eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bia³ystokDostawa pod³o¿y bakteriologicznych suchych, pod³o¿y gotowych na p³ytkach Petriego oraz pod³o¿y gotowych w probówkach

To jest wynik przetargu. Zobacz tak¿e tre¶æ przetargu, którego dotyczy to og³oszenie



Og³oszenie z dnia 2014-04-10

Bia³ystok: Dostawa pod³o¿y bakteriologicznych suchych, pod³o¿y gotowych na p³ytkach Petriego oraz pod³o¿y gotowych w probówkach
Numer og³oszenia: 122394 - 2014; data zamieszczenia: 10.04.2014
OG£OSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.

Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie by³o przedmiotem og³oszenia w Biuletynie Zamówieñ Publicznych: tak, numer og³oszenia w BZP: 83000 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówieñ Publicznych zosta³o zamieszczone og³oszenie o zmianie og³oszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Bia³ymstoku, ul. Legionowa 8, 15-099 Bia³ystok, woj. podlaskie, tel. 085 7408587, 7408580, faks 085 7404895.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Bia³ymstoku.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Dostawa pod³o¿y bakteriologicznych suchych, pod³o¿y gotowych na p³ytkach Petriego oraz pod³o¿y gotowych w probówkach.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Okre¶lenie przedmiotu zamówienia: 1. Postêpowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego o warto¶ci mniejszej ni¿ kwoty okre¶lone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówieñ publicznych (Dz. U. z 2013 r. poz. 907 z pó¼n. zm.), zwanej dalej ustaw± PZP. 2. W sprawach, które nie zosta³y uregulowane w niniejszej SIWZ, maj± zastosowanie przepisy ustawy PZP i akty wykonawcze do ustawy PZP. 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa pod³o¿y bakteriologicznych suchych, pod³o¿y gotowych na p³ytkach Petriego oraz pod³o¿y gotowych w probówkach na potrzeby Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Bia³ymstoku, zgodnie z wymaganiami ilo¶ciowymi i jako¶ciowymi okre¶lonymi w za³±czniku nr 1.1 do oferty - CENNIKU. 2. Zamawiaj±cy dopuszcza sk³adanie ofert czê¶ciowych (jako czê¶æ zamówienia nale¿y traktowaæ osobno ka¿dy pakiet wymieniony w za³±czniku nr 1.1 do oferty - CENNIKU - aby oferta na dany pakiet by³a wa¿na nale¿y wyceniæ wszystkie pozycje wymienione w ramach danego pakietu). 3. Wykonawca ma obowi±zek wykazaæ, ¿e przedmiot zamówienia spe³nia okre¶lone kryteria, zawarte w za³±czniku nr 1.1 do oferty - CENNIKU, w szczególno¶ci: 1) WYMAGANIA DO POD£O¯Y Z PAKIETÓW OD 1 DO 3 a) Ad. 1: Wszystkie pod³o¿a musz± pochodziæ wy³±cznie od producentów posiadaj±cych aktualny certyfikat ISO 9001 i ISO 13485 (lub dokumenty równowa¿ne), co powinno byæ udokumentowane odpowiednimi certyfikatami producenta (do³±czyæ do oferty). Oferowane pod³o¿a powinny posiadaæ Certyfikaty Kontroli Jako¶ci ka¿dej partii produktów oraz spe³niaæ inne wymagania okre¶lone w odrêbnych przepisach prawnych i normalizacyjnych dla rodzaju produktu (do³±czyæ do oferty). Wykonawcy s± zobowi±zani do przedstawienia sk³adu wszystkich oferowanych pod³o¿y oraz sposobu przygotowywania po¿ywek. Informacje te powinny stanowiæ oddzielny, spiêty (zszyty) za³±cznik do oferty; b) Ad. 2: Wykonawcy powinni dostarczyæ po¿ywki suche, których trwa³o¶æ wynosi od 3 do 5 lat od daty produkcji. c) Ad. 3: Przy pod³o¿ach, do których niezbêdny jest suplement/dodatek wykonawcy powinni sk³adaæ oferty na oba komponenty razem, podaj±c jednocze¶nie ilo¶æ suplementu/ dodatku (pod³o¿e i suplement/dodatek powinny byæ z tej samej firmy). Jedna fiolka suplementu (liofilizatu) powinna byæ dostosowana na 500ml gotowego pod³o¿a tej samej firmy. Fiolki z suplementami pakowane maksymalnie po 10 sztuk w formie liofilizatu. Dla pod³o¿a Half-Frasera- jedna fiolka suplementu na 225 ml gotowego pod³o¿a tej samej firmy. Wykonawcy s± zobowi±zani do podania w celach informacyjnych na oddzielnej karcie dok³adnego przeliczenia ilo¶ci suplementu niezbêdnego do wykonania po¿ywek z 500g pod³o¿a podstawowego; Suplementy powinny posiadaæ min. 12 miesiêczny termin wa¿no¶ci. d) Ad. 4: Wykonawcy powinni dostarczyæ przedmiot zamówienia partiami zgodnie ze zg³oszonym zapotrzebowaniem zamawiaj±cego w terminie nie d³u¿szym ni¿ 21 dni od daty otrzymania zamówienia. e) Ad. 6: Ka¿da dostarczona partia po¿ywek suchych i dodatków selektywnych musi posiadaæ dokumentacjê zawieraj±c±: nazwê po¿ywki, listê sk³adników i suplementów , (nr katalogowy), nr serii produkcyjnej, nr partii produkcyjnej, dane dotycz±ce drobnoustrojów u¿ytych do oceny po¿ywki, datê przydatno¶ci do u¿ycia, warto¶æ pH przed u¿yciem po¿ywki, dane dotycz±ce warunków przechowywania, kartê charakterystyki, ¶wiadectwo kontroli jako¶ci danej partii produktu od producenta. f) Ad. 7: Wykonawcy powinni dostarczyæ po¿ywki z instrukcj± w jêzyku polskim, dok³adnie oznakowane oryginaln± etykiet± o zawarto¶ci substancji toksycznych (z kart± substancji niebezpiecznych - o ile s± wymagane), z podaniem dok³adnej daty wa¿no¶ci. g) Ad. 8: Dostarczone po¿ywki wraz z suplementami i innymi dodatkowymi sk³adnikami po sporz±dzeniu w laboratorium Zamawiaj±cego nie mog± mieæ krótszego terminu wa¿no¶ci ni¿ 5 dni. h) Ad. 9: Odzysk dla po¿ywki: sta³ej wyra¿ony procentowo - minimum 70 %, kontrola mikrobiologiczna przy u¿yciu szczepów: Legionella pneumophila ATCCR33152, Legionela pneumophila ATCCR33156, Legionella pneumophila Wildtyp, Escherichia coli ATCCR8739, Pseudomonas aeruginosa ATCCR27853, Enterococcus faecalis CIP 106877 (odzysk mo¿e byæ wyra¿ony procentowo lub liczbowo) i) Ad. 10: Kontrola mikrobiologiczna przy u¿yciu szczepów Legionella pneumophila ATCCR33152, Legionella pneumophila ATCCR33156, Escherichia coli CIP 106878, odzysk dla po¿ywki sta³ej wyra¿ony procentowo- minimum 70% j) Ad. 11: Nadruk na denku p³ytki powinien byæ czytelny i zawieraæ nazwê po¿ywki, nr serii, datê wa¿no¶ci i godz. Rozlania 2) WYMAGANIA DO POD£O¯Y Z PAKIETU 4 a) dot. pozycji 1, 3 - Certyfikaty jako¶ci nale¿y dostarczyæ z podaniem ¿yzno¶ci wykonanej na szczepach referencyjnych (w szczególno¶ci ¿yzno¶æ nale¿y dostarczyæ z procentowym odzyskiem danego szczepu referencyjnego). Ponadto certyfikat jako¶ci powinien zawieraæ: nazwê producenta, nazwê produktu, numer serii, datê wa¿no¶ci, sk³ad po¿ywki, ogóln± charakterystykê po¿ywki (kolor, pH, opakowanie, sterylno¶æ), charakterystykê mikrobiologiczn± szczepów kontrolnych z kolekcji ATCC. Odzysk dla po¿ywki suchej wyra¿ony procentowo - minimum 70 % (odzysk mo¿e byæ wyra¿ony procentowo lub liczbowo) b) dot. pozycji 1, 2, 3 - Kontrola jako¶ci po¿ywki przeprowadzona zgodnie z norm± PN-EN 12322 i ISO/TS 11133 3) WYMAGANIA DO POD£O¯Y Z PAKIETU 5 a) Dostarczanie pod³o¿y gotowych: zapewnienie odpowiednich warunków ich transportu - niezale¿nie od temperatury otoczenia, przez ca³y rok kalendarzowy, na koszt dostawcy/producenta. Zgoda na transport oferowanych produktów w temperaturze odbiegaj±cej od zalecanej temperatury przechowywania je¿eli dany producent posiada protokó³ walidacji transportu zaoferowanych produktów w innych warunkach - pod warunkiem zachowania odpowiednich w³a¶ciwo¶ci pod³o¿y, tj. nie zmienionych. b) Certyfikaty jako¶ci nale¿y dostarczyæ z podaniem ¿yzno¶ci wykonanej na szczepach referencyjnych (w szczególno¶ci ¿yzno¶æ dla po¿ywek agarowych nale¿y dostarczyæ z procentowym odzyskiem danego szczepu referencyjnego). Ponadto certyfikat jako¶ci powinien zawieraæ: nazwê producenta, nazwê produktu, numer serii, datê wa¿no¶ci, sk³ad po¿ywki, ogóln± charakterystykê po¿ywki (kolor, pH, opakowanie, sterylno¶æ), charakterystykê mikrobiologiczn± szczepów kontrolnych z kolekcji ATCC. Odzysk dla po¿ywki sta³ej wyra¿ony procentowo - minimum 70 % (odzysk mo¿e byæ wyra¿ony procentowo lub liczbowo), dla po¿ywki p³ynnej - ¿yzno¶æ wystarczaj±ca (wzrost co najmniej 10 kolonii szczepu specyficznego na po¿ywce selektywnej) oraz selektywno¶æ wystarczaj±ca (brak wzrostu lub wzrost poni¿ej 10 kolonii szczepu niespecyficznego na po¿ywce nieselektywnej). c) Kontrola jako¶ci po¿ywki przeprowadzona zgodnie z norm± PN-EN 12322 i ISO/TS 11133.

II.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 33.69.81.00 - Kultury mikrobiologiczne .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Czê¶æ NR: 1   

Nazwa: pakiet 1

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.04.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Argenta Sp. z o.o. Sp. komandytowa, ul. Polska 114, 60-401 Poznañ, kraj/woj. wielkopolskie.

IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 73012,17 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡

  • Cena wybranej oferty: 35240,62

  • Oferta z najni¿sz± cen±: 35240,62 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 35240,62

  • Waluta: PLN.

Czê¶æ NR: 2   

Nazwa: pakiet 2

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.04.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Biocorp Polska Sp. z o.o., ul. Skibicka 5, 02-269 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 4460,46 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡

  • Cena wybranej oferty: 1954,80

  • Oferta z najni¿sz± cen±: 1954,80 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 4870,80

  • Waluta: PLN.

Czê¶æ NR: 3   

Nazwa: pakiet 3

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.04.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Biocorp Polska Sp. z o.o., ul. Skibicka 5, 02-269 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 5106,80 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡

  • Cena wybranej oferty: 3272,40

  • Oferta z najni¿sz± cen±: 3272,40 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 3272,40

  • Waluta: PLN.

Czê¶æ NR: 4   

Nazwa: pakiet 4

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.04.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • BTL Sp. z o.o. Zak³ad Enzymów i Peptonów, ul. Boles³awa 13, 93-492 £ód¼, kraj/woj. ³ódzkie.

IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 413,23 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡

  • Cena wybranej oferty: 248,40

  • Oferta z najni¿sz± cen±: 248,40 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 400,68

  • Waluta: PLN.

Czê¶æ NR: 5   

Nazwa: pakiet 5

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 10.04.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Biocorp Polska Sp. z o.o., ul. Skibicka 5, 02-269 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.

IV.5) Szacunkowa warto¶æ zamówienia (bez VAT): 35451,75 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNI¯SZ¡ I NAJWY¯SZ¡ CEN¡

  • Cena wybranej oferty: 30240,00

  • Oferta z najni¿sz± cen±: 30240,00 / Oferta z najwy¿sz± cen±: 30240,00

  • Waluta: PLN.

Podziel siê

Poleæ ten przetarg znajomemu poleæ

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.


Je¶li chcesz dodaæ og³oszenie do serwisu, zapoznaj siê z nasz± ofert±:

chcê zamieszczaæ og³oszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwê miasta, dla którego chcesz znale¼æ jednostkê ZUS.