To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2015-01-29
Uniejów: Dostawy świeżych warzyw, ziół i owoców oraz owoców suszonych do obiektów P. G. K. TERMY UNIEJÓW Sp. z o. o. w Uniejowie
Numer ogłoszenia: 12291 - 2015; data zamieszczenia: 29.01.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 149911 - 2014r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej Termy Uniejów Sp. z o. o. w Uniejowie, ul. Polna 37, 99-210 Uniejów, woj. łódzkie, tel. 0-63 2888071, faks 0-63 2888071.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Podmiot prawa publicznego.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy świeżych warzyw, ziół i owoców oraz owoców suszonych do obiektów P. G. K. TERMY UNIEJÓW Sp. z o. o. w Uniejowie.
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem niniejszego postępowania jest udzielenie zamówienia na sukcesywne dostawy pn.: Dostawy świeżych warzyw, ziół i owoców oraz owoców suszonych do obiektów P. G. K. TERMY UNIEJÓW Sp. z o. o. w Uniejowie. Szczegółowe informacje dot. przedmiotu dostawy zawierają załączniki nr 1A i 1B do SIWZ. Nie dopuszcza się składania ofert, które nie obejmują wszystkich pozycji wymienionych w formularzu cenowym. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia zostaną odrzucone. Zamawiający przewiduje zmianę zaoferowanych cen poszczególnych produktów w zależności od zmian cen rynkowych. Ceny warzyw oraz owoców ustalane będą na podstawie Ceduły Warszawskiego Rolno - Spożywczego Rynku Hurtowego S. A. w Broniszach Dostawy przedmiotu zamówienia będą odbywać się sukcesywnie od poniedziałku do soboty (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy) transportem wykonawcy, przeznaczonym do przewozu artykułów spożywczych. Dostawy do Zagrody Młynarskiej oraz arenki odbywać się będą w godzinach 8.00 - 10.00, natomiast do Kompleksu Termalno - Basenowego odbywać się będą w godzinach 9:30 - 10:30. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć przedmiot dostawy do Kompleksu Termalno - Basenowego oraz do Zagrody Młynarskiej wraz z rozładunkiem i dostarczeniem do wskazanych magazynów. Dostawy warzyw i owoców będą się odbywać po uprzednim telefonicznym zamówieniu składanym najpóźniej do godziny 20.00 w dniu poprzedzającym dostawę. Zamówienia dla każdego z obiektów będą przekazywane osobno. W dni ustawowo wolne od pracy Zamawiający może przekazać zamówienie telefonicznie lub poprzez SMS. Wszystkie oferowane przez Wykonawcę produkty winny spełniać wymagania przepisów prawnych obowiązujących w Polsce i Unii Europejskiej, w szczególności: - ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (t. j.: Dz. U. z 2010 r., nr 136, poz. 914 z późn. zm.) - ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych (t. j.: Dz. U. z 2014 r. poz. 669) Jakość oferowanych przez Wykonawcę produktów winna być najwyższa. Oferowane warzywa muszą być: całe, zdrowe, czyste, wolne od chorób i szkodników o odpowiednim stopniu dojrzałości, klasy Ekstra. Koszty opakowania, transportu, załadunku, rozładunku i dostarczenia do magazynów wskazanych przez Zamawiającego lub osobę przez niego wyznaczoną ponosi Wykonawca. Dostarczane produkty żywnościowe muszą spełniać wymagania jakości określone w PN lub równoważnych. Wykonawca udziela Zamawiającemu gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczonej żywności do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia określonych na czytelnych etykietach. Gwarancja dotyczy wszelkich wad czyniących produkt niezdatnym do spożycia. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej, nadanym przez producenta i umożliwiające ich identyfikowalność, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Wykonawca zobowiązuje się przekazywać żywność bezpośrednio osobom upoważnionym do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawienia żywności przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym. Odbiór ilościowo - jakościowy dostarczanej żywności, będzie potwierdzany przez upoważnionych pracowników Zamawiającego. W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamację osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. Wykonawca zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność nie spełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad, maksymalnie do 2 godzin od dnia i godziny jego zgłoszenia i na własny koszt. Wykonawca podpisuje odbiór żywności nie spełniającej wymagań. Zamawiający informuje, że wskazane w SIWZ i jej załącznikach typy i symbole, nazwy ich producentów i dystrybutorów, nazwy własne produktów, pochodzenie itd. mają charakter przykładowy. Zostały one bowiem określone jedynie w celu sprecyzowania parametrów i wymogów techniczno-użytkowych przedmiotu zamówienia. Zamawiający dopuszcza składanie ofert materiałowo i technologicznie równoważnych tj. takich, w których Wykonawcy mogą zaproponować realizację przedmiotu zamówienia za pomocą materiałów i technologii o parametrach nie gorszych od podanych przez Zamawiającego. Zgodnie z art. 30 ust. 5 ustawy Pzp Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. W związku z powyższym, w przypadku zaoferowania produktów równoważnych produktów określonych w dokumentacji postępowania, Wykonawca zobowiązany jest załączyć do oferty szczegółowy opis oferowanych produktów wskazując, że zaproponowane rozwiązania są równoważne pod względem jakościowym i funkcjonalnym. Nie wykazanie produktów równoważnych traktowane będzie, jako deklaracja dostarczenia produktów wymienionych w dokumentacji przetargowej. Zaleca się oferentom szczegółowe zapoznanie się z treścią Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, zdobycie wszelkich informacji niezbędnych do prawidłowego przygotowania oferty oraz sprawdzenie i zweryfikowanie udostępnionych przez Zamawiającego informacji oraz niezwłocznego poinformowania Zamawiającego o ewentualnych błędach i przeoczeniach. Zamawiający zastrzega sobie prawo do ograniczenia ilościowego przedmiotu umowy w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Zamawiający oświadcza, że minimalna gwarantowana realizacja umowy wyniesie nie mniej niż 60 % wartości umowy w okresie jej obowiązywania. Zamawiający zastrzega, iż bez narażenia na jakąkolwiek odpowiedzialność z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania umowy uprawniony jest do zaniechania złożenia zamówienia na towar o wartości nie większej niż 60 %.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.00.00 - Warzywa, owoce i orzechy 15.33.24.10 - Owoce suszone 15.87.23.00 - Zioła 03.13.00.00 - Rośliny wykorzystywane do produkcji napojów i przypraw .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 19.08.2014.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- P. H. U. ZBYTPOL Zbigniew Jaśkiewicz, Ewinów 15, 62-731 Przykona, kraj/woj. wielkopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 161486,20 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 117120,88
Oferta z najniższą ceną: 117120,88 / Oferta z najwyższą ceną: 151878,09
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI UNIEJÓW
więcej: przetargi UNIEJÓW »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkoleń Specjalistycznych Straży Granicznej w Lubaniu.
- Dostawy ziemniaków, warzyw i owoców dla Domu Pomocy Społecznej w Pleszewie w roku 2025 /2
- Dostawy owoców i warzyw na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Grudziądzu w II półroczu 2025
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 7 "Bolek i Lolek" w Koninie w 2025 r.
więcej: Rośliny wykorzystywane do produkcji napojów i przypraw »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.