodezyjnego i kartograficznego
- Obs³uga weterynaryjna
- OPRACOWANIE PROGRAMU FUNKCJONALNO - U¯YTKOWEGO ZAK£ADU DIAGNOSTYKI OBRAZOWEJ
wiêcej: przetargi w Bia³ymstoku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do koñca roku 2025 (Przedszkole Samorz±dowe nr 3 w Wieliczce)
- Sukcesywne dostawy artyku³ów spo¿ywczych w roku 2025
- Sukcesywna dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Bursy Szkolnej nr 1 w Jeleniej Górze w 2025 r.
- "Dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych do sto³ówki Szko³y Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Glinojecku"
- Dostawy ziemniaków jadalnych.
- Dostawy miêsa drobiowego ¶wie¿ego.
wiêcej: Jaja »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.