Og³oszenie z dnia 2011-04-21
Warszawa: ¦wiadczenie us³ug gastronomicznych
Numer og³oszenia: 122173 - 2011; data zamieszczenia: 21.04.2011
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Us³ugi
Zamieszczanie og³oszenia: nieobowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówieñ Publicznych zosta³o zamieszczone og³oszenie o zmianie og³oszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Narodowy Instytut Audiowizualny, ul. Wa³brzyska 3/5, 02-739 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 380 49 00, faks 22 380 49 01.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Pañstwowa Instytucja Kultury.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug gastronomicznych.
II.2) Rodzaj zamówienia: Us³ugi.
II.3) Okre¶lenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest wykonanie dla Narodowego Instytutu Audiowizualnego, us³ug gastronomicznych, zgodnie z zakresem wskazanym w Opisie przedmiotu zamówienia..
II.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.00.00.00 - Us³ugi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zamówienie z wolnej rêki
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
Czê¶æ NR: 1
Nazwa: ¦wiadczenie us³ug gastronomicznych
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 15.03.2011.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Centrum Us³ug Wspólnych, Powsiñska 69/71, 02-903 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 6000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡
Cena wybranej oferty: 5410,40
Oferta z najni¿sz± cen±: 5410,40 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 5410,40
Waluta: PLN.
ZA£¡CZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez og³oszenia, zamówienia z wolnej rêki albo zapytania o cenê
1. Podstawa prawna
Postêpowanie prowadzone jest w trybie zamówienie z wolnej rêki na podstawie art. 67 ust. 1 pkt 1 lit. a ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówieñ publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Nale¿y podaæ uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyja¶niæ, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Narodowy Instytut Audiowizualny (Zamawiaj±cy) jako organizator, w dniu 17 marca 2011 r., konferencji prasowej og³aszaj±cej Program Kulturalny Polskiej Prezydencji w UE zobowi±zany jest do zapewnienia jej w³a¶ciwego przygotowania i przeprowadzenia, w tym do zapewnienia us³ug gastronomicznych na rzecz uczestników Konferencji. Us³ugi te zostan± nabyte przez Zamawiaj±cy po przeprowadzeniu postêpowania o udzieleni zamówienia. Zgodnie z wytycznym Ministerstwa Kultury I dziedzictwa Narodowego jako miejsce organizacji konferencji wskazano pomieszczenia Kancelarii Prezesa Rady Ministrów. Z informacji przekazanych przez Biuro Dyrektora Generalnego Kancelarii Prezesa Rady Ministrów obs³ugê spotkañ na terenie KPRM prowadzi Bufet Rz±dowy bêd±cy czê¶ci± Centrum Us³ug Wspólnych, Instytucji Gospodarki Bud¿etowej z racji posiadanego zaplecza niezbêdnego do realizacji tego typu przedsiêwziêæ (tj. kompleksowych us³ug gastronomicznych). KPRM u¿ycza swoje sale, w uzasadnionych przypadkach, tylko jednostkom administracji centralnej, w tym podleg³ym resortom, które zobowi±zane s± zwracaæ siê z tak± pro¶b± do odpowiednich podmiotów w KPRM. Pro¶ba taka zosta³a z³o¿ona w KPRM przez MKiDN w dniu 14 marca 2011 r. Ponadto, w celu realizacji us³ug na terenie KPRM, niezbêdne jest przeprowadzenie szczególnych procedur sprawdzaj±cych wobec podmiotów je ¶wiadcz±cych. Niezbêdne jest przekazanie listy osób które bior± udzia³ w danym spotkaniu, listê osób weryfikuje Biuro Ochrony KPRM w porozumieniu z Biurem Ochrony Rz±du. Osobom zaakceptowanym przez te s³u¿by wydawane s± specjalne przepustki upowa¿niaj±ce do wstêpu na teren gmachu KPRM. Procedury te wymagaj±, ze wzglêdu na ich charakter równie¿ przyjêcia niezbêdnego minimum czasowego dla ich realizacji. Powy¿sze okoliczno¶ci, zdaniem Zamawiaj±cego, uzasadniaj± zatem mo¿liwo¶æ udzielenia zamówienia przedmiotowych us³ug w trybie z wolnej rêki z przyczyn technicznych o obiektywnym charakterze. Maj±c powy¿sze na uwadze Zamawiaj±cy postanawia udzieliæ zamówienia z wolnej rêki na podstawie z art. 67 ust.1 pkt 1) lit. a) ustawy - Prawo zamówieñ publicznych wykonawcy - Centrum Us³ug Wspólnych z siedzib± Warszawie, ul. Powsiñska 69/71, 02-903 Warszawa.
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Przedmiotem Zamówienia s± us³ugi krajowego transportu drogowego w zakresie przewozu osób taksówk± (pracowników i innych osób wskazanych przez Zamawiaj±cego) oraz rzeczy na warunkach odroczonej p³atno¶ci w granicach topograficznych Miasta st. Warszawy, a tak¿e w innych miastach lub miejscowo¶ciach poza Warszaw±. Us³ugi bêd± ¶wiadczone zgodnie z Regulaminem ¦wiadczenia Us³ug Przewozowych, Zasadami korzystania z bezgotówkowego systemu rozliczeñ, które Wykonawca jest zobowi±zany do³±czyæ do swojej oferty oraz na warunkach okre¶lonych w Umowie i Opisie Przedmiotu Zamówienia.
- Dostawa produktów leczniczych, nr TP-47/25/TM
- Wykonanie remontu instalacji wodno - kanalizacyjnej fontanny zlokalizowanej na Rynku Mariensztackim w Warszawie.
- Dostawa energii elektrycznej dla Mazowieckiego O¶rodka Doradztwa Rolniczego z siedzib± w Warszawie.
- Wykonanie badania pt.: "Ewaluacja mechanizmu warunkowo¶ci podstawowej w ramach polityki spójno¶ci w perspektywie 2021-2027".
- Remont pokrycia dachowego wraz z wykonaniem obróbek z papy termozgrzewalnej ogniomurów i kominów budynków mieszkalnych w Siemirowicach przy ul. Osiedle Na Skarpie 8 i 9
wiêcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Us³uga noclegowa, us³ugi gastronomiczno - restauracyjne oraz najem powierzchni na potrzeby organizacji wizyty studyjnej
- Us³ugi hotelarskie obejmuj±ce us³ugi hotelarskie noclegowe, restauracyjne i dotycz±ce podawania posi³ków oraz zapewnienie sali konferencyjnych
- ¦wiadczenie us³ug cateringowych zgodnie z potrzebami Centrali Narodowego Funduszu Zdrowia
wiêcej: Us³ugi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.