Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2009-04-24
Gdańsk: sukcesywne dostawy artykułów spożywczych
przez okres 1 roku
Do PODR Oddział w Starym Polu
Numer ogłoszenia: 121426 - 2009; data zamieszczenia: 24.04.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego , ul. Trakt św. Wojciecha 293, 80-001 Gdańsk, woj. pomorskie, tel. 058 3263947, 3263900, faks 058 3263930, 3090945.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: sukcesywne dostawy artykułów spożywczych przez okres 1 roku Do PODR Oddział w Starym Polu.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Pomorskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego Oddział w Starym Polu przez okres 1 roku od dnia 01.06.2009. Zadanie zostało podzielone na 8 części. Odległość punktu handlowego zaopatrującego nie może być większa niż 25 km od siedziby oddziału zamawiającego (tj. Starego Pola). W przypadku większej odległości niż 25 km Wykonawca musi zobowiązać się do dostarczania zamawianych produktów własnym transportem. Zamówienie obejmuje dostawę min. Masło 200g szt. 1315,00 mleko- 1l szt. 1062,00 Ser żółty Gouda kg 104,30 Pietruszka kg kg 45,0 Marchew kg kg 74,0 Groch łuskany kg 116,0 Pomidory kg kg 720,5 Mąka wrocławska kg 205,0 Mąka poznańska kg 206,0 Mięso wołowe kg 27,0 Wieprzowe-Karkówka b/k kg 436 Wieprzowe-Łopatka b/k kg 100 Chleb razowy krojony 0,5 kg krojony szt. 150 Chleb zwykły 0,5 kg krojony szt. 3880 Mieszanki warzywne 450 g cztero składnikowa szt. 291,0 Włoszczyzna paski 450g szt. 100,0 Specjal butelka 0,5 szt. 832,00 Lech butelka 0,5l szt. 620,00.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.32.00.00 - Soki owocowe i warzywne 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.83.00.00 - Cukier i produkty pokrewne 15.86.00.00 - Kawa, herbata i podobne produkty 15.87.00.00 - Przyprawy i przyprawy korzenne 15.96.10.00 - Piwo 15.98.10.00 - Wody mineralne .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.06.2009.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadiumIII.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust.1 ustawy, tj.: 1.1. Posiadają uprawnienia do wykonywania działalności będącej przedmiotem zamówienia. 1.2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie 1.3. znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 1.4. Dysponują lub będą dysponować potencjałem technicznym. 1.5. Dysponują lub będą dysponować osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 1.6. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania. 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków wymaganych od Wykonawców wg formuły spełnia - nie spełnia na podstawie dokumentów złożonych wraz z ofertą..
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą: -oryginał oświadczenia o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania zgodnie z art. 22 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzone wg wzoru stanowiącego Załącznik 2 do Specyfikacji; -w przypadku, gdy Wykonawcę reprezentuje pełnomocnik - pełnomocnictwo określające jego zakres i podpisane przez osoby uprawnione do reprezentacji Wykonawcy; - w przypadku, gdy ofertę składają Wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia wymagane jest załączenie dokumentu pełnomocnictwa określającego zakres umocowania pełnomocnika ustanowionego do reprezentowania ich w postępowaniu, stosownie do art. 23 ust. 2 ustawy; - Zaakceptowany wzór umowy - zał. nr 3 do niniejszej SIWZ. - Zestawienie cenowe na składane części zał. nr 4 do niniejszej SIWZ..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.podr.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego Oddział w Starym Polu, 82-220 Stare Pole, ul. Marynarki Wojennej 21.
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.05.2009 godzina 10:00, miejsce: Sekretariat Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego Oddział w Starym Polu, 82-220 Stare Pole, ul. Marynarki Wojennej 21.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: część 1.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Masło 200g szt. 1315,00 mleko- 1l szt. 1062,00 Śmietanka jednorazowa do kawy 10g Op 308,00 Śmietana 500 ml szt. 305,00 Jogurt różne 125 g szt. 2411,00.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.06.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: część 2.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pietruszka kg kg 45,0 Marchew kg kg 74,0 Groch łuskany kg 116,0 Pomidory kg kg 720,5 Ogórek świeży kg kg 326 Sałata szt szt. 206,0.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.83.00.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.06.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: część 3.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mąka wrocławska kg 205,0 Mąka poznańska kg 206,0 Kasza gryczana 400g Szt 39,0 Kasa wiejska 500g Szt 20,0 Cukier 1 kg kg 370,0 Sól kg kg 81,0 Olej do smażenia - 1l szt. 205,0 Ocet 0,5l szt szt. 20,0.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4, 15.86.00.00-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.06.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: część 4.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso wołowe kg 27,0 Wieprzowe-Karkówka b/k kg 436 Wieprzowe-Łopatka b/k kg 100 Wieprzowe-Schab kg 287 Wieprzowe-Boczek świeży kg 70.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.06.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: część 5.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Chleb razowy krojony 0,5 kg krojony szt. 150 Chleb zwykły 0,5 kg krojony szt. 3880 Chleb MIX 0,5 kg krojony szt. 150 Bułki 0,10 kg szt. 2200 Pączki 0, 10 kg kg 100.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.06.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: część 6.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ryby w puszce - Tuńczyk 170g szt. 30,0 Przetwory rybne 2,5 kg szt. 200,0 Przetwory rybne 1,5 kg kg 160,0 Filet ryba mrożona kg 300,0 Ryba wędzona kg 38,0.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.06.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: część 7.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mieszanki warzywne 450 g cztero składnikowa szt. 291,0 Włoszczyzna paski 450g szt. 100,0 Paszteciki z kap. I grzybami kg 135,0 Paszteciki z mięsem kg 135,0 Pyzy z mięsem (1kg) szt. 25,0.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.06.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: część 8.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Specjal butelka 0,5 szt. 832,00 Lech butelka 0,5l szt. 620,00 Żywiec butelka 0,5l szt. 588,00 Warka jasne butelka 0,5l szt. 330,00.
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.96.10.00-2.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 01.06.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z GDAŃSKA
- Budowa Punktu Selektywnego Zbierania Odpadów Komunalnych przy ul. Uczniowskiej w Gdańsku
- Zakup zestawów, roztworów, igieł do pobierania osocza metodą plazmaferezy do posiadanych separatorów według trzech zadań
- 18/TP/2025 dostawa elektrycznego wózka widłowego wykonanego w wersji przeciwwybuchowej EX2.
- DOSTAWA SŁUPKÓW WYGRODZENIOWYCH I STOJAKÓW ROWEROWYCH
- Sukcesywna dostawa faz ruchomych i rozpuszczalników do chromatografii cieczowej dla Międzynarodowego Centrum Badań nad Szczepionkami Przeciwnowotworowymi Uniwersytetu Gdańskiego
- Przebudowa parteru i I piętra budynku przy ul. Okopowej 21/27 w Gdańsku - II etap
więcej: przetargi w Gdańsku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy warzyw i owoców mrożonych
- Sukcesywna dostawa nabiału w II kwartale 2025 r. na potrzeby jednostki Lubuskiej Wojewódzkiej Komendy OHP - OSiW OHP w Zielonej Górze
- Dostawy pieczywa oraz przypraw i innych produktów spożywczych
- Dostawa mięsa drobiowego i podrobów drobiowych oraz mrożonych owoców, warzyw i flaków
- Dostawy artykułów spożywczych na potrzeby Śląskiego Centrum Rehabilitacji i Prewencji
- Dostawa naturalnej wody mineralnej dla jednostek i komórek organizacyjnych Policji woj. dolnośląskiego.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.