Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-01-11
Tarnów: Dostawa żywności dla potrzeb zbiorowego żywienia osób przebywajacych w DPS.
Numer ogłoszenia: 12269 - 2011; data zamieszczenia: 11.01.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej dla Osób Przewlekle Somatycznie Chorych im. świętego Brata Alberta w Tarnowie , ul. Szpitalna 53, 33-100 Tarnów, woj. małopolskie, tel. 0-14 6888-667, 6888-668, faks 0-14 6888-666.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.okay.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka budżetowa Gminy Mista Tarnowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa żywności dla potrzeb zbiorowego żywienia osób przebywajacych w DPS..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności dla potrzeb zbiorowego żywienia osób przebywających w DPS. Symbol dostaw wg Wspólnego Słownika Zamówień: wg CPV:03142500, 03212000, 03221100, 03221200, 03221300, 03222110, 03222300, 15100000, 15200000, 15331400, 15332100, 15500000, 15600000, 15810000. W celu umożliwienia składania ofert częściowych Zamawiający ustalił niżej wymienione zadania: Podział CPV Nazwa zadania Zadanie nr 1 15600000 Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych Zadanie nr 2 15810000 Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i cukiernicze Zadanie nr 3 15800000 Różne produkty spożywcze Zadanie nr 4 15331400, 15332100 Warzywa konserwowe i/lub puszkowane; przetworzone owoce Zadanie nr 5 15500000 Produkty mleczarskie Zadanie nr 6 15100000 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Zadanie nr 7 15100000 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne Zadanie nr 8 15200000 Ryby przetworzone i konserwowe Zadanie nr 9 03212000,03221100, 03221200,03221300, 03222110, 03222300 Ziemniaki; warzywa korzeniowe i bulwiaste; warzywa owocowe; warzywa liściaste; owoce tropikalne; owoce inne niż tropikalne Zadanie nr 10 03142500 Jajka Definicje: - Mąki i kasze- produkty suche, niezawilgocone, bez obecności szkodników/chrząszcze, larwy motyli/, opakowania nieuszkodzone. Opakowania jednostkowe 1 kg. Termin ważności w dniu dostawy minimum 2 miesiące. Wykonawca odpowiada za odpowiednie warunki transportu. -Pieczywo świeże-wyroby o odpowiedniej barwie charakterystycznej dla upieczonego pieczywa, kształcie, smaku i wymaganej gramaturze. Zachowane odpowiednie warunki transportu. Do każdej dostawy należy dołączyć wykaz zawierający rodzaj pieczywa, wagę, skład surowcowy i datę przydatności do spożycia. - Przyprawy i używki-produkty suche, niezawilgocone, opakowania nieuszkodzone. Termin ważności w dniu dostawy minimum 2 miesiące. Zachowane odpowiednie warunki transportu. - Pozostałe produkty spożywcze- opakowania produktów, czyste, nieuszkodzone, bez oznak bombażu. Zachowane terminy ważności i odpowiednie warunki transportu. - Mleko i produkty mleczarskie- wyroby świeże o odpowiednim smaku i zapachu. Opakowania czyste nieuszkodzone. Zachowana wymagana gramatura, terminy ważności i odpowiednie warunki transportu. - Drób i podroby świeże- produkty o odpowiednim zapachu mięsa świeżego, bez zanieczyszczeń, nalotu pleśni i zazielenienia mięsa. Zachowane odpowiednie warunki transportu. - Mięso, wędliny i wyroby drobiowe świeże -produkty o odpowiednim naturalnym zapachu mięsa świeżego, bez zanieczyszczeń, nalotu pleśni i zazielenienia mięsa. Zachowane odpowiednie warunki transportu. - Ryby i produkty rybne- wyroby mrożone w odpowiednich opakowaniach. Wyroby w puszkach bez oznak bombażu o odpowiednim terminie ważności i odpowiednich warunkach transportu. - Warzywa i owoce-produkty świeże(w okresie sezonowym) dojrzałe, czyste, nieuszkodzone. Bez oznak pleśni, zepsucia i zanieczyszczeń. Zachowane odpowiednie warunki transportu. - Jaja świeże -klasa A , rozmiar L, gramatura 63-73 g o podłużnym kształcie, czyste, nieuszkodzone. O odpowiednim terminie ważności nie krótszym niż 14 dni i odpowiednich warunkach transportu. Jakość dostarczanego towaru powinna odpowiadać ogólnie przyjętym normom w tym zakresie z zastrzeżeniem art. 357 ustawy Kodeks Cywilny. Zarówno przedmiot jak i zakres zamówienia określony jest w Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia w postaci Formularza Cenowego (załącznik nr 1do nr 10 do siwz), który określa roczne potrzeby asortymentowo - ilościowe Zamawiającego. Zamawiający nie jest zobowiązany do zamówienia podanych w załączniku ilości. Ilość ta będzie wynikać z rzeczywistych potrzeb Zamawiającego w okresie obowiązywania umowy. Dostawy przedmiotu zamówienia w poszczególnych okresach czasu muszą być realizowane wg. odrębnych zamówień dokonywanych przez Zamawiającego telefonicznie, fax lub e-mail na jeden dzień roboczy przed planowaną dostawą. Terminarz dostaw: Dostawy towarów poszczególnych zadań muszą odbywać się w wyznaczonych godzinach. Zadanie nr 1 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych -dostawy 2 razy w tygodniu tj wtorek, czwartek w godz.700-1000 Zadanie nr 2 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i cukiernicze -dostawy 6 razy w tygodniu (od poniedziałku do soboty) w godz.7-730 Zadanie nr 3 - Różne produkty spożywcze -dostawy 2 razy w tygodniu tj. wtorek, czwartek w godz.700-1000 Zadanie nr 4 - Warzywa konserwowe i/lub puszkowane; przetworzone owoce -dostawy 2 razy w tygodniu tj. wtorek, czwartek w godz.700-1000 Zadanie nr 5 - Produkty mleczarskie -dostawy 6 razy w tygodniu (od poniedziałku do soboty) w godz.700-730 Zadanie nr 6 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne -dostawy 3 razy w tygodniu tj. poniedziałek, środa, piątek w godz.700-1000 Zadanie nr 7 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne -dostawy 3 razy w tygodniu tj. poniedziałek, środa, piątek w godz.700-1000 Zadanie nr 8 - Ryby przetworzone i konserwowe -dostawy 2 razy w tygodniu tj. wtorek, czwartek w godz.700-1000 Zadanie nr 9 - Ziemniaki; warzywa korzeniowe i bulwiaste; warzywa owocowe; warzywa liściaste; owoce tropikalne; owoce inne niż tropikalne -dostawy 3 razy w tygodniu tj. poniedziałek, środa, piątek w godz.700-1000 Zadanie nr 10 - Jajka -dostawy 2 razy w tygodniu tj. wtorek, czwartek w godz.700-1000 Dostawy żywności muszą być realizowane przez Wykonawcę przystosowanym do tego celu transportem i w opakowaniach Wykonawcy do magazynu Zamawiającego. Zwrotne opakowania winny być oznakowane przez Wykonawcę. Opakowania transportowe środków spożywczych powinny być wykonane z materiałów, które nie powodują zmiany cech organoleptycznych środków spożywczych, są łatwe do utrzymania w czystości oraz zapewniają środkom spożywczym odpowiednie warunki w czasie przewozu..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4, 15.81.00.00-9, 15.80.00.00-6, 15.33.14.00-1, 15.33.21.00-5, 15.50.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.20.00.00-0, 03.14.25.00-3, 03.21.12.00-1, 03.22.11.00-7, 03.22.12.00-8, 03.22.13.00-9, 03.22.21.10-7, 03.22.23.00-6.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 10.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 11.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: nie dotyczy
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia tych warunków nastąpi poprzez komisyjne porównanie oferty z wymaganiami w siwz i odnotowaniem w protokole z postępowania czy oferta spełnia lub nie spełnia wymagania siwz. Potwierdzeniem spełnienia będą :dokumenty określone w p.VI SIWZ.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
nie dotyczy
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
nie dotyczy
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
nie ma wymagania
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
nie ma wymagania
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Dokumenty niezbędne do zawarcia umowy tj. kserokopia wpisu z rejestru części potwierdzającej umocowanie osób do reprezentowania Wykonawcy.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
zmiany cen wynikającej z ustawowej zmiany stawki podatku VAT wprowadzonej po dniu zawarcia umowy
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dps.okay.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: w siedzibie Zamawiajacego p. 23.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 20.01.2011 godzina 12:00, miejsce: w siedzibie Zamawiajacego p. 23.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Jm. Maksymalna ilość do 1 Kasza gryczana Kg 82 2 Kasza gryczana (100g x 4) Kg 5 3 Kasza jęczmienna kg. 250 4 Kasza jęczmienna (100g x 4) Kg 5 5 Kasza manna Kg 80 6 Mąka kartoflana kg. 100 7 Mąka krupczatka kg. 45 8 Mąka pszenna poznańska typ.500 kg. 1 400 9 Płatki kukurydziane 1000g kg. 75 10 Płatki owsiane kg. 220 11 Płatki zbożowe z miodem 250g Kg 42 12 Ryż (100g x 4) kg. 58 13 Ryż brązowy Kg 85 14 Ryż biały długoziarnisty parboiled kg. 415.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 11.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i cukiernicze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Jm. Maksymalna ilość do 1 Bułka tarta kg. 165 2 Chałka drożdżowa 0,50kg kg. 250 3 Chleb graham 0,80kg Szt. 3 030 4 Chleb pszenno-żytni 1,20kg Szt. 3 850 5 Chleb pszenny 1,20kg Szt. 3 120 6 Ciastka kruche mieszane na wagę Kg 15 7 Ciastka przekładane z masą na wagę Kg 15 8 Drożdżówka z kakao 100g Szt. 460 9 Drożdżówki z ciasta francuskiego z serem100g Szt 830 10 Drożdżówki z serem 100g Szt. 1 160 11 Groszek ptysiowy Kg 1 12 Murzynek z polewą czekoladową Kg 50 13 Pączki z marmoladą100g Szt. 350 14 Rogale z masą czekoladową 100g Szt 660 15 Rogale z konfiturą z róży 100g Szt 580 16 Weki 0,4 kg Szt. 5 500.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 11.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Różne produkty spożywcze.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Jm. Maksymalna ilość do 1 Bazylia w proszku 10g Szt 20 2 Budyń b/cukru Kg 50 3 Bulion drob. w kostkach 10g Szt 1 820 4 Cukier biały kryształ kt.2 kg. 3 220 5 Cukier puder kg. 125 6 Cukier waniliowy 32g Szt. 420 7 Cynamon 20g Szt. 42 8 Czekolada 0% cukru 80g Szt. 90 9 Czekolada mleczna 100g Szt. 270 10 Drożdże w kostkach kg. 9 11 Gałka muszkatołowa mielona 20g Szt. 30 12 Grzyby suszone -podgrzybek, mieszane kg. 5 13 Herbata ekspresowa w torebkach 100szt równoważna jak herbata Lipton op. 5 14 Herbata czarna granulowana równoważna jak herbata Saga kg. 90 15 Imbir mielony 15g Szt. 40 16 Kakao ekstra ciemne kg. 17 17 Kawa rozpuszczalna 2g Szt 200 18 Kawa rozpuszczalna (3 w 1) 18g Szt 200 19 Kawa mielona naturalna 250g Kg 2 20 Kawa zbożowa rozpuszczalna150g kg. 17 21 Keczup 450g łagodny Kg 92 22 Kisiel b/cukru Kg 42 23 Kminek 20g Szt. 75 24 Przyprawa do potraw równoważna jak przyprawa VEGA bez glutaminianu sodu kg. 156 25 Kukurydza konserwowa 400g Szt 120 26 Kwasek cytrynowy 50g Szt. 230 27 Liść laurowy 10 g Szt. 132 28 Przyprawa w płynie do zup równoważna jak przyprawa Winiary L 390 29 Majeranek 10g Szt. 82 30 Majonez kg. 190 31 Majonez light (niskotłuszczowy)250g Kg 66 32 Mak kg. 8 33 Makaron z mąki makaronowej pszennej równoważny jak makaron Lubelski. kg. 680 34 Miód naturalny 25g Szt 3 800 35 Masa krówkowa w puszce 400g Szt 10 36 Musztarda kg. 100 37 Ocet spirytusowy 0,50 l 10% L 50 38 Oregano w proszku 10g Szt 20 39 Papryka mielona słodka 20g Szt. 340 40 Pieprz czarny mielony 20g Szt. 430 41 Proszek do pieczenia 36g Szt. 83 42 Przyprawa curry 20g Szt 30 43 Przyprawa do drobiu 20g Szt. 50 44 Przyprawa do ryb 25g Szt 45 45 Soki owocowe 2 litrowe w kartonach Szt 50 46 Sok pomarańczowy 100% w kartoniku 200ml Szt 1 050 47 Sól czosnkowa 40g Szt. 330 48 Sól jodowana kg. 190 49 Suchary 290g op. 15 50 Susz owocowy . kg. 5 51 Tzatziki przyprawa 20g Szt 10 52 Śliwki kalifornijskie wędzone kg. 3 53 Woda mineralna 1,5l gazowana Szt 90 54 Ziele angielskie 15g Szt. 83.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 11.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Warzywa konserwowane i/lub puszkowane, przetworzone owoce.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Jm. Maksymalna ilość do 1 Aromaty do ciast 10g Szt. 100 2 Bita śmietana w proszku 55g Szt. 410 3 Chrzan tarty 180g równoważny jak chrzan Polonaise Kg 74 4 Dżem bez cukru słodzony fruktozą 220g Kg 66 5 Dżem owocowy 25g Szt 2 050 6 Dżem niskosłodzony 280g Kg 83 7 Fasola szparagowa mrożona kg. 165 8 Galaretka owocowa Kg 193 9 Groszek konserwowy 400g Szt 430 10 Kalafior mrożony kg. 495 11 Kompot owocowy 0,9l z czarnej porzeczki lub wiśni Szt. 2 640 12 Koncentrat pomidorowy 30% równoważny jak koncentrat Pudliszki. kg. 165 13 Marmolada wieloowocowa twarda kg. 15 14 Ogórki konserwowe 0,9l Szt 430 15 Olej z pierwszego tłoczenia równoważny jak olej Kujawski. l. 340 16 Papryka konserwowa 0,9l Szt 207 17 Pasztet drobiowy kremowy 131g Szt. 1 980 18 Pieczarki konserwowe 0,8l Szt 128 19 Rodzynki kg. 10 20 Szynka drobiowa mielona 110g Szt. 1 740 21 Szynka wieprzowa mielona 120 g Szt. 740 22 Żelatyna 50g Kg 15.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.00-1, 15.33.21.00-5.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 11.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Produkty mleczarskie.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Jm. Maksymalna ilość do 1 Jogurt naturalny 150g Szt. 2 900 2 Jogurt owocowy 150g Szt. 6 140 3 Kefir 250 ml Szt. 800 4 Margaryna do pieczenia i smażenia równoważna jak Palma Murzynek 250g kg. 570 5 Masło ekstra świeże 200g zaw.tł . 82% ze śmietanki- bez dodatku tłuszczu roślinnego. kg. 1 100 6 Mleko 2% w op. 10L i 0,9l L 19 250 7 Ser biały półtłusty krajanka kg. 780 8 Ser biały tłusty krajanka kg. 780 9 Ser homogenizowany 150g Szt. 3 760 10 Ser topiony 100g Szt. 1 010 11 Ser topiony typu Hochland-trójkątny 25g Szt 2 930 12 Ser żółty gouda wędzony kg. 74 13 Ser żółty gouda kg. 165 14 Serek typu bieluch 150g Szt. 1 320 15 Serek typu ostrowia 120g Szt. 2 250 16 Śmietana 18% w kubkach plastikowych kg. 706 17 Śmietana kremowa 30% kg. 30 18 Twarożek ziarnisty 200g Szt. 4 820.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 11.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Jm. Maksymalna ilość do 1 Filet z indyka świeży z mięśnia piersiowego, bez skóry, przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa. kg. 520 2 Filet z kurczaka szacowany świeży cała lub połowa piersi bez skóry, przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa. kg. 520 3 Kurczaki świeże całe tusze wypatroszone, bez przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa. kg. 1 470 4 Udko/noga z kurczaka świeże , kość udowa łącznie z otaczającymi mięśniami, bez przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa. kg. 1 200 5 Wątroba drobiowa świeża -całe wątróbki bez pęcherzyków żółciowych, powierzchnia czysta, niepostrzępiona. Barwa jednolita, charakterystyczna dla tego produktu. kg. 165 6 Żołądki drobiowe świeże -całe żołądki wypatroszone, bez przerostów tłuszczowych, powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa charakterystyczna dla tego rodzaju produktu. kg. 120.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 11.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Jm. Średnia ilość na 12 m-cy 1 Baleron gotowany powierzchnia czysta lekko wilgotna , konsystencja soczysta krucha. Niedopuszczalne skupiska galarety oraz wyciek soku podczas krojenia Plaster grubości 3mm nie powinien się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 132 2 Boczek gotowany ekstra b/k- powierzchnia czysta lekko wilgotna , konsystencja soczysta krucha. Niedopuszczalne skupiska galarety oraz wyciek soku podczas krojenia oraz pozostałości kości. Plaster grubości 3mm nie powinien się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 140 3 Flaki wołowe gotowane krojone w paski kg. 330 4 Karkówka b/k świeża-część zasadnicza wieprzowiny odcięta z odcinka szyjnego półtuszy. kg. 122 5 Kaszanka - wyrób w jelicie naturalnym wieprzowym lub w osłonce sztucznej. Konsystencja ścisła, dobrze związana. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 330 6 Krupnioki-wyrób w jelicie naturalnym wieprzowym. Konsystencja ścisła, dobrze związana. Wyrób umiarkowanie słony. Kg 10 7 Kiełbasa krakowska wieprzowa -batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-45cm i średnicy od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 64 8 Kiełbasa podwawelska w osłonkach naturalnych średnio rozdrobnionych, wędzonych. Konsystencja ścisła. Plastry grubości 3mm nie powinny rozpadać się. Wyrób umiarkowanie słony. Kg 64 9 Kiełbasa szynkowa- wieprzowa batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-45cm i średnicy od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 230 10 Kiełbasa toruńska w osłonkach naturalnych. Konsystencja ścisła , dość krucha, dobre związanie składników. Wyrób średnio rozdrobniony , niedopuszczalne kawałki chrząstek. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 156 11 Kiełbasa wiejska wyrób regionalnygatunek I w osłonkach naturalnych , średnio rozdrobniona, wędzona, na przekroju widoczne kawałki mięsa wieprzowego . Konsystencja ścisła. Plastry grubości 3mm nie powinny rozpadać się. Wyczuwalne przyprawy: pieprz, czosnek. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 184 12 Kiełbasa żywiecka batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-45cm i średnicy od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony kg. 55 13 Kości wieprzowe pokrzeptowe od schabu lub karkówki klasa I. kg. 1 470 14 Łopatka wieprzowa b/k świeża -część zasadnicza wieprzowiny bez fałdu skóry, kości i bez tłuszczu. Powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej. kg. 520 15 Mortadela batony w osłonkach sztucznych. Konsystencja ścisła, elastyczna, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 51 16 Parówka cienka drobiowa w osłonkach naturalnych lub sztucznych . Wyrób umiarkowanie słony. kg. 415 17 Parówka gruba wieprzowa w osłonkach naturalnych lub sztucznych . Wyrób umiarkowanie słony. kg. 165 18 Pasztet wiejski w osłonkach naturalnych. Konsystencja smarowna, dobrze związana, bez rozwarstwień składników. Wyrób umiarkowanie słony Kg 74 19 Pasztet pieczony z indyka -wyrób w foremkach aluminiowych o wadze 500g, zapieczony. Konsystencja smarowna, dobrze związana, bez rozwarstwień składników. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 46 20 Polędwica drobiowa -batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-40cm i średnicy od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 185 21 Polędwica wieprzowa sopocka -wędzony schab bez kości o barwie charakterystycznej dla wyrobu (kolor złoty). Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 260 22 Rolada drobiowa nadziewana farszem drobiowym z przyprawami. Konsystencja ścisła , plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 120 23 Salceson domowy-wieprzowy wyrób w osłonce sztucznej. Konsystencja soczysta. Plaster grubości 5mm nie powinien się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 65 24 Salceson drobiowy -wyrób w osłonce sztucznej. Konsystencja soczysta. Plaster grubości 5mm nie powinien się rozpadać. kg. 210 25 Schab b/k świeży -część zasadnicza wieprzowiny odcięta od półtuszy bez kości i tłuszczu. Powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej. kg. 80 26 Schab pieczony, wyrób wędzony, parzony, zapiekany. Wyprodukowany z peklowanego schabu wieprzowego konsystencja soczysta. Plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. Kg 92 27 Słonina bez skóry Wyrób barwy białej o grubości powyżej 2cm. kg. 120 28 Szynka wieprzowa parzona. Powierzchnia czysta, sucha. Konsystencja soczysta krucha, niedopuszczalne skupiska galarety na przekroju, oraz wyciek soku. Plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 275 29 Szynka pieczona -wyrób zapiekany w foremkach. Powierzchnia czysta, sucha. Konsystencja soczysta krucha, niedopuszczalne skupiska galarety na przekroju, oraz wyciek soku. Plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. . kg. 97 30 Szynka z indyka - batony w osłonkach sztucznych o długości od 35cm-40cm i średnicy od 80mm-100mm. Konsystencja ścisła, plastry grubości 3mm nie powinny się rozpadać. Wyrób umiarkowanie słony. kg. 120 31 Wołowina b/k świeża-mięso uzyskane z części udźca, bez kości i tłuszczu .Powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej. kg. 800 32 Żeberka wieprzowe świeże klasa I .Słonina całkowicie odcięta. Powierzchnia niezakrwawiona, niepostrzępiona. Barwa mięśni jasnoróżowa do czerwonej. kg. 300.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 11.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Ryby przetworzone i konserwowe.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Jm. Maksymalna ilość do 1 Filet z pangi bez glazury mrożony metodą shatter pack (SHP) kg. 285 2 Filet z dorsza bez glazury mrożony metodą shatter pack (SHP) Kg 430 3 Filet z mintaja bez glazury mrożony metodą shatter pack(SHP) kg. 220 4 Filet z miruny bez glazury mrożony metodą shatter pack(SHP) Kg 165 5 Karp świeży patroszony bez głów /waga od 1,20kg-1,50kg/ kg. 20 6 Filety z makreli w oleju 170g kawałki ryby bez jarzyn Szt 830 7 Filety z makreli w sosie pomidorowym 170g kawałki ryby bez jarzyn Szt 830 8 Ryba wędzona - makrela kg. 150 9 Szprot w pomidorach 170g, kawałki ryb bez jarzyn Szt 830 10 Śledzie marynowane w oleju. Opakowanie 2,50kg lub 4kg. kg. 165 11 Tuńczyk w sosie własnym w kawałkach 170g Szt 130.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 11.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Ziemniaki, warzywa korzeniowe i bulwiaste, warzywa owocowe, warzywa liściaste, owoce tropikalne, owoce i inne niż tropikalne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Jm. Maksymalna ilość do 1 Arbuzy - (od VII-IX) kg. 720 2 Banany kg. 825 3 Borówki -(VI-IX) kg. 90 4 Brokuły - (od VI-XI) Szt 160 5 Brzoskwinie-(od VII-IX) kg. 360 6 Buraki ćwikłowe kg. 1 000 7 Cebula kg. 415 8 Cytryny kg. 1 490 9 Czereśnie -(od V-VII) kg. 70 10 Czosnek kg. 13 11 Fasola Jaś suszona kg. 74 12 Fasola szparagowa -(od VI-X) kg. 90 13 Groch krakowiak kg. 3 14 Groch omielany kg. 18 15 Gruszki -(VIII-XII) kg. 180 16 Jabłka klasa I kg. 5 600 17 Kalafior - (od VI-XI) Szt. 630 18 Kapusta biała kg. 530 19 Kapusta czerwona kg. 83 20 Kapusta kiszona kg. 700 21 Kapusta pekińska Szt. 410 22 Kapusta włoska kg. 20 23 Koper zielony w pęczkach Szt. 825 24 Maliny -(od VII -X) Kg 50 25 Mandarynki kg. 330 26 Marchew kg. 2 640 27 Natka pietruszki w pęczkach Szt. 825 28 Nektarynki (od VII-IX) kg. 450 29 Ogórki kiszone kg. 110 30 Ogórki zielone - (od V-IX) kg. 380 31 Papryka czerwona świeża kg. 9 32 Pieczarki świeże kg. 165 33 Pietruszka korzeń kg. 690 34 Pomarańcze kg. 1 070 35 Pomidory - (od VI-X) kg. 940 36 Pory kg. 92 37 Porzeczki czarne (od VII -IX) kg. 60 38 Rzodkiewka w pęczkach- (od V-IX) Szt. 110 39 Sałata zielona - (od V-IX) Szt. 220 40 Seler korzeń kg. 825 41 Szczypiorek w pęczkach Szt. 730 42 Śliwki-węgierka (od VII-IX) kg. 360 43 Truskawki - (od VI-VII) kg. 495 44 Winogrona kg. 495 45 Wiśnie (od VII-IX) kg. 225 46 Ziemniaki jadalne odmiana sypka kg. 10 720.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.20.00-1, 03.22.11.00-7, 03.22.12.00-8, 03.22.13.00-9, 03.22.21.10-7, 03.22.23.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 11.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Jajka.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Lp. Nazwa produktu Jm. Średnia ilość na 12 m-cy 1 Jaja kurze wielkość L Szt. 31 300.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.25.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 11.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z TARNOWA
- Sukcesywna dostawa opatrunków specjalistycznych dla Szpitala Wojewódzkiego im. Św. Łukasza SPZOZ w Tarnowie.
- Sukcesywna dostawa leków onkologicznych dla Szpitala Wojewódzkiego im. św. Łukasza SP ZOZ w Tarnowie.
- Dowóz uczniów niepełnosprawnych w okresie 02.01.2025 - 27.06.2025 z terenu miasta Tarnowa do placówek oświatowych wraz z zapewnieniem opieki w czasie przejazdu
- Pełnienie dyżuru pogotowia technicznego dla budynków zarządzanych przez ZUM - 1; ZUM - 2; ZUM - 3
- Konserwacje, drobne prace remontowe, oraz usuwanie drobnych usterek w lokalach użytkowych zarządzanych przez MZB
- Świadczenie usług sprzątania, ochrony obiektów Centrum Usług Społecznych oraz ochrona przewozu wartości pieniężnych (konwój) należących do Zamawiającego.
więcej: przetargi w Tarnowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkół Ogólnokształcących nr 10 im. "Eugeniusza Kwiatkowskiego" w Gdańsku w 2025 r.
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA PUBLICZNEGO IM. ŚW. JANA PAWŁA II W SIECHNICACH
- Dostawa produktów żywnościowych
- Umowa ramowa na dostawę środków spożywczych i żywności.
- Dostawa produktów spożywczych do Centrum Kultury w Korzennej - Stołówka Gminna.
- Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej "Pod Dębami" w Konstantynowie Łódzkim
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.