Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-04-17
Lubiewo: Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów stanowiących rodzaj - mięso wieprzowe, wołowe i wędliny.
Numer ogłoszenia: 121836 - 2012; data zamieszczenia: 17.04.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej , 144, 89-526 Lubiewo, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 0-52 3341225, faks 0-52 3341225 wew.316.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka Organizacyjna Służby Więziennej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów stanowiących rodzaj - mięso wieprzowe, wołowe i wędliny..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Nazwa zgodna z CPV Kod z CPV Jedn. miary Ilość Wieprzowina 15113000-3 kg 200 Wieprzowina 15113000-3 kg 3800 Wieprzowina 15113000-3 kg 3000 Wieprzowina 15113000-3 kg 3000 Wieprzowina 15113000-3 kg 600 Wieprzowina 15113000-3 kg 2000 Wieprzowina 15113000-3 kg 100 Wieprzowina 15113000-3 kg 2000 Wieprzowina 15113000-3 kg 2000 Wieprzowina 15113300-3 kg 700 Wieprzowina 15113300-3 kg 400 Tłuszcze zwierzęce 15412100-0 kg 25 Część II Nazwa zgodna z CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość mięso suszone, solone, wędzone 15131200-7 kg 2500 mięso suszone, solone, wędzone 15131200-7 kg 10 mięso suszone, solone, wędzone 15131200-7 kg 300 Część III Nazwa zgodna z CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość podroby 15114000-0 kg 1000 podroby 15114000-0 kg 350 podroby 15114000-0 kg 20 Część IV Nazwa zgodna z CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość Szynka 15131410-2 kg 400 szynka 15131410-2 kg 300 szynka 15131410-2 kg 250 Część V Nazwa zgodna z CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość wędliny drobiowe 15131135-0 kg 200 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 300 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 300 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 300 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 300 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 300 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 200 Część VI Nazwa zgodna z CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość Kaszanka i inne wędliny krwiste 15131134-3 kg 200 Kaszanka i inne wędliny krwiste 15131134-3 kg 350 Część VII Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość wędlina 15131130-5 kg 400 wędlina 15131130-5 kg 350 wędlina 15131130-5 kg 300 wędlina 15131130-5 kg 300 wędlina 15131130-5 kg 200 wędlina 15131130-5 kg 1000 wędlina 15131130-5 kg 250 wędlina 15131130-5 kg 200 Część VIII Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 200 Wędliny 15131130-5 kg 100 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 400 Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 200 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 250 Część IX Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 1000 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 700 Część X Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość Salami 15131230-6 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 900 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 250 Część XI Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość pasztety 15131310-1 kg 200 pasztety 15131310-1 kg 20 pasztety 15131310-1 kg 50 pasztety 15131310-1 kg 20 Część XII Nazwa zgodna CPV Kod z CPV Jed. miary Ilość Wołowina 15111100-0 kg 1000.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie żądanych w pkt. 6 SIWZ oświadczeń i dokumentów, wg. formuły: spełnia - nie spełnia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie żądanych w pkt. 6 SIWZ oświadczeń i dokumentów, wg. formuły: spełnia - nie spełnia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie żądanych w pkt. 6 SIWZ oświadczeń i dokumentów, wg. formuły: spełnia - nie spełnia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie żądanych w pkt. 6 SIWZ oświadczeń i dokumentów, wg. formuły: spełnia - nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana na podstawie żądanych w pkt. 6 SIWZ oświadczeń i dokumentów, wg. formuły: spełnia - nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
1. Ceny artykułów stanowiących przedmiot zamówienia na dzień podpisania umowy są określone w złożonych formularzach cenowych stanowiących załączniki do oferty i nie mogą ulec zmianie przez pierwsze 90 dni realizacji umowy i nie będą podlegały waloryzacji z wyjątkiem ustawowej zmiany podatku VAT. Po 90 dniach od rozpoczęcia realizacji umowy dopuszczalna jest zmiana cen jednostkowych, nie częściej niż jeden raz w kwartale o współczynnik inflacji GUS za kwartał poprzedzający kwartał, w którym dokonywana jest zmiana cen jednostkowych. 2. Zmiana cen, o których mowa w § 5 ust. 1 może nastąpić na zasadach określonych w § 8 ust. 1 niniejszej umowy. 3. Zamawiający ma prawo odstąpić od umowy na podstawie art. 145 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej Sucha 144 89-526 Lubiewo.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 26.04.2012 godzina 12:00, miejsce: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej w Suchej Sucha 144 89-526 Lubiewo sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: wieprzowina.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wieprzowina 15113000-3 kg 200 Wieprzowina 15113000-3 kg 3800 Wieprzowina 15113000-3 kg 3000 Wieprzowina 15113000-3 kg 3000 Wieprzowina 15113000-3 kg 600 Wieprzowina 15113000-3 kg 2000 Wieprzowina 15113000-3 kg 100 Wieprzowina 15113000-3 kg 2000 Wieprzowina 15113000-3 kg 2000 Wieprzowina 15113300-3 kg 700 Wieprzowina 15113300-3 kg 400 Tłuszcze zwierzęce 15412100-0 kg 25.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: mięso suszone, solone, wędzone.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mięso suszone, solone, wędzone 15131200-7 kg 2500 mięso suszone, solone, wędzone 15131200-7 kg 10 mięso suszone, solone, wędzone 15131200-7 kg 300.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.12.00-7.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: podroby.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: podroby 15114000-0 kg 1000 podroby 15114000-0 kg 350 podroby 15114000-0 kg 20.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.40.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: szynka.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Szynka 15131410-2 kg 400 szynka 15131410-2 kg 300 szynka 15131410-2 kg 250.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.14.10-2.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: wędliny drobiowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wędliny drobiowe 15131135-0 kg 200 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 300 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 300 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 300 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 300 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 300 wędliny drobiowe 15131135-0 kg 200.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.35-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: kaszanka i inne wędliny krwiste.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kaszanka i inne wędliny krwiste 15131134-3 kg 200 Kaszanka i inne wędliny krwiste 15131134-3 kg 350.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.34-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: wędlina 15131130-5 kg 400 wędlina 15131130-5 kg 350 wędlina 15131130-5 kg 300 wędlina 15131130-5 kg 300 wędlina 15131130-5 kg 200 wędlina 15131130-5 kg 1000 wędlina 15131130-5 kg 250 wędlina 15131130-5 kg 200.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 200 Wędliny 15131130-5 kg 100 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 400 Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 200 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 250.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 1000 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 700.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: wędliny.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Salami 15131230-6 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 900 Wędliny 15131130-5 kg 300 Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 250 Wędliny 15131130-5 kg 250.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.11.30-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: pasztety.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: pasztety 15131310-1 kg 200 pasztety 15131310-1 kg 20 pasztety 15131310-1 kg 50 pasztety 15131310-1 kg 20.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.13.10-1.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: wołowina.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Wołowina 15111100-0 kg 1000.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.11.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa wędlin.
- Sukcesywna dostawa mięsa, wędlin, wyrobów wędliniarskich oraz drobiu do SP ZOZ Sanatorium Uzdrowiskowego "Bristol" MSWiA w Kudowie-Zdroju
- Dostawy wędlin oraz mięsa drobiowego
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby wyżywienia uczniów Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Marii Konopnickiej w Pruszczu Gdańskim
- Dostawy mięsa i przetworów mięsnych (sprawa nr 1/ZP/WTiZ/25)
- Dostawy mięsa wołowego, wieprzowego, drobiowego, podrobów wieprzowych i drobiowych do poszczególnych jednostek organizacyjnych podległych Dyrektorowi Okręgowemu Służby Więziennej w Katowicach
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.